Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Levko

Levko Well-Known Member

А ким я себе називаю?:)

2. Oxid

Oxid Well-Known Member

Реакція жінки спершу була правильною, згодом вона піддалась навіюванню чи маніпуляції;)
    Якби наприклад до мене в палату прийшли незнайомці, назвали себе християнами чи церквою Христа, і почали накладати на людей руки для їх оздоровлення, я б теж не повірив їм. Несподівана привітність не завжди є проявом щирості. А може то ходять сектанти для вербування в свою секту? До таких незнайомців у мене, наприклад, було б дуже багато запитань - назва, віровчення, відмінності від католицької віри, ставлення до ікон, святих Тайн, до Церкви.... А крім того, в мене є свій власний досвід, як Христос входить в життя

3. ovod

ovod Well-Known Member

4. Levko

Levko Well-Known Member

п.Oxid, поділіться, будь-ласка, своїм власним досвідом як Христос увійшов у ваше життя.
    Мені завжди цікаво коли люди розповідають про те як вони прийшли до Бога.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Згоден з вами. В палату могли прийти екстрасенси, які часто теж використовуютьцерковні речі.

---------- Додано в 09:37 ---------- Попередній допис був написаний в 09:32 ----------

цілителем з Божою силою.
    У мене таке враження, що ви себе ставите цим вище інших людей.
    По-моєму, це звичайне самонавіювання.

6. Levko

Levko Well-Known Member

Могли.
    Але ми коли заходимо, то в першу чергу що говоримо людям, це те що ми не екстрасенси бо не беремо грошей, а ще також кажемо, що ми не Свідки, бо віримо в Ісуса.
    Ще один випадок розкажу на цю тему.
    Одного разу ми зайшли в палату і там одна жінка чомусь дуже дивно почала реагувати, почала казати, що їй нічого не треба, вона собі сама молиться і т.п. НІчого абсолютно не хотіла чути про Бога, але як тільки ми сказали, що ми не беремо грошей, то жінка почала відкриватися. Вона пояснила, чому так не хотіла приймати нас. Виявилося, що ця жінка мала гіркий досвід. Вона розповіла як багато років тому до неї прийшли двоє людей і сказали, що вони священники однієї з львівських церков(здається вона сказала, що вони були православними, а може й католиками, точно не пам"ятаю). А в тієї жінки якраз на той момент була дуже важка ситуація в сім"ї, чи зі здоров"ям, вона була в сильному розпачі від життя. І от приходять до неї ті два священники і пропонують помолитися за неї, але за певну суму. Жінка з тієї радості віддала їм усі гроші, котрі мала. Коли пізніше прийшли її діти і розпитали в неї про все, то вирішили піти в ту церкву і розпитати про тих людей. Але виявилося, що то зовсім не були священники тієї церкви, а шахраї.
    Ми з нею ще трохи поспілкувалися, жінка прийняла Ісуса в своє серце, розплакалася, бо не могла повірити, що хтось їй хоче допомогти безкорисно.
    Бачите, Миху, як то буває, а ви кажете екстрасенси...

---------- Додано в 10:01 ---------- Попередній допис був написаний в 10:00 ----------

То тільки враження, п.Миху...:)
    Не вірте цим враженням, то неправда...:)

Останнє редагування: 12 лис 2012
  7. ovod

ovod Well-Known Member

по-моєму ви також повторили мої слова

в принципі тут не підходить бо той віруючий тільки формально віруючий...приліпив собі ярличок і всім показує.....

---------- Додано в 10:52 ---------- Попередній допис був написаний в 10:48 ----------

згідний......

8. Oxid

Oxid Well-Known Member

Входження Христа відбулося в тайні Хрещення, і це було подаровано мені; не я зробив себе християнином, а то був дар. А все, що відбувалося згодом, тільки вело до усвідомлення цього - наука батьків і мого духовного батька - монаха-редемториста, приклад віруючих, монахів, священників, тоді ще в підпіллі. Навіть тих, хто намагався відвести від Христа.
    А протестанти - вони роблять багато доброго, активно проповідуючи Христа, розповсюджуючи Біблію наголошуючи на особистих відносинах з Богом, на християнській свободі, але щось там трохи не так - там нема того, що називають тайною. Ну, наприклад, в протестантських храмах немає святилища, немає кивота, немає тайни Євхаристії, а здебільшого навіть і самого храму нема.

