Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Levko

Levko Well-Known Member

Просто вона тут один до одного співпала з вашою думкою...:tongue:

2. talavoda

talavoda Well-Known Member

У мене враження п. Левку, що Ви чомусь не налаштовані слухати...
    Бо якщо, після всього що тут писалось, Ви сказали:
    То можна зробити висновок, що Ви просто не почули того що ми говорили.

Людині все відкривається поступово... так як вона може приймати.

Але написано також:

21. Не кожний, хто промовляє до мене: Господи, Господи! - ввійде в Царство Небесне,
    лише той, хто чинить волю Отця мого, що на небі,(від Матея 7:21)

Слухати Бога і чинити волю Його а не свою - не така проста справа... цього ми також поступово вчимося.

З сьогоднішнього читання РКЦ
    18. Далі промовив: “На що схоже Царство Боже? До чого б мені його прирівняти?
    19. Воно схоже на зерно гірчичне, що чоловік узяв та й кинув у город свій, і воно вигналось і стало деревом великим, і небесне птаство гніздиться у його гілляках.
    20. І знову промовив: “До чого мені прирівняти Царство Боже?
    21. Воно схоже на закваску, що жінка взяла й поклала в три мірки борошна, аж поки все не скисне.”
    (від Луки 13:18-21)

i роздуми священика: Де починається Боже Царство?
    Можливо, що посприяє взаєморозумінню... :)

• Подобається Подобається x 1
  3. Levko

Levko Well-Known Member

Гарні роздуми!
    Мені сподобалося як священник сказав, що Царство Боже починається вже тепер, а не після смерті:
    "Притчі Господні про Царство Боже звертають нашу увагу на те, що воно має починатися вже тут і тепер – ми не повинні чекати нашої смерті, щоб з ним зустрітися, а повинні відкритися на нього через прийняття Євангелія в своє життя, вже тепер."
    Я це завжди говорю людям, що тут на землі уже починається Царство Боже, що саме тут на землі ми робимо свій вибір де будемо перебувати у вічності. Це, власне, і є наша впевненість у спасінні, коли ми приймаємо Євангеліє спасіння вже і тепер.

Я думаю, що це місце, котре ви навели якраз говорить про таких людей, котрі не покликали по-справжньому Боже Ім"я, котрі не віддали своє серце і життя Ісусу, котрі не прийняли дару спасіння. Це люди, котрі тільки устами кажуть "Господи, Господи", а серце їхнє далеко є від Бога...

4. Levko

Levko Well-Known Member

Не повірите, але в мене таке саме враження щодо вас...:)

5. yasam

yasam Well-Known Member

Взагалі то панове і панянки слухати і прислухатися це різні речі.

6. talavoda

Повірю.

Стараюсь прислухатись... тільки не завжди, мабуть, вдається почути.

7. Levko

Levko Well-Known Member

Це якраз найскладніше напевне для кожного...

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

:))):))):)))

9. yasam

yasam Well-Known Member

Мих, це якось називається, коли людина бачить в інших відображення своїх прихованих якостей.

10. Levko

Levko Well-Known Member

Гал.3:2
    Це одне хочу знати від вас: чи ви прийняли Духа ділами Закону, чи із
    проповіді про віру?

11. talavoda

Різниця, напевно, в тому, що у Вас є впевненість у мене надія...

Так. Але якщо читати далі, то виходить, що самі ці люди переконані, що вони пророкували, виганяли бісів і творили чудеса в ім'я Боже...
    Можливо, що самі вони насправді думали, що серце їхнє Богові належить? Людина може бути засліплена своєю гординею і не бачити свого власного серця.

21. Не кожний, хто промовляє до мене: Господи, Господи! - ввійде в Царство Небесне, лише той, хто чинить волю Отця мого, що на небі,
    22. Багато мені того дня скажуть: Господи, Господи! Хіба ми не Твоїм ім'ям пророкували? Хіба не Твоїм ім'ям бісів виганяли? Хіба не Твоїм ім'ям силу чудес творили?
    23. І тоді Я їм заявлю: Я вас не знав ніколи! Відійдіте від мене, ви, що чините беззаконня!
    (від Матея 7:21-23)

12. Levko

Levko Well-Known Member

Тобто невпевненість?

