Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну чекайте, апостоли виздоровляли хворих і могли робити чудеса - так, як казав Ісус. Чомусь з апостолами все сходиться як не міряй, а тут ви кажете "для всіх", але не міряй. Ви недовіряєте Письму?

• Подобається Подобається x 1
  2. Levko

Levko Well-Known Member

Може ви не зрозуміли, що я мав на увазі, коли говорив, щоб не міряти Писання до людини, а людину до Писання?
    Як би то краще пояснити....?:scratch_one-s_head:
    От, наприклад, Писання говорить, що кожен, хто вірує класте руки на хворих і хворі будуть здорові (Мр.16)
    Люди часом кладуть руки, але з хворими нічого не відбувається, вони тоді кажуть - "ну напевне, Бог мав щось інше на увазі, раз хворий не зцілився...?" І перестають класти руки на хворих. Вони цим самим міряють Писання по собі.
    А інші люди кладуть руки на хворих і в них також може таки бути, що хворий не зцілився, але вони продовжують класти руки на хворих доти поки не буде так як каже Писання. Цим вони міряють себе до Писання.
    Десь так...:)

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

А ще є третій варіант.
    Деякі люди поклали на хворого руки - не вийшло. Ні, вони не перестали класти руки на хворих, вони продовжили, але вже на інших хворих. І так до тих пір, поки не натраплять на того, хто виздоровів би і без них.:yes:

Левко, те, про що ви пишите... нема у Письмі. Цікаві ваші оргументи були б.

• Подобається Подобається x 2
  4. Levko

Levko Well-Known Member

Є все у Письмі, просто ви не приймаєте...:)
    І взагалі мене щиро дивує чому у віруючих таке агресивне неприйняття того, що класти руки а хворих і молитися за їх зцілення - це є нормально і по Писанню...? :dntknw:

5. ovod

ovod Well-Known Member

тому шо коли не знаєш як вилікувати вірою...то здається шо то само по собі вийшло і б без того....ось до чого веде мих......я згідний....це лотерея....якшо не знати механізмів хвороби і лікування....

6. Levko

Levko Well-Known Member

Нам не потрібно знати як лікувати і всі механізми лікування, як ви кажете, головне, що Творець знає.
    І Бог каже віруючим тільки, покласти руки на хворих і вони будуть здорові.
    Простіше не придумаєш:)

7. Romko

Romko Дуже важлива персона

Умгу...
    Як тільки,так зразу.
    І то юж.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Потрібна достатня віра, а її нема.

Часто людина думає: у мене є віра, тому є вже спасенний. А віра - річ непостійна, до того ж її, як кіт наплакав. Якщо Ісус каже, якщо би у вас була віра, як гірчичне зерно і ви б сказали тій горі перенестися, то вона б перенеслася. а у нас нема віри навіть на прості речі.

---------- Додано в 10:27 ---------- Попередній допис був написаний в 10:24 ----------

А шо нє? Левкові то як два пальці об асфальт...

9. Levko

Levko Well-Known Member

Тепер розумію вас...

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не лише мене, ви й себе не розумієте.

Ви не знаєте рівень своєї віри.

Різниця між вами і мною є та, що ви думаєте, що у вас є велика віра і ви вже спасенні. Я не знаю, рівень вашої віри, так само не знаю у кого з нас більша віра.
    Очевидно, що у вас і у мене віра менша, ніж гірчичне зерно.

11. Оленa

Оленa Well-Known Member

1Кор 12:7. І кожному дається виявлення Духа на користь.
    8. Одному бо Духом дається слово мудрости, а другому слово знання тим же Духом,
    9. а іншому віра тим же Духом, а іншому дари вздоровлення тим же Духом,
    10. а іншому роблення чуд, а іншому пророкування, а іншому розпізнавання духів, а тому різні мови, а іншому вияснення мов.
    11. А все оце чинить один і той Самий Дух, уділяючи кожному осібно, як Він хоче.

Бачите, Левко, людина може отримати від Духа певні спосібності, які Дух захоче дати. Це називається покликанням. Воно не від людини, а від Бога. І навіть наша віра - це дар Божий. В одних вона більша, в інших - менша. Думаю у святих, які присвятили своє життя служінню Богові, вона більша, ніж у нас. Бо ми клопочемось про різні речі, не забуваємо собі догоджати в той час, коли ця свята людина перебуває в пості і молитві. То ж не дивно, що саме святі творять чуда, а ми не можемо, бо далекі від Христової святості.

