Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. talavoda

talavoda Well-Known Member

Я вже писала, що Бог сам випробовує віру людини коли це потрібно...
    Я також написала, що людина не знає сили чи слабкості своєї віри, допоки Бог її по-спаравжньому не випробує.
    Спокусою є бажання довести і показати свою віру собі і іншим...
    От ви кажете:
    Справа в тому, що в даному випадку Учитель знає наскільки "вивчений матеріал"...

Ви також написали:

Питання:
    1. кому потрібно, щоб Ви пили?
    2. якщо Ви не хочете пити, то чому не відмовитесь?
    Людина з силою духу, на мою думку, спокійно відмовиться... тому і виходить, що в цьому випадку це не тренування, а самообман. Нехай буде, що з моїх позицій. )

Те про що Ви пишите - більше психосоматичне тренування...
    Тут є різниця. Одна справа впливати на свій фізичний стан і його сприйняття, а трохи інша - мати дар лікувати людей.

Останнє редагування: 13 лис 2013
  2. ovod

ovod Well-Known Member

по-справжньому може і так......я мав на увазі середньостатистичну віру кожного дня....без супер екстремальних ситуацій)..

1.різні є ситуації...
    2. якби не хотів то би не пив)....Ісус теж міг не перетворювати воду у вино....але послухав.....).....
    сила волі і духу тренується не в тепличних умовах......

---------- Додано в 23:07 ---------- Попередній допис був написаний в 22:59 ----------

може й так....

3. talavoda

Просто в стосунках людини з Богом немає чогось такого як не по-справжньому...
    Віра зростає і випробовується в щоденних життєвих ситуаціях.
    Але ситуації бувають різні. Те, що для однієї людини є частиною життя, для іншої може здаватися екстрімом.

• Подобається Подобається x 3
  4. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

5. Оленa

Оленa Well-Known Member

Справа в тому, що 1Кор 12 є паралельним місцем до Мар 16:17. Тобто Дух наділяє дарами кожному на користь кому які захоче. Це потрібно для справ Божого Царства. Тобто якщо людина виявляє певні ознаки віри, отже ця людина є від Бога, а не самозванець як написано в Єрем.23:21. Цих пророків Я не посилав, вони побігли самі, Я їм не говорив, та вони пророкують.

Також написано в Луки 10:19. Ось Я владу вам дав наступати на змій та скорпіонів, і на всю силу ворожу, і ніщо вам не зашкодить.
    20. Та не тіштеся тим, що вам коряться духи, але тіштесь, що ваші ймення записані в небі!

Ще одним повчальним паралельним місцем є притча про таланти.
    Матв 25:13. Тож пильнуйте, бо не знаєте ні дня, ні години, коли прийде Син Людський!
    14. Так само ж один чоловік, як відходив, покликав своїх рабів і передав їм добро своє.
    15. І одному він дав п'ять талантів, а другому два, а тому один, кожному за спроможністю його. І відійшов.
    16. А той, що взяв п'ять талантів, негайно пішов і орудував ними, і набув він п'ять інших талантів.
    17. Так само ж і той, що взяв два і він ще два інших набув.
    18. А той, що одного взяв, пішов та й закопав його в землю, і сховав срібло пана свого.
    19. По довгому ж часі вернувся пан тих рабів, та й від них зажадав обрахунку.
    20. І прийшов той, що взяв п'ять талантів, приніс іще п'ять талантів і сказав: Пане мій, п'ять талантів мені передав ти, ось я здобув інші п'ять талантів.
    21. Сказав же йому його пан: Гаразд, рабе добрий і вірний! Ти в малому був вірний, над великим поставлю тебе, увійди до радощів пана свого!
    22. Підійшов же й той, що взяв два таланти, і сказав: Два таланти мені передав ти, ось іще два таланти здобув я.
    23. казав йому пан його: Гаразд, рабе добрий і вірний! Ти в малому був вірний, над великим поставлю тебе, увійди до радощів пана свого!
    24. Підійшов же і той, що одного таланта взяв, і сказав: Я знав тебе, пане, що тверда ти людина, ти жнеш, де не сіяв, і збираєш, де не розсипав.
    25. І я побоявся, пішов і таланта твого сховав у землю. Ото маєш своє...
    26. І відповів його пан і сказав йому: Рабе лукавий і лінивий! Ти знав, що я жну, де не сіяв, і збираю, де не розсипав?
    27. Тож тобі було треба віддати гроші мої грошомінам, і, вернувшись, я взяв би з прибутком своє.
    28. Візьміть же від нього таланта, і віддайте тому, що десять талантів він має.
    29. Бо кожному, хто має, дасться йому та й додасться, хто ж не має, забереться від нього й те, що він має.
    30. А раба непотрібного вкиньте до зовнішньої темряви, буде плач там і скрегіт зубів!

Як бачимо пан роздав таланти кожному по спроможності, комусь 5 талантів, комусь 2, а кому 1, і потім зажадав обрахунку. Отже наша спроможність чинити у вірі певні справи спричиняє до того, що Бог наділяє нас тими чи іншими дарами, за які ми потім складемо звіт згідно притчі про таланти. Тому й написано, що не усі апостоли, не усі цілителі, не усі говорять мовами....

