Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Levko

Levko Well-Known Member

(продовження попереднього допису)

Продовжуючи тему про спасіння, не можна обійти історію про зустріч фарисея Никодима з Ісусом, в котрій говориться про народження знову, чи згори.Ів.3
    Ісус каже, що "коли хто не народиться згори, то не може побачити Божого Царства." Ів.3.3

Недавно мені Свідки Єгови принесли свій журнальчик на цю тему. І мені там сподобалося одне порівняння: "коли хто не народиться згори, то не може побачити Божого Царства" вони порівнюють з природнім явищем "якщо не зійде сонце - не наступить день" , цим самим підкреслюють важливість слів Ісуса.
    З тим, що народження згори є таким важливим для нашого спасіння як схід сонця для початку нового дня я з ними абсолютно згідний, хоча як це вони трактують дальше я не погоджуюся.

Що ж таке народження згори?
    Чому воно є наскільки важливим для нашого спасіння?
    Цікаво, почути думки дописувачів стосовно цієї теми.

2. Даяна

Даяна Well-Known Member

Так у згаданій вами зустрічі Ісуса з Никодимом є повна відповідь на це питання (народження від Духа на противагу тілесному народженню).

3. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Дякую гране пояснення. Можна я розпишу, на звичайоному прикладі, як це я зрозумів.

В першому випадку, мені кажуть, зроби щось (наприклад висапай город), і за це ти щось отримаєш (наприклад авто). Вибір за тобой, але знай, якщо ти виконаєш поністю роботу, то 100% отримаєш, це авто, якщо, не зможеш, будеш старатись, то я вже подивлюсь, чи щирими були твої старання. Не хочеш робити, то не ображайся. якщо нічого не отримаєш.

В другому випадку, мені говорять, ти знаєш друже, я так сильно тебе люблю, що задарма дарую тобі машину, вона вже твоя, стоїт в гаражі (який я теж тобі дарую), і зараз вже оформлюются документи. Ти бачиш, мою любов і щиру дружбу? Якщо так, то бери сапу, і покажи який ти мені друг, висапавши цей город. Якщо ти не підеш сапати, значить ти не хочеш бути моїм другом, а значить, і авто не отримаєш, не буду я дарувати автомобілі всім підряд? Ні, вони тільки для друзів.

Ось, такі в мене асоціації.

4. Оленa

Оленa Well-Known Member

У вас асоціації комерційні: машину за послугу посапати город. :good:
    Але Біблія-книга духовна, а отже й духовно розуміється. Припустімо друг може подарувати вам машину через дружні почутття+він сам так захотів, йому це приємно і жодного сапання городу. Як вам таке?

5. Levko

Levko Well-Known Member

Народження згори- це народження від Духа -правильно кажете.
    А що ж таке народження від Духа?

Нажаль, п.Омаре, ні перша ні друга Ваші асоціації про спасіння не є вірнми.
    Бог нам дарує машину(спасіння) просто так задарма без сапання городу(без діл) за це!!! Як міг, наприклад, розбійник, котрий висів на хресті поряд з Ісусом посапати город- у нього руки були заняті, прибиті, проте Ісус все таки подарував йому машину(спасіння).
    Отже, як бачите, не за сапання Його городу Господь дарує нам спасіння...
    Але взагалі-то сапання Господнього городу(діла) надзвичайно є потрібне людині, котра приймає від Нього цей подарунок...
    Поясню.
    Справа в тому, що Бог дарує нам цю машину (спасіння), але на щастя, чи нажаль, не у всіх людей така доля як у розбійника, котрий помер відразу отримавши спасіння. Після спасіння ми переважно, і далі залишаємося жити на землі з цією своєю подарованою машиною(спасінням).
    Але Ви знаєте, що володарем світу цього є диявол, у котрого сенсом життя є погубити все що є Боже, тому він усіма силами буде старатися вкрасти у Вас ту машину(спасіння). Ви не зможете вберегти цю машину(спасіння) закрившись з нею в гаражі, тобто вживаючи цей подарунок тільки для себе. Є тільки один спосіб для того, щоб вберегти своє спасіння- це роздавати його людям, перебуваючи при цьому у тісному спілкуванні з Отцем, і черпаючи тільки у Нього сили, для цього служіння!!!!!!:)

