Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Панове, ще раз нагадую - ця вітка має тему спасіння. Надзвичайно важлива тема. Тому ще раз прошу не нагадуйте імя секти "сьвітків". Бо знову будете обганятись як від назойливих мух. Бо та нечисть не зупиниться не перед чим.
    Як повторює Левандівка - не корміть тролля.
    Дякую.

• Подобається Подобається x 2
  2. Witness

Witness Well-Known Member

Интересно, где это в Писании мы находим такое учение? :) Я вот вижу иное: Матфея 24:13

3. plastic

plastic Well-Known Member

Ми спасені в Ісусі Христі. Коли ми зветаємося до Бога-приймаємо Ісуса як Господа і Спасителя-то отримуємо мир з Богом і нас провозглашають праведними!
    Але не тому що ми своїми заслугами праведні-ми праведні тільки у Христі.
    А далі-ми починаємо нове життя.
    Бог дає Духа Святого і освячує нас. Міняються наші думки, наші бажання, наш характер. Якщо не будемо суперечити Духу Христовому-то будемо духовно "рости"
    Процес освячення проходить все життя.
    Але ми -якщо знаходимося "у Христі"-то оправдані і спасені в любий момент .. Бо покладаємося на праведність Христа і Його замісну жертву.
    В біблії написано-Хто не має Духа Христового-той і не Його. Тобто хто має Дух Святий-той спасений.
    Згадаємо одного з розбійників на хресті. В Нього було покаяння, він признав Христа як Спасителя. Але процесу духовного росту не відбулося, не було добрих діл,-бо він помер. Але Христос пообіцяв йому що він буде в раю. Він(розбійник) був спасений через свою віру.

• Подобається Подобається x 5
  4. Levko

Levko Well-Known Member

Весь Новий Завіт це і є вчення про спасіння людини по благодаті через віру!
    п.Пластик досить стисло і влучно написала про це вище ...

• Подобається Подобається x 4
  5. Witness

Жаль что вы не приводите ни одного стиха. Основаны ли ваши взгляды на Библии? Почему вы не комментируете стих, который привел я из Матфея 24:13? Вам он не нравится?

Евреям 10:36 Вам нужна стойкость, чтобы, исполнив волю Бога, вы получили обещанное. (Обещанную вечную жизнь получишь только если стойко выдержишь испытания, а не просто поверишь в Христа).

Матфея 10:22 Все будут ненавидеть вас из-за моего имени, но кто выстоит до конца, тот спасётся. (то же самое)

Откровение 2:10 Не бойся страданий, которые тебе предстоит перенести. Дьявол будет бросать некоторых из вас в тюрьму, и вы будете полностью испытаны, и десять дней вас будут постигать беды. Будь верен даже до смерти, и я дам тебе венец жизни. (Жизнь будет дарована лишь тем, кто докажет свою верность до конца, а не просто поверит в Христа).

Иакова 2:26 как тело без духа мертво, так и вера без дел мертва. (вера это начало пути; сама вера не гарантирует спасения)

• Подобається Подобається x 1
  6. Pedro

Для безбожників, антихристів і зазомбованих ще раз приводжу найбільш відомий вірш Євангелія.

Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне.
    (Ів 3:16)

Матвія 24:13 прохання читати в КОНТЕКСТІ!

7. Оленa

Оленa Well-Known Member

У наведених цитатах ви робите наголос на вірності і стійкості християнина і на його добрих справах. Але це не всі аспекти християнського віросповідання, а швидше наслідки віри в Христа і прийняття Його як свого Спасителя. Покаяння, хрищення, святе Причастя, сповнення Святим Духом робить нас новою людиною, яка у своєму життя керується духом.
    Гал.5:22-23. А плід духа: любов, радість, мир, довготерпіння, добрість, милосердя, віра, лагідність, здержливість: Закону нема на таких!
    Підтримую!
    Ів.1:16 А з Його повноти ми одержали всі, а то благодать на благодать.
    Рим.11:6. А коли за благодаттю, то не з учинків, інакше благодать не була б благодаттю. А коли з учинків, то це більше не благодать...

Останнє редагування: 25 лис 2010
  8. Witness

Я делаю наголос? А разве не Библия делает этот акцент???

Согласен - их много. А вы (таких много) тут пытаетесь представить все так, будто поверил в Христа, и спасён навсегда! Вера это лишь начало пути. Эта первичная вера ничего не гарантирует: ни вечного одобрения Бога, ни вечной жизни.

---------- Додано в 22:20 ---------- Попередній допис був написаний в 22:19 ----------

не делает: скорее нужно каждый день обновляться, каждодневно бороться, непрестанно изменяться.

9. Оленa

Оленa Well-Known Member

Так звісно, ці цитати з Біблії, але ви зробили виділення окремих місць, тим самим роблячи на них наголос. Можливо вас навчають, що це найважливіше для спасіння, щоб заохотити до розповсюдження вчення вартової башти. Ми так не вважаємо, бо знаєм, що грішні і без Христа нам не спастися.
    Власне, що гарантує!
    Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне.
    (Ів 3:16)

10. Witness

меня не оставляет ощущение, что вы терпеть не можете эти стихи :) Вы даже не хотите их комментировать

Добавьте к этому стиху те стихи, что я привёл, и у вас соберется полная картина ;)

11. Pedro

Бачите, Олена, "сьвіткі" можливо навіть не розуміючи (вони і не стараються зрозуміти), роблять жертву Христа неповноцінною. Коли Христос сказав "звершилось" - це означало що звершилось, що Христос заплатив повну ціну за мої і ваші гріхи і мені тільки треба прийняти вірою це спасіння. І я додати до цього ніц вже не можу. Заплачено повністю!!!
    Але якщо так, то для "сьвітків" бруклінський демон є поза грою. Бо те зборище антихристів зовсім непотрібне з їхнім каналом.
    Так що тут проблеми набагато більші ніж здаються на перший погляд. Це антихрист в дії!

