Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Консультанте, не знаю того проповідника і не знаю Ольгу, про яку ви пишите, але імена часто даються згори і кожне імя має значення, навіть такі Імена, як Ягве - Сущий, чи Ісус - Спаситель. Ці речі неповязані з сектами, це як те, що просто є, як факт.

---------- Додано в 15:17 ---------- Попередній допис був написаний в 15:16 ----------

впевнені, що за метафори? сумніваюсь.

• Подобається Подобається x 1
  2. консультант

консультант Дуже важлива персона

То зрозуміло, але питання не в тому, я ж написав. Проповідник не робить акцент на тому, що був такий Йосип, Симеон, Ірод, як особистості, а наголосос робить на дії, яку виконують дані імена.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

соррі, тепер дійшло.
    Забув, що протестанти не почитають Божу Матір та інших святих.

4. Levko

Levko Well-Known Member

А до мене щось не дійшло. Я так і не зрозумів чому ви так обурилися, п.консультанте...:dntknw:
    По-вашому, робити наголос на дії, які виконують імена- це гріх?

5. консультант

Я не обурився, а визнав помилку, що подав це відео. Не імена виконують дію, а Бог і люди, які стоять за тими іменами. Судячи по словах проповідника всі люди під згаданими іменами - це містичні образи, яких в історії не існувало, а в цих іменах заключається вся суть християнської моралі.

6. Levko

Levko Well-Known Member

Думаєте, проповідник не вкурсі, що ці люди існували в історії і що вони не містичні образи?:mocking:

7. консультант

Левку, перш ніж сміятись, перегляньте ще раз уважно відео. Там він ніби закликає вірити історикам і ніби не серйозно сприймає істориків.
    Ще раз кажу особисто для мене слова цього проповідника підступні і ведуть в нікуди. Я колись думав, що свідки Єгови збивають людей з толку. Виявляється свідки Єгови проповідують ще терпимі речі на відміну від нього.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Консультант думає, і думає справедливо, що протестанти не поважають людей, які у Святому Письмі відіграли ключові ролі. Наприклад ігнор Матері Божої. Левко, як там у вас у церкві? Почитають Матір Божу, чи так, як і інші протестантські течії?

9. talavoda

talavoda Well-Known Member

Коли людина діє з духовного, що перебуває в Богові - вона діє з любові...
    в іншому випадку причини дій можуть бути різними, потрібно намагатись самому в собі їх розрізняти і бачити.

Я відповім Вам трохи згодом, п. Levko , якщо Ви не проти.

• Подобається Подобається x 4
  10. консультант

То навіть ще не то. Протестанти умаляють значення Діви Марії. а той проповідник взагалі говорить про людей, які згадуються в Біблії не як про історичні персонажі, а міфічні.
    Мені легше зрозуміти це, бо знаю, як вчила О.Асауляк в м. Сквирі Київської області. Він і вона 1:1. Чомусь я не вірю, що він належить до п"ятидесятників.

11. Oxid

Oxid Well-Known Member

Наведіть уривок з Біблії, де написано, що без хрещення можна спастися:dntknw:
    “Хто увірує й охреститься – буде спасенний, а хто не ввірує – засуджений буде”

12. Levko

Levko Well-Known Member

Я не применшую важливість хрещення, та й у тому висловлюванні протестантів, що ви навели не говориться, що хрещення не важливе.
    Там мається на увазі, що тільки саме хрещення без увірування і покаяння не змиває наші гріхи.
    Зрештою ви самі підтвердили це цитатою: “Хто увірує й охреститься – буде спасенний"!

Гріхи людини змиває лише її віра в те, що Ісус вмер за неї і простив її гріхи!

В багатьох церквах, навіть в цілих деномінаціях здійснюють тільки хрещення без увірування і кажуть, що це має якесь значення перед Богом...

13. superukrainec

superukrainec Member

не проповідника, а шоумена!

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левку, не обманюйте народ протестантськими штучками.

