Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

часто в одне і те ж вкладаємо різні поняття, вже вкотре!!!!!

2. Levko

Levko Well-Known Member

Які різні поняття?
    Так в чому ж моє неправильне розуміння Божого батьківства?

3. ovod

ovod Well-Known Member

не неправильне, а не таке....

4. Levko

Levko Well-Known Member

Просто сучасним людям, в час, коли люди за все звикли платити, надзвичайно важко прийняти і повірити те, що за їхнє вічне життя уже заплачено Кимось, що їм це вічне життя пропонують абсолютно безплатно, "тоєсть даром"... І що спастися- це тільки прийняти цей дар вірою...

5. OrangeSpring

OrangeSpring Well-Known Member

НЕт, не совсем так....
    Даром, это безусловно. а не так, как переворачивают проповедники: не примите, будет Вам вечная мука
    А это неправда.

---------- Додано в 12:19 ---------- Попередній допис був написаний в 12:18 ----------

и то, что ДАРОМ - это развращает
    Бесплатный сыр бывает только в мышеловках:facepalm:

6. Levko

Levko Well-Known Member

Саме так!

7. OrangeSpring

OrangeSpring Well-Known Member

Нет, не так. Когда что-то дарят, то не запугивают за то, что подарок не примешь :)

И еще раз
    Бесплатный сыр бывает ТОЛЬКО в мышеловке:facepalm:

8. ovod

ovod Well-Known Member

і ваше спастися насправді дорожче ніж купити.....

9. Levko

Levko Well-Known Member

Соррі...Не зрозумів, що ви маєте на увазі.
    Можете пояснити?

10. ovod

ovod Well-Known Member

просто ви по-моєму, ще досі не вловили як люди розуміють один одного...в кожної людини є свій певний досвід і значення кожного слова залежить від того який досвід був....в двох людей одне і теж слово може викликати різні асоціації і відповідно його розуміння....а що говорити про набір слів і про цілі речення....(приблизно те, що виникало при бесіді з михом)...

відповідно те, що для вас даром(бо такий у вас досвід, що дозволяє так казати) для інших є практично неможливим....для декого легше назбирати мільйон ніж зрозуміти і використати ваші слова для спасіння....

поясню конкретніше... всі люди, які ходять до церкви хочуть спастися...але якщо брати, що частина з них постійно хворіє, а з ваших позицій цього не мало б бути(тимчасово так....але весь час необов'язково), то виходить, що вони просто не розуміють чи не знають про спасіння....і тоді виходить, що священик також не може пояснити правильно, що таке спасіння....а значить не все те, що говориться можна зрозуміти....те саме відноситься і до розуміння Біблії(кожен читає її по-своєму) і в кожного свій особистий Бог.....

питання в тому, як пояснити так, щоб наприклад, бамбук чи оранж зрозуміли?
    бо, судячи з нульової реакції бамбука, він не зміг застосувати ваші слова, а оранж просто не захотіла навіть пробувати....а десь знову смилася....

п.с. до речі, бамбук правильно говорив про базові поняття...через їх неоднакове розуміння і виникають непорозуміння....тому насправді дискусія в релігійних темах поки що не просунулася дальше ніж розбір розуміння базових понять....

11. Levko

Levko Well-Known Member

Я стараюся максимально зрозуміло говорити Євангеліє Ісуса. Але я також свідомий того, що від Бога залежить те чи людина прийме чи ні, тому що Він відриває людські серця для того. Моє діло говорити.
    Просто іншого способу немає щоб доносити звістку про спасіння людям як через слова, через проповідь.
    Так Бог задумав, щоб людина спасалася через дурість проповіді:
    1Кор.1:21 Через те ж, що світ мудрістю не
    зрозумів Бога в мудрості Божій, то Богові
    вгодно було спасти віруючих через дурість
    проповіді.

