Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. ovod

ovod Well-Known Member

от оце я і мав на увазі, що воно складно зразу прийняти всім серцем своїм і душею своєю...своє спасіння....

2. Levko

Levko Well-Known Member

Розумію. Але почніть читати Біблію (Новий Завіт спочатку). І навіть якщо не будете нічого розуміти на початках- не переставайте її читати. Прийде момент, коли Слово Боже посто вибухне у вас всередині, оживе і, врешті-решт, змінить ваше життя повністю...
    Та сталося з моєю дружиною, доречі. Спочатку вона скептично ставилася до Біблії, але вирішила спробувати почитати, лише через те, що бачила, що я її постійно читаю. Через пару місяців Бог так їй почав відкриватися саме через Своє Слово, що вона віддала Йому своє життя і народилася згори!

• Подобається Подобається x 3
  3. ovod

ovod Well-Known Member

та я вже в принципі зрозумів, що справа не в словах, а в тому як їх сприймати...
    тобто одне і те саме можна почати критикувати, а можна в тому ж знайти щось нове для себе... і "прозріти"...

4. Levko

Levko Well-Known Member

Не погоджуся з вами в цьому.
    Слова життя ви ніде більше не знайдете, окрім Біблії.

5. ovod

ovod Well-Known Member

а ви попробуйте...
    слова життя якраз в житті і беруться....

6. Levko

Levko Well-Known Member

Мав сьогодні одну ситуацію, через котру Бог мені показав дещо.
    Повертаючись сьогодні автобусом до Львова я вирішив уступити місце одній молодій жінці, котра виглядала дуже втомлено і сиділа на сходинці заднього входу в Ікарус, схиливши голову на свої коліна. Я піднявся та й кажу щоб сідала на моє місце, бо подумав, що може зле жінці. Вона на мене глянула здивовано і сказала, що не сяде. Питаю, чи з нею все гаразд, вона каже, що все добре, тільки дуже хоче спати. Я кажу, що якраз зможе зручно поспати в моєму кріслі. Вона знову відмовилася, мовляв їй незручно займати моє місце і навідріз відмовилася сісти. Я ще щось їй сказав, але, коли побачив, що жінка вперто відмовляється, сів на своє місце. Я був дуже здивований її поведінкою, якось стало дуже неприємно чомусь...
    Сиджу в кріслі і чую всередині себе голос. Бог каже: "Тепер розумієш мої відчуття і Мій стан, коли я стукаю в серце людини і пропоную їй прийти до Мене і мати справжнє життя тут на землі і у вічності? Ти тільки місцем своїм пожертвував, і засмутився, що людина не захотіла прийняти твою жертву, а Я Своє життя віддав за кожну людину, для того, щоб звільнити її від її тягару, дати мир, спокій, радість, спасіння..." "Розумію, Боже- відповів я Йому- розумію, що так само як я не міг насильно змусити ту жінку сісти на моє місце, так і Ти не можеш жодну людину змусити прийти до Тебе щоб отримати спасіння."

7. Levko

Levko Well-Known Member

Мав змогу сьогодні через цей фільм знову пережити відчуття безумовної спасаючої Божої любові!!!!

• Подобається Подобається x 1
  8. Levko

Levko Well-Known Member

9. Levko

Levko Well-Known Member

Я нічого не навів собі, п.Миху.
    Так пише Писання:

Еф.2:5 і нас, що мертві були через
    прогріхи, оживив разом із Христом, спасені
    ви благодаттю,
    3. Еф.2:8 Бо спасені ви благодаттю через
    віру, а це не від вас, то дар Божий,

Бачите, написано "спасені" в минулому часі. Не написано ж що "будете спасенні".
    Або ще цікаве місце:

Дiї.2:47 вихваляючи Бога та маючи ласку
    в усього народу. І щоденно до Церкви
    Господь додавав тих, що спасалися.
    Не плутайте, п.Миху.
    То не новозавітній хлопчина був, а старозавітній, бо Ісус ще не вмер і не воскрес був, коли говорив з тим хлопчиною. Новий завіт ще не був укладений, бо Новий завіт є крові Ісуса, тобто доки ще не була пролита Ісусова кров був ще Старий Завіт Бога з людиною:

1Кор.11:25 Так само і чашу взяв Він по
    Вечері й сказав: Ця чаша Новий Заповіт у
    Моїй крові.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

А ще є таке:

Багато покликано, та мало вибраних.

