Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Від вічної смерті.

• Подобається Подобається x 1
  2. Levko

Levko Well-Known Member

Дуже правильно!!!
    І тут починається найцікавіше- як саме можна повністю очиститися від гріха...?

3. Даяна

Даяна Well-Known Member

Я десь вже цитувала слова одного поважного католицького священика з Ватикану який сказав таку річ, що я аж здивувалася, що таке можк сказати вископоважний католик. А меседж його приблизно такий: Христова церква - сукупність християн різних конфесій. які визанють Христа спасителем і слідують його моралі.
    І дійсно, в апостольські часи не було такого поняття як конфесія, а слово церква буквально означало "збір", тобто громада, сукупність. З цієї точки зору сили адові Христову церкву ніколи не подолають. Але сили адові також сильні, і намагаються пролізти в УСІ конфесії світового християнства. В Католицьку вони залізли найглибше. Це проявляється і в католицьких домислах до християнсткого вчення, щоб його змінити, і у пролитій ними крові жертв інквізиції і хрестових походів, у розпусті та грошолюбстві католицького кліру і багато іншого:
    http://www.youtube.com/watch?v=C4hipIt4J3k
    http://www.youtube.com/watch?v=Ke_SgiDNGOM
    http://www.youtube.com/watch?v=ShaFNYtyUDY

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

ви впевнені? тоді комсомол, компартія теж церква.:crazy:

Даяно, як ви то все поверхнево і плоско, лиш би живо і вам підходило.

Ну я ютубних фільмів я вам назбираю на будь-яку тему, було б бажання.

Так що за домашнє завдання вам двійка.

поняття було, не було назви тому поняттю, бо несунів єресі завжди вистарчало.

5. Даяна

Даяна Well-Known Member

Я мову вела про першопочатковий буквальний зміст, тому ваші плоскі жарти свідчать про відсутність знань, а ваш смайлик яскраво відображає їх рівень. Приміром слово "секта" буквально означало "вчення". Ви будете з цього робити свій висновок, що католицьке вчення - це секта, чи тут підуть в хід подвійні стандарти? Зміст слова "секта" видозмінився, як і зміст слова "церква" (збір, релігійна громада, спільнота і т.п.) Отож, часто є так, коли першопочаткове значення слова потім набуває іншого змісту. Я вже не раз переконувалась у ваших поверхневих знаннях Біблії. Спробуйте перекласти слово "церква" з Біблії інших мов світу. Можете для початку заглянути у Біблію польською мовою. Як там звучить слово "церква" ? Хіба що у сучасних перекладах "костьол". Можете також включити мізки і подумати - що було церквою у ранніх апостолів. Церковна споруда? Конфесія? У них не було ні церковних споруд ні конфесій. Такого змісту це слово набуло пізніше. Ось слова ап.Пала: "А коли не послухає їх, скажи церкві" (Мт.18:17) Що він мав на увазі під словом "церква" ? І не хвилюйтеся, Миху, вам вчитись ніколи не пізно.
    http://ukrslov.com/use_universalnyy_slovnyk_entsyklopediya/search/?word=%D6%C5%D0%CA%C2%C0
    Наведу приклад видозміни терміну. Що таке онанізм? Вважається, що це мастурбація. Звідки пішов термін? ВІд біблійного героя Онана. Католицька конфесія ПРИДУМАЛА, ніби Онан займався мастурбацією, а бідолашний Онан до мастурбації не мав ніякого відношення. Отож, корисно знати значення слів і їх походження.
    Можете збирати. Головне, аби там були факти. Факти історії католицької конфесії засвідчено історично і без ютубів. :)

Останнє редагування: 17 гру 2012
  6. Levko

Levko Well-Known Member

п.Бамбук, дуже рекомендую вам подивитися це свідчення, вірю, що воно ще більше допоможе вам зрозуміти від чого потрібно спасатися.
    https://www.youtube.com/watch?v=Q6phEHipCS4

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

А нащо мені інші народи світу? Все написано на рідній мові. Церква - містичне Тіло Христове, а це вже вам не просто збори. Хоча чому? У вас там напевно і є збори.

