Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Levko

Levko Well-Known Member

Навіть не хочеться коментувати. Уже багато разів говорилося, що колючкою в Павла зовсім не була хвороба, а радше ті переслідування, котрих він зазнавав за проповідь Євангелії, він так і пише, до речі про це:

Всюди говориться про переслідування і гоніння, котрих Павло зазнавав від "посланців сатани", котрі "били його в обличчя", про хвороби і натяку немає ніде...
    Я також довший час, уже навіть бувши народженим згори думав так як ви, читаючи це місце про дари. А думав так, бо виривав з тексту вірші, не читаючи весь контекст.
    Я ніяк не міг зрозуміти, чому в Марка пише, що кожного, хто увірує будуть супроводити такі й такі ознаки, а тут в Коринтянах написано, що не всім даються "сили чудодійні"? Чи також в Діях немає жодного випадку, де би люди христилися Духом Святим і не починали відразу після цього говорити на мовах, а тут в Коринтянах написано, що не всі мовами говорять.
    Я розумів, що в Писанні не може бути суперечностей. І одного разу Бог відкрив це і розставив все по поличках.
    Справа в тому, що якщо читати цей 12-розділ спочатку, то там говориться про служіння в церкві тим чи іншим даром. Хтось навчає, хтось пророкує, хтось мовами говорить, хтось виясняє ці мови, хтось вздоровляє, хтось допомагає... Всі нараз і все не можуть робити, є певний поділ і порядок, коли церква збирається разом.
    Після цього для мене усі питання зникли. Я зрозумів, що
    мовами може говорити кожен, хто увірує,
    що демонів виганяти Іменем Ісуса може кожен, хто увірує,
    що класти руки на хворих і зціляти їх може кожен хто увірує!

Я також зрозумів, що дари Духа ніколи не будуть діяти у християнині, поки він буде вірити в те, що це не для нього. Я наприклад, поки вірив в те, що "мовами не всі говорять", то я і не говорив мовами. Тільки коли я повірив в те, що мови- це для кожного, хто увірує я почав просити в Бога цього і Він дав те, що я просив. Поки я вірив в те, що дари вздоровлення- це для вибраних, то я і не молився ні за кого, бо був переконаний, що це не для мене. Але коли я повірив в те, як написано, що кожен, хто увірує буде класти руки а хворих і хворі будуть зцілятися, я почав поступати по цій вірі, почав класти руки на хворих і очікувати, що вони будуть зцілятися. І щось почало ставатися, чого раніше ніколи не ставалося!
    Бог сильний і виконує Своє Слово, Він тільки чекає, хто з Його дітей повірить і вхопиться за Його Слово і почне рухатися згідно Його Слова!

2. talavoda

talavoda Well-Known Member

Я привела всі значення слова немочі зі словника.
    Зі всього мого допису Ви вихопили лише цей рядок.
    Хоча не це основне.
    1. Ап. Павло просив Бога щоб забрав ту колючку.
    Яка, на Вашу думку, причина, що Бог цього не зробив?
    2. І що означють слова:
    7. А щоб я не загордів надмірно висотою об'явлень, дано мені колючку в тіло, посланця сатани, щоб бив мене в обличчя, щоб я не зносився вгору.
    Хто хотів втримати ап. Павла від гордині?

• Подобається Подобається x 2
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

За Левком це ті, хто переслідував Павла.

---------- Додано в 23:04 ---------- Попередній допис був написаний в 23:02 ----------

від великої кількості разів повтору неправда не стане правдою.

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

З цієї історії видно, що ви читаєте Письмо не для того, щоб пізнати істину, а для того, щоб пояснити власні, наперед вигадані догми.

• Подобається Подобається x 1
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

ви справжній християнин.

6. Оленa

Оленa Well-Known Member

Павло був живою людиною і міг мати хронічну хворобу, що супроводжувалась пронизуючою біллю, яку апостол називав колючкою в тілі. Також під час переслідувань і гонінь він міг отримати фізичне пошкодження, яке викликало біль. Хвороби, нестатки і гоніння Павло терпляче зносив, бо вони робили його сильнішим Христовою благодаттю.
    2Кор 10. Тому любо мені перебувати в недугах, у прикростях, у бідах, у переслідуваннях, в утисках через Христа. Коли бо я слабий, тоді я сильний.
    В Писанні написано що Бог не чекає, а дає кожному певні дари які кому захоче. Наприклад у Старому Заповіті не було жодного випадку щоб пророки просили про пророчий дар. Вони ставали пророками згідно Божої волі. Звичайно, людина вірою може отримати різні дари якщо забажає, а потім дасть відповідь чи шляхетно вона їх використала з користю для Божої справи.