• Подобається Подобається x 2
  15. Levko

Levko Well-Known Member

Увірувати в Ісуса і охреститися- це не "протестанська штучка", Миху, а Воля Божа для кожної людини на спасіння...:)

16. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Так то воно так, ДЕІНДЕ заплатив гроші, і за 5 хв. ти вже хрещений. АЛЕ навіть там набагато більше позитиву - якщо, природно, приходимо до храму заради Господа. А кістяки у шафі є в кожній конфесії.
    П.С. Не робить помилок тільки той, хо нічого не робить, але це є ще більшою помилкою.

17. Oxid

Oxid Well-Known Member

А хіба когось хрестять насильно, всупереч його переконанням? Хіба може ви знаєте якісь такі "деномінації"? :)
    Через Тайну Хрещення (тоді і відбувається народження згори) людина стає християнином та членом Церкви Христової, тобто Містичного Тіла Христового і спасається через поєднання з Христом, християнин спасається в Церкві Христовій, а не поза нею...

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

а толку якщо нема хрещення?

---------- Додано в 12:34 ---------- Попередній допис був написаний в 12:09 ----------

Левко, ви добре знаєте про що я.

Є дві необхідні речі для спасіння. Це хрещення та віра. Якщо одного з цього нема - нема спасіння.

І тут ви пишите нісенітницю:

Церква здійснює хрещення. Церква не може віру положити в людину. Може у ваші деномінації церква віру вкладає гіпнозом, або зомбуванням. У моїй деномінації хрещення уділяє церква, а віра йде від людини. Які притензій до церкви?

Доречі. в Святому Письмі ніде не сказано що має бути перше віра, чи перше хрещення. Але логічно, якщо людина доросла і свідома, то вона хреститиметься, якщо є віра. Тобто спочатку має бути віра. Для несвідомої дитини є спочатку хрещення, бо залишати людину без хрещення до 18 років є ризиком в разі смерті. У протестантів такого не практикують, тому їх діти до дорослого свідомого стану є поза церквою, поза тілом Христовим, а в разі смерті не мають шансів бути спасенними.
    У Святому Письмі є місце про скопця, який хотів охреститися і йому було сказано, що для цього потрібна віра. Скопець був свідомий і дорослий, тому тут все логічно. Але якщо б він був малим хлопцем, у протестантському середовищі йому б напевно могли відмовити.

---------- Додано в 12:49 ---------- Попередній допис був написаний в 12:34 ----------

Ще один приклад, що до хрещення і віри.
    Іван Хреститель, якого нині різдво святкуємо. Хрестив людей. Мали всі ті люди належну віру у Спасителя і знали щось про віру і хрещення?

Вони хрестились, слухаючи Івана, можливо у них в цей час було просвітлення, але вони цілком могли не мати належної віри у Спасителя, який вже прийшов! Вони хрестились, а віра їхня приходила з часом і кріпла з часом.
    Не головне що є першим, головне - ці дві умови: віра і хрещення.

Можеш мати віру, але не мати хрещення, можеш мати хрещення, але не мати віри. Одинаково не будеш спасенний.

19. Levko

Levko Well-Known Member

Називається- говорили, балакали...
    Без коментарів... :crazy:

20. консультант

Чомусь не розумію, що поганого роблять батьки, якщо вони вирішили свою дитину прилучити до Містичного Тіла Христового заради її майбутнього спасіння. Якщо дитину це не влаштовуватиме, то вона зможе в будь-який момент відмовитись від цього хрещення і перехреститись в басейні, чи в Полтві, це буде вже її особистий вибір.

Пречисту Діву Марію батьки в 3 роки віддали в храм на служіння Богові і нічого поганого з того не вийшло. Свідки Єгови починаючи від народження зомбують дитину ім"ям Єгови і не дивно, що дитина виростає і крм Єгови важливішого імені не знає. Якщо дитина охрещена по волі батьків, а не по своїй, в зв"язку з неусвідомленням суті хрещення, то нічого злого в тому нема. Коли дитина виросте і усвідомить суть хрещення, яке було зініційоване батьками, то тільки дякуватиме їм, за наданий їм шанс майбутнього спасіння.
    Якби Свідки Єгови та інші "агітатори" менше "агітували" в свої течії, то можна було б і не спішити з хрещенням, а так враховуючи шастання різних релігійних "збоченців" на відміну від традиційників, краще охрестити зразу після народження.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)