Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Levko

Levko Well-Known Member

Перепрошую, але я токого не говорив...
    Я писав про те як приймається спасіння, а не як вберігати його.:)

2. Levko

Levko Well-Known Member

1.Від чого спасатися?
    від смерті

2.Для чого?
    щоб жити

3.Яким чином?
    покаявшись, і прийнявши у своє серце Ісуса Христа як свого Господа і Спасителя (тобто охристившись в Ім"я Ісуса Христа)

3. ovod

ovod Well-Known Member

помруть всі, після фізичної смерті ви і так будете жити, формально виконавши 3 пункт отримаємо спасіння?
    тобто прийде атеїст і скаже я це все зробив - я спасуся...
    думаю ні... в чому тоді проблема?
    бо він може тільки догадуватися, що під цими словами ви розуміли

я до речі, також лиш трохи розумію..

я думаю ви знаєте яка різниця між тим, що знає теорію управління велосипедом і тим хто вміє на ньому їздити...

так от з ваших слів, я поки що і цієї теорії не зрозумів....

Останнє редагування: 31 жов 2010
  4. Levko

Levko Well-Known Member

Якщо не зрозуміли, то не біда! Господь роз"яснить, якщо сильно цього забажаєте.
    Але якщо не захотіли зрозуміти, то уже гірше - тут Він безсилий, нажаль...

• Подобається Подобається x 1
  5. ovod

ovod Well-Known Member

не тому не зрозумів, що не хочу, а тому що це ваше розуміння спасіння,
    ці слова для мене не є спасінням, бо вони для мене мало що значать в тому розумінні, що це для мене просто фраза, хоча я частково розумію, що ви хотіли ними сказати...

Але це не означає, що я не знаю спосіб чи шлях спасіння тільки тому що я не зрозумів ваші слова - мої слова просто інші, хоча я не зовсім впевнений, що знаю шлях(тільки теорію) спасіння...
    п.с. справжня мудрість полягає не в тому, щоб знати все, а в тому щоб це все змогти комусь пояснити.
    п.с.2 на жаль я не мудрець, тому поянив як міг.

6. Romko

Romko Дуже важлива персона

Моя дитина була охрещена.

7. Levko

Levko Well-Known Member

І зовсім то не моє розуміння спасіння?
    Повірте, я би до такого не додумався, щоб так просто можна прийняти спасіння.
    Я би все набагато ускладнив.
    Але Бог пропонує нам спастися тільки вірою в те що за наш гріх уже заплачено, тобто все прощено. Нам потрібно тільки приняти це.

8. ovod

ovod Well-Known Member

не все так просто, от я зараз почну уточняти і все ускладниться.

людина, яка це знає і прийняла це, але в силу власної слабкості дальше грішить отримає спасіння?

---------- Додано в 10:22 ---------- Попередній допис був написаний в 10:18 ----------

я просто хочу сказати, що це дя вас просто виконуючи те, що ви сказали отримати спасіння, для інших щоб це тільки зрозуміти треба довго з вами спілкуватися.

9. Levko

Levko Well-Known Member

не ускладниться
    Отримує спасіння людина, народжуючись згори, тобто приймаючи Ісуса як Господа. Але якщо вона продовжує перебувати в гріху, і не обновляє свій розум Словом Божим, то така людина ризикує втратити своє спасіння, нажаль...

10. ovod

ovod Well-Known Member

я так розумію, що людина не отримує прям зараз спасіння, а вже після смерті?
    тобто по суті людина його просто ще не отримала, бо яке таке спасіння яке вона ще може втратити - значить ще не зовсім вона отримала спасіння, а ще від неї залежить все...

11. Levko

Levko Well-Known Member

Та ні.
    Не після смерті.
    А "прям зараз".
    Людина отримує спасіння в той момент, коли вона вірою приймає Ісуса як свого Спасителя і Господа.

Підтвердження з Писання:

Еф.2:5 і нас, що мертві були через
    прогріхи, оживив разом із Христом,
    спасені ви благодаттю,

Еф.2:8 Бо спасені ви благодаттю
    через віру, а це не від вас, то дар Божий,

Ап.Павло, пишучи листа, до віруючих християн Ефесу, звертається до них як до спасенних уже людей.

12. ovod

ovod Well-Known Member

спастися від гріха це в наш час посповідатися?

я не про те спасіння від гріха, а про спасіння від смерті душі.
    бо звільнення від гріха тимчасове і я невпевний, що наприклад, ви вже не грішите..

тобто християни Ефесу втратити своє спасіння вже не могли? чи він як пророк знав наперед, що вони більше не згрішать?