Останнє редагування модератором: 1 тра 2009
  6. Даяна

Даяна Well-Known Member

Ви задаєте лиш одні питання, констатуючи: правильно чи неправильно.Це що, екзамен? Висловліть якусь свою думку, і якщо хтось буде її піддавати сумніву,тоді і задавайте питання.;)

7. Levko

Levko Well-Known Member

До чого тут екзамен, в дискусії кожен має право задавати питання, якщо відповідь співрозмовника йому є до кінця незрозумілою.
    Я задавав питання, що таке народження згори- Ви відповіли, що це народження від Духа. Я попросив відповісти Вас, що ж таке народження від Духа,-а Ви просите висловити свою думку, тобто відповідаєте питанням на питання...
    І все таки, дайте мені, будь-ласка, відповідь що таке народження від Духа, якщо можете.
    Свою думку я обов"язково висловлю на рахунок цього питання.

8. Омар Люлька

Омар Люлька Well-Known Member

Просто, те що перше на думку прийшло. :blush:

Подобається. Але під сапанням городу, я розумію в тому числі, признання Ісуса(алєйхи салам) моїм спасителем. От я принципово його таким, не вважаю, є в мене шанс отримати "машину"?

Я вище, вже Олені писав, що під "сапанням", розумію не тільки фізичні рухи, але й притримуватись певних релігійних поглядів. От я принципово не вірю в певні речі (Що Ісус(алєйхи салам) є Богом, чи те що він є моїм Спасителем), от я можу спастись без цього, чи мені обов'язково потрібно прийняти ці речі серцем?
    Якщо ввести в мій приклад, щей диявола, то його можна під обидва варіанта застосувати. Також можна сказати, що міні якийсь "друг"-алкоголік, починає радити, навіщо старатись сапати, коли не відомо, чи та машина є, коли можна і зараз нічого не роблячи весело проводити час.

Останнє редагування модератором: 4 тра 2009
  9. Levko

Levko Well-Known Member

Нажаль , п.Омаре, у цьому випадку у Вас абсолютно немає шансу отримати "машину" від Нього... Він дає тільки тим хто просить, і відчиняє тільки тим, хто стукає...

Моя Біблія говорить, що "... нема ні в кім іншім спасіння. Бо під небом нема
    іншого Ймення(це про Ісуса), даного людям, що ним би спастися ми мали."Дiї.4:12
    Якщо Ви живете під тим самим небом, що і я, і якщо Ви така ж людина як я, то ці слова розповсюджуються і на Ваше життя.
    Я розумію, що у нас різні точки опори: у мене Біблія, у Вас Коран, але наскільки міцні і надійні ці точки?...це уже тема іншої розмови.

10. Оленa

Оленa Well-Known Member

Що ви втрачаєте вірою в Христа Спасителя?
    Віра в Бога, молитва,піст, добрі діла-усе це залишається.

11. Levko

Levko Well-Known Member

п.Омаре, я, нажаль, не знаю засад спасіння у мусульманстві і мені було б, насправді цікаво розібратися в цьому. Опишіть, буд-ласка, коротко на чому базується спасіння у мусульман.

12. Оленa

Оленa Well-Known Member

Віра в Христа як свого Спасителя і добрі діла-це як ліва і права рука, які потрібні людині в одинаковій мірі.

Але найважливіший чинник спасіння -це ЛЮБОВ ПЕРЕМАГАЄ ВСЕ.

Якщо подивитися на розбійника, який був роз’ятий разом з Христом, то він став спасенним не добрими ділами, а вірою в Христа і визнанням заслуженості свого покарання.

Інколи люди роблять добрі діла для певної своєї вигоди. Ці діла їм теж зараховуються, хоча про них сказано, що сини цього світу хитріші за синів світла.

