Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Levko

Levko Well-Known Member

Так, протестанти також часом тим грішать, не розуміючи, що Церква Христова- це не певна конфесія, а люди, котрі є народженими згори, і котрі поклоняються Богу в дусі і в правді. Такі люди є в кожній християнській конфесії, просто в одній більше в іншій менше, але є в кожній, навіть є такі і поза конфесіями...:)

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

є ще варіант: виключити їх з церковної громади і сказати: ми білі і пухнасті.

3. Oxid

Oxid Well-Known Member

потрібно відповідати за свої слова. Ви знаєте, що таке прокльон? Чи просто заради гарного слівця?
    А далі наступає боротьба з нашою схильністю до зла, так звана невидима боротьба...процент знає тільки Бог...і тут необхідна допомога Церкви, яку заснував Христос, і якої він є Головою.. жити за законами Христа - легко сказати, а важко виконати...а самообманом якось займатися не хочеться... заборонити у своїй громаді вживати алкогольні напої - таким чином до досконалості, яку вимагає Христос, не дійти
    "Якби у Церкві не було відпущення гріхів, не було б жодного сподівання, жодної надії на вічне життя, на вічне визволення. Подякуймо Богові, Який дав Своїй Церкві такий дар" так писав святий Августин Аврелій
    7 пияків ще не найгірше..

---------- Додано в 08:18 ---------- Попередній допис був написаний в 08:05 ----------

але чому одні народжені згори люди причащаються, сповідаються, надіються на спасіння, а інші не хочуть ні сповідатися, ні причащатися Святих Христових Таїнств, а вважають себе вже наперед спасенними?

4. Полковник

Полковник миється в бані

Вы не все буквы выговариваете?
    Возможно, дело в прикусе.
    К стоматологам не пытались обращаться?

5. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Цими справами, Полковник, займаються логопеди. А, взагалі, Полковник, що вас потягнуло на гілку про спасіння з самого ранку? Може і ви вирішили перейти з вічномертвого вчення класиків марксизму на життєдайне вчення Засновника християнства?

• Подобається Подобається x 2
  6. Levko

Levko Well-Known Member

Думаю, справа не в причащанні і не у сповіданні.
    Можна сповідатися і причащатися, і мати при цьому незмінене серце, бути в непослуху щодо Бога. До речі таких людей більшість, котрі приходять в церкву виконують усі ці ритуали, але самі ніколи не приймали Ісуса Христа як свого Спасителя, тобто є мертвими духовно. А приходять собі в церкву по звичці, по традиції, бо всі так роблять, або щоб заспокоїти свою совість, або через страх, що ніби Бог може розгніватись на них і т.п.
    Тому, саме причащання і сповідання зовсім не є показником того, що людина народжена згори...

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я думаю, що ви, Левко, віддаляєтесь від церкви.

8. talavoda

talavoda Well-Known Member

"Велика безодня сама людина ... волосся її легше порахувати, ніж її почуття і рухи її серця." Св. Августин
    Тому давайте залишимо Богові те про що ми не знаємо...

Я сьогодні випадково натрапила на таку розповідь про сповідь і навернення однієї душі. Можливо, що стане комусь у пригоді.
    http://youtu.be/qJOrBa8NGus

• Подобається Подобається x 3
  9. Levko

Levko Well-Known Member

Не переживайте, Миху, я в церкві, нікуди від неї і не відходив...;)

---------- Додано в 18:54 ---------- Попередній допис був написаний в 18:28 ----------

Послухав проповідь священника, але не почув, жодного посилання на Слово...
    Звична практика, на жаль...:sad:

10. Oxid

Oxid Well-Known Member

Народженя згори - це тайна Хрещення... І не вам судити, хто з тих, хто приступає до Таїнств, духовно мертвий чи духовно живий.

Знаєте, чому я не вважаю протестантів сектантами? Бо зустрічав серед ним думаючих і самокритичних людей... те, що ви сказали про католиків, він побачив у своїй громаді чи зібранні...так, прийняв Христа як свого спасителя, покаявся у всіх своїх гріхах, народився згори, був період піднесення, а згодом зникло відчуття миру на душі, наступило відчуття духовної мертвоти, недільні зібрання здаються нудними і нецікавими... просто якби читав або хоча б хотів читати твори отців Церкви, знав, чому так буває і як таке лікується...

11. Levko

Levko Well-Known Member

Ні не хрещення... Народження згори- це те, що передує хрещенню...
    Бо протестанти і не є сектантами, а християнами...:)

Так буває таке з тими хто народився згори, я сам перейшов через таке, і воно лікується, тільки щирим покаянням і щоденними перебуванням у Слові Божому...

12. yasam

yasam Well-Known Member

а щире покаяння не має бути щоденним?

