Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

пють символічну кров, замінену на сік, їдять символічне тіло і т.д.

Нажаль все це є присутнє в будь-якій церкві, бо церкви різні, люди різні, а спокуси одинакові для всіх.

Я вам скажу трохи свіжу думку.

Людина, яка досягла духовного поступу, не буде критикувати інших людей за те, що вони формалісти, неуважні і т.д. Якщо порівнювати до спорту, наприклад боксу, то справжній чемпіон не буде насміхатися над тим, хто робить помилки, бо розуміє: скільки праці, поту і крові коштувало йому, щоб подолати ці помилки у собі, а сміятися, кривлятися, критикувати без діла будуть такі самі за рівнем, як той. що робить помилки. Так само у духовному світі. Який зміст отак огульно критикувати людей? Причина може бути одна: я кращий!!! Якщо би ви знайшли спосіб донести людям їх стан, щоб воно принесло користь - інша справа, а так....

---------- Додано в 12:26 ---------- Попередній допис був написаний в 12:21 ----------

:tongue:

хто це? ваші брати по вірі?

2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Ну я ж казав, що ви неук.

Масореты (ивр. בעלי המסורה‎ баалей hа-масора) — группы писцов, сосредоточенные главным образом в Иерусалиме, Тверии и Вавилонии, которые в период с VII по XI век восстанавливали традиционное произношение в библейских текстах и вырабатывали систему диакритических знаков для обозначения пропущенных гласных букв. Пометки масоретов делались на иврите и (реже) на арамейском языке.
    http://ru.wikipedia.org/wiki/Масореты

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ні, свідком можна бути лише тоді, коли сам, на власні очі бачив подію, людину і т.д.. Почитайте, наприклад, кримінально-процесуальний кодекс.
    А якщо людина не бачила, а називає себе свідком, то її називають лжесвідком. Взагалі, до вашого відома, ложно свідчити - це гріх, який може призвести до пекла, якщо не покаятися і ніякий "чорний екран" не спасе.

---------- Додано в 12:36 ---------- Попередній допис був написаний в 12:32 ----------

а ви - проффесор, бо відкрили вікіпедію.:))) глибокі пізнання.

я вам ще одне скажу. оця версія про масоретів - нове у вченні СЄ. Раніше жоден свідок на ЛФ того не показував, а назву Єгова вживають давно. Щось тут лжехімією запахло.

• Подобається Подобається x 2
  4. Сергій аспірант

Слова "свідок", "свидетель" походять від старословянського "ведать", тобто знати. Коли ми говрим про оюдину яка бачила щось навласні очі, то мова йде проочевидця.
    В юрижичному значенні - свідок обвинувачення чи свідок захисту, це не особа, яка бачила обвиунвачення. або захист, а особа, надежить, тобто виспуає на боці певної сторони.

Миху, брехати і лихослвити як це робитеви, по вашій же вірі веде до пекла. Ви ж продовжуете це робити, висновок - ви самі у пекло не вірите. лише лякаєте їм іншим. На щсастя, длятаких як ви пекла дісйно не ма. перстанете існувати і все.

5. Оленa

Оленa Well-Known Member

А як би ви назвали людину, яка в одному слові робить 2-3 помилки?
    (не буду показувати пальцем :mocking:)

• Подобається Подобається x 2
  6. Сергій аспірант

Це давно було написано в виданнях свідків Єгови, тому не вигадуйте дурниць. Я пишу про речі, які відомі кожному свідкові Єгови, і про масоретів на цьому форумі я точно згадував раніше.

---------- Додано в 12:43 ---------- Попередній допис був написаний в 12:42 ----------

Олена у Вас. зауваження по суті є?

7. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Злив зараховано. Нема що відповісти і починаєте троліти.

• Подобається Подобається x 1
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

то брехня.

я можу відати, знати, що відбулася подія, але я того не бачив.

у такому разі жоден суд не сприйме мене, як свідка.

я знаю, що є північне сяйво, але я ніколи його не бачив вживу. Я не є свідок північного сяйва.

---------- Додано в 12:52 ---------- Попередній допис був написаний в 12:51 ----------

свідкам можна.

---------- Додано в 12:54 ---------- Попередній допис був написаний в 12:52 ----------

то чому вже 8 років, відколи я тут, бачу таке вперше?

