Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. plastic

plastic Well-Known Member

Випробування даються людині по різним причинам.
    1, для випробування вірності Богу-згадайте Йова.
    2, Щоб людина в результаті випробування звернулася до Бога.
    3, Щоб людина побачила себе, свої недоліки під час випробування(віру-чи вона дійсно сильна, своє відношення до Бога. Бо легко говорити про любов до Бога, коли все добре) і покаялася
    4, Для того щоб та людина, що перенесла випробуквання потім змогла допомогти іншим у таких самих випробуваннях.
    5, ,,,,

• Подобається Подобається x 2
  2. Levko

Levko Well-Known Member

щось розмова трохи відійшла від головної теми гілки...

Дуже часто можна почути думку про те, що спасіння, це щось невідоме, що тільки після смерті ми дізнаємось чи спаслися і де будемо.
    Я, особисто, в це не вірю, бо читаю в Слові, що щерез віру в Христа Ісуса ми УЖЕ Є СПАСЕННІ, а не будемо колись спасенні:

Еф.2:5 і нас, що мертві були через прогріхи, оживив разом із Христом, спасені ви благодаттю,
    Еф.2:8 Бо спасені ви благодаттю через віру, а це не від вас, то дар Божий,
    Дiї.2:46-47
    І кожного дня перебували вони однодушно у храмі, і, ломлячи хліб по домах, поживу приймали із радістю та в сердечній простоті,
    вихваляючи Бога та маючи ласку в усього народу. І щоденно до Церкви Господь додавав тих, що спасалися

Написано, що люди спасалися, а потім їх Господь додавав до Церкви.

3. Romko

Romko Дуже важлива персона

Теоретично можна все обсусолювати...навіть кількість ангелів на вістрі однієї голки. Авторитетно підтверджуючи кожне слово в такій "дискусії" розгорнутою цитатою з СП. Ми з Зоряною щовечора ходим на молитву до наших монахів. Спершу вони теж намагались проповідувати...розказувати про безмежну ласку Божу....але...тепер лиш моляться...

4. Levko

Levko Well-Known Member

Останнє редагування: 5 лис 2010
    • Подобається Подобається x 1
  5. Romko

Та так...після того,як Зоряна розбила одному голову...іншого копнула в причинне місце...третьому шпигнула в око...четвертого... Лишається лише молитись... Проповіді зайві... Засім розкланяюсь в цій гілці. Рахуйте ангелів...з Божою допомогою.

6. Levko

Levko Well-Known Member

Думаю, той кілер, після щирого розкаяння, та ще й після того як почує голос Духа Святого, точно перестане уже буте кілером...:)

• Подобається Подобається x 3
  7. ovod

ovod Well-Known Member

згідний, але це буде той хто зможе підставити другу щоку після удару по іншій.
    це не сенс, це суть людини - це принцип, відстоювати своє навіть зі зброєю.
    по суті будь-які негативні емоції - це наслідок гріхів.
    згідний

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не тільке це. То буде досконала людина у всіх відношеннях.

9. majolika

majolika Well-Known Member

а це одна з причин, чому я не вірю в душу :)

---------- Додано в 13:37 ---------- Попередній допис був написаний в 13:18 ----------

для випробування вірності - так. Але не Бог його (випробування) ініціював
    Випробування випробуванню рознь (не знаю, як перекласти)

Одна справа, дати людині пожинати плоди своїх помилок і робити з них висновки, а інша справа страждати через фактори, що від тебе аж ніяк не залежать.
    Я просто не бачу жодної логіки в тому, щоб робити такі грандіозні плани щодо спасіння людей, давати свого Сина на те, щоб врятувати людину від гріха і смерті (хворіб, страждань тощо), а потім давати їй важкі випробування у вигляді тих же хворіб, страждань? У таких діях (якби вони дійсно мали місце) нема не лише логіки, але і любові. Це називається добивати лежачого :sad:
    І це за в'яжеття з цим:
    УПО: А як бачив людей, змилосерджувався Він над ними, бо були вони змучені та розпорошені, як ті вівці, що не мають пастуха.

10. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

1. І я... Ви не одні такі...
    2. Згідний з Вами на 100%
    3. Аналогічо.
    4. І з цим:
    12
    Блаженна людина, що
    витерпить пробу, бо, бувши
    випробувана, дістане вінця
    життя, якого Господь обіцяв
    тим, хто любить Його.
    13
    ¶ Випробовуваний, хай не
    каже ніхто: Я від Бога
    спокушуваний. Бо Бог злом
    не спокушується, і нікого Він
    Сам не спокушує.
    14
    Але кожен спокушується, як
    надиться й зводиться
    пожадливістю власною.
    15
    Пожадливість потому,
    зачавши, народжує гріх, а
    зроблений гріх народжує
    смерть.
    16
    Не обманюйтесь, брати мої
    любі!
    17
    Усяке добре давання та дар
    досконалий походить згори
    від Отця світил, що в Нього
    нема переміни чи тіні
    відміни.
    18
    Захотівши, Він нас породив
    словом правди, щоб ми
    стали якимсь
    первопочином творів Його.
    Якова 1

11. Levko

Levko Well-Known Member

100% правда!!!

Диявол з усіх сил старається нав"язати думку про те, що Бог дає випробовування у вигляді хворіб, і страждань.

Насправді, Він наші немочі взяв на себе і РАНАМИ ЙОГО МИ ВЗДОРОВИЛИСЯ!!!!1-е Петра 2.24

12. plastic

plastic Well-Known Member

Бог допускает проблемы и испытания в жизни и верующих людей.
    Аврааму было сказано принести в жертву сына.
    Иаков потерял своего любимого сына Иосифа на более чем 20 лет
    Давид потерял своего сына-и не одного.
    Смотря на их жизнь и жизнь других людей из Ветхого завета мы учимся. Мы смотрим какие последствия имели их поступки.
    Воля Божия на каком то етапе жизни не понятна нам. Нам кажется что мы поступили бы иначе, если бы сами управляли жизнью. Но Бог в Своей безграничной мудрости выбирает самые правильные решения.Его пути и мысли выше наших.
    Он действует во благо.
    Смотря на жизнь Иисуса, мы можем спросить какое благо лично Иисусу было страдать?
    Но мы видим какие последствия етого.
    В испытаниях и скорбях верующего человека характер очищается. Золото в горниле скорби очищается от добавок. И не кто не обещал что боли не будет.
    Бог обещал что будет с нами рядом.
    Процес освящения вообще болезненый. Я вспоминаю первое врямя после обращения. Мне было очень тяжело-меня просто убивала эта внутренняя борьба. Я смогла ето перенести только с Божьей помощью. И теперь смотря назад, я понимаю что ето было необходимо, хотя на тот момент я не понимала-зачем, почему это случилось со мной. Почему у некоторых людей освящение проходит так гладко, без особенных душераздираний, а у меня так болезненно.
    ---------- Додано в 01:11 ---------- Попередній допис був написаний в 00:57 ----------

[/COLOR]
    Я встречалась с мыслью некоторых людей-что спасение это и свершившийся факт и непрерывный процесс.
    Ибо если бы спасение было только свершившимся фактом посредством смерти Иисуса - идея, которую приняла большая часть современного христианства, то вы бы получили прощение, оправдание, примирение, имели бы все эти благословения, однако по-прежнему оставались бы рабами греха!
    Иисус умер - Он взял наши грехи на Себя - для того, чтобы мы могли стать праведностью Бога в Нем. Это и значит «родиться свыше». Этот особенный текст в Евангелии от Иоанна говорит нам, что если мы хотим быть в Божьем Царстве, то нам необходимо, чтобы чувство вины было снято с нас, а также необходимо позволить Богу менять нас, потому что спасение - это динамичный процесс в нашей жизни.

Кстати, в Благой вести содержатся заверения, что если вы закончите свой земной путь до того, как достигнете полноты зрелости, у вас будет преимущество продолжить свой рост в Царстве. Разбойник на кресте - как много у него было времени, чтобы испытать «непрерывный процесс»? У него вообще не было на это шанса, но этот факт не лишил его того, что ему гарантировала смерть Иисуса. Если бы он прожил дольше, ему был бы дарован дух и он бы многосторонне возрос во Христе. Это очень важно знать, понимать и верить этому.

