Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. talavoda

talavoda Well-Known Member

Вони і писались як рівнозначні... якщо я вірно зрозуміла, що Ви маєте на увазі.

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Святе Письмо..

Я все життя вважав, що ТАМ описана Божа слава, а не людська.

3. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Мені подобається, як Левко сприймає все на віру. Але... На жаль, люди, в тому числі з Левкової церкви, продовжують хворіти і помирати. Чому?
    Дії Апостолів. Всі памятають чудове визволення ап Петра, коли і варта заснула і кайдани впали і ворота розчинились. Приблизно в той час ап Якову відрубали голову. Чому?
    Люблю читати послання до Євреїв 11 розділ. Це ода про віру. Скільки людей було врятовано вірою... Але закінчується розділ про те які муки і смерть прийняли інші. Чому?
    Ми не знаємо. Знає Бог. І я Йому повністю довіряю...

4. Levko

Levko Well-Known Member

Не вірно :)
    Вибачаю...
    Проблема з Левком в тому, що Левко вірить, в те, що від Бога не походить хвороба, а п.talavoda вірить, що Бог окрім зціляти може й ще посилати хворобу...
    Якщо я помиляюся щодо Вас, п.talavoda, то поправте мене.

---------- Додано в 21:23 ---------- Попередній допис був написаний в 21:22 ----------

Правильно вважали!:)

---------- Додано в 21:27 ---------- Попередній допис був написаний в 21:23 ----------

Справа не в церкві зовсім.
    Людина може бути народженою згори, спасенною, але не має відкриття про те, що ранами Ісуса вона є зцілена...

5. talavoda

Ви помиляєтесь... і ми про це вже не раз говорили. Бог допускає випробування.
    Сподіваюсь, що Ви не вважаєте, що, наприклад, у ап. Павла була менша віра ніж у Вас і, що він не мав того відкриття про яке Ви говорите?
    А однак:
    1. Він просив Бога про зцілення від хвороби.
    2. Він не отримав одужання і з цим погодився.

• Подобається Подобається x 2
  6. Levko

Levko Well-Known Member

Такого немає в Писанні!!

7. talavoda

7. А щоб я не загордів надмірно висотою об'явлень, дано мені колючку в тіло, посланця сатани, щоб бив мене в обличчя, щоб я не зносився вгору.
    8. Я тричі благав Господа ради Нього, щоб він від мене відступився,
    9. та Він сказав мені: «Досить тобі Моєї благодаті, бо Моя сила виявляється в безсиллі.» Отож, я краще буду радо хвалитися своїми немочами, щоб у мені Христова сила перебувала.
    (2 до Корінтян 12:7-9)

Останнє редагування: 8 лис 2013
  8. Levko

Levko Well-Known Member

Педро, ви як лікар, підкажіть нам, будь-ласка, чи є така хвороба, котра б"є людину в обличчя, як тільки вона впадає в гордість?

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Бачите, Педро...

Можна вірити в Бога, а можна не вірити. Невіру в Бога не кожному можна втулити, а от втулити вірити у неправду про віру в Бога - набагато легше. Тому нечистий так і робить. Вже існує біля тисячі деномінацій-церков, які по-різному тлумачать Святе Письмо. Тлумачення часто є кардинально протилежне, проте Левко втуляє всім нам, що це одна і та ж церква. Це також неправда. Моя церква всім відома, вона є відкритою книгою, церква Левка - таємнича. Людина, яка ходить в темрямі не може говорити правду. Ні Ісус, ні апостоли, ні учні ніколи не скривали своєї церкви. А якщо людина щось скриває, значить має на це причини, значить чогось боїться, або їй соромно.

Що до зцілення.
    Зцілення, що описані у Святому Письмі говорять про віру людей до Бога, про велич Господа, про те, що Ісус є дійсно нашим Богом, Богом, який створив весь світ і людину. Зцілення розповідають ЯК людина повинна звертатися до Господа, а Левко ці ж зцілення сприймає, як наукат як зцілювати людину! Ну раз Ісус зцілює, то чим я гірший? Навіть цитату "знайшов" з Письма, що так і має бути. Це є класика, як неправильно можна тлумачити Письмо. Звичайно, на словах Левко зцілює любе, особливо, якщо ви не є свідком того зцілення.
    Але якщо запропонувати Левкові зцілити реально хвору людину, наприклад, Ромкову Зоряну, то Левко тут же сяде в кущі і буде тихенько сидіти. Чому? Бог перестає допомагати? Чи то бог, в якого вірить Левко не може вилікувати деяких хворих? Зате про зцілення Левко може відео привести.

