Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Levko

Levko Well-Known Member

Ісус каже- кожен, хто вірує!

Ісус, наприклад, в нагірній проповіді веде розмову з групою людей, але ви ж не будете стверджувати, що це тільки тих людей стосується;)
    Я вірую...
    А ви?:)

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

а ви відрізняєте збори начальства і збори для всього колективу?

---------- Додано в 17:43 ---------- Попередній допис був написаний в 17:43 ----------

Він то каже всім, чи тільки апостолам?

3. Levko

Levko Well-Known Member

Думаю, каже усім тим, хто вірує...:)
    Ви віруєте?

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

а там, кому Він каже є апостоли, а не всі, хто вірує.

5. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

О, я це знаю, Миху. Знаю, що існують такі деномінації, як православна, католицька, греко-католицька... Ось що перешкоджає відкинути або слово греко- або слово -католицька. Бо і ті скоса дивляться. Говорив з греками, які не можуть допетрати, що то з така грецька і католицька. Кажу, то правослані що до папи належать. Греки - це не є православні. Щось подібне було і в розмові з поляками. Які казали - не католики і все!
    Так яким судом судите, таким і ви будете судимі... Грекокатолицька церква була започаткована в 1596 році. Далеко не 2000 років тому.
    І була б, до речі, гарна ідея перейти разом з іншими католиками і правосланими (крім росіян) на новий стиль літочислення...

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Педро, католицька і православна церква має історію 2000 років тому. Не всі стали християнами 2000 років тому.

Друге, питав поляків, питав православних....:))) Смішно читати...

Грекокатолицька церква належить католицькій церкві і цим все сказано. Є сумніви?

---------- Додано в 18:34 ---------- Попередній допис був написаний в 18:34 ----------

ну не всі є богословами.

• Подобається Подобається x 1
  7. Levko

Levko Well-Known Member

Як хочете...
    Я вірю в те, що читаю, а не в те, що собі придумаю... Якщо написано, "що кожен, хто увірує", то я так і розумію.

До речі, апостоли до цих слів Ісуса уже давно чинили такі ж діла як Ісус, тому ці слова якраз більше адресовані навіть не до апостолів, а до кожного хто увірує в Ісуса через їхню проповідь.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та? І в церкву створену на Петрі? Чи там вже придумую, а не бачу що читаю?

І вас не цікавить кому це було сказано? Як хочете...

супер... щось я не побачив у Письмі, що крім апостолів так хтось ще був.

9. ovod

ovod Well-Known Member

немає нічого неможливого.....також він каже.....

очищується призма)))).....

10. Levko

Levko Well-Known Member

Цікавить.
    Ви не зрозуміли.
    Апостоли й так уже давним давно робили ті ж діла, що й Ісус. Вони зціляли хворих, виганяли демонів...
    Ісус сказав в майбутньому часі, що "кожен, хто вірує, той учинить діла такі як Ісус і ще й більші учинить".
    Тобто це говорить про те, що ці слова не були адресовані апостолам, а тим, хто увірує через їхню проповідь.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

ви не рівняйте.
    апостоли в майбутньому робили значно більші чудеса, про що й казав Ісус.

12. Levko

Levko Well-Known Member

І також ті, хто увірував через їхню проповідь...:)
    Згадайте які діла робив, наприклад, Павло, хоча він не був в числі учнів, до котрих Ісус звертався з цими словами і, взагалі, навіть не був одним з дванадцятьох...

13. Pedro

В мене немає, Миху. Зате в інших є. І католиків і православних. Як і в вас щодо англіканської, методистської, пресвітеріанської, пятидесятницької, лютеранської... Ви маєте право сумніватись і не визнавати? І вони мають таке ж право...

---------- Додано в 20:37 ---------- Попередній допис був написаний в 20:31 ----------

Миху, я вже казав, що недавно побував в Греції. Екскурсовод багато розповідала про витоки християнства в Греції. Була добре обізнана з Біблією. Отже, практичо всі церкви в Греції були створені ап Павлом і його співпрацівниками. Про Петра не згадується. Бо сам Павло пише, що Петро пішов майже виключно до єврейського народу проповідувати, в той час як Павло до язичників.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

В католиків у Римі нема сумніву і це головне. А там хай собі хто хоче так і думає. Зрештою, католицька церква має не лише грецький обряд, не лише литинський...

