Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Людина хоче вірити у те, що вона собі надумала, про що мріє. Є люди, які лише мріють, а є люди, які пішли далі: вони уявляють, що живуть у тому світі, який собі уявляють. Створивши такий собі світ, а він у їхньому розумінні є комфортний, зручний, приємний, вони не хочуть щось у ньому міняти. Всякі навіть найправдивіші істини є ніщо, якщо вони руйнують цей приємний сон. Вони нікого не чують і нічого не бачуть. Їм так добре.
    Єдине їх заняття - це пошук так званих істимн, які підтверджують і одобрюють їх спосіб життя. це їх тішить.

2. ovod

ovod Well-Known Member

ви серйозно не розумієте до чого я веду?.....все шо ви розказуєте може бути в вашій уяві...і перевіркою на реальність того шо ви розказуєте є те шо ви процитували вище.....
    по цьому можна судити про ступінь віри....якшо можна так говорити....

• Подобається Подобається x 2
  3. talavoda

talavoda Well-Known Member

Те, що Ви пропонуєте називається спокушати Бога.
    Бог сам випробовує віру людини коли це потрібно... для того,
    щоб людина побачила свої слабкості і щоб навчилась покладатись на Нього.
    Людина ж повинна просити Бога, щоб Він зміцнив її віру.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Звичайно, що так, але пан Овод пише, виходячи з позиції Левка.

• Подобається Подобається x 1
  5. Levko

Levko Well-Known Member

Дякую!
    Саме так і називається те що пропонують овод і Мих!:)

6. talavoda

Можливо, що я не так зрозуміла.
    Ви і без того спокушаєте, п. Левку, бо кажете, що маєте таку віру про яку написано в Мар.16:17, хоча насправді того не знаєте...
    Людина не знає сили чи слабкості своєї віри допоки Бог її по-спаравжньому не випробує.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левко, а як називається наступне:

Мати можливість вилікувати Зоряну, але не зцілювати?
    То вам не спортивний інтерес, людина має хворобу, страждання, а ви кажете, що можете, але нічого не робите.

І головне, я такою просьбою спокушаю Бога? Я ж не казав, що ви зцілюєте, то ви так кажете, тому і спокушаєте.
    Якщо можете - поможіть. То я щиро вам кажу. Якби я міг, я б тут не дискутував, а пішов би і лікував.
    А якщо не можете, не виходить, то нема чого кивати на Святе Письмо.

Якщо людина може допомогти людині, але не допомагає іншій, то вона не є ближня.

Десь читав, що хто на себе багато візьме, з того багато і спитають. Ви ж берете на себе більше, ніж можете.

І ще одне. У мене є знайомий лікар, молодий такий собі, недавно інститут закінчив. Він працює на швидкій допомозі. Так от, він розповідає, що 60% викликів є лживі. Тобто... 60% людей викликали швидку безпідставно: щось кольнуло, штригнуло і т.д., але приїхала швидка, дала пігулку від голови, лікар мирно поговорив і людина "відчуває", що хвороба сильно "відступила". Він каже, що це не лікування, це просто людина сама собі внушила, що їй полегшало. Єдине що... цей молодий лікар не ставить собі це за якусь заслугу зцілення. Він вважає, що це самонавіювання. З іншої сторони 60% - це непогана цифра, якщо б хто хотів себе пропіарити, як цілителя, або чудового лікаря. Задумайтесь над цим.

У Святому Письмі різні люди просили про хворих і не лише Ісуса, а й апостолів. Ніколи ніхто нікого не футболив. Один раз лиш говориться, що апостоли не могли вигнати злого духа, а всіх лікували. Не було такого, що отого вилікували, а отого взялися і не змогли. Тому що для Бога нема різниці що лікувати, для Бога нема ні лкгких, ні важких хворіб. Для Бога всі хвороби є одинакові по складності. А шо можуть цілителі?

---------- Додано в 00:52 ---------- Попередній допис був написаний в 00:25 ----------

А що таке спокушати Бога у даній дискусії?

Спокушати Бога - це лікувати, використовуючи Божу силу ради спортивного інтересу, ради розваги, ради того: "а ну чи зможу".
    Такими діями ми спокушаємо Бога, бо виходить так, ніби ми задля своїх забаганок, ради інтересу. Цілителю, Бог не є у тебе на службі у цілительстві!!!! А Левко, образно кажучи, говорить: Боже, отам написано, що всі, хто повірить є цілителем - ПОМАГАЙ!!!! І таке відчуття, що Богові нема куди діватися, Він зобовязаний допоманати Левкові, бо Левко повірив!!!