7. Levko

Levko Well-Known Member

Це неправда, що дає, кому захоче!
    Бо написано, що віруючих будуть супроводити такі ознаки:

А тих, хто ввірує, супроводити будуть
    ознаки такі: у Ім'я Моє демонів будуть
    вигонити, говоритимуть мовами новими
    братимуть змій; а коли смертодійне що
    вип'ють, не буде їм шкодити; кластимуть
    руки на хворих, і добре їм буде!
    Мар.16:17

Не написано, що "деяких віруючих", чи "тільки тих віруючих, котрі Бог захоче". Написано, що тих хто увірує будуть супроводити такі й такі ознаки.
    Але якщо ті хто вірує не вірять в те, що їх будуть супроводити такі ознаки, то в них цього і не буде... Бог насильно нічого не дає, він пропонує, а людина робить вибір.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Олено, у Старому Завіті Бог допускає хворобу на Йову.

Але є одне але.

Справа в тому, що сектанти не користуються всією Біблією, а лише фрагментарно - що вигідно, тому Старий Завіт для Левка невсчьот.

9. Оленa

Оленa Well-Known Member

о_О
    1 Кор 12:7. І кожному дається виявлення Духа на користь.
    8. Одному бо Духом дається слово мудрости, а другому слово знання тим же Духом,
    9. а іншому віра тим же Духом, а іншому дари вздоровлення тим же Духом,
    10. а іншому роблення чуд, а іншому пророкування, а іншому розпізнавання духів, а тому різні мови, а іншому вияснення мов.
    11. А все оце чинить один і той Самий Дух, уділяючи кожному осібно, як Він хоче.
    Коли сатана спокушував Христа, то запропонував Йому кинутися з гори і Ангели Його мали підхопити. Це була така ознака. Але Ісус не спокусився і ми не повинні спокушуватись ознаками. Господь й без цього знає наші серця і нашу віру. Ознаки потрібні були для проповіді Євангелії.

• Подобається Подобається x 2
  10. Levko

Levko Well-Known Member

Згідний з вами!
    Практично тільки для цього і потрібні дари Духа...

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левко, а шо?

Писання є вище, ніж автор Писання?

12. Levko

Levko Well-Known Member

о_О
    А тих, хто ввірує, супроводити будуть
    ознаки такі: у Ім'я Моє демонів будуть
    вигонити, говоритимуть мовами новими
    братимуть змій; а коли смертодійне що
    вип'ють, не буде їм шкодити; кластимуть
    руки на хворих, і добре їм буде!Мар.16:17

Я уже вище пояснював свою думку на рахунок цих місць. Ви напевне, не читали, чи не побачили...:dntknw:

13. ovod

ovod Well-Known Member

ви можете випити яд? або хотя би стакан яблучного оцету?

14. talavoda

talavoda Well-Known Member

Жива Віра - "Господь, твій цілитель"
    новий випуск - якраз для нас. :)
    http://youtu.be/AwLnq3d1XXM

15. Levko

Levko Well-Known Member

Для чого?

16. ovod

ovod Well-Known Member

шоб перевірити чи ви увірували....

17. Levko

Levko Well-Known Member

Щоб ви перевірили чи я увірував?
    Бог не сказав доводити комусь свою віру.

18. ovod

ovod Well-Known Member

мені не потрібно нічого доказувати.....тільки собі...

шоб перевірити чи ті хворі виздоровлюють самі по собі як каже мих....чи то справді віра помагає.....простто потрібно скористатися тим шо ви процитували.....

інакше це все самообман як пише мих...

19. morze

morze Well-Known Member

цвинтар, щось неспасає, як по стовбах!

20. Levko

Levko Well-Known Member

Мені також не потрібно.
    Я знаю в Кого увірував.:)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)