Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Цитату ви не приводите, тому залищаю без коментарів.

Прошу звернути увагу модераторів, на вирази католичок на форумі.

Я звертаю увагу нате що помилятись і мати передчасні очікування могли і апостоли. Це зазвичай ігнруеться традиційним християнством.

---------- Додано в 13:07 ---------- Попередній допис був написаний в 13:07 ----------

Традиційне християнство з нього і не виходить.

2. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

ну що ж, не полінувалася, знайшла (хто читає англійською, там ще багато про кінець світу в 1975 році):
    зауважте, не 15 століття, а 1969 рік, "Пробудись!"

Перекладу для неангломовних (коментар курсивом - мій)
    Я собі уявляю, як такі пророцтва впливали на дитячу психіку...

• Подобається Подобається x 1
  3. Сергій аспірант

Що вас не влаштовує? Це цілком номальні ілочгічні очікування християн. В традиційному християнстві єсхатологія практично відсутня. Книна Обявлення навіть не читаеться на службах.
    А вин ещзадумувались ,як впливаж на психіку дітей розповіді про пекло?

4. Ука

угу, цілком нормальні і логічні - кінець світу за пару років, так що можна не вчитися, не працювати, лише чекати кінця світу.

5. Сергій аспірант

А от тут ви вже перебільшуете. Шкільну освіту свідки Єгови отримували завжди - щодо вищої. це особиста справа кожного. Щодо повночасного служіння, то хто жівам сказав. що це не робота?

---------- Додано в 14:05 ---------- Попередній допис був написаний в 14:03 ----------

На відміну від реформатського протестантизму, та його сучасної модифікації в харизматичних конфесіях, свідки Єгови не заохочують вірян до того, щоб бути успішними і визнаними у світському житті, кар єри і т. д.

---------- Додано в 14:06 ---------- Попередній допис був написаний в 14:05 ----------

Хоча яособисто знаю свідків Єгови - письменників, журналістів, викладачів, художників, музикантів.

---------- Додано в 14:08 ---------- Попередній допис був написаний в 14:06 ----------

Одна з них - українська письменниця, автор двох збірок поезій, численних публікацій поезії та прози в літературних альманахах та періодичних виданнях. Переможець Міжнародного літературного конкурсу «Гранослов»,[1] лауреат Міжнародного літературного конкурсу «Привітання життя».

6. Ука

ага, особливо після отаких от "пророцтв" 17-річна дитина прийме правильне рішення :)

Можете далі не продовжувавати, sapienti sat

• Подобається Подобається x 1
  7. Сергій аспірант

Для розумних досить, ви то на яких підставах себе відносите до розумних? Розумні люди рідко бувають самовпевненими-)))).

8. Ука

а головне - здобувати освіту, бо інакше чого доброго, думати навчиться.

9. Сергій аспірант

Повторюю. ще раз - освіта особиста справа кожного. За здобуття освіти нікого не позбавлять привілеїв і не виключать - це приватна справа.

---------- Додано в 14:18 ---------- Попередній допис був написаний в 14:17 ----------

Але однозначно ні освіта ні кар єра не є головною цінністю для свідків Єгови.

10. Ука

так-так, ну то як там "вічно-молоді" з 1969 року? Справді не зістарилися? Написано ж, що це факт?

11. Сергій аспірант

Очевидно що будуть люди ,якы переживуть Армагедон. Чи вони постаріють?

---------- Додано в 14:35 ---------- Попередній допис був написаний в 14:30 ----------

напевно через явну аміленаристську концепцію католицизму, католикам важко зрозуміти деякі речі.

---------- Додано в 14:35 ---------- Попередній допис був написаний в 14:35 ----------

Апостоли думали. що за їх життя мертві воскреснуть, а вони самі переміняться. Це сталось?

12. Ука

Те, що Ви вмієте зуби заговорювати, я знаю. Ви таки про оцю обіцянку розкажіть:
    Вона ж більш ніж однозначна.

13. Сергій аспірант

Вміння думати і ивща освіта не пов'язані речі. Ви яскравий тому приклад.

14. Ука

Сергію, не втікайте від відповіді :)

15. Сергій аспірант

Нагадаю. що апостоли однозначно висловлювались про те що Боже царство настане скоро. Як ци це поясните?

---------- Додано в 14:38 ---------- Попередній допис був написаний в 14:38 ----------

Від відповіді втікли ви. Я жвам першим задав питання.

16. Ука

ми зараз не про апостолів говоримо, не уникайте відповіді

17. Сергій аспірант

Я вам првиів приклад. дуже незоручний,

Пора вже запамяти, що на відміну від католиків, свідки Єгови ніколи не вважали себе непогрішними і безпомильними.

18. Ука

ні, Ви "дуже зручно" перевели стрілки :)

19. Сергій аспірант

І вам нема чого відповісти.... . Дуже добре.

20. Ука

• Подобається Подобається x 2
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)