---------- Додано в 20:07 ---------- Попередній допис був написаний в 19:59 ----------

Можливо і так, згідний з вами, але там далі написано причину, через яку Ісус відречеться таких людей:

"Відійдіте від мене, ви, що чините беззаконня!"

Ці люди чинили беззаконня, а чинити беззаконня в НЗ - це не перебувати в любові. Бо любов- виконання Закону, як написано в іншому місці. Ці люди просто не перебували в любові Божій. Самі не пізнали Його любов, відповідно і не могли любити ближніх Божою любов"ю.

13. Oxid

Oxid Well-Known Member

"Коли хто не родиться з води й Духа, той не може ввійти в Царство Боже":)
    В загальному воно так, все правильно, у отців Церкви просто інакше відношення до подібних випробувань...
    А покаяння здійснюється перед Богом, але отці Церкви радять здійснювати його і перед отцями духовними, які мають владу, дану Христом, відпускати або затримувати гріхи, інакше як будете знати, відпущені вам гріхи чи ні... :)

• Подобається Подобається x 3
  14. Levko

Levko Well-Known Member

І де тут сказано щось про хрещення?:)
    Народитися від Духа- це увірувати в те, що Ісус вмер за мене і очистив Своєю смертю мене від гріхів, подарував Свою праведність як дар.
    Це єресь котра ввійшла в церкву, точно не пам"ятаю в котрому столітті, коли люди, вирвавши з Писання одну цитату, вирішили собі, що мають право відпускати, чи затримувати гріхи...

15. talavoda

Це не невпевненість... спробую відповісти Вам трохи пізніше.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левку, про це сказано у Письмі, яке століття? про що ви говорите?

---------- Додано в 22:13 ---------- Попередній допис був написаний в 22:11 ----------

що вони згори?:)))

17. Levko

Levko Well-Known Member

Про що у Письмі сказано?

18. Oxid

Oxid Well-Known Member

Чому тайна Покаяння є єрессю?
    Єресь ( др.-греч. αἵρεσις - "Вибір, напрямок, думка") - свідоме відхилення від догматів віри, що пропонує інший підхід до релігійного вчення; виділення зі складу церкви нової громади.
    І цитата не одна...

«Прийміть Духа Святого! Кому відпустите гріхи – відпустяться їм, кому ж затримаєте – затримаються» (Йо. 20, 22-23)

«Істинно кажу вам: усе, що ви зв'яжете на землі, буде зв'язане на небі, і все, що розв'яжете на землі, буде розв'язане на небі» (Мт. 18, 18)

• Подобається Подобається x 3
  19. talavoda

"Якщо я в ній(Божій благодаті) не є, то хай Він мене допровадить; якщо я є в ній, то хай Він мене оберігає в ній"
    Я вже колись приводила Вам ці слова... Для мене вони прості і зрозумілі. Це покладатись повністю на Бога, на Його любов... бо Він знає те, чого я не знаю і попровадить мене так, як я й не можу уявити... якщо я тільки довіряюсь Йому. Я не знаю як пояснити по-іншому. Спробуйте почути. )

20. Levko

Levko Well-Known Member

А чому ви сумніваєтеся, що Ви не є в Божій Благодаті? Чому Ви невпевнені в тому, що Бог вас простив?

---------- Додано в 17:48 ---------- Попередній допис був написаний в 17:40 ----------

Давайте може, якщо ви не проти, це на пізніше відкладемо, бо до кінця ще не розібралися з першим питанням.
    Мені, направду, цікаво чому ви вирішили, що народження згори- це хрещення, де в цитаті, що ви привели говориться щось про хрещення:
    ?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)