Про спасіння

Discussion in 'Християнство' started by Levko, Apr 1, 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 vote(s)
    50.0%
  2. ні

16 vote(s)
    20.0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 vote(s)
    30.0%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Оленa

Оленa Well-Known Member

Якби ж то був Пастор, то мали б усі вірити одинаково. А оскільки навчають пастори, то й результат налице.
    І як це в’яжеться з написаним?

24. подяку віддав, і переломив, і сказав: Прийміть, споживайте, це тіло Моє, що за вас ломається. Це робіть на спомин про Мене!
    25. Так само і чашу взяв Він по Вечері й сказав: Ця чаша Новий Заповіт у Моїй крові. Це робіть, коли тільки будете пити, на спомин про Мене!
    26. Бо кожного разу, як будете їсти цей хліб та чашу цю пити, смерть Господню звіщаєте, аж доки Він прийде.

• Подобається Подобається x 1
  2. Оля

Оля Старожилка форуму

Одинаково тільки всі вірять в комунізм, бо там один Пастор Вождь. :)

Вчить Біблія, а пастори пасуть овець Христових. ;)

Виділеного мало?
    Тоді зустрічне запитання: як воно в"яжеться з

Є в Біблії про якісь тайні перетворення?

3. консультант

консультант Дуже важлива персона

Ну і нашо вам того всього...? Кожна людина вірить в те, що вірить і хай Бог дає їй по вірі їй. Особисто я вже навіть свідків Єгови вже не хочу критикувати і взагалі мені фіолетов хто в що вірить, чи не вірить взагалі.
    Таке враження, що всі ми займаємось пусто-порожніми балачками і кожен хоче переконати когось у своїй вийнятковості. Живіть і насолоджуйтесь життям, пам"ятаючи про Бога, а решта, як Бог дасть!

4. Levko

Levko Well-Known Member

Так, ми з Михом вияснили, що наш Петро ніяк не може спастися, якщо він особисто не покається перед Богом, якщо сам особисто не увірує в Ісуса. І Мих також погодився з тим, що навіть якщо цей Петро в дитинстві був хрещений, то це навряд, що поможе для його спасіння душі. Я так розумію, що і ви з цією думкою погоджуєтеся і бачу, п.аксакал також підтримує.

Можна зробити висновок, що без особистого навернення до Бога людини не може бути спасіння для її душі, навіть якщо вона хрещена в дитинстві.
    І, навпаки, хрещення не має ніякого значення для спасіння душі людини, якщо вона сама особисто не увірує.
    Для чого тоді хрестять немовлят, якщо хрещення без особистого увірування нічого не дає для спасіння душі? Або я чогось не розумію?:dntknw:

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Про Будду мільярди ліплять і що?

символічно і духовно відрізняється як козел від кобили. Ну але для вас сойдьот ітак, як сік і вино...

---------- Додано в 16:48 ---------- Попередній допис був написаний в 16:38 ----------

Пояснюю.

якщо я вас запитаю: а що коли немовля помре у вашій церкві? Ви скажете, що воно спасенне ітак, бо воно немовля - нічого не розуміє і безгрішне.
    А спасіння тримається на двох речах: хрещення і віра. Обєктивно, дитина не могла мати віри. А як ви поясните, що воно не похрещене? Що заважало немовля приєднати до Божого народу? Чому євреї обрізали?

Таке враження, що ви хочете нам довести, що хрещення немає жодного значення взагалі.

А протестантські номінації хрещення проводять, щоб самоутвердитися, тому вони не визнають хрещення католицького, чи православного. От моя племінниця виходила заміж за лютеранина. Потрібна була довідка, що він хрещений. Таку довідку він представив і церква не перехрещувада, а прийняла цю довідку і дала шлюб.

---------- Додано в 16:50 ---------- Попередній допис був написаний в 16:48 ----------

Нечистий своїх не рухає, а діє проти правдивої церкви.

---------- Додано в 16:54 ---------- Попередній допис був написаний в 16:50 ----------

Олено, а не заздрю пастору з Оліної церкви, там пару жінок, як змовляться з приводу толкування Біблії і правд віри, то це труба. То вам не семінарія - 6 років науки, то "дєла покрєпчє".

---------- Додано в 16:55 ---------- Попередній допис був написаний в 16:54 ----------

А в Бога "можна" як кому в голову встрілить.

6. Levko

Levko Well-Known Member

Зачекайте, Миху.
    Кількома дописами вище ви погодилися, що найголовніше - це особисте покаяння людини перед Богом і її увірування в Ісуса, тобто її навернення і ви казали, що якщо цього немає, то хрещення навряд чи що поможе для спасіння душі. Тобто тільки через віру і особисте покаяння людина може бути "приєднана до Божого народу", як ви кажете.
    А тепер уже говорите, що людина може бути приєднана до Божого народу без її увірування, а достатньо тільки хрещення.
    Здається є якась непослідовність у ваших доводах. Ви не знаходите?

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левко, не вигадуйте.

Я казав, що саме хрещення нічого не дасть, а все решту ви вигалали.

8. Levko

Levko Well-Known Member

Я не вигадую...
    От і зараз кажете, що саме хрещення нічого не дає, то для чого хрестити немовлят, якщо воно нічого не дає...?

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

А відсутність хрещення гарантує неспасіння.

Загалом формула наступна:

хрещення+віра=спасіння.

якщо нема хрещення - нема спасіння, якщо нема віри - нема спасіння.

От вам цілком реальний приклад:
    помирає дитина. Те, що у неї немає віри - річ обєктивна. А от відсутність хрещення - річ субєктивна.