12. Оленa

Оленa Well-Known Member

Мені починати за вас хвилюватись? :dntknw:
    Наведені вами вірші вказують на те, яким має бути християнин, а саме твердим у вірі, готовим до терпінь, до самопожертви, дбати про духовні речі, які ведуть до вічного життя...
    Повна картина складеться, якщо добавити усю Євангелію, бо важливе кожне слово Бога і не можна одне приймати, а інше відкидати.

13. Witness

Разница между верою Свiдков и инших христианских религий:

1) по версии церквей, если "принял в свое сердце Христа", поверил в него, то ты уже спасён.

2) Свiдки: вера это начало христианского пути. Для вечной жизни нужно выдержать испытания, непрестанно вырабатывая христианскую личность, развивая плод духа. Претерпевший до конца - тот спасется. Пока ты живешь в этом мире, никто не может утверждать про тебя, что ты спасён. Это будет видно лишь по тому, достиг ли ты вечной жизни - это будет видно лишь в будущем.

14. Levko

Levko Well-Known Member

Це не "версия церквей", п.Вітнесе, воно так і є насправді, людина спасається вірою в Ісуса Христа і більше нічим іншим!
    Це Божий шлях спасіння!
    п.Педро уже вказував вище на найвідоміший вірш Нового Завіту з Ів.3.16.
    Цей вірш, є, фактично, темою, чи основною думкою Н.З.

Якщо Ви вірите в якийсь інший шлях спасіння, то це хибна дорога і, доречі, дуже небезпечна.

15. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

*** rs с. 345 абз. 3 – с. 346 абз. 1 Спасіння ***
    Еф. 2:8,*9: «Спасені ви благодаттю [«незаслуженою ласкою»,*НС] через віру, а це не від вас, то*— дар Божий, не від діл, щоб ніхто не хвалився». (Усе те, що Бог робить для спасіння людей, є виявом його незаслуженої ласки. Ніхто з Адамових нащадків жодним способом не може своїми силами досягти спасіння, хоч би якими благородними були його діла. Спасіння*— це дар від Бога, який Бог дає тим, хто вірить у спокутну цінність жертви його Сина).
    Євр. 5:9 (СМ): «Він [Ісус] став джерелом вічного спасіння для тих, хто слухняний Йому» (курсив наш). (Чи це суперечить твердженню, що християни «спасені... через віру»? Зовсім ні. Слухняність просто доводить, що їхня віра справжня).
    Як. 2:14,*26: «Яка користь, брати мої, коли хто говорить, що має віру, але діл не має? Чи може спасти його віра? Бо як тіло без духа мертве, так і віра без діл*— мертва!» (Людина не може заслужити собі спасіння ділами. Але якщо вона має справжню віру, то буде мати і відповідні діла, які доказують, що вона слухається наказів Бога та Христа, і свідчать про її віру та любов. Без таких діл віра людини мертва).
    Дії 16:30,*31: «Добродії! Що треба робити мені, щоб спастися?» А вони [Павло і Сила] відказали: «Віруй в Господа Ісуса,— і будеш спасений ти сам та твій дім». (Якщо той чоловік та його домашні справді вірили, то чи*ж вони не діяли відповідно до своєї віри? Безумовно)

16. terRen

terRen Дуже важлива персона

Ви, так відреагували на мій допис ,ніби то я написала ту статтю в газету Експрес, чи сама ж давала інтервю замість Служителя Церкви пана Г. Беркі. Я лише написала те що прочитала і не вважаю те все сміттям, на відміну від Вас, мало того не збираюся осуджувати нікого.:sad:

17. ovod

ovod Well-Known Member

як хто думає: осуд чи критика відвертає від спасіння чи ні?

18. Levko

Levko Well-Known Member

---------- Додано в 18:28 ---------- Попередній допис був написаний в 18:21 ----------

Ще й як відвертає!

• Подобається Подобається x 3
  19. Witness

Да, человек спасётся благодаря крепкой вере в жертвенную смерть Иисуса, Божьего Помазанника. Но:

1) это не единственное условие, необходимое для спасения.
    2) спасение не произошло (как утверждают церкви), а произойдет.

---------- Додано в 10:24 ---------- Попередній допис був написаний в 10:20 ----------

Я против легкомысленного церковного отношения к таким важным истинам. После церквей люди относятся к спасению так, как девочки с бабочками в голове мечтают о мальчиках: ой, я принял в свое сердце Иисуса; я уже спасён!... :girl_in_love:

20. Pedro

І я так думаю. Віра в Христа абсолютно недостатня для спасіння.
    Головне - це треба всім серцем, всім єством довіритися бруклінському кодлу, виконувати кожне слово яке виходить з їх уст, бути готовими на смерть як тільки вони покличуть і жити і діяти згідно невмирущим словам вартової вежі. Адже тільки бруклін зєднаний з Богом широким каналом, чого не вдавалось нікому за всю історію людства.
    Отоді спасетесь ви і дім ваш.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)