Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Я просто відповів на допис Вікторії.
    Якщо замість обговорення у відпвідній гілці модератори бажають колупатись з офттопами в кількох гілках - їх справа.

2. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А ви знаєте, що за оффтопи дають? Бан!!!
    А, до речі, для чого оффтопити? Ось гілка про спасіння. Прошу дуже, висловлюйте думку.
    Свою, а не брукліна...

• Подобається Подобається x 1
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

А я впевнений, що доблювання тем на форумі заборонено.

4. Levko

Levko Well-Known Member

Підтримую, п.Педро!
    Гілка називається "Про спасіння"
    Чому тут раптом п.Viktorina почала писати про Свідків?? Не розумію...:scratch_one-s_head:
    Прошу модераторів звернути увагу на це.

5. Сергій аспірант

І куди вони подінуть її допис?-)))):):):):)

6. terRen

terRen Дуже важлива персона

Виходить Ви ту статтю читали ,раз знаєте хто її написав, і чому у ній не об"єктивність, там Розповідь Густава Беркі служителя Релігійного центру Свідків Єгови, не хто небуть пліткує? Якщо то не правдива інформація, яку подала журналістка ,то нехай позивається на неї (думаю, що вона таки правдива). А щодо заголовку, то не мені судити , Бог нам всім Суддя!... :)

---------- Додано в 16:06 ---------- Попередній допис був написаний в 16:00 ----------

Ну, по-перше, куди я зібралася писати була ТЕМА СВІДКИ ЄГОВИ її перед моїм носом закрили , а по-друге хіба Свідки Єгови не проповідують про спасіння ...? Думаю кожна людина будь якого віросповідування вірить у спасіння... Правда хіба не знаю , як там ще є усілякі "секти"...:sad:

7. Filosof

Filosof Well-Known Member

З ними небезпечно зв'язуватись. Секта Свідків Єгови була довгий час заборонена майже по всій Європі. Від них відцуралися і католицька церка і православна. Протестантизм їх тоже не визнає, через те, що Свідки Єгови не визнають переливання крові.

8. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

1. Це точно. БО у вас зазомбують і ви вже не будете красти, брехати, вести аморальне життя, відмовитесь брати до ру зброю, перестанете служити мамоні. Короче кажучи людина буде вже приречена...
    2. Назаретська єресь також переслідувалась в юдеї. І шо?
    Істинні християни не від світу сего...
    3. Вони до них і не прагнули долучитися. "до чужого ярма не впрягайтесь"

9. Сергій аспірант

Скажымо так стаття написана з його слів, але це не означає що його слова передані дослівно. В статті немає дуже грубих помилок але данні про кількість літератури просто смішні. Порівнняно з тим що доводилось читати стаття дуже хороша.

---------- Додано в 16:55 ---------- Попередній допис був написаний в 16:52 ----------

Я добре знаю координатора служби звзязків з ггромадскістю філіалу тому мені не складно зясувати питатння повязані зі статею. Заголовок статті мені видався дуже ппровокативним.
    Ви це серйозно чи це жарт?

10. Levko

Levko Well-Known Member

То не причина, для того щоб засмічувати іншу гілку...
    Хоча модераторам видніше...
    Звичайно що не проповідують Свідки спасіння.
    Ви не знали?

• Подобається Подобається x 2
  11. Сергій аспірант

Справді? А про що ж тоді вони говорять?

---------- Додано в 17:17 ---------- Попередній допис був написаний в 17:13 ----------

Юди*5 (БК): «Пригадати*ж хочу вам, хоч ви те знаєте, що Господь, хоч спас народ із землі єгипетської, та опісля погубив тих, що не вірували» (курсив наш).
    Матв. 24:13: «Хто витерпить аж до кінця,— той буде спасений!» (Отже, остаточне спасіння людини не визначається в той момент, коли вона починає вірити в Ісуса).
    Фил. 2:12 (Хом.): «Як то ви завжди були слухняні, працюйте над спасінням вашим в острасі та трепеті, не тільки коли я присутній, але ще більше тепер, коли мене нема між вами». (Ці слова були промовлені до «святих» у Филипах, як сказано у Филип’ян 1:1. Павло закликав їх не бути занадто впевненими, а пам’ятати, що їхнє остаточне спасіння ще не гарантоване).
    Євр. 10:26,*27: «Як ми грішимо самовільно, одержавши пізнання правди, то вже за гріхи не знаходиться жертви, а страшливе якесь сподівання суду та гнів палючий, що має пожерти противників». (Отже, Біблія не підтримує думки, що, хоч би які гріхи чинила людина після того, як була «спасенна», вона не втратить свого спасіння. Біблія заохочує зберігати вірність. Дивіться також Євреїв 6:4—6, де показано, що надію на спасіння*може втратити навіть особа, помазана святим духом).

