Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Точно нема? Чи дивлюся в кнігу і бачу фігу?

Від Матвія 3:11
    Я хрищу вас водою на покаяння, але Той, Хто йде по мені, потужніший від мене: я недостойний понести взуття Йому! Він христитиме вас Святим Духом...

де підтвердження з Письма?

---------- Додано в 20:55 ---------- Попередній допис був написаний в 20:45 ----------

Я так зрозумів, підтвердження з Письма не буде...

• Подобається Подобається x 1
  2. Levko

Levko Well-Known Member

Підтвердження з Письма?!о_О
    Ви жартуєте?о_О
    Та все Письмо є підтвердженням цього!

Чи може ви хочете сказати, що можна народитися згори не увірувавши в Ісуса? :mocking:

Ви що знущаєтесь?

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Все Письмо...

Скільки разів у Письмі йдеться про "народження згори"? Один раз? Чи два? Яке все Письмо?

А чого ви смієтеся?

Як сказано в Письмі, народження згори - це народження з води і Духа, тобто хрищення Крапка. А більше нічого не сказано. Далі - то ваша філософія. Як ви казали? Нема чого вірити проповідникам, якщо того нема в Писанні.

---------- Додано в 22:08 ---------- Попередній допис був написаний в 22:04 ----------

Що це?

Катехизм вашої церкви?

4. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Миху, ви що смієтесь? Тоді і Ленін і Сталін і Гітлер виходить народжені згори, бо були охрещені. Та читайте Біблію. Мушу казати теж що до Аспіранта - читайте Біблію. І там показані витоки хрещеня, до речі і в Старому Заповіті і навіть в інших релігіях. Прочитайте книгу Левіт, інші книги пятикнижжя.
    А слово віра є на кожній сторінці Євангелія - бо це спасіння наше! Прийняти вірою, що Христос зробив для нас і ходити в вірі. Тільки не плутайте віру з релігією. Бо релігія без віри - це бубон, порожня бочка, яка нічого не дає доброго.

5. Levko

Levko Well-Known Member

Мдя...
    Нема слів просто...о_О :scratch_one-s_head:
    Я також спочатку думав, що Мих сміється, але бачу, що все таки серйозно говорить... :)

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Читаємо Біблію.

3. Ісус відповів і до нього сказав: Поправді, поправді кажу Я тобі: Коли хто не народиться згори, то не може побачити Божого Царства.
    (Від Івана 3:3)

З цієї цитати бачимо дві речі:
    1. щоб побачити Царство Небесне є необхідна умова - народитися згори.
    2. народження згори не гарантує, що людина побачить Царство небесне - так там не сказано.

Я привів цитату що таке "народитися згори". Привести ще раз? Отже це є народження з води і Духа, тобто хрещення. А хрещення не дає гарантії, але відкриває двері.

Ну і взагалі, я не сприймаю такого, мов отой піде в рай, а той не піде. Це не серйозно. Це питання вирішує Господь. Моя церква говорить, вірніше мовчить про те, чи Юда пішов в пекло, чи в рай. А от Левкові - тільки дай слово, або Олі, яка може про кожного сказати хто чого заслужив. От Левко, який поставив вам + згідний з тим, що ні Гітлер, ні Сталін не потраплять у рай, він вже забув, як доводив недавно, що народжений згори кіллер попри все потрапить в рай. А Сталін, доречі, вчився в семінарії. Я не осуджую нікого. Я просто не знаю куди хто потрапить. Це не моя справа. Я не можу замість Бога вирішувати хто на що заслужив.

---------- Додано в 22:49 ---------- Попередній допис був написаний в 22:48 ----------

читайте Святе Письмо і матимете. Я привів цитати.

---------- Додано в 22:51 ---------- Попередній допис був написаний в 22:49 ----------

Мова не про віру, а про народження згори.

7. yasam

yasam Well-Known Member

Може це буде нашим консенсусом, шановні?

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Зараз вам Левко скаже: головне - народження згори, а хрещення... сповідь - то таке...

---------- Додано в 23:01 ---------- Попередній допис був написаний в 22:58 ----------

Левео, ви не мнявкайте.
    Приведіть цитату, яка б говорила, що народження згори - не є хрещення. Спростуйте це. Я ж привів цитату.
    Я розумію, що воно не грає з тим, що ви стверджуєте...

9. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Про тих потвор. Охрещений (водой, а потім Св. Духом, видимим знаком котрого є обряд єлеопомазання) отримує народження згори, АЛЕ (!) може його втратити, як втратив учнівство Юда Іскаріот (про нього Ісус сказав, що краще би йому не народитися).
    П.С. Не перекручуйте, будь ласка, і не уводіть від теми.