13. Levko

Levko Well-Known Member

Теплість в життя християнина, приходить тому що він перестає пильнувати кожен день про стосунки зі своїм Спасителем. Потрібно покаятися перед Богом в тому що не пильнував про ці стосунки і почав ходити своїми стежками і далі продовжувати жити з Богом в радості ...

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левко, ви якийсь міфічний горєц.:)))

---------- Додано в 22:09 ---------- Попередній допис був написаний в 22:03 ----------

ви є везуча людина.

Я найбільш тверезо мислячого протестанта зустрічав лише віртуально - Педро, а більше не зустрічав.

---------- Додано в 22:12 ---------- Попередній допис був написаний в 22:09 ----------

Обережно!!! Можете образити!!! Вони все "знають" хто куди потрапить. Спаситель тут якби в стороні.

---------- Додано в 22:15 ---------- Попередній допис був написаний в 22:12 ----------

Левко відповів:

---------- Додано в 22:18 ---------- Попередній допис був написаний в 22:15 ----------

прочитав ваш допис

не побачив, жодного посилання на Слово...

:)))

15. yasam

yasam Well-Known Member

І як завжди на питання не відповіли. Я б уже мав звикнути.

16. Levko

Levko Well-Known Member

В принципі і не дивно, що священник не дав жодного посилання на Слово, бо в Слові немає жодного підтвердження того, про що він говорив...;)

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

про це сказано і Письмі:

3. Ісус відповів і до нього сказав: Поправді, поправді кажу Я тобі: Коли хто не народиться згори, то не може побачити Божого Царства.
    4. Никодим Йому каже: Як може людина родитися, бувши старою? Хіба може вона ввійти до утроби своїй матері знову й родитись?
    5. Ісус відповів: Поправді, поправді кажу Я тобі: Коли хто не родиться з води й Духа, той не може ввійти в Царство Боже.
    (Від Івана 3:3-5)

Але протестанти вклали в це поняття своє міфічне сектантське значення і маніпулюють поняттями.

---------- Додано в 12:29 ---------- Попередній допис був написаний в 12:25 ----------

покажіть у Святому Письмі, де б було сказано те, що ви сказали, що перше має бути народження згори, а потім хрещення.

18. Levko

Levko Well-Known Member

Народження згори це не просто сама тайна хрещення. Саме хрещення без увірування- просто мертвий релігійний обряд.
    Людина народжується згори тоді, коли вона приймає вірою те, що Ісус вмер за її гріхи і воскрес для її оправдання. Тобто, людина вірою приймає те, що вона є оправданою перед Богом і прийнятою Ним. Вона спочатку в це вірує, а потім уже приймає хрещення згідно своєї віри. Людина ніби повторює фізично те що відбулося в її серці- вона занурюється у воду, помирає, з"єднуючись з Христом у Його смерті і виринає з води, оживає, цим самим з"єднуючись з Ісусом у Його воскресінні...

Дiї.18:8
    А Крисп, старший синагоги, увірував в
    Господа з усім домом своїм; і багато з
    коринтян, почувши(1), увірували(2) й
    охристились.(3)

Такий Божий порядок- 1)почути, 2)увірувати, 3)охриститись.

Мар.16:15
    І казав Він до них: Ідіть по цілому світові, та
    всьому створінню Євангелію проповідуйте(1)!
    Хто увірує(2) й охриститься(3), буде спасений, а
    хто не ввірує засуджений буде.

Те ж саме - 1)почути, 2)увірувати, 3)охриститись.

В церкві все навпаки- спочатку охрещують, а "почути" й "увірувати" відкладають на потім... І ще й називають це "охрещення" народженням згори...:crazy:

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну ви й провокатор.

Я вас питав про увірування? Є у моєму запитання таке слово?

---------- Додано в 17:28 ---------- Попередній допис був написаний в 17:23 ----------

Ні, Левко, то ваші фантазії. Такого в Святому Письмі НЕМАЄ. Натомість є:
    3. Ісус відповів і до нього сказав: Поправді, поправді кажу Я тобі: Коли хто не народиться згори, то не може побачити Божого Царства.
    4. Никодим Йому каже: Як може людина родитися, бувши старою? Хіба може вона ввійти до утроби своїй матері знову й родитись?
    5. Ісус відповів: Поправді, поправді кажу Я тобі: Коли хто не родиться з води й Духа, той не може ввійти в Царство Боже.
    (Від Івана 3:3-5)

А народитися з Духа і води - це охреститися.

20. Levko

Levko Well-Known Member

Просто без увірування немає народження згори...:pardon:

"то ваші фантазії. Такого в Святому Письмі НЕМАЄ."(с)Мих:mocking:

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)