Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Levko

Levko Well-Known Member

Звідки я міг знати такі подробиці, ви ж не написали конкретно? Тому я і сказав, що "просто впав". Це по-перше.
    По-друге, навіть якщо людина і тричі порушила шлюби перед Богом вона завжди поки жива має шанс покаятися перед Богом і людьми за свої вчинки і Бог її простить. Я думаю, ви самі це прекрасно розумієте, бо написали, що "Бог милостивий, може прийняти каяття" і що ви молитеся за цього чоловіка...

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

ставити умови лежачій людині СЄ - мастаки.

---------- Додано в 20:22 ---------- Попередній допис був написаний в 20:20 ----------

Левко, а яке то має значення? Спасіння залежить від Бога, а не від когось іншого.

3. Levko

Levko Well-Known Member

Від Бога і від людини також.
    Якщо людина не покається і не визнає Ісуса за Господа, то як тоді Він зможе її спасти?

• Подобається Подобається x 4
  4. talavoda

talavoda Well-Known Member

Можливо, що людям в загальному небагато відомо про третій (світський) орден.
    Про такий орден Францисканців, наприклад, можна дещо довідатись тут.

А також про світський орден Кармелітів

Перед тим як прийняти довічні обіти, людина проходить довгий період навчання і випробовування.
    Це не раптове а дуже виважене і продумане рішення... тому думаю, що в чоловіка, про якого писав аксакал,
    мусіло щось статись, зовнішнє чи внутрішнє, що дуже сильно на нього вплинуло...

5. Levko

Levko Well-Known Member

Мені особисто важко зрозуміти з тих двох речень про що писав аксакал...

6. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Не знаю, Левку, я читав кілька разів. Важко судити. Перше питання: а чи він мав віру взагалі? По-друге, якщо і мав, то написано, що праведник може впасти 7 разів але Бог здатний підняти його.
    Зрештою, в листах ап Павла багато людей його покинули, бо, "полюбили цей світ". Але це нічого не говорить чи вони не спасенні...

• Подобається Подобається x 2
  7. talavoda

talavoda Well-Known Member

Я говорила про ці слова п. аксакала:
    Можливо, що Ви не звернули уваги, але в моєму попередньому дописі є два посилання де можна прочитати про третій орден.
    У Кармелітів, наприкалад, від того часу як людина починає відвідувати спільноту до прийняття довічних обітів проходить приблизно 8 років...
    http://www.karmel.org.ua/ua/secularorder/formatsiia
    Тому думаю, що питання "чи він мав віру взагалі?" напевно не стоїть, бо людина без віри довічні обіти просто не прийматиме...
    Та повністю погоджуюсь з тим, що

8. Levko

Levko Well-Known Member

Та ні, я читав усі статті про ті спільноти, на які видавали посилання...
    Але пропоную може залишити наразі в спокої того чоловіка і наші судження чи мав він віру, чи не мав...

Сьогодні зранку читав історію про богобійного Корнилія з Дій апостолів.
    Там написано, що Корнилій
    "побожний був та
    богобійний, подавав людям щедру
    милостиню, і завжди Богові молився". Дiї.10:2
    а також про нього ще сказано що він був
    "муж праведний та богобійний, слави доброї в усього люду юдейського"Дiї.10:22

Здавалося б що ще треба- і богобійний, і праведний, і завжди Богові молиться, і щедру милостиню дає цей чоловік, проте як виявилося цього було замало для спасіння його душі, це не могло спасти його душу.
    Але потрібно Корнилію було почути слова від Петра, про прощення гріхів через віру в Ісуса Христа щоб отримати спасіння:
    "слова тобі скаже, якими спасешся і ти, і
    ввесь дім твій " Дiї.11:14
    І це дуже важливо!

