Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ні, це не пошуки істини, а суцільна міжконфесійна нетерпимість. Це мені не подобається.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Щоб Слово надихало, потрібно повірити і вчитися. А якщо людина вагається, шукає аргументів... то важко злапати надхнення.

---------- Додано в 16:37 ---------- Попередній допис був написаний в 16:36 ----------

смієтеся?

я вам ще раз кажу: так сказано в Біблії.

• Подобається Подобається x 1
  3. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

В мене є віра і натхненя, тут я не потребую вчителів, як мінімум такого штибу. Я тут спростовую речі, з якими не згоден.

4. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

преимуществ не каких - язычник боле правдив перед собой, вы нарвится вам или нет не христианин - хотя по большому счету вам это ничем не грозит ...

как и прибратся наперед ... и вынести еще не брошенный мусор ...

потому что в Христианстве есть понятие первородного греха, тоесть вы ничего не сделав, только родившись уже должны ....

5. Levko

Levko Well-Known Member

Можна поцікавитися звідки така теорія?
    Чи це просто ваші особисті роздуми?

6. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

О, дивіться, з вами легше, з Михом балакати - як в смолі плавати. Тобто народився грішним, а спасіння ніби вже як забезпечене, коротше я тут дарма трачу час.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

християнство - не $100, щоб всім подобатися. Християнство є таке, яке є. Хто хоче - сприймає, а хто не хоче - не сприймає.

8. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Повірте на слово.

---------- Додано в 16:43 ---------- Попередній допис був написаний в 16:43 ----------

Е ні, ви за все христянство не розписуйтеся.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хто сказав, що забезпечене?

10. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ви.

11. Levko

Levko Well-Known Member

Перепрошую, не зрозумів...

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

невже християнство всім подобається?

13. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ніколи такого не було і не буде, щоб всім людям подобалося одне. Саме тому в рамках начебто однієї релігії існує як мінімум сім великих конфесій, а вони ще в свою чергу поділяються на 100-150 дрібних. І кожна з конфесій вважає свою версію християнського вчення єдино вірною і правильною, а решту кляне як розкольників і іншими словами. Тому брати на себе таку відповідальність: "християнство - не $100, щоб всім подобатися" - спочатку треба подумати.
    Але мене не цікавить це все, це базар і суєта суєт, це людська недосконалість. Все-рівно істина одна, як вершина, а кожен видряпується на неї по своєму схилу.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

покажіть то місце.

15. artobstrel

я прошел по пути похожему (ну мне кажется что так) на ваш, у меня были моральные установки определенные и я считал себя христианином и более того православным раз родители крестили и ну родился в таких уловиях - потом обратился к первоисточниками чтоб понять а во что я всетаки по настоящему верю - выяснилось что к христианству это малоприменимо ...

"христианство" это религиозное учение основанное на Библии (в теории) Миху для своего вывода не надо "расписыватся", это как если бы вы говорили что вы коммунист при этом называли Маркса-Э-Л земляными червями ...

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Є люди, яким не подобається християнство. Що тут такого? Я тут зовсім не ризикую з відповідальністю.

Он Мухамед Алі. Був християнином - став мусульманином.

---------- Додано в 17:02 ---------- Попередній допис був написаний в 17:01 ----------

нема токого, то все ваші вигадки.

17. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Так шо ви мені хочете пояснити, що я не християнин? Не дарма церкву критикують за позацерковну діяльність, це ж як політика, хоч тут на форумі - доводять один одному хто правильний українець, а хто неправильний, так само виявляється неправильні христяни є.

---------- Додано в 17:04 ---------- Попередній допис був написаний в 17:02 ----------

1) Православ'я
    2) Cтарообрядство
    3) Давньосхідні церкви
    4) Католики
    5) Протестанти
    6) Парахристянські конфесії
    7) Ранньохристиянські конфесії

18. artobstrel

тут не так просто, украинец это родившейся на Украине или в семье украинцев, это национальность, а христианство - это религиозный выбор (по крайней мере у взрослых) христианство - это набор догм, если вы заведомо их не принимаете то какой же вы христианин?

19. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ви ж самі сказали, що кожен богослов як хоче, так і трактує догму. Є богослови, які мене надихають, є навпаки, це про що говорить? Але все дурниця абсолютна - догми. Людина не повинна ні за що переживати, бути вищою цього зборища чиновників, бо церква - це теж апарат, а там сидять чиновники. Церква - посередник, якщо я маю бажання, якористуюся її посередництвом, ні, сам шукаю канали для звязку з вищими силами. Просто існують енергетичні егрегори, де збирається енергія, яку ми виділяємо. Релігійні егрегори дуже потужні, вони існують сотні років, тому вигідно їх триматися. Ні, тоді кожен вільний шукати свої засоби. Ніхто не може заборонити мені називати свого бога певним іменем, це просто смішно.

Ще забув, я про конфесії писав, якраз через те їх і виникло стільки, що хтось в один момент перестав підтримувати певну догму.

20. artobstrel

или придумывал свою ... в целом все вышеизложенное - верно, но, я повторюсь это не христианство ... патетика об энергиях - это конечно звучит логично, но пока никто эту энергию не измерил, не доказал ее существование (в отличии от магнитного поля) это из серии "кожен вільний шукати свої засоби" ... а про бога вы правда считаете что ваш бог Еврейский Яхвэ? и он до самого Христа вел евреев за ручку и возносил их как богоизбранный народ? пожалуй это первое что меня отворотило от христианства ... у Славян были свои боги, своя вера, в той вере мы были дети богов, в угоду политическим мотивам нас сделали рабами византийских представлений о Боге, мне это не нравится ....

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)