---------- Додано в 12:41 ---------- Попередній допис був написаний в 12:38 ----------

А ви хіба ні?

• Подобається Подобається x 3
  12. Levko

Levko Well-Known Member

Ви кажете, що не можете творити чуда, але Слово Боже каже, що ті хто увірує, супроводити будуть такі ознаки:
    Мар.16:17
    А тих, хто ввірує, супроводити будуть
    ознаки такі
    : у Ім'я Моє демонів будуть
    вигонити, говоритимуть мовами новими,
    братимуть змій; а коли смертодійне що
    вип'ють, не буде їм шкодити; кластимуть
    руки на хворих, і добре їм буде
    (і будуть здорові)!

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Повертаючись до Зоряни... Левко, так в чому проблема? Або ви неправильно тлумачите Письмо, або Письмо каже неправду. До чого ви схильні?

14. Оленa

Оленa Well-Known Member

Ви можете з впевненістю сказати що володієте вищеперечисленими ознаками? Якщо ні то чому?

15. Levko

Levko Well-Known Member

Бачите, релігія все поставила з ніг на голову.
    Бог каже, що для того, щоб зсунути гору хвороби потрібно віри як гірчичне зерно, а релігія каже, що для того, щоб зсунути гірчичне зерно хвороби потрібно гору віри...:)
    Я вірю в те, що каже Слово Боже про мене і в тому числі і в те, про що написано в Мар.16:17-18...:)

16. Romko

Romko Дуже важлива персона

Мдя...ти не з МП,часами?

http://youtu.be/suIT8Gm9SNI

17. Оленa

Оленa Well-Known Member

1Кор 12:29. Чи ж усі апостоли? Чи ж усі пророки? Чи ж усі вчителі? Чи ж усі сили чудодійні?
    30. Чи ж усі мають дари вздоровлення? Чи ж мовами всі розмовляють? Чи ж усі виясняють?
    31. Тож дбайте ревно про ліпші дари, а я вам покажу путь іще кращу!

Бог створив церкву так, що в ній різні люди мають різні дари і отже мають потребу один в одному. В реальному житті нема такого, щоб усі зцілювали, чи усі пророкували чи розмовляли мовами. Церква не повинна захоплюватись чимось одним чи двома, а має бути різноманіття як Дух кожному дає. Як писав Павло є кращий дар і кращий шлях: шлях віри, надії і любові. А найбільша між ними любов 1Кор 13.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

важко вести дискусію з людиною, яка має синдром Мацевка.

Я - народний артист України і нема на то ради.

19. talavoda

talavoda Well-Known Member

7. А щоб я не загордів надмірно висотою об'явлень, дано мені колючку в тіло, посланця сатани, щоб бив мене в обличчя, щоб я не зносився вгору.
    8. Я тричі благав Господа ради Нього, щоб він від мене відступився,
    9. та Він сказав мені: «Досить тобі Моєї благодаті, бо Моя сила виявляється в безсиллі.» Отож, я краще буду радо хвалитися своїми немочами, щоб у мені Христова сила перебувала.
    (2 до Корінтян 12:7-9)

Ап. Павло говорить тут про колючку в тіло і свої немочі.
    Колючка в тіло свідчить про гострий біль... чи біль фізичний, чи якийсь інший, - однаково біль.
    Значення слова неміч/немочі:
    1) Недостатність фізичних сил; слабість.
    2) Неспроможність, невміння, нездатність зробити що-небудь, протистояти чомусь; безсилля.
    3) розм. Те саме, що хвороба.

І далі йде перелік:
    10 Тому я милуюся в немочах, у погорді, у нестатках, переслідуваннях та скорботах Христа ради; бо коли я немічний, тоді я міцний.
    (2 до Корінтян 12:10)

Слабість, терпіння чи спокуса допускаються Богом... І якщо людина їх правильно сприймає, вона приходить до смирення.
    Тоді сила Божа виявляється через її безсилля... і в ній перебуває.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

як ви після вчорашнього? добре себе почуваєте?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)