Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

У Царство Небесне не ходять гуртом. Кожен за себе відповість і отримає оцінку.

• Подобається Подобається x 1
  2. talavoda

talavoda Well-Known Member

44 Ніхто не спроможен прийти до мене, коли Отець, який послав мене, не приведе його, - і я воскрешу його останнього дня.
    45 Написано в пророків: Усі будуть поучені Богом. Кожен, хто вчув від Отця, той, навчившися, до мене приходить. (Івана 6:44-45)

Людина спочатку повинна взнати куди прийти... вона не знатиме того допоки не почує від Бога.

3. Levko

Levko Well-Known Member

Миху, і як після того можна з вами спілкуватися?
    Просите назвати хоча б одного персонажа з Писання, котрий би казав про себе, що він уже спасений.
    Приводжу аж двох(!) таких персонажів, з прямою мовою цих персонажів, котрі самі про себе кажуть, що вони є спасеними!

Отримую відповідь від вас:
    Хоч стій, хоч падай...:crazy: ... Свідки відпочивають...

4. Оленa

Оленa Well-Known Member

Наведені вами персонажі говорили правильно: "ми спасенні", але нікого не конкретизуючи, бо це не в їх компетенції.

5. Levko

Levko Well-Known Member

Справа не в конкретизації...
    Апостоли говорили, що вони самі і ті християни, до яких вони зверталися у своїх листах Є спасенними уже зараз, в теперішньому часі! Не в майбутньому, не після смерті, не якщо зроблять те то й те, а на даний час уже є спасенними!

6. Bambook

Bambook Persona non grata

Хтось може конкретизувати: спасіння від чого?
    Саме слово спасіння передбачає, що є загроза чогось, і від цього "чогось" людина рятується.
    І власне розуміння того, від чого спасіння має надалі давати вислід - спосіб спасіння.

7. Levko

Levko Well-Known Member

Вас направду це щиро цікавить?

8. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Є таки один, у притчі про фарисея та митаря :preved:
    Та не був він виправданий :sad:

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

ми спасенні, ви спасенні...

А я просив конкретну людину, яка б говорила про себе: я - спасенний.

Ми і ви - то є узагальнення., я ж прошу конкретну людину. Так, як Ви ж кажете: я спасенний.

---------- Додано в 15:23 ---------- Попередній допис був написаний в 15:20 ----------

Але апостоли і ніхто інший не говорив так, як ви кажете: я спасенний.

---------- Додано в 15:24 ---------- Попередній допис був написаний в 15:23 ----------

саме у ній. ви ж замість конкретної людини говорите про толпу.

10. Levko

Levko Well-Known Member

Миху, я ж вам привів конкретних людей апостолів Павла і Івана.
    Куди уже конкретніше?!

11. Bambook

Bambook Persona non grata

То хтось скаже, від чого саме спасаємося?

12. Levko

Levko Well-Known Member

п.Бамбук, ви грішник?

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну якщо самообман вам до душі, то прошу дуже... По-моєму ви плутаєте віру з самогавіюванням.

14. plastic

plastic Well-Known Member

Спасаємося від гріха

15. Forpost

Forpost Стоїк

...

16. plastic

plastic Well-Known Member

Апостоли вірили в благодать Господа. Вони повірили Йому. Вони не сумнівалися в Божих обітницях. Вони не зважували свої хороші і погані вчинки. Чого буде більше.

Вони вірили що кров Ісуса Христа очищує від всякого гріха. Вони вірили, що Бог дає Духа Святого всім, хто приймає вірою те, що Христос помер замість них .
    Апостол Павло писав-ви не під законом(прокляттям закону через гріх), а під благодаттю.
    Він написав також важливі слова:
    :10 Ибо если, будучи врагами, мы примирились с Богом смертью Сына Его, то тем более, примирившись, спасемся жизнью Его.

тем более, примирившись, спасемся жизнью Его.

Бог дает Духа Своего Святого всем повинующимся Ему.

17. Levko

Levko Well-Known Member

"Бо бо заплата за гріх- смерть" (Рим.6:23)

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Вірили не означає знали. Якщо я знаю, то мені віра не потрібна. Допустимо, я знаю, що 2+2=4, хіба мені потрібна ще віра в це?

Християнські слова є: віра, надія, любов, а не я вже знаю, я вже там, а ви тут ще такі відсталі.

Церква не вчить хто є спасенний, а хто не спасенний. Це не функція церкви. Функція церкви вчити як стати спасенним, як іти до Бога, а вже Бог вирішує хто на що заслужив. Церква навіть не стверджує, що Юда Іскаріотський потрапив у пекло. Ми просто цього не знаємо. Ми можемо лише вірити і надіятись.

19. Romko

Romko Дуже важлива персона

---------- Додано в 10:33 ---------- Попередній допис був написаний в 10:32 ----------

...то не найстрашніше....смерть...

20. Levko

Levko Well-Known Member

вічна смерть...
    вічні муки, котрі взагалі ніколи не закінчаться...
    Що може бути гірше?

• Подобається Подобається x 2
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)