Для когось те що Ісус помер замість нього, був покараний замість нього, є абсолютною дурістю. Людина не може прийняти, що все так просто, що оправдання дається даром, що нічого не потрібно заслуговувати своїми ділами, вартує лиш повірити і прийняти те що Ісус зробив.
    Насправді спасіння - це дуже просто, нічого складного немає в тому, навпаки, іноді складається таке враження, що воно аж занадто просто...

Це десь подібно до того якби ви дізналися, що на ваш рахунок в банку хтось просто так поклав дуже велику суму грошей. Ви маєте право просто піти, зняти ці гроші і користуватися ними. Ви просто приймаєте рішення щоб повірити цьому і піти забрати свої гроші. Дуже просто! Правда?
    Так само і зі спасінням. Той самий принцип спрацьовує- повірити і діяти по вірі.

12. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Це все так, та лише трошечки не так ;)
    Спасіння не ДАЄТЬСЯ, а ПРОПОНУЄТЬСЯ. Кожний або приймає той дар, або ні. Нагадаю:
    "І озвався до Нього один: Господи, хіба буде мало спасених? А Він відказав їм:
    24 Силкуйтеся ввійти тісними ворітьми, бо кажу вам, багато-хто будуть намагатися ввійти, та не зможуть!
    25 Як устане Господар та двері замкне, ви зачнете вистоювати ізнадвору, та стукати в двері й казати: Господи, відчини нам! А Він вам у відповідь скаже: Не знаю Я вас, звідки ви!
    26 Тоді станете ви говорити: Ми їли й пили перед Тобою і на вулицях наших навчав Ти...
    27 А Він вам відкаже: Говорю вам, не знаю Я, звідки ви. Відійдіть від Мене всі, хто чинить неправду!
    28 Буде плач там і скрегіт зубів, як побачите ви Авраама, та Ісака та Якова, та пророків усіх в Царстві Божім, себе ж вигнаних геть...
    29 І прийдуть інші від сходу й заходу, і півночі й півдня, і при столі в Царстві Божім засядуть!
    30 І ось, є останні, що стануть за перших, і є перші, що стануть останніми!" (Лк 13:23-30)
    І ще:
    "А Ісус, відповідаючи, знов почав говорити їм притчами, кажучи:
    2 Царство Небесне подібне одному цареві, що весілля справляв був для сина свого.
    3 І послав він своїх рабів покликати тих, хто був на весілля запрошений, та ті не хотіли прийти.
    4 Знову послав він інших рабів, наказуючи: Скажіть запрошеним: Ось я приготував обід свій, закололи бики й відгодоване, і все готове. Ідіть на весілля!
    5 Та вони злегковажили та порозходились, той на поле своє, а той на свій торг.
    6 А останні, похапавши рабів його, знущалися, та й повбивали їх.
    7 І розгнівався цар, і послав своє військо, і вигубив тих убійників, а їхнє місто спалив.
    8 Тоді каже рабам своїм: Весілля готове, але недостойні були ті покликані.
    9 Тож підіть на роздоріжжя, і кого тільки спіткаєте, кличте їх на весілля.
    10 І вийшовши раби ті на роздоріжжя, зібрали всіх, кого тільки спіткали, злих і добрих. І весільна кімната гістьми переповнилась.
    11 Як прийшов же той цар на гостей подивитись, побачив там чоловіка, в одежу весільну не вбраного,
    12 та й каже йому: Як ти, друже, ввійшов сюди, не мавши одежі весільної? Той же мовчав.
    13 Тоді цар сказав своїм слугам: Зв'яжіть йому ноги та руки, та й киньте до зовнішньої темряви, буде плач там і скрегіт зубів...
    14 Бо багато покликаних, та вибраних мало."(Мт 22:1-14)

13. Levko

Levko Well-Known Member

Погоджуюсь!
    Я і мав на увазі "пропонується", просто може не чітко висловився...:).
    Правду кажете- головне прийняти той дар!!!

