Про спасіння

Discussion in 'Християнство' started by Levko, Apr 1, 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 vote(s)
    50.0%
  2. ні

16 vote(s)
    20.0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 vote(s)
    30.0%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Levko

Levko Well-Known Member

п. talavoda, я давно зауважив, що тільки ви одна з форумчан католиків кілька разів говорили про те що людина не може спастися своїми ділами, а казали, що діла- це тільки подяка Господеві за те що Він зробив!
    Та й зараз пишете про слідування за Ісусом. Це також свідчить про те, що для вас є живим те про що пишете.
    Я не хочу вас переконувати в чомусь, якщо вас Бог так веде, то слава Йому!

Ви, нажаль, так і не відповіли про те, що я вас запитував, чи ви вважаєте себе народженою згори. Але розумію вас, бо Церква цього не вчить...
    Ви пишете:
    "До свідомої віри і покаяння кожна людина приходить по-своєму."
    Народження згори- це, власне, і є свідома віра і покаяння, це коли в людини міняється повністю світогляд, це коли Ісус через Слово стає таким живим і близьким, що за Ним можна слідувати, як ви писали...
    Біблія говорить, що саме з цього моменту людина стає християнином. І протестанти так вірять. КЦ вчить, що людина стає християнином тоді коли її хрестять в дитинстві. Ось тому і такі нестиковки в наших дискусіях, тому так багато нерозумінь один одного...

2. Оля

Оля Старожилка форуму

:good::good::mocking::mocking:

Ага. Все зрозуміло тепер. Чим більше буде нечисті в якій церкві, тим вона правдивіша. :mocking:

Знову персональщина, знову наклепи? Ще не набридло, Миху? Мені набридло. Тому ставлю вас в ігнор. Можете більше і не відповідати, бо ваша поведінка, особливо до мене, не відповідає навіть гідності мужчини, не те, що званню християнина, яким ви себе тут хочете представити.

Або розумієте, що Біблія є книга для духовного життя і сам Христос часто говорив до людей притчами з реального життя, щоби люди це застосовували до духовного.

Але правду процитувала консультанта Маруся:

---------- Додано в 17:28 ---------- Попередній допис був написаний в 17:17 ----------

Знаєте, Левку, не вчить певно в Україні тільки. Недавно мала розмову з американським віруючим-католиком, то він себе представив, як "born again christian". Говорячи з ним, я зрозуміла, що справді маю справу з віруючою людиною. А говорячи з Михом, мені часто здається, що я відчуваю, як то реально було християнам-протестантам в часи інквізиції. :sad:

• Подобається Подобається x 1
  3. Levko

Levko Well-Known Member

Класно!!!
    Я також маю знайомого народженого згори священника. Він раніше жив у Львові, зараз на жаль виїхав...
    Хоча, чесно кажучи, я ще до кінця не розумію того як можна народитися згори і бути в Католицькій церкві. Але виявляється, що можна. І слава Богу, за те що є такі священники і що вони залишаються там, несучи Слово Боже своїм парафіянам!

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Зате в Писанні немало говориться про хрещення і жодного разу ніде не сказано, що дітей хрестити неможна, при тому, що хрестили "цілими домами".

---------- Додано в 21:14 ---------- Попередній допис був написаний в 21:13 ----------

Персональщина? о_О

Ви знущаєтесь? І кого персонально я там назвав?

---------- Додано в 21:24 ---------- Попередній допис був написаний в 21:14 ----------

А я не розумію як можна взагалі давати подібні оцінки людям, не знаючи їхніх сердець і не знаючи їхніх думок.

Я всю дорогу думав, що роль судді належить Богові, а виявляється є ще громада, яка запросто все знає...

Пррррррр, Олю. А хіба протестанти не займалися інквізицією? Хто Жанну Д'Арк спалив?

---------- Додано в 21:31 ---------- Попередній допис був написаний в 21:24 ----------

ага... "мудра" думка... у стилі...

---------- Додано в 21:33 ---------- Попередній допис був написаний в 21:31 ----------

Звичайно. І вони не замінять вино на сік на Євхаристії.

5. talavoda

talavoda Well-Known Member

Не я одна, п. Levko. Про це написано в Катехизмі Католицької Церкви.
    артикул 2 Благодать та оправдання
    Заохочую Вас прочитати весь розділ. Тут цитую лише про заслуги.

