Про спасіння

Discussion in 'Християнство' started by Levko, Apr 1, 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 vote(s)
    50.0%
  2. ні

16 vote(s)
    20.0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 vote(s)
    30.0%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Levko

Levko Well-Known Member

Зрозумів вас.

Цілком коректна фраза.
    В Писанні "народжений згори" = "спасенний".
    В традиційних церквах, на жаль, втратилося таке фундаментальне поняття "як народження згори", тому і важко мені пояснити вам, що означає "бути спасенним"...

• Подобається Подобається x 2
  2. консультант

консультант Дуже важлива персона

Чому важко, Ви досить детально і зрозуміло пояснили, за що я особисто вдячний Вам!:drinks:
    Підсумовуючи, на мою думку, бути спасенним, то значить бути світлом для світу, щоденно перебувати в Господі, щоб не грішити при цьому робити це не розраховуючи на спасіння. Все воно повинно виконуватись тільки по душевному покликанні без розрахунку на нагороду. Якщо людина робить все це, то звичайно в кінцевому рахунку вона буде спасенною, але це Бог вирішує, а не людина... .

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ага... то я сам до себе кажу:
    я є народжений згори, ага, значить, я - спасенний.

Думку Господа питати будем? Чи досить того, що я собі сам сказав?

І взагалі, від Господа залежить моє спасіння, чи це моє самоізрєчєніє має право на життя і без Господа?

• Подобається Подобається x 1
  4. Levko

Levko Well-Known Member

Народження- це не говоріння, Миху, і не "самоізрєчєніє", як ви кажете...:)
    Народження- це поява нової людини на світ.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Очевидно, що появу нової людини на світ сама людина, що появилася, не усвідомлює, зате знають інші.

У вас же навпаки: ух ти... я появився! Проте інші не знають.

6. Levko

Levko Well-Known Member

Так, своє фізичне народження людина не усвідомлює, зате знають інші.
    Проте Бог так зробив, що своє духовне народження людина усвідомлює повністю, і також добре це видно для інших...:)

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Зрозумів. Бог так зробив, як вам зручно.

8. Levko

Levko Well-Known Member

:)так написано, Миху...
    Таке важення, що ви навіть не чули про розмову Ісуса з Никодимом...

9. консультант

:)Логічно, якщо виходити з того, що незручності створює тільки диявол та його слуги.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

що написано, Левко?

Невже написано. що народження згори є гарантією спасіння, чи написано, що народження згори є необхідною умовою для спасіння?

11. Levko

Levko Well-Known Member

Миху, вперше від вас чую, що ви про народження згори говорите всерйоз і без насмішок... Класно!
    Невже прочитали розмову Ісуса з Никодимом?;)

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

по-перше, я не пригадую про насмішки.
    по-друге, я і слухав і читав.

для мене відповідні дебати завжди супроводжуються читанням, за що я їх і підтримую.

13. Оля

Оля Старожилка форуму

От пам"ять коротка в людей! ;)

Видно, Левку, що нарешті прочитав, бо навіть тепер почав правильно слово "згори" писати. А раніше писав "з гори". :mocking: Може тут, насміюючись над тим, що повинен би був вже давно знати, щось і вивчить... ;)

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

В Писанні написано не так. В Писанні написано, що хто не народився згори не ввійде в Царство Небесне.

А це є різниця.

---------- Додано в 09:35 ---------- Попередній допис був написаний в 09:34 ----------

перекручування.

то насмішка була з ваших слів, а не з Письма.

---------- Додано в 09:36 ---------- Попередній допис був написаний в 09:35 ----------

Так-так, Оля. З гори, "ви вгадали"... з Говерли. Мудро...

15. консультант

Якщо хтось вважає стосовно себе, що він народився згори, то це дурня і звичайна гординя.
    Людина, яка народилась згори, ніколи не буде перейматись таким питанням. Вона просто житиме з Богом і Бог з нею.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

А з прочитаного я зрозумів, що народитися згори - це не односторонній акт від людини.

Тому фраза: "всєм прівєт, я народився згори", бо я так собі подумав...

17. Levko

Levko Well-Known Member

Там трохи не так написано як ви сказали.

"Ісус відповів (Никодимові): Поправді, поправді кажу Я тобі: Коли хто не родиться з води й Духа, той не може ввійти в Царство Боже". Ів.

Там написано, що хто не народиться з води й Духа, той НЕ МОЖЕ ввійти в Царство Боже.
    Якщо брати фізичне народження, то якщо людина не народиться, то вона і не може жити фізичним життям.
    Відповідно, і з духовним народженням- якщо людина не народиться духовно той і не може жити духовним життям, життям Царства Божого. Правда?

18. консультант

Хочете, можете пропустити пісеньку, що виконують діти, а далі послухайте проповідника і думаю, що отримаєте повну відповідь на питання "народження згори" і на питання про "Царство Боже".

http://www.youtube.com/watch?v=LmC588gX684

19. Oxid

Oxid Well-Known Member

Левку, а як вам таке? Таке враження, що протестанти Біблії не читають, а просто протестують проти Церкви...
    http://www.gotquestions.org/Ukrainian/Ukrainian-Now-What.html

Людина стає частиною Церкви завдяки Хрещенню. Християнином не народжуються: ним стають за допомогою особистого акту, вибору. Коли мова йде про дітей, цей вибір роблять їхні батьки - так само, як вони роблять вибір у багатьох інших сферах життя дитини. Отже, прилучення до Христа - це завжди особиста відповідь, вільний акт.Хрещення необхідне для спасіння тих, кому було сповіщено Євангеліє і у кого є можливість попросити про уділення цього Таїнства - в будь-якому віці.
    http://www.credo-ua.org/2012/12/74562

20. Levko

Levko Well-Known Member

То тільки враження ваше, бо напевне маєте упередження якесь... Насправді так не є п.Oxid... :)

Що вас так стурбувало в цьому уривку?

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)