Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Levko

Levko Well-Known Member

Так. Для Ісуса це не було просто, дуже не просто! В цьому то й суть і цінність Його жертви.
    А простота в тому, що нам уже не потрібно проходити те що Він уже пройшов замість нас, нам уже не потрібно йти в пекло, бо Він уже туди замість нас пішов, Він уже був відділений від Бога замість нас. Простота в тому, що уже нам не треба цього якось досягати, не треба уже заслуговувати власне спасіння своїми ділами, бо Ісус уже все заслужив і досяг. Наше діло тільки ПРИЙНЯТИ ВІРОЮ ТЕ, ЩО ВІН ДЛЯ НАС ЗАСЛУЖИВ. Хіба не просто?

2. ovod

ovod Well-Known Member

не просто....

3. Levko

Levko Well-Known Member

А на свій День народження , вам також не просто приймати подарунки?:)
    Знаєте, п.Миху, я добре дуже розумію, чому ви не сприймаєте слово "спастися" в теперішньому часі.
    Я розумію дуже добре чому ви так "вознікаєте" і нервуєтеся, коли хтось каже, що він є спасенним уже.
    Уся справа в тому, що Церква так вчить. Церква вчить, що ніхто не може в цьому житті знати чи він є спасенним, що все дасться чути тоді як людина помре уже. Після смерті уже буде видно куди ми потрапимо, а зараз "ми усі грішні і бідні і будемо намагатися прожити життя як найкраще, щоб не потрапити в пекло, а в рай".
    Я сам так думав до того як зустрівся з Господом. А думав, бо мене купу років так вчили в Церкві.

Але Біблія так не вчить, на щастя.
    Біблія вчить, що кожен з живих на землі уже є засудженим, приреченим на вічну смерть.
    І також Біблія вчить, що кожен з живих на землі, хто повірить в те, що за його гріхи уже заплачено, і що Хтось уже поніс покарання замість нього, стає оправданим і отримує вічне життя. Для таких людей вічність з Богом починається уже тут на землі. Такі люди є спасенними уже тут на землі. Слава Богу!

4. ovod

ovod Well-Known Member

це різні речі....якби це було так просто.....то і дискусій тут навіть на цю тему не виникало б.....

5. Levko

Levko Well-Known Member

Можливо ви й праві.
    Щоб захотіти зцілитися, то тре спочатку усвідомити і визнати, що ти є хворий...
    Можливо, тому і так не просто людям прийняти спасіння, бо не усвідомлюють від чого їм треба спасатися...

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я вам скажу більше. Ніхто не може знати хто спасеться і так вчить церква. І ви в Біблії не знайдете жодного персонажу, який би вихвалявся, чи просто скромно говорив: я вже спасся. Нема такого. Є ваша новоспечена течія, яка немає вчення, яке б було випробуване часом, а просто звичайне виключно своє тлумачення Біблії. Вам подобається бути святим, безгрішним? Прошу дуже. Хто вам про це сказав? Біблія?
    Там так і сказано? Левко - святий і безгрішний? Чи ви просто взяли в руки Біблію і прочитали про святість, безгріховність і впавши на пяту точку, сказали: та це ж Я!!!! Хороше "просвітлення", нічого не скажеш. Левко, чим вище людина літає, тим потім боляче буде падати.
    Тільки, якщо Бог скаже вам, отоді ви будете спасенні, тільки Бог - Ісус Христос. І це буде в певний час.
    А от коли людина сама про себе каже: я безгрішна і свята, то це викликає легкий сміх і співчуття одночасно.

Далі. Чи може людина бути вже спасенна? Може! Але навіть тоді вона про це не знає остаточно. Левко, у вас немає віри навіть на гірчичне зерно, бо якщо була така віра, то ви б сказали горі перенестеся і гора би перенеслася. У вас недостатньо віри вилікувати ромкову Зоряну. Ви цього не зробите, як не зробили ваші брати, що бралися за справу і кинули, але при тому гордості і честі називати себе безгрішними і святими - прошу дуже. Чи не час відчути під ногами грішну землю? Бо це до добра не доведе. Народ читає, і враз захоче теж, щоб його називали святим, безгрішим?

Чим більше читаю т.з. вчення різних течій, тим більше люблю свою церкву, чесне слово.

7. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

І я люблю свою церкву, Миху. Христову церкву, основану Святим Духом в День Пятидесятниці. Вона основана на Слові святому а не на попівських байках.
    І вона каже - віруй в Ісуса Христа і спасешся ти і дім твій.
    Є одна притча про Мартіна Лютера. Сатана підійшов до нього і почав докоряти наскільки Лютер є грішною людиною. Той каже сатані - пиши всі мої гріхи. Сатана пише, пише... Лютер - та то не всі, пригадай і пиши все. Сатана - більше не памятаю. Лютер тоді бере червону фарбу і пише поверх слова: КРОВ ІСУСА ХРИСТА ОЧИЩАЄ ВІД УСЯКОГО ГРІХА!
    А що, попи такого не кажуть? Ви побільше заплатіть, то щось таки скажуть...
    ПС. Левко, хотів би вас запитати, ваші пастори беруть гроші за вінчання, за похорони чи просто коли хтось попросить помолитися за нього?

8. Levko

Levko Well-Known Member

Мдя..:scratch_one-s_head:.
    Що тут скажеш...
    Ви своїм дописом тільки підтвердили те, що я писав вище. Підтвердили те як Церква вчить про спасіння...

На жаль, це суперечить Слову Божому...

От власне, що Бог мені сказав уже! :)

Еф.2:5
    і нас, що мертві були через
    прогріхи, оживив разом із Христом, спасені
    ви благодаттю, не від діл, щоб ніхто не хвалився.

Еф.2:8
    Бо спасені ви благодаттю через
    віру, а це не від вас, то дар Божий,

І каже це кожній людині, котра вірою приймає цей дар Божий!!!! :)
    Чого і вам бажаю, щиро!

9. Pedro

На щастя, Левку, на щастя а не на жаль!!!

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я знаю, знаю навіть що ви без проблем розповісьте про діяння вашої церкви в період, скажімо 300 р. - 500р. Назвете керівників церкви і т.д.

Ви про одного з бувших попів церкви? Забудьте. Чоловік мало чим відрізнявся від засновника СЄ.

Можливо й не беруть, зате побори поміж тим вражаючі. Є фільм про ці справи. Є потерпілі, які брали гроші в банку, віддавали пастору, а квартиру свою - під заставу. Зараз бомжують... банк забрав.
    Пастора під час помаранчевої влади кинули в буцегарню, а зараз Партія Регіонів його звільнила. Клюєв, Повалійчиха, Білозірчиха, Льоня-космос - ось далеко не всесь список відвідувачів.

---------- Додано в 20:43 ---------- Попередній допис був написаний в 20:34 ----------

Левко, ще раз...

Багато покликаних, та мало вибраних.
    Я просив одного персонажа з Біблії, який би сказав: я спасенний. Одного!!!!
    Ми знаємо, що спасенні, бо Христос за нас помер. Помер за кожного.

Але ви покажіть де б хоть один біблійний персонаж сказав так, як ви кажете: я вже спасенний!

11. Levko

Levko Well-Known Member

Будь-ласка, можу не тільки одного, а й більше привести таких персонажів...:)

Ап. Павло звертається до християн Ефеської церкви і переконує їх, що вони є уже є спасеними через віру, не через діла, а тільки через віру в Ісуса Христа. Очевидно ефесян також брали сумніви, чи дійсно вони є спасеними, якщо Павлові треба було їх переконувати в тому:

Еф.2:5
    і нас, що мертві були через
    прогріхи, оживив разом із Христом, спасені
    ви
    благодаттю, не від діл, щоб ніхто не хвалився.

Еф.2:8
    Бо спасені ви благодаттю через
    віру, а це не від вас, то дар Божий,

От маєте пешого "персонажа".
    Павло каже, "і нас", тобто і себе має на увазі і тих до кого звертається, що вони є спасеними. Зауважте, не каже, що будуть колись в майбутньому спасеними, а що уже є спасеними.

А ап. Іван?
    Він також переконує віруючих, що вони уже є діти Божі, а отже уже є оправданами і спасеними:

1Iван.3:2
    Улюблені, ми тепер Божі діти

Пишучи "ми" він має на увазі і себе і тих до кого звертається, що вони є діти Божі. Також Іван кажи, що уже тепер є діти Божі, а не колись будуть такими...
    Чим не персонаж вам, котрий переконаний у своєму спасінні?

Я би ще вам багато привів подібних прикладів з Писання, лиш би ви не перекручували, а захотіли побачити і почути...

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Зрозумів. Тобто у Святому Писанні немає жодного персонажа, який би говорив: я вже спасенний.

Я так і знав.

13. Levko

Levko Well-Known Member

Як немає? Ви жартуєте?
    А про кого я вам написав вище як не про двох людей (Павла і Івана), котрі не тільки самі були твердо переконані у своєму спасінні, але ще й інших вчили і казали, що вони також уже мають спасіння, якщо прийняли Божий дар вірою?