9. Сергій аспірант

Етимологічний словник відкрийте
    Происходит от др.-русск., ст.-слав. съвѣдѣтель (μάρτυς). Связано с ве́дать, ст.-слав. вѣдѣти «знать»; -и- появилось под влиянием слова ви́деть. Ср. также польск. świadek «свидетель», чешск. svědek, словацк. svedok, сербохорв. свjѐдок. Использованы данные словаря М. Фасмера;

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

В якому-якому значенні?

От засада... я - неук...

шо то за народність така - юрижична? проффесоре-несвідок, поясніть неуку.:haha:

11. Сергій аспірант

Мих, я давно вже заплутався в роботі вашого мозку, звідки мені знати, що вибачите, а що ні?
    Ім я Єгова використовується українських і російських перекладах Біблії, літературних творах Лесі Українки, Івана Франка та ін.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

в тому то і біда. Юзайте свій, а ви чужому копаєтесь.:)))

• Подобається Подобається x 1
  13. Levko

Levko Well-Known Member

було ніби нормальне спілкування, навіть про спасіння говорили в цій гілці, поки не прийшов Сергій...:facepalm:

14. Сергій аспірант

Я кілька разів просив припинити оффтоп і питання , щодо свідків Єгови розглядати у відповідній темі.
    Якщо, комусь не дійшло, я тут ні причім.

15. Levko

Levko Well-Known Member

Так, згідний, в Писанні є багато випадків, коли Ісус уздоровляв людей не по їхній вірі. Але, щоб Ісус спасав когось не по його вірі я не знаходжу такого...:dntknw:

п.Олено, мені цікаво все ж таки, чому ви зробили такий висновок, що якщо Ісус уздоровляє по вірі інших, то Ісус і спасає (прощає гріхи) по вірі інших?
    Для вас уздоровлення тіла = спасіння душі ?

16. консультант

консультант Дуже важлива персона

17. Сергій аспірант

Консультанте, все добре заспокыйтесь.

---------- Додано в 17:41 ---------- Попередній допис був написаний в 17:40 ----------

Консультанте, ви впевненні , що вам консультація не потрібна?
    Табличку на дверівже зробили?

18. Оленa

Оленa Well-Known Member

Та ні, я говорила про силу віри і про те як Господь на неї відповідає.
    Біблійну науку я чомусь сприймаю як видиму частину айсберга. Як відомо більша частина айсберга знаходиться під водою і є невидима. Тому й написано, що Дух Святий досліджує Божі глибини. Не на всі виникаючі питання є прямі відповіді. Іноді потрібно досліджувати Божі глибини, щоб знайти відповідь.

Останнє редагування: 9 лип 2013
  19. Оля

Оля Старожилка форуму

Миху, ще скільки десятків і сотень питань ви мені задасьте, замість того, щоби дати відповідь на запитання, яке я вже задала кілька разів? Ще раз питаюся, бо таки хочу дізнатися:

Чи, коли ви приймаєте Причастя, чи ви дійсно чуєте в роті смак крові, п"ючи вино і чи ви відчуваєте смак м"яса ( тіла ), споживаючи облатку?

Можна відповісти на це запитання будь-кому з католиків, бо Мих, як не знає відповіді, то починає тут писати цілі трактати, але нічого вразумляючого. :)

20. ovod

ovod Well-Known Member

якшо люди справді пробуютьь мінятися то так...але якшо вони роблять це для галочки...для краси.....то навіть чемпіон не витримає і скаже пару слів.....по-іншому можна ше сказати - шо зрячий навряд чи зможе змовчати якшо сліпий йде до обриву......проблема тільки в тому шо кожен себе вважає зрячим......

в принципі я частково згідний з традиційниками, частково з протестантами і частково зі свідками.....в кожного є шось корисне....але є і те шо тормозить....як на мене.....
    плюс я Біблію і Ісуса сприймаю трохи з інших позицій....але поки шо я не зміг комусь шось розказати.....кожен активно захищає своє....і це добре....і погано....але так є......ну і так тому бути....шо тут поробиш?....

кожен доносить свою точку зору...в міру можливостей...я наприклад частково розумію левка з його народженням згори....і можу сказати шо в моїй церкві такого нема практично....хоча це дуже сильно.....але за алкоголь я іншої думки як і за спасіння)....

---------- Додано в 20:44 ---------- Попередній допис був написаний в 20:43 ----------

ні...це символічно все....

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)