Багато не означає всіх, а з тих, що покликані не всі вибрані.

11. Тихон Петрович

Тихон Петрович advocatus diaboli

))))))))))))))))))))))))))))))))))
    Укатайка!
    Гордыня с тобой разговаривала а не Бог)))))

12. Levko

Levko Well-Known Member

А знаєте чому мало вибраних?
    Бо вони самі не захотіли вибрати Бога!
    От почитайте трохи вище від того місця, що ви привели :

Лук.14:17
    І послав він свого раба часу вечері сказати
    запрошеним: Ідіть, бо вже все наготовано.
    І зараз усі почали відмовлятися. Перший сказав йому: Поле купив я[/U], і маю потребу піти та оглянути його. Прошу тебе, вибач мені! 19 А другий сказав: Я купив собі п'ять пар волів, і йду спробувати їх. Прошу тебе, вибач мені! 20 І знов інший сказав: Одружився ось я, і через те я не можу прибути.

13. OrangeSpring

OrangeSpring Well-Known Member

И я о том же...:ThankYou:

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Коли людина говорить до Бога - це нормально, то чому ненормально, коли Бог говорить до людини?

15. plastic

plastic Well-Known Member

Спасіння це також звільнення від гріха. Коли Ісус зціляв людину, він інколи казав :"Віра твоя спасла тебе"
    В якому смислі спасла:
    -спасла назавжди
    -чи звільнила від наслідків гріха.(тобто хвороби)?
    Я думаю коли людина, навертається до Бога і приймає Ісуса Христа своїм Спасителем і Господом( зауважте- не тільки Спасителем, але й Господом, тобто керівником і власником свого життя) то вона автоматично переходить в категорію "спасених".тТобто находиться під благодаттю.
    Ісус прийшов спасти своїх людей від гріхів
    .Он спасет людей Своих отгрехов их. (Матф.1:21)
    Зауважте-Не в гріхах, а від гріхів.
    Але якщо людина полюбила гріх, і не хоче звільнитися від нього, то як вона ввійде до брам Вишнього Єрусалима?
    Я думаю, що втратити спасіння і вічне життя можно. Це дуже просто-треба лише втратити віру, тобто довіру до Бога.

16. Levko

Levko Well-Known Member

Слава Богу, що вірите, але я не мав на увазі вас особисто, я говорив в загальному про те хто є віруючим.

---------- Додано в 17:00 ---------- Попередній допис був написаний в 15:42 ----------

От якщо брати Авраама, котрий є батьком віри, тобто першою віруючою людиною.
    Авраам вірив не тільки в те, що Бог є, а і в те що Бог говорив Йому. І саме віра в те, що Бог говорив і залічено йому у праведність:

Рим.4:3
    Ось що сказано у Святому Письмі: «Авраам
    повірив Богу. Бог прийняв його віру і
    зарахував її Авраамові як праведність».

Цікаво! Сам тільки що побачив, що "повірив Богу". Авраам повірив в те, що Бог сказав йому.

Я це до того, що багато людей вірять в те, що Бог є, але не вірять при тому в те що він говорить.

17. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Краще розкажіть це комусь з одеситів чи харків'ян.

18. Levko

Levko Well-Known Member

19. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Бо вони безбожники!!!!!!!!!

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Во, а ви, як Спартак з мечем накинулися навертати OrangeSpring, лумаючи, що море по коліна.

А OrangeSpring не є ваша ближня, бо вона не потребує вашої допомоги.

---------- Додано в 19:09 ---------- Попередній допис був написаний в 19:06 ----------

І я вагаюся. Бо не вірю "посольству божому" - секті з 18-річним стажем.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)