9. sitech

sitech Well-Known Member

Якось Ісус розмовляв з самарянкою. Хоча ця жінка не була єврейкою, вона правильно вірила, що прийде Месія, який «зветься Христос» (Івана 4:25). Чи ж цієї віри для неї було достатньо, щоб бути спасенною? Ні, бо Ісус відверто сказав цій жінці: «Поклоняєтесь ви, не знавши кому». Ісус знав, що для спасіння ця жінка повинна була змінити свій спосіб поклоніння. Тому Ісус пояснив: «Та надійде час,— ба, вже й тепер він,— що справжні поклонники Отцеві кланятимуться: у дусі й правді. А таких поклонників і шукає собі Отець» (Івана 4:22,*23, Хом.).
    В іншому випадку Ісус виявив свій погляд на спасіння фарисеям, представникам відомої релігійної секти юдаїзму. Фарисеї встановили певну систему поклоніння і вважали, що вона схвалена Богом. Але послухайте, що сказав фарисеям Ісус: «Лицеміри! Про вас добре Ісая пророкував був, говорячи: «Оці люди устами шанують Мене, серце ж їхнє далеко від Мене! Та однак надаремне шанують Мене, бо навчають наук*— людських заповідей» (Матвія 15:7—9).
    А що можна сказати про безліч сьогоднішніх релігійних груп, які заявляють, що вірять у Христа? Чи Ісус визнав би всіх їх правильними шляхами, які ведуть до спасіння? Тут нам не потрібно вдаватися в здогади, бо Ісус чітко сказав: «Не кожен, хто каже до Мене: «Господи, Господи!» увійде в Царство Небесне, але той, хто виконує волю Мого Отця, що на небі. Багато-хто скажуть Мені того дня: «Господи, Господи, хіба ми не Ім’ям Твоїм пророкували, хіба не Ім’ям Твоїм демонів ми виганяли, або не Ім’ям Твоїм чуда великі творили?» І їм оголошу Я тоді: «Я ніколи не знав вас... Відійдіть від Мене, хто чинить беззаконня!» (Матвія 7:21—23).

10. Bambook

Bambook Persona non grata

Ну як, хто вже спасся завдяки цій темі?

11. sitech

sitech Well-Known Member

Але сам Ісус казав, що віра напряму повязана з ділами. Він сказав: : «Не кожен, хто каже до мене: „Господи, Господи“, увійде в*царство небесне, а*тільки той, хто чинить волю мого Батька, який на небі. Багато хто скаже мені того дня: „Господи, Господи, хіба ми не твоїм ім’ям... здійснювали багато могутніх діл?“ Але навіть тоді скажу їм: „Я ніколи не знав вас! Відійдіть від мене всі, хто чинить беззаконня“» (Матвія 7:21—23).

Яків далі каже: “Так само й віра, коли діл не має,— мертва в*собі”. (Як. 2:17) І*це правда. Яків тепер представляє уявлену особу, і*каже: “Але скаже хтонебудь: ‘Маєш ти віру, а я маю діла; покажи мені віру свою без діл твоїх, а я покажу тобі віру свою від діл моїх’ ”. (Як. 2:18)

---------- Додано в 00:08 ---------- Попередній допис був написаний в 00:01 ----------

Притому, шо багато хто каже, що визнає віру в Ісуса, насправді не зовсім усвідомлюють що він робить в теперешній час. Хтось каже що він народжується,хто каже що він вже родився, але мало хто з людей мають віру в Ісуса воскреслого, який сидить на троні та керує найважливими процесами, які мають чіткий звязок з волею його Батька, Єговою Богом.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

А хтось називає Бога по-мені, хоча сам Ісус того ніколи не робив і при тому повчає: визнає віру в Ісуса, а насправді не зовсім усвідомлює що він робить в теперешній час.

13. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Помиляєетесь - Ісус вживав ім я Бога, - робив це коли цитивав з Писання. Також раввини пізніше пояснювали чуда Ічуча ти , що він знав івживав ім Бога.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я б на вашому місці не вживав алкоголь перед тим, як писати серйозні речі у серйозні теми. Ганьба!

