Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

верить только для того чтобы верить, верить без знания - это удел как минимум не слишком мыслящих людей "Бог есть потому что он есть .... " - маловато как-то ....

профукры пробудились ?

вы себя хорошо чувствуете? да это я придумал крестовые походы и инквизицию ..[​IMG] вон мотнулся в 16й век - пАдстроил ...

пан Robert - спасибо за существенный вклад в обсуждение ...

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви про що?
    Хіба я казав про віру без знань?

3. Robert

Robert Well-Known Member

О, Ысторык проснулись...:mocking: З летаргиї вийшли. Знаток іквізиції і хрестових походів... Ну єслі шо нове, так пишіть, нє стєсняйтесь, інтересно слухати москальську пропаганду

4. artobstrel

увы - это два взаимоисключающих понятия там гле есть знание нет веры и наоборот ...

абы не рогуль (с)

5. Levko

Levko Well-Known Member

Можливо ви щось інше мали на увазі, але як на мене, то це не "два взаимоисключающих понятия".
    Наприклад. Я на роботі дізнався, що мені на карточку скинули 100грн. Це знання. Але доти поки я не зніму ці гроші, я застосовую свою віру в те, що вони там є. Це віра.
    Тобто, знання завжди передують вірі, віра без знання не може бути.
    Якщо брати духовні речі, то на все так само. Ми спочатку дізнаємося, що Ісус Христос вмер для відкуплення наших гріхів, а потім уже в це віримо.

6. artobstrel

для того чтоб эта вера стала знанием - вы имеете опыт, вы знаете на нескольких примерах - что после сообщения деньги вам поступали, стоит один раз чтоб это прервалось (у меня такое было сообщение пришло а деньги нет) и ваше знание - фьють и улетучится ...

"знание" - это вера подтвержденная фактами ..

нет, вам кто-то рассказал а потом вы прочитали, вы подменяете понятия знание и информация - если будет угодно знание это подтвержденная информация ... если я вам расскажу, что до прихода Христа великий Ктулху сказал - "попадете в рай если будете себя вести хорошо, не убивать, грабить и т.д. " это тоже будет знание? а если это не один я скажу а миллион человек? а если мы это будем говорить уже 2000 лет? отож ...

7. Levko

Levko Well-Known Member

Я трохи не те мав на увазі... Але менше з тим...

Справа в тому, що таким чином не можливо досягти спасіння. УСІ вірування, окрім Христа, так говорять.

Христос ніколи грішнику не каже, що якщо він буде себе добре вести, то потрапить в рай, а якщо ні то в пекло.
    Ісус каже: "Я заплатив ціну за усі твої гріхи! Я прощаю усі твої гріхи, якщо ти тільки покаєшся в них переді Мною! Я тебе не засуджую, іди і більше не гріши!"
    Якщо людина це приймає і присвячує решту свого життя для Бога- то таким чином і спасається...

Останнє редагування: 5 лют 2013
    • Подобається Подобається x 1
  8. Мих

Мих Дуже важлива персона

тобто ви можете знати щось, але одночасно не вірити в це?

9. Robert

Robert Well-Known Member

Да ну, аби Ысторык.

10. artobstrel

в том то и дело, поэтому в Христа верить и не хочется, кому виднее ВСЕМ или одному течению возникшему в одном регионе и получившему распространение на мечах ?

ну как можно в это верить? за все грехи .. прошлые и будущие ... убивай насилуй грабь - главное верь в меня и спасешся ...

у меня может быть информация о чем-то это еще не означает "Знание" пример веры и знания можно видеть в современной истории еще недавно мы знали и верили сегодня все это пошатнуто и приходится перезнавать и переверовать ...

11. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

А при Пабєду над хвашистами всього 60 років парять - і вже які результати.

12. sitech

sitech Well-Known Member

Представьте себе разговор двух верующих.
    - Привет. Ты слышал хорошую новость?
    – Да, отличная новость.
    – Просто прекрасная. Пойду, расскажу ее другим.
    – А о чем новость, кстати?
    – Сам не знаю. Да и неважно. Я просто верю в нее.
    Нелепо? Но именно такая ситуация сложилась в современном христианстве. Все слышали фразу «благая весть», но почти никто не знает, о чем она. Если ввести эту фразу в поиске Google, мы получим 652 тысячи результатов, но слово «царство» первый раз встречается только на 75-м результате. Похожая ситуация и со словом «евангелие». Тут явно видно, что вера нелепа, если она не имеет основы. Поэтому Бог «...желает, чтобы люди всякого рода спаслись и пришли к точному знанию истины.» (1Тм 2:4)

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ще й як. От я бачу тут брехню вже в першому рядку:

яка новость? Євангеліє написали сьогодні? Ні!