10. ovod

ovod Well-Known Member

повністю покладатися на Бога - не значить нічого не робити)....прийняти всі варіанти неможливо) ....завжди є якась межа...

я би по-іншому сказав...шо людина як призма проявляє Божу волю в міру замутніння призми.....чим менше замутніння призми тим краще.....чим гірше пропускає через себе Бога....тим гірше реалізує задум Бога)....

але це не означає що це не може бути.....Ісус і сам таке каже.....
    інше питання чи є це гірчичне зерно.....але саму можливість відкидати не варто....

11. Полковник

Полковник миється в бані

Сейчас католики опрос затеяли по поводу постулатов о грехе.
    Таким образом, демократически отвергнут некоторые.
    Прикольная вера католическая - любые догмы переписать можно.
    Как Вы говорите - "не значить нічого не робити"!

12. ovod

ovod Well-Known Member

людина і Бог нерозривні....
    тренувати ту силу без Бога не можна....

і?

хвороба крім вродженого і вірусного....походить від самої людини....і то з вірусним тоже можна боротися)....

---------- Додано в 10:34 ---------- Попередній допис був написаний в 10:33 ----------

від слів нічого не міняється.....

13. Полковник

Полковник миється в бані

Это как не меняется?
    Взял и переписал под потребы сегодняшнего дня.
    Не понравилось - опять переписал Слово Божие.
    Это что за вера такая?

14. ovod

ovod Well-Known Member

ето всьо ерунда..

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ваші дороги - не Мої дороги - ось що каже Бог.

• Подобається Подобається x 1
  16. talavoda

Я ніде не говорила, що покладатись на Бога означає нічого не робити... Можливо, Ви неуважно читали дописи.
    Мова про те, щоб бути готовим прийняти кожен варіант від Бога... навіть якщо він не збігається з власними бажаннями людини.
    Я з Вами повністю згідна.
    Справжнє очищення без Бога неможливе. Але воно часто і проходить через випробування.
    Коли людина повністю підкоряється Богові - він діє крізь неї... але не людина вирішує як і коли.
    І якщо сила насправді Божа, то що тоді тренується?

• Подобається Подобається x 1
  17. Levko

Levko Well-Known Member

п.talavoda, скажіть, будь-ласка, де тут говориться, що
    ?
    Чому ви вирішили, що тут говориться про хворобу?

---------- Додано в 15:36 ---------- Попередній допис був написаний в 15:12 ----------

Миху, я взагалі не знаю як можна потлумачити цей вірш якось по-іншому? Здається уже пряміше і зрозуміліше не можливо написати?;)

Поправді, поправді кажу вам:
    Хто вірує в Мене, той учинить діла, які
    чиню Я, і ще більші від них він учинить
    , бо
    Я йду до Отця. Iван.14:12
    :)

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

З ким розмовляє Ісус? З натовпом людей? Ні!

Ісус розмовляє з апостолами. Почитайте контекст. Там Ісус і Пилипа виховує. І дійсно, ми бачимо, що діяння апостолів супроводжувалися великими чудесами.

А ви тут при чому, Левко?

От вам пояснення автортетного Лопухіна:

19. Levko

Levko Well-Known Member

З кожним, хто читає Слово. Хіба ні?

Немає ніяких уточнень, що тільки апостоли будуть чинити такі діла як Ісус чинив і ще більші, а написано, що кожен, хто увірує. :)
    Якщо ви увірували в Ісуса, то можете робити такі діла як Він і ще й більші...:)

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ісус веде розмову з апостолами, а ми про це читаємо.

ви віруєте? Вилікуйте Зоряну...

А не можете - визнайте, що ви неправі.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)