При чім тут секта? Хіба тут мова йде про секту? Тему бачили?

8. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Так, Миху, "церква" з якої вигнаний Христос є сектою. Десь ви критикували мене що я не релігійний. Вдумайтесь, Христос був релігійний? Навпаки, релігійні лідери віддали його на розпяття. Десь ви бачили що Христос чи апостоли носили на головах решета чи одягали балахони з парчі як зараз батюшки і їхні єпископи і архиєпископи чи ще яких вони там титулів собі понапридумували?
    Єдине що Христос носив на голові - це вінок з терну. І замість чмокання в руки попів він отримав в руки цвяхи. За нас. Ось і ми повинні прийняти його жертву і поповнити ряди його церкви. А не секти панів з решетами на головах.

9. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

А я писав про оригинал

?
    Тепер наступне.
    Дійсно, важкувато декому :sad: Чому спийняти про те, що атом є єдиним, але водночас має протони, нейтрони і електрони, що вода може бути у стані звичайної води, кип'ятку, пару, льоду - можливо (хоча, мабуть також не кожному), а одкровення Боже, що Він, Передвічний, часто-густо приходить до нас як Святий Дух, а один раз явився як людина, проповідував Добру Новину і повернувся до неба (це - умовний вислів, бо людська мова просто не має відповідника тому, що сталося)?

;)

10. Levko

Levko Well-Known Member

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Релігійні лідери і релігійність неможна порівювати, бо в одному випадку маємо людей, а в іншому - поняття. Ісус був релігійний? Він читав у синагозі? Був обрізпним? Вільно цитував пророків, святкував суботу і святА, які святкували всі юдеї. Він був релігійний?

Що до одежі апостолів, вони ходили без штанів. Хто нині так ходить?

---------- Додано в 16:24 ---------- Попередній допис був написаний в 16:20 ----------

Повна нісенітниця.

12. Levko

Levko Well-Known Member

13. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

О, Миху, ви прогресуєте. То Бога назвали наперсточником, а тепер про Духа Святого... Не боїтеся?

---------- Додано в 21:44 ---------- Попередній допис був написаний в 21:39 ----------

Зараз ніхто. А тоді всі так ходили. Включаючи Ісуса і апостолів. Але була і одежа подібна на ту в яку одягаються архиєпископи, архимандрити і тд. Її носили ізраїльські священники, які і віддали Христа на розпяття.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

О, Педро, мені не страшні ваші вигадки про мене!!!:mocking:

---------- Додано в 23:43 ---------- Попередній допис був написаний в 21:58 ----------

Левко, ви уважно читаєте те, про що тут йдеться? У мене нема такого переконання.

1. Педро доводить не те, що ви написали, а якраз протилежне. Але незважаючи на це ви щиро один одному ставите плюсики.:mocking: (це що до одежі)
    2. А тепер читайте уважно, ви наводите дві фрази:

-Але Дух Святий завжди відкриває і пояснює нам те, що написано у Слові. Він не буде відкривати нам те чого не написано в Біблії...

-Та ні- це не нісенітниця, це правда, п.Миху.
    Отець, Син і Дух Святий є одно! Вони не суперечать Один Одному ніколи!

От поясніть, як друга фраза пояснює першу? Це дві різні фрази з двома різними думками, які неповязані між собою.

А тепер про те, чому я незгідний з першою фразою і чому я написав, що це нісенітниця.

По-перше, згідні ви з тим, чи не згідні, але Святе Письмо не є єдиним проявом Бога. Коли ми говоримо про Святого Духа, ми говоримо про Бога, а Бог є безмежний, тому смішно подумати, що Він Себе мусить обмежувати лише тим, що написано у Святому Письмі. Святий Дух, коли осіннив Божу Матір, не обмежував Себе Писанням, як не обмежував при хрищенні, як необмежував себе фактом зішестя на апостолів та учнів.
    Святе Письмо є наслідком Божого Слова, а не навпаки! Задумайтесь над цим!

