Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

приведите плз ссылку ...

2. Levko

Levko Well-Known Member

Рим.2:14-15

3. Forpost

Forpost Стоїк

означає ніколи не чути про Бога

• Подобається Подобається x 2
  4. Levko

Levko Well-Known Member

Iван.5:24
    Поправді, поправді кажу вам: Хто слухає
    слова Мого, і вірує в Того, Хто послав
    Мене, життя вічне той має, і на суд не
    приходить, але перейшов він від смерти в
    життя.

• Подобається Подобається x 3
  5. Levko

Levko Well-Known Member

Останні дні роздумую над цим віршем з Писання.
    Якщо цей вірш прочитати так:

Поправді, поправді кажу вам: Хто НЕ слухає
    слова Мого, і НЕ вірує в Того, Хто послав
    Мене, життя вічного той НЕ має, і на суд
    приходить, але залишається він мертвим.

Цікаво виходить- Ісус звертається до живих людей і називає їх мертвими...

• Подобається Подобається x 1
  6. ovod

ovod Well-Known Member

цікаво підмічено....з моїх позицій це досить просто пояснюється....вони мертві духовно.....люди помаленько вмирають.))))....
    недавно навіть у фільмі показували.....остання любов на землі.....достатньо реалістично хоча трактується як фантастика...але це непомітна реальність....

7. консультант

консультант Дуже важлива персона

Тому, що людина не може прийти на суд до Бога залишаючись живою на Землі. Вона мусить тілесно вмерти, щоб після суду Господнього Воскреснути.
    Якщо ж при житті хтось НЕ слухав
    слова Господа, і НЕ вірив в Бога, Який послав
    свого Сина, той життя вічного не матиме і залишиться мертвим таким, як став. Хто в що вірить, той те і отримає після суду Божого. Сказано "Сіється тіло звичайне, встає тіло духовне". Якщо тіло духовне не розвивалось при земному житті, то про яке тіло духовне можна говорити по смерті фізичного тіла... . Тому і такі люди залишаються мертвими для Господа, коли приходять на суд.

8. Levko

Levko Well-Known Member

100% невіруючі є мертві духовно...! Людина оживає духовно, коли кається і визнає те, що Ісус вмер за її гріхи і оправдав її.
    Є такі слова в Ісаї де написано, що Ісус прийшов, щоб визволити в"язнів з в"язниці їхньої. Ви знаєте, я це відчув якось аж на фізичному рівні, коли тільки увірував. Дійсно було таке враження, що я вийшов з якоїсь темної в"язниці, я, по-справжньому, став вільним.

9. Levko

Levko Well-Known Member

Роздумував сьогодні над цим місцем з Писання:
    Кол.1:13-14
    (Бог) що визволив нас із влади
    темряви й переставив
    нас до Царства Свого
    улюбленого Сина, в Якім маємо відкуплення і прощення гріхів.

ап. Павло пише до християн Колосу, що Христос їх "визволив", "переставив", і що вони уже "мають відкуплення і прощення гріхів". Все він пише в минулому часі, все це уже відбулося у їхньому житті. Чому їм ап. Павло писав такі слова запевнення? Очевидно, тому що вони сумнівалися в тому, що це все з ними відбулося, коли вони увірували в Ісуса.
    Так кожну віруючу людину, Бог через Павла запевняє, що Він її "визволив від влади темряви", "переставив до Царства Свого улюбленого Сина", і що в Ісусі кожен уже є відкупленим, кожному уже є прощені гріхи! Що це як не Його спасіння?! Слава Богу!

10. Oxid

Oxid Well-Known Member

То моя точка зору, але мені видається, що це в якомусь сенсі позачасова подія :)

11. Levko

Levko Well-Known Member

Що ви маєте на увазі?

12. GIFTmedia

GIFTmedia never give up!