14. ovod

ovod Well-Known Member

ага....дуже просто....але не для всіх....

в кожної людини наскладано на її шляху до спасіння купа речей(тортик, машина, плиточка в ванну, айфон, проблеми в сім'ї) і всі речі для неї важливі....і для того, щоб прийняти "даром" то спасіння, потрібно ті всі речі відсунути вбік і якось по-іншому на них глянути......в когось лишилося мало таких речей, а в когось цілий склад вже завалений і він буде його розгрібати ціле життя......а в того, в кого таких речей мало...він взяв і відклав їх набік..... і як же просто йому це здається...ну що тут....елементарно....а для інших неможливо.....

другий приклад.....навчитися їздити на ровері складно, а коли навчився - то шо тут складного....це ж елементарно...а во тако сів...отако крутиш...тримаєш рівновагу і їдиш.....а чому в тебе не получається? це ж так просто... насправді просто вже потім....а до того..так само набивав синяки....і може ті синяки помогли...а може щось інше.....

чому тоді мих не може зрозуміти? не кажучи вже про агностиків і атеїстів....

15. Levko

Levko Well-Known Member

А для вас як?

16. ovod

ovod Well-Known Member

синяк на синяці....жартую.....вже трохи менше синяків....і видніється світло в кінці тунелю....тільки чи то вихід чи то поїзд під'їжджає....

17. Levko

Levko Well-Known Member

Знаєте, п.овод, я довший час не міг зрозуміти ці слова.
    Я собі думав:" Ну я ніби народився від Бога, але чому ж я грішу, якщо Писання каже, що хто народився від Бога не чинить гріха?" Для мене це було великим знаком запитання.
    Але слава Богу, Він дав мудрість зрозуміти!
    Ап. Іван пише до віруючих, як до дітей, він так і звертається до них- "дітоньки".
    Іншими словами, можна сказати- "дітоньки, не грішіть, бо ви від Бога народжені, вам не пасує, не личить гріх, ви ж від Його насіння народжені"!
    Я цей принцип почав застосовувати до своїх дітей.
    Коли моя дитина щось робить погано, то я їй уже не кажу- але ти й не чемний, бо зробив, чи робиш те то й те. Зараз я уже говорю своїм дітям, коли вони "грішать" зовсім по-іншому. Я уже кажу своїй 4-річній дитині: "Сину, не роби того, це тобі не пасує, ти ж гарний хлопчик, ти ж у мене чемна дитина, а чемні діти такого не роблять". І знаєте, я помітив, що це має більший вплив на нього, ніж коли кажу йому- ти такий-сякий...
    Так само із Богом.
    Ап.Іван так і пише своїм духовним дітям...

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

А якщо глянути на притчу про бідного Лазаря та багатого, то бачимо протилежну ситуацію. Багатий, який жив і для нього було все просто потрапив просто в пекло, а Лазар, для якого життя було ой як не просто, потрапив в рай.

Тому мораль наступна. Легкість і простота можуть бути оманою. Тому сказано, що Царство Небесне тре брати силою, або широка дорога веде в пекло, а вузька - в рай. Чувайте!

19. Levko

Levko Well-Known Member

Я не про ту простоту говорив, якою жив багатий, не про ту легкість від життєвих насолод...

Я писав про те як просто нам Бог пропонує спасіння.
    Пропонує без всяких умов, а просто каже: "Прийми Мою любов і будеш жити! Не заслужи, бо не можливо тобі її заслужити, а прийми тільки! Прийми тільки те, що Я зробив для тебе- Я пішов в пекло замість тебе, щоб ти не пішов туди!!! Тільки прийми це!!!"
    Кожне слово Нового завіту благає нас, прийняти Його спасіння, Його Любов!!!

...не знаю, але я не можу мовчати і не говорити про це.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я не бачу простоти, я бачу те, що ддя того, щоб людина спаслася, Він помер на хресті. Де тут ви бачите простоту?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)