А при чому тут суперечення між Святим Духом, Словом і Отцем? Хіба мова про це? Хіба, якщо Святий Дух зробить щось таке, що не описано в Біблії, то воно мусить суперечити Отцю і Сину, чи просто Писанню?
    Божий світ є безмежний і невідомий і в Біблії всього не описано і людина всього не знає. У Біблії є все необхідне для спасіння, але далеко не все взагалі.

Наприклад, у Святому Письмі сказано про Царство Небесне: вухо не чуло, око не бачило. Але якщо Святий Дух трішки комусь щось привідкриє, то не означає, що це вже неправда.

---------- Додано в 23:56 ---------- Попередній допис був написаний в 23:43 ----------

Педро, як гарно ви показали сутність свого розуміння християнства:

раз фарисеї, які розіпяли Христа, ходили в такій одежі, значить одежу тре обовязково міняти. Супер!!! Одежа винувата!!!

А між іншим. одежу, яку носили фарисеї та книжники взята не зі стелі, є чіткі вказівки Бога, як до одежі, так і до храму-синагоги.

Друге, не всі фарисеї були за те, щоб Ісуса розіпяти. Тобто, все залежить не від назви, а від самої людини.

Останнє редагування: 19 гру 2012
  15. Levko

Levko Well-Known Member

Бог і Його Слово(Біблія) - це одне ціле.
    Він є безмежний, але для нас людей Він обмежив Себе Своїм Словом.
    Для нас Він не може відкривати чогось, чого би не сказав у Слові.

От дивіться, ви кажете, що "Дух Святий не обмежив Себе коли осіннив Божу Матір".
    Але я вам скажу, що Він все таки обмежив Себе, бо зробив те, що було написано задовго до цього в Слові Божому:

Ви кажете, що "Святий Дух не обмежував Себе Словом Божим при хрищенні "(напевне, ви мали на увазі Іванове хрищення?)
    А я вам скажу, що що Він все таки обмежив Себе, бо зробив те, що було написано задовго до цього в Слові Божому:

Ви кажете, що "Святий Дух не обмежував Себе Словом Божим при зішесті на апостолів та учнів."
    А я вам скажу, що що Він все таки обмежив Себе, бо зробив те, що було написано задовго до цього в Слові Божому:

Як бачите, Дух Святий нічого не робив такого, чого би не було записано у Слові Божому.

Дух Святий відкриває глибини Слова Божого. Завжди спирається на записане Слово. Інакше і не може бути.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левко, я бачу, що ви хочете бачите те, хочете і те, що вам потрібно.

От взяти першу цитату. Яке вона має відношення до Святого Духа? Де написано, що саме Святий Дух осіннить? За пророцтвом всі знали, що має народитися Месія, але ніхто не знав яким чином це має статися. Тому Святий Дух зробив те, що не було описано в Писаннях.

А де було написано, що Святий Дух, як голуб?

Бог є автором Святого Письма. Автор завжди знає більше, ніж написано і автор завжди має право дописати, мова не йде навіть про зміну в даному випадку, хоча ми знаємо, що Бог може і міняти Своє Слово. Згадаймо, як Він поміняв десять заповідей.

Левко, Бог не є обмежений Своїм же Писанням. Писання не є більшим від свого автора. Те, що ви пишите - нонсенс, та ще й приклади приводите, які немають жодного відношення до теми, що обговорюється.

---------- Додано в 10:56 ---------- Попередній допис був написаний в 10:51 ----------

Я би тут слово "спирається" навіть не вживав. У Бога нема потреби на щось спиратися, Він не вичитує Святе Письмо, як це ми робимо, Він робить те, що робить, а воно просто співпадає з Святим Письмом.

---------- Додано в 10:59 ---------- Попередній допис був написаний в 10:56 ----------

Не бачу і ви не бачите, просто вигороджуєте своє.

---------- Додано в 11:02 ---------- Попередній допис був написаний в 10:59 ----------

Та ви просто психоаналітик, все у вас свідчить та відображає.