Гірко то все писати, але фактично так і є і це називається "спокушати Бога"

Останнє редагування: 13 лис 2013
  8. ovod

ovod Well-Known Member

мені все-одно як це називається.....це перевірка на реальність....і все...інакше можна до кінця віку уявляти того чого нема....краще менше...але реальніше....

---------- Додано в 10:07 ---------- Попередній допис був написаний в 09:52 ----------

є простіша форма перевірки своєї духовності чи сили віри......це якшо хтось хоче перевірити....

все дуже просто....потрібно випити 100 грам горівки і не закусувати.....якшо не спянієш....то знач добре і віра хороша....і духовність....
    я... коли потрібно пити і неохота відмовлятись.....таким чином проводжу своєрідне тренування.....так хоть якусь користь з того виношу)....

взагалі-то це все від стану організму залежить......реакція на алкоголь чи на отруту....залежить від того як організм на це реагує....в одних випадках сильніше реагує...в інших слабше...

а силою віри чи духу цей стан можна міняти....холод...біль...це все можна знімати....потрібно тільки знати властивості свого організму....

9. Levko

Levko Well-Known Member

От саме цим ви і займаєтесь, постійно штовхаючи мене, щоб когось зцілити. Хіба то не спортивний інтерес з вашого боку?;)

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Що до Зоряни? В жодному разі!

Зробите добру справу.

Левко, якби я міг, кажу, я б вже її лікував, а не дискутував тут. Але я чесно кажу - не вмію.

11. Levko

Levko Well-Known Member

Ви просто не розумієте, що Бог зціляє, а не людина. І коли я на когось кладу руку і молюся за хворого- то Сам Бог кладе Свою руку через мою руку і зціляє. Він не допомагає мені зціляти, бо не я зціляю, як ви кажете, я просто кладу свою руку і очікую, що Бог щось буде робити через цю мою руку. Образно, кажучи, моя рука є тільки провідником Божої зціляючої сили, котра тече від Нього на хворого...

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

знущаєтеся?

Я не розумію?

вах-вах-вах...
    Левко, а гляньте в дзеркало, крила часом не виросли, землю під ногами відчуваєте? Нема що Богові робити, як слідкувати за вашою рукою. Невже Бог не може обійтися без вашої руки?

---------- Додано в 10:29 ---------- Попередній допис був написаний в 10:28 ----------

:scratch_one-s_head:

---------- Додано в 10:34 ---------- Попередній допис був написаний в 10:29 ----------

І ви після цього кажете, що Бог не є у вас на службі? Ви собі вирішили - отого хворого лікувати і в Бога нема вибору - Левко сказав- тре робити!

13. Levko

Levko Well-Known Member

Звичайно може і без моєї руки, але Його Воля є також в тому, щоб зціляти хворих через Своїх дітей, інакше не казав би, щоб віруючі клали руки на хворих...:)
    Та бо Бог уже зробив свій вибір- Він хоче зцілити кожного...:)

14. Levko

Levko Well-Known Member

Про яку "таку віру"?
    Хіба в Марка 16:17 написано про величину віри? Там написано, що тих хто увірує будуть супроводити такі й такі ознаки...

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

.

А якщо ви не захочете йти до когось, не буду називати до кого, то відповідно...

16. talavoda

Але виходить що не все одно для Бога.
    5. Тоді диявол бере його у святе місто, ставить на наріжник храму
    6. і каже: “Коли ти Син Божий, кинься додолу, написано бо:
    Він ангелам своїм велітиме про тебе, і вони візьмуть тебе на руки, щоб ти своєю ногою часом не спотикнувсь об камінь.”
    7. А Ісус сказав до нього: “Написано також: Не будеш спокушати Господа, Бога твого.” (Євангелія від Матея 4:5-7)

Саме те, що Ви пропонуєте і є обманом... який не має нічого спільного з вірою в Бога і духовністю.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

якщо лікування не виходить, значить віри нема, чи недостаток віри?

18. Levko

Levko Well-Known Member

Звідки мені знати про вашу віру?
    Вам краще знати чи увірували в Ісуса, чи ні?

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левко, те, що ви написали - гра у варята, а тому я конкретизую питання.
    Наскільки мені відомо від вашої церкви ходили люди до Зоряни лікувати її. Але не змогли.

Запитання:

У них не було віри, чи їх віра була слабенька?

Чому вони не змогли?

Ви ж пишите: кожен, хто увірує може лікувати. І що?

20. ovod

ovod Well-Known Member

тоді значить не варто взагалі говорити про силу віри....бо перевірити її не можна бо то спокуса....але я собі знаю шо я вірю.....смішно.....є адекватні способи це перевірити як в школі.....на слово ніхто не повірить шо ти вивчив матеріал.....

з ваших позицій може і так....з моїх ні.....

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)