Смерть - це не саме страшне у житті людини! Люди, які живуть без Бога і послуху Йому - уже є мертвими. Смерть - це не кінець, але лише перехід до вічного життя... Одні будуть жити в гармонії з Богом, інші ж -вічно мучитися з дияволом та його слугами.
    Якщо ви вірите, що Біблія - це Слово Боже, то задумайтеся:

"12 Тому то, як через одного чоловіка ввійшов до світу гріх, а гріхом смерть, так прийшла й смерть у всіх людей через те, що всі згрішили.
    13 Гріх бо був у світі й до Закону, але гріх не ставиться в провину, коли немає Закону.
    14 Та смерть панувала від Адама аж до Мойсея і над тими, хто не згрішив, подібно переступу Адама, який є образ майбутнього.
    15 Але не такий дар благодаті, як переступ. Бо коли за переступ одного померло багато, то тим більш благодать Божа й дар через благодать однієї Людини, Ісуса Христа, щедро спливли на багатьох.
    16 І дар не такий, як те, що сталось від одного, що згрішив; бо суд за один прогріх на осуд, а дар благодаті на виправдання від багатьох прогріхів.
    17 Бо коли за переступ одного смерть панувала через одного, то тим більше ті, хто приймає рясноту благодаті й дар праведности, запанують у житті через одного Ісуса Христа.
    18 Ось тому, як через переступ одного на всіх людей прийшов осуд, так і через праведність Одного прийшло виправдання для життя на всіх людей.
    19 Бо як через непослух одного чоловіка багато-хто стали грішними, так і через послух Одного багато-хто стануть праведними.
    20 Закон же прийшов, щоб збільшився переступ. А де збільшився гріх, там зарясніла благодать,
    21 щоб, як гріх панував через смерть, так само й благодать запанувала через праведність для життя вічного Ісусом Христом, Господом нашим."

(Рим.5:12-21)

13. Levko

Levko Well-Known Member

Що для вас є "жити в гармонії з Богом"?

14. GIFTmedia

GIFTmedia never give up!

Впринципі, я уже писав. Гармонія - це життя з Богом. Коли ти живеш не згідно своєї волі, а волі Його, визнаєш Його абсолютним Господарем всього життя, то Він в свою чергу благословляє тебе своєю любов.ю, а це найбільший скарб на землі...

15. Levko

Levko Well-Known Member

Маєте на увазі - визнаєш Ісуса "абсолютним Господарем всього життя"?

16. GIFTmedia

GIFTmedia never give up!

Нажаль, хто цього не зробить - то пройде мимо Царства Божого!

17. Levko

Levko Well-Known Member

Я колись мав колись розмову з Лілею Романовою, на цю тему, вона також багато говорила про те що "і християни можуть спастися".
    Я довго її не міг зрозуміти. Для мене це абсурд, бо християни- це і є ті, що спаслися, увірувавши в Ісуса Христа. Як вони ще раз можуть спастися, якщо вони уже спаслися?

Але потім зрозумів її логіку і звідки це все пішло...:)

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

можуть. навіть розбійник. От вам приклад на хресті.

Отже є вийнятки, а є тенденції.

Розбійники не спасуться, але бувають і виключення. А виключення - це не правило.

19. ovod

ovod Well-Known Member

а для мене це ті шо слідують слову Ісуса...принаймі я думаю шо так мало б бути.....

і відповідно спастися.....значить спастися від пекла)....

я про таке шо людина може не знати про Ісуса нічого але може спастися....може десь колись і чула...але не більше.....

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

А чому ви, Левко, не розумієте цю фразу наступним чином:

Уявіть собі сцену:

школа, останній дзвоник, лінійка...
    виходить на середину директор і каже:

ми вам відкрили двері в чудовий світ знань! Ви тепер грамотні, начитані, розумні. Ми дали вам світло знань.

Як бачимо, директор говорить правду і говорить у минулому часі, як доконана справа. А тепер давайте розберемося, як кажуть поляки, поєдинче. Чи всі поголовно стали грамотними? Чи всі добре вчилися і чи для всіх відкрилося світло знань?

Напевно, щоб так сталося вповні, потрібно було працювати над собою, треба було працювати, чувати, а не просто тішитися, що я є в школі і вкінці-кінців отримаю атестат, від якого жодного толку.

Ісус є дорога. А дорога - це не диван в прохолодному тіньочку. Людина повинна хотіти, працювати. Царство Небесне тре брати силою.
    А ви як ось так подаєте все у винулому звершеному виді. Ніби вже ми у раю.

Як ви на таку думку?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)