14. Pedro

Бо так бо Бог полюбив світ, що віддав Сина свого однородженого, щоб КОЖНИЙ!!!!, хто вірує в нього не помер а мав життя вічне.
    Івана 3,16

15. Оленa

Оленa Well-Known Member

Чесно кажучи, п.Левко, я від вас очікую більшого розуміння того, що вам хочуть сказати інші християни. (сподіваюсь Миха ви вважаєте християнином).
    Давайте розглянемо наступне духовне повчання:
    Тита 2:11. Бо з'явилася Божа благодать, що спасає всіх людей,
    12. і навчає нас, щоб ми, відцуравшись безбожности та світських пожадливостей, жили помірковано та праведно, і побожно в теперішнім віці,
    13. і чекали блаженної надії та з'явлення слави великого Бога й Спаса нашого Христа Ісуса,
    14. що Самого Себе дав за нас, щоб нас визволити від усякого беззаконства та очистити Собі людей вибраних, у добрих ділах запопадливих.
    15. Оце говори та нагадуй, та з усяким наказом картай

Отже, як бачимо, Божа благодать спасає всіх людей. Спасіння людини відбувається постійно, можна сказати щосекунди. Ми живемо в теперішньому часі блаженною надією того, що будемо разом із нашим Спасителем в Його Царстві і лише тоді скажемо: я-спасенний. Слава Богові!

16. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Апостол Павло часто висловлювався дуже емоціонально. Пишучи "ви спасені", мав на увазі про ПРОПОНОВАНЕ спасіння, що його приймає КОЖЕН, хто СВІДОМО хреститься в ім'я Ісуса Христа. Та той же апостол Павло багато сварив тих, хто хибів (хоча би галатів), бо вони ВТРАЧАЮТЬ спасіння.
    В Євангелії є притча про виноградник, до котрого хазяїн наймав людей з ранку, згодом в обід, а ще за годину до кінця робочого дня. Всі вони отримали динарий (=спасіння). Але, хто вміє думати, побачить: розрахунок був наприкінці дня! Той, хто недопрацював до кінця дня, не отримав НІЧОГО!

17. Levko

Levko Well-Known Member

От ще одне підтвердження, того як Церква вчить...
    Павло і Іван в один голос кажуть, що ми УЖЕ є спасенні, а Церква каже що ще не відомо, що можливо будемо спасені...

18. Оленa

Оленa Well-Known Member

Та ні, Церква вчить, що ми маємо триматися дороги спасіння, "зо страхом і тремтінням виконувати своє спасіння"(Фил 2:12) "зодягнувшися в броню віри й любови, та в шолом надії спасіння"(1 Сол 5:8).
    Якщо вважати, що ми вже спасенні, то можна лягти і нічого не робити. Але це не так. Тому в деякій мірі ви вводите людей в оману.

19. Bambook

Bambook Persona non grata

Яка ви добросердечна :)

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Церква добре вчить.

Шукайте причину в собі.

Коли боролися з безграмотністю, то в одному селі збудували школу. Виступає директор школи на першому шкільному зібранні і каже: ми вже грамотні - маємо школу. Так само і апостоли казали: ми вже спасенні вірою.

Директор школи це говорив з оптимізмом, але ми всі знаємо, що школа - ще не гарантія грамотності, бо не всі захочуть ходити до школи, невідомо також, що ті, що будуть ходити до школи, стануть грамотними.

Ми можемо сказати: сьогодні всі грамотні, але це не означає, що нема вийнятків, що є люди, які не знають грамоти.

Точно так само у проповідях апостолів. Ми тепер спасенні. Хто сперечається? Але навіть серед віруючих є люди різні.

Ще один момент. До Ісуса Христа жодна людина не змогла спастися. А тут раз і людина може спастися. Така переміна на 180 градусів може за собою тягнути фразу: ми тепер спасенні.

От, Левку, хтось з ваших каже: я спасенний, прийде до Господа, а Господь скаже: а чого прийшов в брудній одежі? Отже чоловік мав віру - прийшов, а одежа виявилась брудною і куди він був відправлений ви знаєте.

Ще раз кажу: нема у Біблії персонажу, який би говорив: я спасенний і безгрішний. Я вас просив назвати просто імя, а ви мені подаєте загалні фрази з займенниками "ми" та "ви". Ви ж конкретно кажете: я безрішний і спасенний, знайдіть в Біблії такого, який би сам про себе так казав. Я теж можу сказати: ми спасенні, але я розумію, що не кожен зокрема. Я залишу це Богові, а не самому собі.

---------- Додано в 14:20 ---------- Попередній допис був написаний в 14:18 ----------

ні, церква так не каже, Левко. Видно ви були поганим католиком.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)