Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. консультант

консультант Дуже важлива персона

:haha: Не смішіть. Тільки-но я написав, що професійно займаюсь екстрасенсорикою, 100% Вам гарантую, що в 30% дописувачів засвітились очі, якби-то штрикнути мене за екстрасенсорику і побачите, що це буде ще багато-багато раз. Просто мені пофіг хто і що там собі думає, тому і написав це. Я знаю, що роблю і мене це влаштовує. Мені відповідати перед Богом за мої справи. А то щось хтось там белькоче без кепалів в голові, то його проблеми. Стараюсь на дурнів не звертати уваги. :) Тому я казав і казатиму, значна частина людей планети Земля - підлі, підступні, злі та агресивні. Ті, які дійсно живуть в християнській злагоді і любові, не від світу сього, і їх не цікавлять пусті балачки і суперечки на мирські тематики.

2. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

А ви до якої частини належите?-))))

3. консультант

консультант Дуже важлива персона

4. Сергій аспірант

Та я це розумію, тому і переживаю-)))).

• Подобається Подобається x 1
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Добре. Ваша думка мені відома. А тепер підтвердіть це словами Біблії. СлабО?

---------- Додано в 18:44 ---------- Попередній допис був написаний в 18:28 ----------

Таке враження, Оля, що ви в Україні не жили.

У мене є сусід, який дійсно п'є. Є категорія, які по святах і празниках полюбляють. Серед моїх знайомих, я навіть затрудняюся прихадати кого знаю з алкоголіків. Може, якби я працював трактористом, або шумахером.... а так...

6. Оля

Оля Старожилка форуму

Мені ваша також. Тому не збираюся більше з вами ні про алкоголь, ні про наркотики ( які теж не гріх по-вашому пробувати ) вести дискусію. І нічого вам доказувати не буду, бо мені

СлабО, слабО! :mocking:

Якраз я 32 роки прожила в Україні і бачила, як пили всі сусіди, знайомі, родичі - прихожани католицької і православних церков. Я вже навіть повністю була описала всю вулицю на 100 номерів, але вам то до лямпочки. Так що нема нам про що більше говорити. Всі п"ють і впиваються, і ніхто з них міри не знає. А половина з них є хронічними алкашами. А від того йдуть: розпуста, злочини, лихослів"я, вкорочення життя собі іншим, горе в сім"ях, загублені діти, біда в державі.

Ви мені про перетворення вина на кров, а хліба на тіло в прямому значенні, а не як символів, поясніть. Ви дійсно відчуваєте смак крові і смак тіла, коли ви приймаєте Причастя?

7. superukrainec

superukrainec Member

Є. Чому для Вас Вартова вежа є форватером по життю, чому ті,хто переносив кінць свту декілька разів для Вас авторитети, чому ви Істине Святе Письмо, що перекладено вченими-лінгвістами, замінили "святим письмом" перекладу нового віку, що перекладено незрозуміло ким, ще й використовуєте ці несенітні речі, як першоджерело чи догму?

• Подобається Подобається x 2
  8. Сергій аспірант

В даній темі ці питання - оффтоп. Ви звинувачуете, ви і доводьте. Я поки що конкретних звинувачень не бачу. Щодо перекладу свідків Єгови, то ви його порівнювали з оригіналом, що робитетакі заяви про перекручення? Наведіть хоч один приклад перекручення.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

параноя якась.

радий, що хоч визнали це.

---------- Додано в 20:19 ---------- Попередній допис був написаний в 20:16 ----------

я жодного разу не говорив про символи. То ви постійно намагаєтесь перевести розмову на символи. Чого б це?

Ви можете називати це як завгодно: символи, прообразами, але навіть у такому стані сік залишиться соком, а вино перетвориться в Кров. Без варіантів.

---------- Додано в 20:20 ---------- Попередній допис був написаний в 20:19 ----------

тоді так, якщо годі стриматися(я вас розумію), нема сили волі, то краще пити молоко.

---------- Додано в 20:22 ---------- Попередній допис був написаний в 20:20 ----------

Левко, я знаю, ви входите до таємничого ордену, як у вас? Сік, чи молоде вино?

10. Levko

Levko Well-Known Member

:haha: До чого я входжу?

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

То ви мене питаєте?:)))

Левко, ви не гнівайтесь, я і вас і Олю все одно поважаю і люблю, але от мушу так гостро вести дискусію, щоб народ трохи замислився.

• Подобається Подобається x 3
  12. talavoda

talavoda Well-Known Member

Вибачте, що затрималась з відповіддю на Ваше запитання... спробую відповісти тепер.
    Я вірю в те, що через хрещення дитина чи доросла людина, що не була хрещеною в дитинстві, стає християнином - частиною Церкви.
    До свідомої віри і покаяння кожна людина приходить по-своєму. І є багато різних прикладів цього в Святому Письмі. Хтось зростає у вірі з дитинства і ніколи від неї не відходить, хтось, відійшовши, навертається вже в дорослому віці (приклад - брати у притчі про блудного сина), хтось, як ап. Петро - увірував, тоді навіть зрікся своєї віри перед людьми а потім навернувся зі ще більшою силою, а хтось, можливо, (як розбійник, що був розп'ятий разом з Ісусом ) прийде до Бога в останній хвилині зі щирим покаянням.
    Є багато різних прикладів... але Ісус сказав - "Коли хтось хоче йти за мною, хай зречеться себе самого, візьме на себе хрест свій і йде слідом за мною (Євангеліє від Марка 8:34)
    І тут важливо старатись не йти перед Ісусом, наперед вирішуючи що Бог може чи "не може" зробити, а намагатись йти саме за Ним, кожного дня навчаючись слухати і довіряти.
    Як сказано:
    5. Звірся на Господа всім твоїм серцем, | не покладайсь на власний розум.
    6. У всіх твоїх путях думай про Нього | і Він твої стежки вирівняє.
    (Приповідки 3:5-6)

Що я і стараюсь робити... Як мені це вдається - судити не мені.

