Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. sigoris

sigoris Well-Known Member

...альтернативи нема...не було і не буде.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

[/COLOR]
    але й мудрим не назовеш.

3. sigoris

...а чи варто брати на себе, таку непосильну і не вдячну працю???;)
    ...називати якось таку непересічну і багатогранну особу?
    ...чи Ви маєте "повну" і вичерпну інформацію про нього?

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

яке то має значення? багатогранна особа, чи пересічна, чи одне і друге разом?
    Кінець один, і всі стануть перед Богом.
    Гіршого нема, ніж відмовитись від Бога.
    Ну а вже шо там конкретно граф повідали і вчили - то його справа.

• Подобається Подобається x 2
  5. sigoris

...так то воно так, але чи дано нам право судити будь кого, це ніби не наша компетенція...:scratch_one-s_head:
    ...думаю, що осуд інших, рівнозначний відмові від Бога, бо йде всупереч
    його волі.

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та тут власне він сам себе осудив, якщо відмовився, як пишуть історики.

Ну а що до самої церкви, то можливо все-таки...
    Я не завжди розумію, чому відлучають від церкви і що то дає для церкви.

---------- Додано в 03:24 ---------- Попередній допис був написаний в 03:21 ----------

А як особисто ви оцінюєте, коли людина відмовляється від Бога? Є шанси ту людину назвати мудрою?

---------- Додано в 03:26 ---------- Попередній допис був написаний в 03:24 ----------

ви праві, але у даному випадку воля Бога, щоб людина відійшла від Бога є дуже сумнівною.

7. sigoris

...не забувайте феномену Блудного Сина...:blush:Не всім блудним синам і дочкам вдається пройти всі єтапи блуду і повернення...а на рахунок відлучення від церкви, це ніби виключити з лав партії, на мою думку, це для зміцнення авторитарності, влади і т. п.
    ...я ніколи не пробую визначати чиєїсь мудрості, кажуть, коли Господь
    хоче покарати людину, він забирає в неї розум...як я можу осуджувати
    промисел господній...думаю, що деякі особи засвоюють Господню науку
    і стають чи не ревнішими слугами Господніми як праведники...

8. Romko

Romko Дуже важлива персона

Від Бога він не не відмовлявся.
    А від РПЦ МП.

---------- Додано в 07:45 ---------- Попередній допис був написаний в 07:33 ----------

Можливо....
    Хіба ж мудрий отаке напише,нє?;)

З тим,що Бог - це лише любов.
    Це те ж саме,що говорити,що існує лише лень,а ночі нема.
    Що є лиш світло,а тіні не існує.
    Що є лиш тепло,а холоду нема.
    Тоді ж,як Бог - це ВСЕ.
    І погоджуюсь,що найважливішою молитвою є

• Подобається Подобається x 3
  9. vov66

vov66 Well-Known Member

"...Вченням Любові його називали не посвячені. Для тих, хто розумів, воно мало зовсім інший зміст.
    Вслухайся в звучання слів, Ізидоро: любов по-французьки звучить — амор (amour) — чи не так?
    А тепер розділи це слово, відокремивши від нього букву «а»... Вийде а’мор (а'mort) — без смерті...
    От і виходить справжнє значення вчення Магдалини — Вчення Безсмертних..." Світлана Лєвашова "Одкровення"

• Подобається Подобається x 1
  10. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Він відмовився від церкви. і перед цим кроком досконало вивчив її прктику.

• Подобається Подобається x 2
  11. Levko

Levko Well-Known Member

Якби то тільки від церкви відмовився...
    Тут справа набагато глибше зайшла:
    Але то таке... Невдячна справа судити про людину лише з її висловлювань, не знаючи її серця, котре тільки Він знає...
    Хтозна, може Толстой перед смертю розкаявся у всьому, приняв Христа, відповідно і отримав спасння...?

• Подобається Подобається x 4
  12. Filosof

Filosof Well-Known Member

Я колись відмовилась, одійшла. Що зі мною було... Навіть казати не хочу. :cry:о_О

13. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Зверніть увагу хоч раз на історико-культурний аспект Біблії.
    І зверніть увагу на тте що говорилсь євреям а що язичникам.

14. plastic

plastic Well-Known Member

Поклади ти мене, як печатку на серце своє, як печать на рамено своє, бо сильне кохання, як смерть, заздрощі непереможні, немов той шеол, його жар жар огню, воно полум'я Господа!
    7. Води великі не зможуть згасити кохання, ані ріки його не заллють! Коли б хто давав за кохання маєток увесь свого дому, то ним погордили б зовсім!...(Пісні 8/6)

Вот что есть в ветхом завете:

ибо ты не должен поклоняться богу иному, кроме Господа [Бога], потому что имя Его -- ревнитель; Он Бог ревнитель.