III. Заслуга

«Прославлений Ти у сонмі Святих: коли Ти увінчуєш їх заслуги, то Ти увінчуєш Свої власні дари» (Римський Мисал, Префація святих, пор. «Доктор благодаті», св. Августин, Пояснення Псалмів 102, 7.).
    2006 Слово «заслуга» означає загалом винагороду, яку спільнота чи товариство винні за діяльність одного з її членів, яка визнана за добру чи шкідливу і є гідна нагороди або кари. Заслуга стосується чесноти справедливості і відповідає засаді рівності, яка нею керує.
    2007 Стосовно Бога, у правовому стислому значенні слова, не існує заслуги з боку людини. Між Ним і нами невимірна нерівність, бо від Нього, нашого Творця, ми отримали все.
    2008 Заслуга людини перед Богом у християнському житті йде від того, що Бог добровільно постановив залучити людину до справ Своєї благодаті. Божа ініціатива в Його батьківській дії є перша, вільне діяння людини як співдія є другим, так що заслуги за добрі вчинки повинні бути зараховані насамперед Божій благодаті, і тільки потім - вірному. Крім того, заслуга людини повертається сама до Бога, бо її добрі вчинки здійснені у Христі з натхненням і допомогою Святого Духа.
    2009 Коли усиновлення через благодать робить нас учасниками Божої природи, згідно з незаслуженою справедливістю Бога воно може дати нам правдиву заслугу. Саме в цьому - право благодаті, повне право любові, яке робить нас «співспадкоємцями» Христа, гідними прийняти «обіцяну спадщину вічного життя» (Тридентський Собор: DS 1546.). Заслуги за наші добрі діла є дарами Божої доброти (Пор. Тридентський Собор: DS 1548). «Найперше дарувалася благодать; тепер віддається належне. (...) Твої заслуги є дарами Бога» (Св. Августин, Проповіді, 298, 4-5).
    2010 Оскільки в порядку благодаті почин належить Богові, ніхто не може заслужити собі першої благодаті в тому, що стосується початку навернення, прощення та оправдання. Зрушені Святим Духом і любов'ю, ми згодом можемо заслужити собі самим і іншим благодаті, потрібні як для нашого освячення, для росту благодаті і любові, так і для отримання вічного життя. Також земні блага, як здоров'я, приязнь, можна заслужити згідно з Божою мудрістю. Ці благодаті і ці блага є предметом християнської молитви. Через молитву отримуємо благодать, яка необхідна для нас, щоб ми могли творити діла, гідні нагороди.
    2011 Любов Христа є у нас джерелом усіх наших заслуг перед Богом. Благодать, єднаючи нас із Христом діяльною любов'ю, надає надприродну якість нашим учинкам, а отже, робить їх заслугою як перед Богом, так і перед людьми. Святі завжди ясно усвідомлювали, що їхні заслуги були чистою благодаттю.
    «Після земного вигнання я сподіваюся насолоджуватися Тобою в Батьківщині, та не хочу назбирувати заслуг для доступу до неба, прагну працювати лише задля Твоєї Любові [...]. Коли настане вечір цього життя, я стану перед Тобою з порожніми руками, бо не прошу Тебе, Господи, щоб Ти рахував мої діла. Усі наші справедливості заплямовані у Твоїх очах. То ж я хочу зодягнутись у Твою власну Праведність і отримати від Твоєї Любові у вічне посідання Тебе Самого...» (Св. Тереза від Дитятка-Ісуса, Акт принесення себе в дар милосердній Любові)

Зараз не маю можливості написати більше. Допишу пізніше.

6. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

У кожному домі є немовлята?

7. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

1. Поставтете у гуглі "англиканской", "лютеранской", "православной" ;) І Вашу (не знаю яку) не забудте ;)
    2. Католицька Церква САМА розпочала боротьбу з неподобствами, ЗМІ даремно намагаються приписати собі лаври викривачів.

---------- Додано в 13:20 ---------- Попередній допис був написаний в 13:16 ----------

-1! Тролізм :ireful1:

8. Сергій аспірант

Акскакале, ну не брешіть ви так нахабно.
    Церква ніколи нічого не робила сама по собі, усі зміни церезельтат впливу атеїстичного суспільства, до якого церква змушена пристосовуватись. Якбицеркавва мінялась сама то не було б Рефомрації, Французької Революції і т . д.
    Церква вірно служила усім фашистським режимам, саме фашистам вона завдячує своїм статусом сьогодні.
    Вона не хоче мінятись з середеини, але мусить цер обити на вимогу сусупільства.