Во Христе вы совершенны на каждом шагу жизненного пути (ср. Евр. 10:14). Причина истинности этого в том, что ваше совершенство находится в Нем, а не в вас.

---------- Додано в 01:04 ---------- Попередній допис був написаний в 01:11 ----------

Спасіння можна визначити так:
    1. Звільнення від гріха
    2. Пропуск до Царства небесного.
    Я рекомендую почитати книгу Билл Ливерсидж "Победа в Иисусе"ві знайдете там відповідь на своє питання.

Спасіння-це звільнення від гріха. Христос помер щоб " ми в Ньому зробилися праведними перед Богом". Мета Його смерті була в тому щоб зробити можливим відновлення в праведності-праведності, яку у нас забрав гріх. Ми знаходимо життя-і життя це в Сині.Тому "той хто має Сина-має життя"(1 ів 5/11,12)
    якщо Христос перебуває в вас , значить в вас перебуває Його життя. Ми перестанемо бути рабами гріха.
    Бог відновить нашу праведність! Це Його обіцянка!
    Єдинапроблема-що це не миттєвий результат-це неперервний процесс вашого життя.
    ми будемо відчувати внутрішнє бажання до гріха до самого пришестя Христа. До того як людина народжується з гори гріх ніколи не турбує її. А після народження ці люди якщо живуть по-духу відчувають внутрі себе присутність гріха набагато сильніше, ніж ті, що живуть по-плоті.
    коли ми дивимося на закон Божий, ми відчуваємо осуд, тому що бачимо святісь Божу і це показує нашгу власну гріховність.
    До навернення гріх не турбував мене. Він мені навіть подобався. Но потім прийшов закон, і коли я на нього поглянула, те як сказав Павло-"я померла"(Римл 7/9)
    Закон показав мені, як і Павлу, наскільки ми грішні в порівняння зі святістю Божою.
    біблія говорить що в нашому духовному рості наступить момент, коли ми можемо рахувати себе мертвими для гріха.. Але це не значить що ми не відчуватимемо гріха в нас!
    Те, що ми маємо в результаті смерті Христа-є звершившимся актом. Ці благословення належать нам-ми не зробили нічого щоб заслужити їх. Вони ДАЮТЬСЯ АБСОЛЮТНО БЕСПЛАТНО!
    Дякуючі смерті Ісуса ми отримуємо:
    прощення
    примирення
    викуплення
    наш ворог втратив силу
    та інше
    Однак спасіння завжди нерозлучно звязано з прийняттям життя Ісуса.Життя Христа дарується тільки тим, хто вірою приймає Божий дар любові, що проявлена в жертві Його Сина.

Бо що вмер Він, то один раз умер для гріха, а що живе, то для Бога живе.Так само ж і ви вважайте себе за мертвих для гріха й за живих для Бога в Христі Ісусі, Господі нашім. (Римл 6/10)

---------- Додано в 01:09 ---------- Попередній допис був написаний в 01:04 ----------

Будучи мертвими для гріха ми нуждаємося в Святому Духові. Тому кожен день ми маємо просити Бога про помазання Святим Духом.
    Ум Христов змінить ваше життя так-що там не буде місця гріху.

Останнє редагування: 7 лис 2010
    • Подобається Подобається x 4
  13. Romko

З точки зору християн звільнення від гріха...
    Але ж це - нонсенс....

14. Levko

Levko Well-Known Member

Чому нонсенс?

15. Romko

Бо всьо гріх....:sad:
    І тово є гріх...
    І тово...а шо нє? :nea:
    Гріх...:dntknw:
    Усьо гріх...:sorry:
    Хоча....свою думку на те все я висловлював не раз...

16. Huru

Huru Well-Known Member

17. Saszko

Saszko Well-Known Member

Чому це нонсенс? Після смерті можливе звільнення від гріха.

18. Romko

Можливе...а,можливо й неможливе....
    Але ніхто ще не вернувся розповісти нам про це...
    Ми можем надіятись, бо

19. majolika

majolika Well-Known Member

так, допускає, але ж не створює!
    Багато хто вважає, що це одне і теж....

20. Levko

Levko Well-Known Member

Як ніхто не вернувся??!!!
    Один Чоловік точно вернувся і розказав нам про це все докладно!!

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)