Я б так не судив, в душу не заглянеш...ярличок теж багато що значить. Тільки там мабуть не ярличок, а тайна Хрещення, тобто зерно вічного життя. В житті кожного християнина наступають часи,події, які заставляють задатись - деколи аж наприкінці життя:)

9. Levko

Levko Well-Known Member

Класно!
    Дякую, що поділилися!
    Для мене також спасіння- це дар.
    Я цей дар просто прийняв, я його не заслужив.
    Маєте на увазі не так як в традиційних церквах?
    Так само скажуть і протестанти, що в традиційних церквах, щось трохи не так як в протестантів.
    Тому, думаю, краще не заглядати в хату один до одного і казати, що щось там не так, а об"єднувати свої зусилля і зосереджуватися на головному- "робити багато доброго, активно проповідуючи Христа, розповсюджувати Біблію наголошувати на особистих відносинах з Богом, на християнській свободі" і т.п.

---------- Додано в 11:42 ---------- Попередній допис був написаний в 11:38 ----------

Євхаристія є, до речі...;)

10. Levko

Levko Well-Known Member

То зле?
    З Божою ж силою, а не зі своєю.

11. ovod

ovod Well-Known Member

по декому це зразу видно....по спілкувнню...по тому як і шо робить....

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

чому формально? чому ви думаєте, раз людина грішна, значить вона формально є християнином?

---------- Додано в 00:08 ---------- Попередній допис був написаний в 00:00 ----------

Не згідний.

Агностик не знає, що є Бог.

Людина, що знає, що є Бог - півсправи, вона може бути спасенна, бо має до кого звернутися.

---------- Додано в 00:12 ---------- Попередній допис був написаний в 00:08 ----------

Коли ви пишите, зо всі 100 % хворих лікуєте, то це не лише враження.

13. Зануда

Зануда така зануда

Дуже цікава практика...Помолитися за хворих можна і без "показових виступів", а от прийти до одиноких, допомогти їм помитися, принести поїсти, посидіти з ними не пробували?
    Не подумайте, що я вас критикую, бо молитва то є велика сила, просто все це так театрально, навіть якщо і щиро з вашого боку. Мені більше до вподоби менш демонстративні прояви турботи про ближніх у потребі.

14. Saszko

Saszko Well-Known Member

Театрально це добре.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Практика цікава й тим, що у Біблії ви не знайдете місця, де б апостоли ходили поміж людей і пропонували молитися за виздоровлення. Все відбувалося з ініціативи хворого. А це дійсно, театр, де люди хочуть себе прославити.

---------- Додано в 02:20 ---------- Попередній допис був написаний в 02:17 ----------

Я про що й кажу, перетягувати готових християн - навчилися легко, а от з агностика зробити християнина - то вже не просто.

16. Levko

Levko Well-Known Member

Знаєте, воно десь так і відбувається. Приходимо спілкуємося, переважно там старенькі люди, молимося за них... Ви би бачили ті вдячні щасливі обличчя, дуже часто зі слізьми...! Людей найбільше вражає, що хтось прийшов, приділив їм увагу, поговорив, вислухав, помолився... Люди відкривають свою душу... Буває таке, що ми приносимо якісь продукти, але то не так торкається стареньких, як те, що їх хтось хоче вислухати... Так що ніякої демонстративності тут немає, тим більше немає бажання себе прославити, як пише єхидно Мих...

---------- Додано в 07:10 ---------- Попередній допис був написаний в 07:09 ----------

Невже?
    Почитайте краще Біблію, а потім говоріть...

Останнє редагування: 13 лис 2012
  17. ovod

ovod Well-Known Member

якщо вона грішить очевидно і не навіть не думаючи шо то гріх....то який з неї християнин....

але і той і той буде в пеклі))))))

всьо правильно....тільки сильна віра в зцілення може вилікувати, а не той хто прийшов до людини....Ісус лікував по їхній вірі....а не просто так....спасає не хтось, а власна сила віри в зцілення....

18. Levko

Levko Well-Known Member

Так зцілення може прийти по вірі самого хворого:

Матв.9:22 Ісус, обернувшись, побачив її та
    й сказав: Будь бадьорою, дочко, твоя віра
    спасла тебе! І одужала жінка з тієї години.

А також і по вірі того, хто молиться за хворого:

Дiї.3:6 Та промовив Петро: Срібла й
    золота в мене нема, але що я маю, даю тобі:
    У Ім'я Ісуса Христа Назарянина устань та й
    ходи!

А от спасіння відбувається, виключно, по власній вірі того, хто спасається.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

"Невже" - не цитата з Біблії, а ваше нещире здивування.

20. ovod

ovod Well-Known Member

може й так....а може і ні)).....
    мене цікавить таке - чи молитва на відстані за хворого лікує....чи потрібна безпосередня присутність.....
    очевидно...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)