Розумієте, Педро... Хто я такий, щоб говорити хто має право. Для мене основне те, що я є там, де хочу і де вважаю є правильним і можу довести це за допомогою Письма. Перебування в іншій церкві мене б муляло.

Нема такого той Павлів, той Андріїв, а той Петрів. Ви про це знаєте. Є просто церква, утворена на Петрі - так сказано. Так написано чорним по білому. Запитайте Левка, він все згідно Писання розуміє, а тут все ясно, як білий день.

Про Павла згоден. А Петро був єпископом Риму, де євреїв було не так й багато.

---------- Додано в 20:29 ---------- Попередній допис був написаний в 20:27 ----------

Левко, вилікуйте Зоряну, або хто-небудь з вашої церкви. Бо говорити можна багато.

• Подобається Подобається x 2
  15. Levko

Levko Well-Known Member

Я так зрозумів, що зміг довести вам з Писання, що ці слова Ісуса
    не стосуються виключно апостолів, а усіх хто вірить в Нього?

Останнє редагування: 9 лис 2013
  16. Pedro

Я не хочу знову сперечатись про цю вирвану з контексту фразу. Лише скажу, що кількома рядками нижче Христос сказав до Петра - відійди від мене, сатано. Якщо вирвати і цю фразу з контексту то далеко можна зайти.

---------- Додано в 22:58 ---------- Попередній допис був написаний в 22:54 ----------

А де таке написано, Миху? Ніде в Євангелії цього немає. Навіть в листі ап Павла до Римлян, де апостол детально перераховує римських християн. Петра не видно. Так само не згадується в Другому листі до Тимофія. А це було незадовго до Павлової і Петрової смерті. Бо вони померли майже в той самий час.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

А її не треба виривати, а сприймати її так, як є.

Чи ви вірите в те, що Господь помилився? Спочатку Отець відкрив Петрові правду про Христа, потім Ісус говорить, що Петро - камінь, на якому збудує церкву, а потім називає його Сатаною. Якщо Петро Сатана, то необхідно викинути всі послання від Петра, нє?

На мій погляд, ви і Левко і багато інших просто не розуміють цього місця в Письмі.

А слів з Письма не викинеш.

Бачите, цей історичний факт просто не відображений в Євангелії.

Що тут дивного?

---------- Додано в 01:01 ---------- Попередній допис був написаний в 00:46 ----------

Яким чином ви мені це довели?

Зверніть увану, Левко, як ви вмієте перекручувати Письмо. Ісус розмовляє з апостолами. Це видно з контексту. А ви мені хочете довести, шо Ісус говорить не до апостолів, бо вони ітак робили чудеса.
    І при цьому ваша совість не кричить, коли ви заявляєте, що ви все виключно Письма тлумачите. Та не виключно Письма, а виключно та згідно ваших догм про лікування. Вам тре пояснити чому ви лікуєте, а не те, що написано у Письмі. Тому Письмо у вас, як засіб. Проте вилікувати конкретну людину ви не можете.
    Виходить, або ви говорите неправду, або Письмо каже неправду. Я, без сумніву, притримуюсь першого.

---------- Додано в 01:05 ---------- Попередній допис був написаний в 01:01 ----------

Знаєте що не написано в Євангелії?

В Євангелії не написано, що Ісус дав ключі комусь іншому, як не Петру. Так написано. В Євангелії ніде не написано, що ключі дано всім.

18. Levko

Levko Well-Known Member

Я вам довів з Писання, що слова Ісуса про діла не відносяться тільки до апостолів, а до всіх хто вірить.
    Я не винен, що ви цього не приймаєте.:pardon:

Ви кажете, раз Левко, чи ще хтось там цього не може зробити, то значить те, що Ісус сказав не відноситься до всіх хто вірить, а тільки до апостолів. Таким чином ви міряєте Писання до людини, а не людину до Писання...

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Перевірте Святе Письмо на собі по відношенню до Зоряни. Або походіть по воді. Тоді й поговоримо.

20. Levko

Levko Well-Known Member

От я й кажу, що ви міряєте Писання до людини, а не людину до Писання...

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)