15. artobstrel

artobstrel Дуже важлива персона

"ч" и "с" в раскладке рядом, кто не умеет печатать не глядя на клавиатуру но при этом быстро клацает может вполне на автомате ошибиться и все . и ни какой подоплеки и никакого умысла злого .... так не "воины христовы" тут как тут, и давай к столбу привязывать и хворост раскладывать .. христиане они такие христианские ;)

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ні. християни повинні дивитися на це знущання і мовчати.

Мова не йде про одну помилку, мова йде про пофігістичне ставлення при обговоренні.

• Подобається Подобається x 2
  17. artobstrel

та ладно, сами посчитайте сколько раз он выдал в формате - "сам дурак" и сколько раз вы

ну если верить Исусу - да, но есть ветхий завет! тоже библия - так что смело от мала до велика )это не к вам это ко всем

18. sitech

sitech Well-Known Member

Про те, що Ісус вживав Боже ймення говорить багато фактів, які традиційне християнство не бажає бачити. Наприклад, Ісус в молитві Єгові казав: «І об’явив я їм твоє ім’я, і об’являти буду». Також у широковідомій молитві «Отче наш» він сказав: «Отче наш, що єси на небі! Нехай святиться твоє ім’я» (Івана 17:26, Хом.; Матвія 6:9).
    Які благословеняя людина получає Ісус висловив словами, цитуючи Псалом 118:26: Благословенний, хто йде в ім’я Єгови!» (Луки 13:35; Псалом 118:26). Ісус вживав Боже ім’я. Вже воскреслий Ісус збирається написати Боже Імя на чолах вірних поклонників: «...Переможця зроблю товпом у храмі мого Бога, і ніщо вже його звідти не усуне. Я напишу на ньому ім’я мого Бога та ім’я нового Єрусалима — міста Бога мого, яке сходить від нього з неба. Також напишу своє нове ім’я...» (Об 3:12, 14:1)
    По-перше, звернемо увагу, що ім'я Ісуса і ім'я його Батька відрізняються - це не одне і те ж ім'я, а два різних. По-друге, наш Господь особисто «напише» на вірних ім'я свого Батька. Ті, у кого алергія на це ім'я, хто хоче прибрати його з Біблії, хто асоціює його неодмінно зі шкідливими сектами, повинні готуватися до цієї важливої ​​події. Адже якщо сьогодні ви морщитеся при згадці цього імені, що ви відчуєте, коли воно буде написано на вас? І якщо воно буде написано, чи не варто в порядку підготовки хоча б вживати його? І більш важливе питання: чи захоче Ісус написати це ім'я на тих, хто принципово не використовує його, хто став ворогом цього імені?

19. artobstrel

но при этом основная тема Нового завета - "к Богу только через меня" И.Е.Христос (с)

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якщо би ви поважали Боже Імя, ви б Його не ляпали будь-де і будь-коли. Повага до Божого Імені - це рідкісне, необхідне вживання.

Я не досліджував, чи Ісус вживав Боже Імя при цитуванні Старого Завіту, але в решта випадків Ісус не вживав жодного разу Імені Бога, навіть коли молився, казав Отче наш. Чому? Тому що Ісус дійсно поважав Імя свого Батька.Ваша ж організація юзає Боже Імя в своїй назві, при тому, що сказано: не вживай Божого Імені надаремно! Тобто навіть назва вашої організації вже порушує Божу Заповідь, бо вона грунтується на грісі. Виклик Богу закладено у назві вашої організації.

---------- Додано в 13:46 ---------- Попередній допис був написаний в 13:44 ----------

чув де дзвін, але не знаю де він.

Мовчати на гріх - теж гріх.

---------- Додано в 13:51 ---------- Попередній допис був написаний в 13:46 ----------

саме ви і стали ворогом Його Імені через буденне вживання.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)