---------- Додано в 07:22 ---------- Попередній допис був написаний в 07:19 ----------

Про тих, хто схибив з дороги до спасіння.
    "За последние 15-20 лет секты в Украине заметно эволюционировали: из малозаметных полутайных сообществ они трансформировались в мощные организации с немалым денежным оборотом. Кто они — новые спасители человеческих душ или банальные мошенники? И сколько их в нынешней Украине?
    Откуда взялись секты на нашу голову?"
    http://www.domik.net/novosti/sektantstvo-v-ukraine-pochem-opium-dlya-naroda-n209125.html

10. Levko

Levko Well-Known Member

Будь-ласка:

Iван.3:5-6
    Ісус відповів: Поправді, поправді кажу Я
    тобі: Коли хто не родиться з води й Духа,
    той не може ввійти в Царство Боже.
    Iван.3:6
    Що вродилося з тіла є тіло, що ж уродилося
    з Духа є дух.

Тут нічого не говориться про хрещення. То ви собі, Миху, дофантазували...

---------- Додано в 08:30 ---------- Попередній допис був написаний в 08:24 ----------

Господь уже вирішив це на хресті давним давно:
    Дiї.2:21
    І станеться, що кожен, хто
    покличе Господнє Ім'я, той спасеться.

Ви не сприймаєте такого, бо покладаєтеся на діла і вважаєте, що спасіння потрібно заслужити. Але Писання говорить по-інакшому, воно каже, що це подарунок, а подарунки не заслужують, а просто приймають...:)

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левко, а у вас трохи логіки є?

Тут нема, то може в іншому місці є? Чи то має бути саме в тій цитаті, що ви привели?

---------- Додано в 14:33 ---------- Попередній допис був написаний в 14:29 ----------

Господь вирішив і розповів це Левкові...

Ну-ну і що далі було?:)))

---------- Додано в 14:34 ---------- Попередній допис був написаний в 14:33 ----------

А давайте не будемо розписуватися за когось, ок?

12. Levko

Levko Well-Known Member

Господь вирішив спасти загинуле і для того послав у світ Свого Сина, що Він скуштував смерть за кожну людину і щоб кожен хто увірує в те, що Христос помер замість нього мав вічне життя:
    Iван.3:16
    Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб
    кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне.

Ви цього не знали?
    А далі, кожен хто приймає Ісуса як свого Господа і Спасителя, уже не вмирає, а має вічне життя, тобто переходить зі смерті у вічність, як написано:
    Іван.5:24
    Поправді, поправді кажу вам: Хто слухає слова Мого, і
    вірує в Того, Хто послав Мене, життя вічне той має, і на суд не
    приходить, але перейшов він від смерти в життя.
    :)

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я то знав, а не знав, що ви про кожного знаєте конкретно.:)))

14. Levko

Levko Well-Known Member

А чого пишете так, ніби ніколи не чули і не знали?
    В мене навіть було таке враження, що ви насміхаєтеся..., до речі, не тільки в мене, Педро також це зауважив...
    Я когось конкретно називав хіба? Щось не пригадую...
    Я писав в загальному про те що таке народження згори, що таке спасіння, яка людина є спасенною, про впевненість у спасінні. Але я ніколи конкретно нікого не називав, хто є, чи не є спасенним...

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левко, ваше кожне запитання, чи просто речення наводить мене на думку, що ви просто не розумієте про що йде мова і через кожні дві-три сторінки задаєте ті самі запитання і воно так крутиться по кругу.

А тому пишіть що хочете.:)

16. Levko

Levko Well-Known Member

В мене точнісінько таке саме відчуття щодо вас...:)

17. ovod

ovod Well-Known Member

у вас різні підходи....і шо тут говорити.....

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Справа не в підходах, а в боязні відірватися від своєї правди.

Доводиш, приводиш цитати, а згодом бачиш, що віз і далі там, ніби нічого і не було.
    Спочатку навіть подумав, що це гра у варята....

19. Levko

Levko Well-Known Member

Те саме і в мене відносно вас...

Я собі думаю, що справа і не в цитатах напевне...
    Мені також колись наводили море цитат, але ніякої користі з них я не мав, аж поки Бог не відкрив очі серця, поки я не побачив цими очима, що Він насправді є живим Богом і моїм Спасителем. Після цього цитати уже мали для мене якийсь зміст, я їх почав сприймати не як просто цитати, а як Божі Слова в моє життя, вони стали ніби їжею для мого духу...

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви навіть думки своєї немаєте.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)