Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

- пожарник ..

---------- Додано в 13:49 ---------- Попередній допис був написаний в 13:47 ----------

угу, поэтому прекрасно понимал опасность сионизма для страны ...

• Подобається Подобається x 1
  2. Levko

Levko Well-Known Member

Що ви мали на увазі -"спокутувати"?

3. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ціну за гріхи.

4. Levko

Levko Well-Known Member

Так Ісус уже заплатив ціну за гріх кожного!
    Яку ще ціну маєте на увазі?

5. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

То шо, можна грішити?

6. Levko

Levko Well-Known Member

А хто сказав, що можна грішити?

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

А СЄ кажуть начальник.

8. Oxid

Oxid Well-Known Member

То моя думка, але всі ці розмови про "народження згори" з католиками і православними є тільки завуальованою спробою відірвати людину від Церкви і загітувати в неохаризматичну організацію. Я спілкувався з харизматами - вони апріорі вважають католика "ненародженим згори", а отже і неспасенним, відповідно, і проглядається зверхнє ставлення, мовляв, нічо, і ти ще маєш можливість "народитися згори"... А взагалі-то, насправді і реально, "народження згори" католика чи православного вже відбулося в тайні Хрещення...то що то за ще одно "народження згори"? а коли одна харизматична організація не сподобається, то для наступної ще раз можна народитися? то надумане богослов"я, власне воно і не протестантське, бо справжні паротестанти - лютерани, кальвіністи, англікани того не визнають...

9. Levko

Levko Well-Known Member

Ви так говорите, бо не пережили ще цього.
    Я, особисто, народився згори саме в католицькій церкві (уже не раз про це писав). Ніхто мене не агітував і не перетягував нікуди. Я навіть не знав, що те що зі мною сталося однієї ночі називається народженням згори. Уже згодом прочитав про це в Писанні. Я просто тоді запросив Ісуса у своє серце. І щось сталося...! Очі мого серця відкрилися і я Його став бачити, я став говорити з Ним, тішитись Його присутністю, відчувати Його любов і тепло..., було таке враження, що я ніби заново народився. До того раніше зі мною такого не було, хоча і був в дитинстві хрещеним...

10. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ви.

11. Levko

Levko Well-Known Member

Коли?
    Ніби не говорив такого ніколи...:dntknw:

12. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

[quote="Levko;2516821"Ісус уже заплатив ціну за гріх кожного!/quote]

13. Levko

Levko Well-Known Member

І де тут ви побачили, що можна грішити?
    Я писав, що Ісус уже заплатив ціну за гріхи кожного.

14. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Levko, ви обережніше, бо те що ви на початку теми написали, більше схоже на корпоративну рекламу. Типу "Приєднуйся до пакету "Християнство" вже сьогодні і отримай спасіння по благодаті...". А потім як завжди виявляється що є додаткові умови.

• Подобається Подобається x 2
  15. Oxid

Oxid Well-Known Member

Тут справа не в мені, та й звідки ви можете знати? Ви просто хочете переконати в необхідності ще одного "народження згори"... та зрозумійте, в католиків воно вже відбулося під час Хрещення

Івана 3
    5 Ісус відповів: Поправді, поправді кажу Я тобі: Коли хто не родиться з води й Духа, той не може ввійти в Царство Боже.
    6 Що вродилося з тіла є тіло, що ж уродилося з Духа є дух.
    7 Не дивуйся тому, що сказав Я тобі: Вам необхідно родитись згори.
    8 Дух дихає, де хоче, і його голос ти чуєш, та не відаєш, звідкіля він приходить, і куди він іде. Так буває і з кожним, хто від Духа народжений.

Що тут не зрозуміло, Хрещення і є народженням згори.

Таким враженням в духовному житті краще не довіряти
    Принагідно повчання св.Антонія Великого

Останнє редагування: 24 лют 2013
    • Подобається Подобається x 2
  16. artobstrel

как где? везде, а вы как считаете стоит воспринимать конкретно эту фразу ? тут прямым текстом сказано что за будущие грехи "уплочено" слеовательно хочеш греши хочеш нет - особой роли с точки зрения расплаты это не играет ...

17. Levko

Levko Well-Known Member

То де я писав, що можна грішити після того як прийняв Ісуса?

Це знаєте до чого подібне?
    От уявіть собі, що ви зробили злочин, за котрий справедливо передбачена згідно закону смертна кара.
    І ось ви стоїте перед судом і вам оголошують вирок- СМЕРТЬ!
    І тут із залу піднімається Хтось, виходить вперед і каже, що хоче понести покарання замість вас.
    Ви займаєте місце тієї Людини в залі, а ЇЇ страчують.
    Саме це зробив Ісус для нас.
    Питання до вас?
    Чи захочеться вам після цього далі навмисне робити ті гріхи, котрі раніше робили?

18. artobstrel

вообщето не так, в нынешнем контексте, идя когото убивать я уже знаю что за это меня не казнят ... (метафорически конечно)

19. ovod

ovod Well-Known Member

левко, от бачите як словами складно зрозуміти...тільки безпосереднє сприйняття може дати розуміння....а не слова....

20. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Мені може й не захочеться, а хтось і зрадіє такому ходу речей.

Да. Але насправді все ж не так, як Левко каже. То якісь його богослівські перепетії, які може тільки він розібрати і ще може Мих.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)