13. Romko

Romko Дуже важлива персона

Ще раз кажу,моя дитина охрещена.
    Далі?

14. Оленa

Оленa Well-Known Member

Бог Добрий і Всемилостивий...Він усе бачить...

15. Levko

Levko Well-Known Member

Я такого не говорив.
    я також про спасіння від смерті душі
    Чому не могли? Звичайно що могли втратити своє спасіння.

Здається, я починаю потрохи Вас розуміти.
    Ви напевно, вважаєте, що спастися означає перестати грішити, і якщо ти уже згрішив, то ти автоматично втратив спасіння?

Господь прийшов спасти людину повністю, тобто спасти дух, душу і тіло людини.

Народжуючись згори, (це коли ми каємося перед Богом і приймаємо Ісуса Христа як свого Бога і Спасителя) спасається наш дух, котрий був мертвий до того і відірваний від спілкування з Богом. Тобто наш дух уже стає новим. Ми стаємо, як написано, новим створінням.

Але душа, чи наш розум ще стара і невідновлена. Тепер уже наша відповідальність, щоб відновляти нашу душу і розум перебуваючи у Слові Божому. І ДУх Святий, котрий під час нашого народження згори поселився всередині нашого духу відкриває і пояснює нам Слово Боже.Таким чином спасається душа, котру ми добровільно ставимо під контроль нового відродженого духа, котрий уже не може грішити.

І нарешті, тіло нове, з новими якостями і можливостями ми отримаємо під час Його другого приходу.

Це я все до того, що втратити спасіння, ми можемо лише тоді коли після свого народження згори ми навмисне грішимо і не хочемо каятися за свої гріхи. Тобто, коли ми відмовляємося відновляти, чи підкорювати Слову Божому нашу душу, розум.

• Подобається Подобається x 4
  16. ovod

ovod Well-Known Member

а хіба сповідь не очищає гріхи? принаймі мій священик якось так каже...

ні, але гріх спричиняє втрату спасіння, з цим Ви також бачу згідні.

тобто коли каємося або сповідаємося?

і получається, що це всього лише можливість спасіння, але не факт, що воно буде отримане після смерті, бо один недобрий вчинок може все перекреслити, чи не так?

чи достатньо потім буде покаятися?

17. Оленa

Оленa Well-Known Member

Завдяки нашому Господу і Спасителю Ісусу Христу ми дістали можливість прощення наших гріхів, яке є запорукою нашого спасіння, бо ніщо нечисте не може ввійти до Царства Небесного. Коли ми щиро жалкуємо і каємось в гріхах, ми отримуємо можливість бути прощеними і це стає сходинкою до духовного росту людини в цілому. Так само як у житті: коли у нас хтось просить вибачення ми прощаємо, інколи можемо простити навіть без вибачення, а просто бо самі того хочемо. Щоб не втратити спасіння людина має сповідувати Євангеліє все життя, "бож вона сила Божа на спасіння кожному, хто вірує". (Рим.1:16)
    2 Кор.7:10. Бо смуток для Бога чинить каяття на спасіння, а про нього не жалуємо...

• Подобається Подобається x 2
  18. ovod

ovod Well-Known Member

згідний, правда не все так просто - взяти і сповідувати Євангеліє та ще й все життя.

19. Levko

Levko Well-Known Member

І чому, п.Овод, Ви вирішили, що "один недобрий вчинок може все перекреслити", тобто що через цей недобрий вчинок Ви втрачаєте спасіння?

В Слові Божому такого нема.

Навпаки, ап. Іван пише:

1Iван.2:1 Діточки мої, це пишу я до
    вас, щоб ви не грішили! А коли хто
    згрішить,
    то маємо Заступника перед
    Отцем, Ісуса Христа, Праведного.

Ап.Іван звертається до уже спасенних людей, котрі покаялись і прийняли Христа у своє серце і каже, щоб вони не грішили, але коли хто і згрішить ненароком, то ці люди мають Заступника перед Отцем, Ісуса Христа, Праведного, до Котрого можуть звернутися в покаянні за вчинений гріх. І це покаяння знову очищає людину і робить її праведною перед Богом.

20. ovod

ovod Well-Known Member

тобто цього
    недостатньо, бо всі дальше грішать...

я веду до того, що до ваших слів про спасіння ще добавляється таке: коли ненароком згрішиш тре каятися, щоб не втратити спасіння.

а якщо не ненароком? то що, спасіння вже не буде?
    тепер, які умови потрібні, щоб не втратити спасіння за умови навмисного гріха?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)