Знаєте чим відрізняється християнська дитина у католицькій церкві від язичницької дитини? Тим, що вона хрещена. А дитина у вашій церкві нічим не відрізняється від дитини - атеїста, чи язичника.

10. Оленa

Оленa Well-Known Member

Зрозуміло для чого, щоб дитина могла скористатись плодами Христової Жертви. Про особисте увірування немовляти нема мови, тому дитину хрестять у вірі батьків і церкви. Дієвість віри когось по відношенню до когось підтверджена Писанням, особливо якщо цей хтось з об’єктивних причин немає віри.

У мене до вас теж є питання. Мені цікаво, що стримує вас від хрищення своїх дітей?

Взагалі не розумію, для чого наводити окремі негідні випадки, які не є наслідком вчення церкви і церквою теж засуджуються.

:cry:
    По слову Господа засуджений буде той, хто не увірує. Дитина не є ще віручою, але вона і не є невіручою. Тому казати, що хрищення нічого не дає невірно: хрищення необхідне для спасіння. Крім того Христос сам сказав не забороняти дітям приходити до Нього.

11. Levko

Levko Well-Known Member

Це неправда..
    І це неправда...

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тоді нащо хрещення взагалі, поясніть? За вашими словами хрещення - взагалі непотрібне.

:)))

Є спасіння без віри в Бога і Спасіння через Ісуса Христа?
    Нє, ну я ж казав, Левко, ви з таємничого ордену.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я дивуюся як вони не прирівняли себе з тими, з ким ходив Ісус - апостолами. Судіть самі: Фома мав мало віри, Петро тричі відрікся від Господа, Юда взагалі Його зрадив. Серед протестантів такого близько нема.

14. Оленa

Оленa Well-Known Member

Христос-Слово Боже. Усе, сказане Богом, стає реальністю.
    Якщо Слово Боже сказало, що хліб і вино є Тілом і Кров’ю, то ви або вірите Йому або вірите своїм смаковим рецепторам.
    Яким чином таке можливе мені важко зрозуміти, але церква називає це "пресуществлением".

15. Levko

Levko Well-Known Member

Поясню.
    Писання говорить що діти освячуються вірою своїх батьків.
    Ми з дружиною свого часу увірували в Ісуса і через те наші діти є святими через нас.
    Ми їх виховуємо "у напоминанні і остереженні Божому", як каже Писання. Готуємо їх з самого малку до особистої зустрічі з Ісусом. До речі, моїй старшій уже майже вісім і вона уже прийняла Ісуса як свого Господа, бачу, що вона уже має стосунки з Богом. Прийде час і вірю вона захоче прийняти і водне хрещення. Молодшому тільки п"ять, він ще в процесі...
    Я спокійний за обох своїх дітей.

16. Оленa

Оленa Well-Known Member

Зрозуміло. Дякую.

17. Levko

Levko Well-Known Member

Хрещення дуже потрібне і важливе!
    Занурюючись у воду ми з"єднуємось з Христом у Його смерті і виринаючи, з"єднуємось з Ним у Його воскресінні.
    Це обіцянка перед Богом і перед людьми уже не жити для себе, а для Ісуса.
    І це також свідомий і особистий крок людини як і увірування і відбувається воно виключно після увірування в Ісуса Христа, чи навернення, як кажуть католики

Це все я мав на увазі водне хрещення.
    А є ще хрещення Духом Святим:

Буває таке, що хрещення Духом Святим швидше стається навіть як хрещення у воді:

І ще одне. В Писанні немає жодного випадку, чи натяку на те, щоб хтось христився, чи когось христили у воді без його волі, чи по волі когось іншого. Спочатку люди чули проповідь про спасіння через Ісуса Христа, приймали це слово у своє життя, а уже потім приймали хрищення у воді, як свій свідомий вибір і рішення слідувати за Христом.

Last edited: Jul 11, 2013
  18. Маруся-мама

Маруся-мама найкраща

Ну ви ж знаєте, що це неточність, і на ДП вже про це писано переписано і Ліля вам відповідала. Є ж написано, що весь дім охрестився з ним (я так перефразовую), отже і діти були охрещені і немовлята, і раби і всі, бо ж весь дім. Чому ви це упускаєте?

Значить ви свого сина обрізали на 7-мий день? Ну бо це ж записано в Біблії.

Не хочу вступати в будь-яку дискусію, бо кількома дописами вище було вже сказано, вважаю, що

• Подобається Подобається x 2
  19. Оленa

Оленa Well-Known Member

Немає такого як "виключно після", бо це надто формально і не відповідає сутності справи. Є різні шляхи. І якщо б було завжди виключно, особисто і свідомо, то не було б Івана Христителя та тих, кого змалку присвячували Богові. Правильно, Бог не втручається в особисту волю людини, але не треба розповідати, що Він повністю безправний щодо Свого створіння.

Не розумію вас, Левко. Ніби пишете правильні речі, але коли починаєте робите висновки, то впадаєте в крайнощі. Може ви підсвідомо намагаєтесь когось перетягнути у свою віру?

---------- Додано в 17:49 ---------- Попередній допис був написаний в 17:45 ----------

Тобто віра в Бога може сприяти спасінню і має освячуючу дію по відношенню до наших дітей, чоловіків і жінок?

20. Levko

Levko Well-Known Member

Не думаю. Що тільки в житті може бути не формальністю, так це увірування в Бога.
    Я особисто пережив це сильно у своєму житті, ніколи ще подібної "формальності" до того не переживав...:)

Бог дав Своє Слово. І він діє згідно того, що Сам сказав. А сказав, що спасеться кожен, хто увірує, чи покличе Ім"я Господнє...

Я вас прошу, п.Олено, в яку "свою віру"...? Розумію, коли таке говорять люди далекі від Бога, але ви...

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)