Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. ArtCool

ArtCool Well-Known Member

Ви краще спитайте Олю, звідки взагалі взялись протестанти. :)

• Подобається Подобається x 1
  2. Levko

Levko Well-Known Member

Не згідний з вами, п.Олено. В Писанні такого немає.
    Початком спасіння, як ви кажете, є покаяння людини і увірування в Ісуса Христа, а потім уже хрещення як печать того у що людина уірувала.
    Перші християни спочатку чули слово про Христа, а потім уже, увірувавши, христилися. Я не знаю жодного випадку з Писання, де би говорилося навпаки, тобто так як ви кажете.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ні, ну що ви Левко?

Початком спасіння є народження Спасителя.:)))

4. Оленa

Оленa Well-Known Member

Якщо бути точним, то Іванове водне хрищення хіба не було "рівнянням дороги для Спасителя" ?

5. Levko

Levko Well-Known Member

Так, до приходу Спасителя було, але сам Іван казав, що по ньому йде Той, Хто хреститеме Духом Святим і огнем.
    Після того як Ісус вмер і воскрес хрещення уже перестало бути "рівнянням дороги для Спасителя".
    Люди чулу спочатку Благу звістку, потім вірували і аж тоді приймали хрищення. Хіба не так?

6. ovod

ovod Well-Known Member

пити не гріх.....гріх перепивати і втрачати над собою контроль......от вчора випив трохи на шашликах...декілька стаканчиків....і все....вони собі ше пили...а я водичку пив....не хотів просто більше....от і все...
    а значить такі люди шо не знають нічого(не вміють фільтрувати).....я наприклад любив з ними стати побалакати....
    хороше відо...хоть і не додивився до кінця.....

аналогії....

7. talavoda

talavoda Well-Known Member

Не може ввійти і не ввійде - тут, Левку, розбіжності немає...
    Але в писанні не сказано, що
    В сьогоднішньому літургійному читанні Євангелії сказано:
    21. Не кожний, хто промовляє до мене: Господи, Господи! - ввійде в Царство Небесне, лише той, хто чинить волю Отця мого, що на небі,
    22. Багато мені того дня скажуть: Господи, Господи! Хіба ми не твоїм ім'ям пророкували? Хіба не твоїм ім'ям бісів виганяли? Хіба не твоїм ім'ям силу чудес творили?
    23. І тоді я їм заявлю: Я вас не знав ніколи! Відійдіте від мене, ви, що чините беззаконня! (Євангеліє від Матея 7:21-22)

Бог завжди знає чи те, що людина робила в Його ім'я, насправді було Божою волею чи волею самої людини...
    і лише той, хто чинить волю Отця ввійде у Царство Небесне.

Тут головне не сплутати де в людині промовляє Я духовне, ведене Святим Духом, а де інше - егоїстичне я.

8. ovod

ovod Well-Known Member

духовне і бездуховне...це теж Я.....і відкинути одне з них складно....

9. Levko

Levko Well-Known Member

Сказано, п.talavoda, і не один раз і прямим текстом...
    Але навіть якщо я вам наведу місця і поясню - ви все одно заперечите, бо сприймаєте мене з упередженням, не як брата у Христі, а як якогось іновірця, котрий ніби то виступає проти вас... Тому соррі...

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

То чи не краще вказати місце в Біблії, ніж переходити на особисте?

11. talavoda

talavoda Well-Known Member

Де Ви побачили упередження? Зовсім навпаки...
    І буду дуже вдячна за наведені пояснення.
    Те, що моя думка не співпадає з Вашою, зовсім не свідчить, що я сприймаю Вас як іновірця.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

якось воно так трохи "гнусно" виглядає у протестантів. В Письмі сказано про хліб і вино, у них нема вина, є сік. сказано, на Петрі збудую церкву - не вірять, сказано, дано Петру ключі - думають, що ключі дано всім.:scratch_one-s_head:. Зате вони вже спасенні, нема ні віри, ні надії, є знання - вже спасенні, подібно, як ті, що з книжочками ходять і кажуть: ми є свідки.

13. Levko

Levko Well-Known Member

Ок.
    Спочатку хотів спитати, що для вас означає бути "народженим згори" і чи про себе ви можете сказати, що ви є народженою згори?

14. консультант

консультант Дуже важлива персона

Перепрошую шановне паньство і радив би не брати до уваги те, що сказав цей проповідник. Проаналізувавши, я відчув, що все сказане ним, взагалі немає нічого спільного з традиційним християнством. Його теорія нагадує теорію Ольги Асауляк, яку я знаю персонально, бо був колись в неї на курсах. Це якась сектанська маячня... .

15. Levko

Levko Well-Known Member

Не переживайте так, п.консультанте. То ніякі не сектанти, то тернопільські християни п"ятдесятники ...:)

16. консультант

То сильно... .:) Ради інтересу можете почитати теорію Ольги Асауляк, яку відлучено від церкви і послухайте, що каже цей проповідник. Одне і те саме... .

17. Levko

Levko Well-Known Member

А що каже? Зверніть мою увагу, бо я послухав проповідь, але ніби нічого єретичного не почув, може десь пропустив...:scratch_one-s_head:

Останнє редагування: 4 лип 2013
  18. консультант

Місця де знаходиться маленький Ісус, Ірод, мудреці та пастухи. Крім того, розшифровуючи імена Біблійних персонажів таких, як Йосип, Симеон і т.д., складається враження, що їх, як таких не було в історії, це ніби вигадані міфічні персонажі, які не відіграють ніякої ролі, як особистості. Основне значення приписується не їм. як особистостям, а змісту та значенню самого імені. Для мене Ісус Христос - це жива Особистість, а не просто абстрактне поняття добра, любові, справедливості і т.д.. Йосип, Симеон та інші - це історичні постаті.
    Крім того зверніть увагу, що досить делікатно намагається оминути питання історії та істориків.
    Одним словом. якщо він дійсно п"ятидесятник, то слава Богу, що я не з ними.

Останнє редагування: 4 лип 2013
  19. Levko

Levko Well-Known Member

Ху! Я думав щось страшніше...:)
    То просто метафори. Проповідник на прикладі фізичних образів пояснює що відбувається в духовному.
    А мені якраз ці порівняння сподобалися досить...

---------- Додано в 15:07 ---------- Попередній допис був написаний в 15:06 ----------

100%! Для мене також!:)

20. консультант

То чому за ті метафори О.Асауляк відлучили від церкви?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)