Тобто, якщо до мене підходять з якоюсь новиною з Біблії, я зразу розумію, що це фальшивка, бо те, що там написано є написано давно і не може бути новиною.

14. sitech

sitech Well-Known Member

Євангелія, або як це слово перекладається на українську - "добра новина"
    Євангелія, або як це слово перекладається на українську - "добра новина". Вислів “добра новина” знаходиться більше, як 120 разів у*Християнському Грецькому Писанні.
    Питання до вас, Мих, про що ця звістка?

15. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

І Мих і інші християни добре обізнані про що ця звістка. Якщо ви хочете довідатись про що вона, не полінуйтесь прочитати назву гілки.
    А до єговістів-расселітів Євангеліє каже:

8 Але якби й ми або Ангол із неба зачав благовістити вам не те, що ми вам благовістили, нехай буде проклятий!
    До Галатів,1

16. Levko

Levko Well-Known Member

Чому ви відразу робите такий висновок, що після покаяння за свої гріхи перед Богом обов"язково потрібно йти вбивати, насилувати і грабувати? Ви ж тому й каєтеся за те, що вбивали, насилували і грабували і більше не хочете цього робити. Правда?

Ісус завжди оправдує того, хто звертається до Нього з покаянням і каже: "Іди і більше не гріши."
    Я ніде не зустрічав, щоб Ісус казав, що можеш далі грішити, бо Я тебе оправдав....

---------- Додано в 10:42 ---------- Попередній допис був написаний в 10:33 ----------

Євангеліє все таки "новость", хоча була написана 2000р. тому.
    Для мене особисто було дуже великою новиною дізнатися про те, що в Ісусі я маю вічне життя.
    Так само для кожного Євангеліє є великою новиною, Доброю новиною, бо приносить спасіння людині.

Просто та "новость", яку несуть СЄ є фальшивкою, скажем так, НЕ доброю новиною.

17. sitech

sitech Well-Known Member

Ви відповідаєте звжди за Миха та інших, забуваючи за можливість написати про свою думку? Чи влсною думкою ви не оперуєте? НАЗВУ ГІЛКИ ПРОЧИТАВ, якщо вам від того легше, але вашу думку про те про що Евангелія або добра новина, вона не каже. Можливо вам це буде краще. Не соромтесь, якщо знаєте.

18. artobstrel

тут хоть пиарь хоть нет, факт есть факт была война была, где закончилась ? в Берлине, (я о ВОВ а не о ВМВ) можно насочинять что угодно и про героизм и про антигероизм и т.д. но факт самой победы это не изменит ...

опять же исторические примеры, кому то надо кого-то убить, он понимает что это плохо испытывает угрызения совести но убить надо хоть ты тресни - мешает ему человек, ион его убивает но в месте с тем сожалеет и раскаивается - по существующей доктрине - "спасен" мне это кажется диким ...

тут то лазейка и кроется для нечестивого, ибо он всегда может прийти к Исусу (образно говоря) но сама эта возможность позволяет на каком-то этапе делать все что захочется а по завершению дел - покаяться ... у католиков принято перед смертью отпускать грехи ... вот человек и живет зная что что б он не сделал - все отпустят ...

19. sitech

sitech Well-Known Member

Дякую за вашу думку. Багато людей мають подібну думку, що раз Ісус всіх викупив, тому не треба нічого робити зі своїм життям, не треба нічого міняти.

20. Levko

Levko Well-Known Member

От ви, п.artobstrel зробили би так як ви написали стосовно того хто вам простив, скажімо мільйон гривень?
    Напевне що ні.
    Думаю, що ви би не змогли після цього якось зневажливо ставитися до людини котра вам простила такий величезний борг, якось грішити проти неї втихаря.
    То тим більше перед Богом, Котрий знає навіть ваші думки, ви не будете так негарно і підло поводитися після свого покаяння. А якщо і будете, то тоді питання, чи було це покаяння справжнім...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)