Отож Царство Боже хапається силою.

13. Levko

Levko Well-Known Member

Трохи не зрозумів з Вашого допису, чим же ж ми спасаємося- вірою, ділами, чи любов"ю?

14. Оленa

Оленa Well-Known Member

А що не зрозуміло? В Біблії показані різні випадки. Апостол говорить що добрі діла без любові нічого не варті. Але уявіть собі грішника, який намагається добрими вчинками направити минулі гріхи або є люди, які не навчені про Христа, але живуть за Його заповідями. Хіба можна сказати що вони гарантовано не спасуться. Крім того я погоджуюсь з вашою позицією, що людина отрумує спасіння по благодаті коли вона прикладає для цього свої зусилля

15. Levko

Levko Well-Known Member

Добрі вчинки нічим не можуть допомогти людині спастися!
    Вони є лише наслідком того що людина пережила:
    а)Божу любов до неї,
    б)прощення Богом її гріхів.
    Лише тоді людина у відповідь на Божу любов, сама починає любити, і її любов проявляється в добрих вчинках.

Я уявив собі грішника, який чув про Христа, але без Нього намагається добрими вчинками направити минулі гріхи, але ніяк не можу собі уявити, що він спасеться.

І також уявив собі людину, котра не навчена(не чула) про Христа, але живе за Його заповідями, в цьому випадку можу повірити в те, що вона спасеться.

Знаєте, біда в тому, що світ і досі сприймає анекдот "про рай" (№93"Хохмочки і жарти), не як жарт, а як правдиву картину Раю...:sad:Хоча і сміється...
    Звичайно, що там будуть ще і буддисти, і мусульмани, і свідки..., але тільки колишні, тільки ті, котрі ще за свого земного життя прийняли у своє серце Христа!

16. Оленa

Оленa Well-Known Member

Розумію і погоджуюсь з тим, що це треба пережити.
    Відмовляти комусь у спасінні це по-християнськи?

17. Нецікавий

Нецікавий Well-Known Member

про яку любов йдеться? на грецькій мові їх багато:
    1) філіос
    2) агапе
    3)ерос
    ?????

Иак. 2:26

Ибо, как тело без духа мертво, так и вера без дел мертва.

Бог- є любов.

а про любов, в Новому завіті є достатньо.

Останнє редагування модератором: 13 тра 2009
  18. Levko

Levko Well-Known Member

Хто би міг заперечувати, що Бог- є любов!?
    Але ж ми тут не говоримо про любов, а про те чим людина спасається, або як досягти спасіння...

19. Нецікавий

Нецікавий Well-Known Member

треба і в безумовній божій любові прибувати , щоб спастися!!
    ось тут треба поміркувати:

1 Ин. 4:17-21
    17. Любов удосконалюється з нами так, що ми маємо відвагу на день судний, бо який Він, такі й ми на цім світі.

18. Страху немає в любові, але досконала любов проганяє страх геть, бо страх має муку. Хто ж боїться, той не досконалий в любові.

19. Ми любимо Його, бо Він перше нас полюбив.

20. Як хто скаже: Я Бога люблю, та ненавидить брата свого, той неправдомовець. Бо хто не любить брата свого, якого бачить, як може він Бога любити, Якого не бачить?

21. І ми оцю заповідь маємо від Нього, щоб, хто любить Бога, той і брата свого любив!

20. Levko

Levko Well-Known Member

Погоджуюся з Вами.
    В принципі, входження в цю безумовну Божу любов і перебування в ній і називається спасінням. А як увійти в цю безумовну Божу любов? Не інакше як народившись "згори", або "знову".
    Ісус сказав Никодиму, що коли хто не народиться згори, то не може побачити Божого Царства.
    Ісус не сказав, що коли хто не буде любити братів, той не може увійти в Його Царство.
    Хоча заповідь про любов до людей також Ісус дав, але це стосується уже більше до народжених згори людей.
    А що конкретно потрібно для того, щоб людині народитись "згори"?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)