---------- Додано в 13:40 ---------- Попередній допис був написаний в 13:37 ----------

Аскакале, ви перепрошую . щособі довзоляете? В мне скдажаеться враження, що в католицьких опоннетів, якість аргументів впала на два порядки.
    Я не тролив, а задав цілком логічне питання. Ваше тлумачення певних біблійних віршів є не логічним, порушуе єлеметрані принципи логіки.

9. morze

morze Well-Known Member

Спасенний - це труп тіла!

10. Сергій аспірант

да ктолики для залучення нових членів і щоб не втрати тих що є , підуть на що завгодно.
    Аякщо серерйозно то неохаризматчині збочення заразили і католицизм, привівши до появи некатехуменату.

11. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Мені клацнути "до уваги модератора"?
    Ніколи не повірю, що пан невзмозі зрозуміти, що якщо кажуть - "хрестилися всім домом, від самого старого до немовля" торкається і того дома, де немовля на той час нема. Ерго - тролізм.

12. Сергій аспірант

Я вам сказав щось образливе? Ні.

Написано в біблії про немовлят в домі? Ні. Точого ж ви займаетесь словоблудддям?

13. Оленa

Оленa Well-Known Member

Я поважаю ваш особистий досвід. З вашого ж боку не видно поваги до досвіду інших людей. Хоча б навіть Івана Христителя, котрий сповнився Святим Духом ще в утробі матері. Прикро.

---------- Додано в 17:45 ---------- Попередній допис був написаний в 17:31 ----------

Хрищення водою і Святим Духом в Тіло Христове, а отже в Церкву, й робить людину незалежно від віку християнином. Належність до Церкви не заважає дитині згодом прийти до віри й покаяння.

14. talavoda

talavoda Well-Known Member

Отже, Ви також згідні що під час хрещення людина з'єднується з Христом.
    Хрещення це таїнство як і покаяння... тому це не є виключно проявом волі самої людини.
    Вас же тепер спасає прообраз цього, тобто хрищення, позбуття не тілесної нечистоти, а прохання доброго сумління в Бога через воскресіння Ісуса Христа,
    (1-ше Петра 3:21)

Це прохання доброго сумління у Господа а не обіцянка... бо сама від себе людина ніяк не могла б цієї обіцянки дотримати.

Все вірно... І Ви помиляєтесь, коли думаєте, що Церква про це не вчить.

15. Оленa

Оленa Well-Known Member

Знаєте, я не маю потреби в перетягуванні ковдри на себе.
    Просто заради правди прошу вас розважити над Марка 14:22-24 і Івана 6:54.
    Мир вам!

16. Сергій аспірант

Це ж абсурд. Якщо людина не мае віри то ван не член церкви.
    Де в Біблії хрещення названо таїнством?

17. Levko

Levko Well-Known Member

Так. Звичайно. Але якщо це робить сама людина свідомо і зі своєї волі.

Гм... Цікаво, ніколи не звертав уваги, що в Хоменка стоїть слово "прохання", а не "обітниця", як в Огієнка:
    1Петр.3:21
    Того образ, хрищення не тілесної
    нечистости позбуття, але обітниця Богові
    доброго сумління, спасає тепер і нас
    воскресенням Ісуса Христа,

Цікаво, як сильно одне слово може змінити зміст написаного!!!

В російському Синодальному, до речі також стоїть слово "обещание":
    Я радий, що помиляюся!
    Можливо, у вас в Канаді по-іншому все, але в Україні я, на жаль, цього не бачу...

18. Robert

Robert Well-Known Member

Давно не заходив на форум. Бачу, нічого не змінилось - представники різних конфесій і сект нападають на Католицьку Церкву. Сьогодні свято апостолів Петра і Павла. Перший з них отримав ключі від Царства Божого і обітницю, що пекельні ворота не здолають Церкву. Замість гризтися із католиками - краще б пошукали спільне і в дусі терпимості наближали, щоб був один пастир і одне стадо.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Сергію, ви там поговоріть з тими, хто вас послав на ЛФ, хай дадуть хоч трохи просвітченішого. А то у вас знань небагато і ви просто нам тут голову крутите.

---------- Додано в 19:39 ---------- Попередній допис був написаний в 19:38 ----------

Головне, між собою в ладах.

• Подобається Подобається x 2
  20. Сергій аспірант

Католики, вуйку, католики. Тоді ще не було протетстантів, це ж 15 століття.:))) і

---------- Додано в 19:46 ---------- Попередній допис був написаний в 19:45 ----------

Яке це мае выдношення до католликывы теперішньої церкви?

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)