Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

ви неправі.

---------- Додано в 15:04 ---------- Попередній допис був написаний в 15:03 ----------

угу, Бог в положенні "поза грою".

2. ovod

ovod Well-Known Member

а чо?.....................

• Подобається Подобається x 1
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Бо віруючі отримують благодать Божу, а невіруючі - нічого не отримують. А грішні є всі, як одні, так і другі.

4. Levko

Levko Well-Known Member

Звичайно лікує!

Так не думаю...

Хто приймає дар праведності вірою в Ісуса Христа, той уже не є грішником, а стає оправданим.
    Це видно з цих віршів:

Рим.5:8 А Бог доводить Свою любов до
    нас тим, що Христос умер за нас, коли ми
    були ще грішниками.

Рим.5:9
    Тож тим більше спасемося Ним від гніву
    тепер, коли кров'ю Його ми виправдані.

Бачите- чітко написано, що "були грішниками", і написано, що "виправдані". Тобто є час коли ми є грішниками і є час, коли ми перестаємо такими бути.

5. ovod

ovod Well-Known Member

забув за сотника....

6. Levko

Levko Well-Known Member

Відстань для Бога не має значення, Він же ж Всюдисущий! Головне віра!
    В мене був випадок, коли коли я довший час мучився зі своїм шлунком.
    Але одного вечора до мене подзвонила одна знайома (віруюча), просто так по якійсь справі, але в розмові я сказав, що кілька останніх місяців маю проблеми зі шлунком. Вона запропонувала помолитися за мене прямо по телефону. Сказала, щоб я поклав руку собі на живіт, а вона буде молитися. Не повірите, але біль відразу пропав після молитви і, більше того, пропав зовсім, більше мене шлунок не турбував! Слава Богу!

7. ovod

ovod Well-Known Member

якщо чесно, то я не зовсім прихильник безконтактного лікування.....хоча у вашому випадку був контакт у виді голосу і наслідку самого спілкування.....і в сотника з дитиною міг бути теж емоційний контакт....шо могло спричинити, в дитини і у вас, більший прояв віри в зцілення.....це щось типу того як підтягуєшся на турніку на змаганнях і дома, коли ніхто не бачить...на змаганнях більше викладаєшся і має більше значення....
    а от так, щоб ніхто не знав, про молитву....

8. Bambook

Bambook Persona non grata

Так і не зрозумів - порятунок тих, хто тоне, є справою рук тих, хто тоне, чи не є справою рук тих, хто тоне, чи є справою рук не лише тих, хто тоне?

9. talavoda

talavoda Well-Known Member

Про молитву знає Бог...
    Сотник просив за свого слугу і Ісус оздоровив його.
    Віруюча людина може випросити ласку для іншого... тільки зцілює Бог, а не людина котра молиться.

10. Levko

Levko Well-Known Member

Слуга міг і не знати, що його пан пішов просити до Ісуса за нього...:)

---------- Додано в 21:02 ---------- Попередній допис був написаний в 21:00 ----------

Що ви маєте на увазі "випросити ласку"?

---------- Додано в 21:10 ---------- Попередній допис був написаний в 21:02 ----------

Порятунок того, хто тоне є все таки справою рук його самого. Йому варто тільки вхопитися за рятувальний круг, котрий плаває біля нього.:)

11. Bambook

Але ж рятувальний круг хтось кидає? Значить, усе таки це не лише його рук справа?

12. Levko

Levko Well-Known Member

Значить не лише його:)
    Але його участь є вирішальною.
    Якщо той, хто тоне не вхопиться за круга, то той, хто кинув йому круга нічого і не зможе зробити, щоб спасти його. Правда?

13. Bambook

Якщо його справа - лише потягнутися за рятувальним кругом - то виходить, що ні. Без круга він же ніяк не порятується? Виходить, вирішальним є круг.

14. Levko

Levko Well-Known Member

Правда в тому, що круг уже давно біля нього. Бог уже все зробив зі Свого боку для того, щоб людина змогла спастися.

---------- Додано в 22:07 ---------- Попередній допис був написаний в 21:55 ----------

Звичайно що Бог зціляє!
    Бог уже дав 2000 років тому вздоровлення кожному.
    Залишається його тільки взяти, а береться воно вірою, тобто бере той хто вірить, що Бог є його Цілителем.

Недавно чув історію, як розказував один пастор, що до нього прийшов чоловік і каже йому: "Помоліться за моє здоров"я. Я вірю, що Бог мене зціляє, а не ви!" Той пастор питає його:"А чого ж ти до мене прийшов тоді?"

Вся справа у вірі, зцілення вірою приходить.

Останнє редагування: 13 лис 2012
  15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левку, включіть 1+1, там про вашу "церкву" мова.

---------- Додано в 22:56 ---------- Попередній допис був написаний в 22:53 ----------

Так і сказав? вах-вах.... яка неправдива історія.

Останнє редагування: 13 лис 2012
  16. Levko

Levko Well-Known Member

Дайте собі спокій з церквою...
    Краще би щось по темі сказали.
    От на рахунок місця з Рим.5:8-9 (пост#564 цієї гілки) ви так нічого і не написали...

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

А що тут сказати?
    Ніде не сказано, що тепер ми безгрішні, а ви стверджуєте те, що не написано.

Грішні є всі і в теперішній час і в минулі часи. Різниця лише в тому, що до Ісуса грішники не могли спастися, а після - можуть. Так вчить Церква і я в це вірю. Є ще десь така фраза: ніщо нечисте не може ввійти в Царство Небесне, тому - то після смерті і є чистилище, але це вже інша тема.

Людство до Ісуса прожило в гріхах. Жоден не спасся законом. То чим людина змінилася після Ісуса? Нічим! Змінилися лише умови - Божа благодать, яка долає закон. А людина, що була 1000 років, 2000 років, 5000 років - одна і та ж.

18. Levko

Levko Well-Known Member

Таки сказано, почитайте Рим.5:8-9 :

Рим.5:8
    А Бог доводить Свою любов до нас тим, що
    Христос умер за нас, коли ми були ще
    грішниками.

Тож тим більше спасемося Ним від гніву
    тепер, коли кров'ю Його ми виправдані.

Апостол Павло говорить про себе і про християн, до котрих звертається.
    Він чітко вказує на два часи, на два стани людини- "були грішниками" і "тепер виправдані".
    Кожна людина є грішником, але коли приймає Христа уже перестає бути грішником, а стає виправданою в Ньому.
    Бог виправдує таку людину, тому що вона уже в Ісусі Христі:

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

ага, грішники і виправдані грішники.

20. Bambook

Левку, Миху, ви тут все заплутали. Якщо ви такі знавці, дайте "чайнику" простий і зрозумілий алгоритм спасіння. Що для цього варто зробити. Бажано по пунктах.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)