12. Filosof

А Ви не знали, що свідкам заборонено: переливання крові, служба в армії, вступати до шлюбу з представниками іншого віросповідання і т. і. Це справжня секта. У нас почали ходити по квартирах, як на роботу. Я сказала, щоб перестали сюди ходили, так вони почали кидати запрошення у поштову скриньку. :ireful1:

13. Сергій аспірант

Доречы духовенство будь якоъ традицыйноъ кнфесыъ неможе цього робити.
    Ряд протестантськиъ конфесый також уникають цього.

А це ви звыдки взяли? такої заборони немає

---------- Додано в 18:00 ---------- Попередній допис був написаний в 17:58 ----------

Хоча звісно вступати у шлюб з представником іншої конфесії свідки Єгови не рекомендують - що теж характерно для багатьох протестантських течій.

14. Filosof

У них закрита організація. Дозволяються лише ділові стосунки. І навіть дружба з представниками іншої віри не бажана. Тільки якщо завербують когось...

15. Levko

Levko Well-Known Member

Наразі, бачу, що вони шукають "спасіння" на цьому форумі в гілці "Про спасіння", бо спеціальні гілки їхні закривають...:)

16. Сергій аспірант

Джерело будьласка.

Що ви розумієте під закритістю - усі зібрання свідків Єгови відкриті для усіх, також управлінський цнтрр може відвідати кожний хто цьоо бажає.
    Щодо стосунків з іншими навряд чи у вас буддуть міцна дружба з людиною яка має інакші моральні чи етичні погляди.

17. Filosof

Звісно я не буду спілкуватися з людьми, які мають сумнівну репутацію. Але у мене багато знайомих серед: католиків, іудеїв, православних. Що мені не спілкуватися з ними, тільки тому, що ми трохи різні?

• Подобається Подобається x 3
  18. Сергій аспірант

Свідки Єгови спілкуються з людьми різних поглядів і я ніколи не помічав щоб у них були папружені відносини із сусідами чи щоб вони відмовлялись спілкуватись з ними.
    Звідки ви брали інормацію про свідків Єгови?

---------- Додано в 18:25 ---------- Попередній допис був написаний в 18:21 ----------

*** w93 1.8 с. 19 абз. 17 Не дозвольте нікому зіпсувати ваші корисні звичаї ***
    Декотрі світські сусіди та родичі можуть бути привітними та охочими допомагати, хоч вони ніколи не цікавляться духовними справами, а також не мають любові до праведності (Марка 10:21,*22; 2*Коринтян 6:14). Те, що ми стали християнами, не повинно означати, що ми стали недружніми та непривітними. Ісус радив, щоб ми виявляли щиру зацікавленість іншими (Луки 10:29—37). Але Павлова настанова щодо обережності у виборі наших товаришів є також натхненою та необхідною. Застосовуючи першу пораду, нам не слід забувати останньої. Якщо ми не беремо до уваги ці два принципи, то наші звичаї можуть підпасти під негативний вплив. Чи можна поєднати твої звичаї із звичаями щодо чесності та послуху твоїх сусідів та родичів до закону кесаря? Наприклад, вони можуть вважати, що в часі сплати податків доход або комерційний прибуток, про який вони не повідомляють, є оправданим, а навіть необхідним для виживання. Вони можуть переконливо говорити про свої погляди за чашкою кави або під час короткого візиту. Як це може вплинути на твоє мислення та чесні звичаї? (Марка 12:17; Римлян 12:2). «Не дайте себе звести,— товариство лихе псує добрі звичаї!»

---------- Додано в 18:47 ---------- Попередній допис був написаний в 18:25 ----------

Враховуючи релігійну приналежність модератора - нічого дивного.

19. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

І на здоровя. Але гілка є на іншу тему, дуже важливу тему. Тему спасіння.
    Ця тема, властиво, займає дуже велику частину кожної релігії - християнства, ісламу, буддизму...
    Невже вам нема що сказати на цю тему? Може для вас це важливо, але для переважної більшості абсолютно не цікаво як "світкі" спілкуються, з ким вони спілкуються і чи вони спілкуються взагалі.
    І якщо їм нема чого сказати про спасіння, то не оффтопте на цій вітці.

• Подобається Подобається x 3
  20. Witness

Witness Well-Known Member

Когда? Где?

Можно подробнее? Я пока что (уже 16 лет) не ощущаю, что нахожусь в некой закрытой организации? :)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)