Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

-1. Вчитуйтесь у те, що написане іншими, то не завжди дурниці. Повторюю! Яхве є Богом усього творіння. Не лише єврейським Він є! Те, що Він особливо обрав євреїв, є заслугою Авраама. Якби так беззастережно ввірився Господу Кий, обраним народом був би український. Якби Конфуцій - китайський. Так ясніше?

2. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

) поймете что я имел в виду когда начнете анализировать что вы знаете о Боге и откуда ))

3. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ви не розумієте, я про практичні речі говорю, а не про ерудицію в сфері теології. Світ наповнений енергетичними потоками, це фізичні явища, їх можуть фіксувати вчені, як ви любите. Це і є позитивні енергії, негативні енергії, тобто добрі сили, злі сили, і людина може взаємодіяти з ними, тому що людина лише одна з розумних істот, одна з багатьох, які не обовязково повинні знаходитися в фізичному тілі. А є величезні егрегори, яка різниця хто як їх називає, Єговою, Аллахом, чортом, янголом?

4. artobstrel

да и для всемогущего Бога дать одному народу избранность а с другими ждать пока они друг друга есть будут - наверно нормально, для меня - нет, вы умалчиваете о том что до Авраама были другие персонажи и были они с Еврейскими именами, бог создал, ареал обитания, и заселил его живностью а позже двумя первыми (по юдейской версии) человеками дети которых взяли жен себе в других землях!!!! раздавая плюхи за яблокоедство бог изрек
    кто это - "Нас" ? говорите единственный бог? кто создал тех у кого Адамово семя - жен брало? почему Иосиф добившись у фараона уважухи и респекта с языческми жрецами обходился ооочень почтительно и подкармливал их? а вы говорите единственный ...

---------- Додано в 14:26 ---------- Попередній допис був написаний в 14:23 ----------

ну не я же вас назвал христианином, вы сами а потом выдаете -
    теория эгрегоров не более чем теория, как и негативная и позитивная энергия - это человеческие условные обозначения ...

5. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Це теж я так розумію мегапринципово, христянин я, чи ні. Взагалі-то це така ж приватна річ, як і колір спідньої білизни, якщо вона і розголошується, то не обов'язково порпатися в цьому. Сам для себе я можу називати себе ким завгодно, це не тема форуму, тема тут зовсім інша.

6. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Нажаль, нормально. Приклад: поки з американських шкіл не вигнали Христа, там не було таких жахливих масових вбивств. Якщо Вам, коли опинитесь у воді, кинуть рятівний круг чи жилет, можете брати, а можете відкинути.

Хоча це уводить убік, зверну Вашу увагу: для Бога всі люди цінні. І єгиптян рятував через Йосипа, і чужинку вдову через Ілію, і асирийців через Іону. Багато прикладів наведено, а скільки не записано?

• Подобається Подобається x 1
  7. artobstrel

с именем Христа и под сенью распятия столько народу извели что американцам своих школьников - стрелять - не перестрелять, я вообще поражаюсь как вы умудрились сопоставить эти два факта ...

ага - щщщас (это не вам, это данной идее) простым египтянам Иосиф давал под процент и потом не преминул стяжать его, жрецам же - халява, для Бога особенно ценны были ханайцы, египтяне, которые получали такой геноцид вплоть до закидывания камнями с неба ... я молчу что рекомый вами - Богом, вообще плюнул на ацтеков, инков, индейцев, индусов, и т.д. и не беспокоил их своей любовью и не являлся вплоть до колонизаций, где предпочитал язык мушкетов и виселиц ...

---------- Додано в 14:55 ---------- Попередній допис був написаний в 14:50 ----------

нет конечно, мы же не ваши верования идентифицируем, мы в ветке "про спасіння" обсуждали явление "спасения" которое одно из основных столпов христианской идеологии, тут вы - со своим позиционированием "я - христианин" я вам в ответ привел доказательства что вы таковым не являетесь, и более того с точки зрения христианства есть еретиком ... ну кто вам еще это скажет ;) ...

ну как вам будет угодно, не хотите говорить про свои взгляды - не говорите ...

8. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Дурниця звичайно, парафіяни православної церкви Московського патріархату вважають єретиками парафіян православної церкви Київського патріархату. Який стосунок це має до Бога, я не розумію.

9. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Роскольниками, а не эретиками, або самосвятами.

10. artobstrel

никаким ...

---------- Додано в 16:03 ---------- Попередній допис був написаний в 16:00 ----------

ну это мало меняет суть, в прочем и еретиками тоже, при крещении говорят родителями в бубнение чтоб не обратился в католиканство, баптиство и т.д.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Арт, якщо ви знайдете людину, яка на ваше запитання дасть відповідь ТАК, або НІ. то знайте, ця людина вас обманює.

Чому? Тому Один Бог вирішує хто спасенний, а хто ні. Навіть церква не каже хто є спасенний. Церква може лише говорити. що треба робити, щоб спастися. Право людини - вибирати.
    В Біблії написано, що ніщо нечисте (грішне) не може ввійти в Царство Небесне. Так вчить Слово Боже, а Ісус каже розбійнику: сьогодні будеш зі мною в раю! Отже останнє Слово за Господом, Він є господарем Свого Слова. Тому думка Миха тут ніпричому.

Ви можете бути католиком чи православним, чи протестантом але це не є гарантія потрапляння в Небесне Царство.

---------- Додано в 20:26 ---------- Попередній допис був написаний в 20:13 ----------

Арт, а ви запитайте про це тих, хто не вірить в Трійцю, наприклад, СЄ.

Бог є не один, а єдиний у Трійці.

12. artobstrel

меня интересовало ваше понимание концепции превентивного искупления грехов ... с точки зрения высказанного вами я озвучил как есть, своим нынешним ответом вы нивелируете вообще христианскую веру как таковую, ибо не верите во "всеотпущение" ....

упаси Бо ...

---------- Додано в 20:34 ---------- Попередній допис був написаний в 20:30 ----------

это нелепо, даже имей бог три ипостаси способных существовать единовременно разум то один, "И создал Бог землю, и увидел что это хорошо" ... увидел не "тройка приняла решение что это хорошо", не "понравилось всем троим", не "и им понравилось " а ему - единственное число, однина, - так что вопрос верно задан Вам ...

13. Levko

Levko Well-Known Member

Він уже це вирішив...:)
    Він уже сказав хто буде спасенним...

14. artobstrel

кто?

15. Levko

Levko Well-Known Member

Бог сказав...

16. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

:haha: От така розмова з масонами. Нічого вони не видадуть.

17. artobstrel

нет, вы не поняли, я спрашивал кто спасется а не кто сказал ...

а масоны то тут каким раком?

18. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Так Левко і Мих - масони. Я масонів оприділяю зразу. Левко може й ні, але Мих точно.

19. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Левку, перестаньте. Кому ви щось доказуєте? Не розкидайте перлів...
    Воно ж одне з другим прийшло посміятися з християн.
    І мову спільну знайшли...

20. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ви помиляєтесь, тут взагалі ніхто ні з ким не годен спільної мови знайти.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)