---------- Додано в 11:12 ---------- Попередній допис був написаний в 11:02 ----------

Ні, я то слово залишу на тому місці, на якому воно є і католицьке вчення - не секта.

Доречі, слово секта, як я розумію, це вчення. яке базується на вченні основної релігійної вітки. Тобто, всі протистанти є сектанти, а от СЄ - навряд, бо у них все по-іншому, це окремн вчення і воно немає відношення до християнства.

17. Levko

Levko Well-Known Member

Миху, "я бачу, що ви хочете бачите те, хочете і те, що вам потрібно."(с):)

Не правда! Святий Дух все таки зробив саме те, що було написано в Писанні.

Ще раз привожджу вам цитату де написано, що Дух Святий осінить Марію і вона зачне:
    Iс.7:14
    Тому Господь Сам дасть вам знака: Ось Діва
    в утробі зачне, і Сина породить, і назвеш
    ім'я Йому: Еммануїл.

Написано, що Діва в утробі зачне і це буде знаком від Бога. Хіба мало жінок зачинали від чоловіків до Марії? Але це не було ніякими знаками, тому що зачинали природньо від чоловіків, а Марія зачала надприродньо, тому це і стало знаком, чи свідченням того, що те що в ній було від Бога.
    Тому Святий Дух зробив саме те, що було написано задовго до того в Писаннях.

Так. Бог не обмежений Своїм же Писанням, але Він обмежив Себе своїм Словом для нас людей котрі живемо тут на землі, щоб ми мали тверду основу на що опиратися. Тому це ніякий не нонсенс, п.Миху.
    І до теми, що обговорюється також має відношення, тому що саме зі Слова ми знаємо що ми є спасенні Його благодаттю. Слово Боже- це є та основа на яку я спираюся. Не передання, чи думки людей, чи навіть мої почуття є моєю основою, а тільки Слово.
    От до прикладу, ви мені скільки уже говорите, що я собі щось вигадую на рахунок спасіння. Можна би було повірити вам, опертися на ваше слово і почати сумніватися у своєму спасінні, але я відкриваю Слово Боже і бачу- "спасенні ви благодаттю, а це не від вас - це дар Божий!"
    Або часто можуть приходити такі думки і відчуття, особливо як десь згрішу, що я уже не є спасенний, тобто можна почати опиратись на свої відчуття, але знову ж таки відкриваю Слово і бачу- "спасенні ви благодаттю, а це не від вас - це дар Божий!"
    Навіть можна втратити мир і спокій, якщо почати опиратися не на Боже Слово, а на думку людей.От до прикладу, дивіться яка зараз істерія ходить по світу з тим кінцем світу. А через що? Бо люди не опираються на Слово Боже, а на свої фантазії. Християни, котрі опираються на Слово перебуають у повному мирі і спокої, бо Слово Говорить, що цього дня не знає ніхто, окрім Отця...

18. Oxid

Oxid Well-Known Member

От і доведіть це хоча б якоюсь цитатою зі Святого Письма...
    А я про Передання :)
    1-е до коринтян 11
    2-е до солунян 3

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

як два пальці об асфальт, зараз Левко стругане будь-яку цитату з Біблії і скаже: ось воно, хоч у цитаті і натяку не буде про те, що ми говоримо.:)))

класика жанру у випадках, коли якийсь адепт загнаний в кут а повірити у своє невігластво не дозволяє власне Я.

---------- Додано в 19:24 ---------- Попередній допис був написаний в 19:06 ----------

Левко, та хоть десять раз приводьте цю цитату, у ній, як не було вислову святий "Святий Дух", так і не буде.

А те, що "знак" - то є Святий Дух,- розкажите своїм зазомбованим парафіянам. Розізлили ви мене Левко,тим, що маєте співбесідників за лохів.

20. ovod

ovod Well-Known Member

на жаль на даному рівні переконань вже неможливо комусь шось в цій темі на дане питання довести...кожен буде триматися свого до останнього...максимум кожен отримає для себе більш чіткіші докази своєї правоти.....не більше....

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)