58 огорчали Его высотами своими и истуканами своими возбуждали ревность Его.

5 Доколе, Господи, будешь гневаться непрестанно, будет пылать ревность Твоя, как огонь?
    13 И совершится гнев Мой, и утолю ярость Мою над ними, и удовлетворюсь; и узнают, что Я, Господь, говорил в ревности Моей, когда совершится над ними ярость Моя.
    19 И в ревности Моей, в огне негодования Моего Я сказал: истинно в тот день произойдет великое потрясение на земле Израилевой.
    2 Господь есть Бог ревнитель и мститель; мститель Господь и страшен в гневе: мстит Господь врагам Своим и не пощадит противников Своих.
    18 Ни серебро их, ни золото их не может спасти их в день гнева Господа, и огнем ревности Его пожрана будет вся эта земля, ибо истребление, и притом внезапное, совершит Он над всеми жителями земли.
    8 Итак ждите Меня, говорит Господь, до того дня, когда Я восстану для опустошения, ибо Мною определено собрать народы, созвать царства, чтобы излить на них негодование Мое, всю ярость гнева Моего; ибо огнем ревности Моей пожрана будет вся земля.
    17 И Он возложил на Себя правду, как броню, и шлем спасения на главу Свою; и облекся в ризу мщения, как в одежду, и покрыл Себя ревностью, как плащом.

И вот благовестие, которое мы слышали от Него и возвещаем вам: Бог есть Свет, и нет в Нем никакой тьмы. (1Иоан.1:5)
    16 И мы познали любовь, которую имеет к нам Бог, и уверовали в нее. Бог есть любовь, и пребывающий в любви пребывает в Боге, и Бог в нем.
    (1Иоан.4:16)

Нельзя забывать что любовь и справедливость-ето 2 черты Божьего характера.
    Бог не оправдает виновного непокаявшегося человека, творящего зло, несмотря на то что любит его.
    Поетому Бог отдал Сына на смерть чтобы спасти людей, которые заслужили смерти.

---------- Додано в 21:30 ---------- Попередній допис був написаний в 21:10 ----------

13. Бо то Бог викликає в вас і хотіння, і чин за доброю волею Своєю.(Філ 2/13)
    2Тимофею 1:8 "Итак, не стыдись свидетельства Господа нашего Иисуса Христа, ни меня, узника Его; но страдай с благовестием Христовым силою Бога". ...

10. Та благодаттю Божою я те, що є, і благодать Його, що в мені, не даремна була, але я працював більше всіх їх, правда не я, але Божа благодать, що зо мною вона.(1 Кор/15)

15. Зануда

Зануда така зануда

Його вага для класики світової літератури то є одне, а його, як ти виразився "шлях до спасіння", то є інша байка і то вже Господь Бог нехай вирішить.

---------- Додано в 01:13 ---------- Попередній допис був написаний в 00:59 ----------

За посередництвом Христа, Його смерті та Воскресіння людина отримала спасіння і той феномен для людини протікає цікавим способом: "вже і ще ні". Бо спасіння є нам дане і гарантоване Богом Отцем і Його Сином, але чи ми скористаємось, то вже залежить від нас - нашої віри, вчинків, нашого життя. То не є так, що "живи, як хочеш, роби що хочеш, бо в кінці і так буде все ОК", навпаки - треба прикласти зусилля і часто немалі, щоб отримати те, що вже нам приготоване заздалегіть, але ще не заслужене нами. І ми своїм життям маємо довести, що смерть Христа була недаремною.

16. Oxid

Oxid Well-Known Member

Є така версія, він перед смертю попросив до себе священника, але так і не зустрівся з ним... а для покаяння і навернення деколи досить і секунд...

17. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

але не тоді коли людина все своє життя СВІДОМО грішила, коли вона ЗНАЛА певно що таке світло, але завжди тягнулася до темряви, коли знала що таке гріх проте не переставала його чинити, тоді передсмертне агонічне покаяння нічого не варте.

18. Levko

Levko Well-Known Member

Чому не варте?

19. Filosof

Filosof Well-Known Member

Бо розкаяння має бути щирим.

20. LaoDzi

LaoDzi Member

маю 100% впевненість у спасінні і буду до нього прагнути!

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)