• Подобається Подобається x 3
  13. Levko

Levko Well-Known Member

Дякую, а то я уже думав, що ви забули...:)
    Перепрошую, відпишу трохи згодом, можливо в ПП...

14. Оля

Оля Старожилка форуму

Добре, залишилося. Але ми не про це.

Якщо без варіантів вино перетворилося на кров, то ви можете нарешті дати відповідь, чи приймаючи Причастя, ви відчуваєте в роті смак крові, а приймаючи хліб - смак м"яса? Я чогось цього від вас не можу почути. ;)

До таємного, до таємного. :) Їхній пастор цієї неділі навіть відвідував таємно нашу церкву. :)

То я говорю, що вино - то символ крові Христової, а хліб - то символ збитого і зраненого тіла Його і їх Ісус заповідав приймати щоразу, смерть Його згадуючи і ту ціну, якою ми були викуплені. А ваша церква звідкись вивела, що, причащаючись, ви насправді п"єте кров і їсьте тіло. От моє запитання вже вкотре, чи фізично ви відчуваєте, що п"єте кров, а не вино і їсьте м"ясо, а не хлібну облатку?

15. ovod

ovod Well-Known Member

причина не в алкоголі...а в людях.....це те саме шо звинувачувати ніж шо він може зарізати когось і тре його заборонити.....не буде алкоголю...то буде шось інше....в слабкості людського духу вся проблема....вірять формально....обряди формальні.....ходять до церкви формально....про цигун і то мало хто знає.....

тому в принципі я підтримую тих хто сам вибрав своє....а не йшов сліпо за традицією....в них є те шо не позволить їм спиватися...навіть якшо вони будуть трохи пити алкоголь.....

Останнє редагування: 9 лип 2013
  16. Levko

Levko Well-Known Member

Згідний з вами, так в основному і є, на жаль... Мертві породжують мертвість...

17. superukrainec

superukrainec Member

будь-ласка: апріорі в Святому Письмі зустрічаються слова Бог, Ієгова, Отець... У перекладі нового віку самовілно акцентовано на переклад - Ієгова. І це лише один приклад, крапля в морі

Розумію що ця дискусія тут офтоп, тому припиняю її, просто якщо ви в темі приводите якісь приклади із джерел, то вибирайте авторитетні джерела будь-ласка, це ж не складно зрозуміти аспірантові?;)

18. Сергій аспірант

Ім я Єгова зустрічається в оригінальному давньоєврейському тексті близько 6800 разів. Так в чому жви бачите зміщення акцентів, якщо перекладачі вживають слово Єгова так само часто .як воно зустрічається в оригінальному тексті?
    Не авторитетність моїх джерел вам доведеться довести.
    Що заважає вам продовжити дискусію у відповідній гілці?

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Оля, то ваші винайшли слово "символічно" по відношенню до вина та хліба, бо у Святому Письмі цей термін не вживається, ви згідні?

Ви згідні, що у святому Письмі того слова нема? Ви згідні, що це вигадка ваших просвітителів?

Ви вірите в те, що вино і хліб не є реально Кровю і Тілом? По вашій вірі вам і воздасться.
    Їжте символічне тіло і пийте символічу кров - отримаєте символічне спасіння, яке також на зуб не спробуєш.

Я ж вірю в Писання:

27. А взявши чашу, і подяку вчинивши, Він подав їм і сказав: Пийте з неї всі,
    28. бо це кров Моя Нового Заповіту, що за багатьох проливається на відпущення гріхів!
    (Від Матвія 26:27,28)

В це я вірю.

А ви собі добавляйте "символічне", "сік" і т.д. і потім в це вірте згідно простого "Божого" розуміння.

Для мене нема проблем що до смаку. Я вірю Господу, а смак - то людське відчуття.

---------- Додано в 12:09 ---------- Попередній допис був написаний в 11:52 ----------

Хоча би в тому, Сергію, що в оригіналі стоїть тетраграма, а не Єгова. А ви от краще розкажіть анекдот, яким чином ваші, бруклінські діди вставили туди голосні букви, а ми посміємося.

• Подобається Подобається x 2
  20. Сергій аспірант

Голосні туди вставили масорети. Мих, ви ж повний неук у бібліїстиці. Краще почитайте щось мудре, а поітм вже смійтеся.
    Імя Єгова перекладачівикорситовували задовго до свідків Єгови, в тім числі і католицькі перекладачі.

---------- Додано в 12:19 ---------- Попередній допис був написаний в 12:13 ----------

Мих, митрополит Ілларіон, він же Іван Огіенко, перекладач Біблії на українську мову, був свідком Єгови? В своєму перекладі він вживає ім я Єгова. До нього увас є претензії?
    Мих і доречі слідкуйте за мовою, я ж не тикаю вам що КЦ очолюють старці-кардинали.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)