• Подобається Подобається x 1
  6. Levko

Levko Well-Known Member

То не я пишу, а Бог пише...:)

Я ніколи не писав про те, що якщо ти кладеш руки на людей і вони не зціляються, то ти не увірував.
    Людина може вірити в Ісуса, мати близькі стосунки з Ним, але при тому може не знати про те, що вона може класти руки на хворих і вони будуть вздоровлятися, чи що може виганяти демонів, або ж просто принципово не приймати ці Божі дари.
    Наприклад, можна півжиття їздити на машині, а не знати, що в ній є кондиціонер, чи магнітофон, чи ще щось там. Так само і з дарами. Бог дав КОЖНОМУ хто увірував, хто прийняв Ісуса як Господа усі ті дари, про котрі написано в Марка 16:17.

---------- Додано в 11:20 ---------- Попередній допис був написаний в 10:59 ----------

Ну але й написано, що тих, хто увірує будуть супроводити такі ознаки, про котрі написано в Марка 16:17. :)

Я думаю, що в Коринтян там де говориться, що не всі апостоли, не усі цілителі, не усі говорять мовами, говориться про віруючих, котрі особливо розвинулися в якомусь з цих дарів.
    От наприклад, можна сказати, що всі люди вміють малювати. Правда?
    Але не можна сказати, що усі є художниками...:)
    Так само і в духовних дарах...:)

7. talavoda

Думаю, що коли людина має близькі стосунки з Богом, вона не може не знати...
    Можливо, що людина не відразу зрозуміє, але Бог дає людині дари... а також вміння розпізнати їх і побачити.

Все вірно. Тому і потрібно слухати Бога і творити/діяти саме тими дарами в яких людина має даний Богом "талант художника"...
    а не просто "трішки вміє малювати".

15. І одному він дав п'ять талантів, а другому два, а тому один, кожному за спроможністю його. І відійшов.
    (від Матвія 25:15)

• Подобається Подобається x 3
  8. Оленa

Оленa Well-Known Member

Можна додати, що не за свої справи інколи краще не братися. На прикладі Лютера бачимо, що будучи людиною здібною, він став ченцем не за покликанням. Нічим добрим це не закінчилось.

• Подобається Подобається x 2
  9. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Для кого? Не валіть на Лютера вину, за тупість, зажерливість іне догляднгість католицьких монахів.
    Лютер відкрив дорогу для національного розвитку країн, створив по суті літературну німецьку мову. Протетснантизм загалом . вплинув на розвиток буржуазії і капіталізму та занепад феодального ладу,який був соновоою влади КЦ.
    Як би не це. то ми можливоб досі жили в католицькій культурі - рабовласницькому ладі, вогнизахх інквізиції, міст в лайні, і дохлиб від чуми та тифу, які сваященники оглошували карами від Господа.

---------- Додано в 19:51 ---------- Попередній допис був написаний в 19:45 ----------

О то ви можете читати сердця людей? Навіть мертвих? Так зваідки ви взяли, що у лютера не було покликання стати ченцем? Може на нього вплинуло те. що він на відмніну від іншого тупого і обмеженого чернецтва,всеж приклав зусиль до самооствіти і вчинив неймовірну для чнця рпіч - прочитав Новий завіт. а потім ,як розумна людина порівняв те що там написано і т що він бачив в церкві. Католицькі теолооги мали. шанс врятувати ситуацію і очолити Рефлормацію, переглянувши практику католицизму і відмоввившщисьвід індульгенцій. Цього вони не зробили. Так можеспарва не втому . що Дютер був ченцем н еза покликанням( таке пролкиання небібілйний католицько-православний міф), а папи, крадинали. священники ставали ними не за покилиананямЮ акупували свої прсади зрадаи влади. Пастир - не володар отаири,\у християнстві. а той хто дає іншим приклад. А який приклад могли дати збоченці,які кілька століть очолювали католицьку Церкву?

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Бог пише до апстолів, а Левко сприймає це, як своє, тому й не вихрдить в Левка.

11. Levko

Levko Well-Known Member

:)))

12. Сергій аспірант

Мих, ви часом як щось скажете..... .

13. yasam

yasam Well-Known Member

а ви ЗАВЖДИ як щось скажете:

14. Сергій аспірант

Немецкие католики просят протестантов реабилитировать оппонентов Лютера

Епископ Регенсбурга Герхард Людвиг Мюллер потребовал от протестантов реабилитировать оппонентов лидера Реформации и одного из самых последовательных критиков католицизма Мартина Лютера.

В Католической Церкви за последние 80 лет сформировался положительный взгляд на богословское наследие Мартина Лютера, заявил иерарх. По мнению епископа, который также отвечаетв Католической Церкви Германии за экуменические отношения, протестанты, в свою очередь, должны пересмотреть свои взгляды на труды оппонентов Лютера.

Епископ Мюллер напомнил, что в ходе своей недавней поездки в Германию Папа Бенедикт XVI отдал должное христоцентричному измерению богословия Лютера. По мнению епископа Регенсбурга, это признание является "несомненной реабилитацией" Лютера
    http://www.religare.ru/2_89701.html

15. liyama

liyama Well-Known Member

якщо щиро дотримуватися всіх заповідей Пастафарианства спасіння неминуче !!! головне щиро !!!

16. Сергій аспірант

У вас є шанс потрапитив заклад де годують виключно макаронами-))))

17. liyama

liyama Well-Known Member

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

:)))

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левко, чого вам так смішно? Від того, що не можете вилікувати Зоряну?
    Про що я? Ви ж можете, але не хочете.:)

20. morze

morze Well-Known Member

Брати мої, пробудіться! Господь знизпослав вам свю ласку і СПАСІННЯ душам вашим!
    -це як?
    - корочше, горілки я купив і з сестрами вже домовився!

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)