Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Levko

Levko Well-Known Member

Ви, Олено, пишучи про єдинство церкви, одночасно пишете про те, що всі, хто не католики уже не є церква,
    що люди інших християнських деномінацій, "покинули" церкву. Що це є як не вивищення над іншими і сіяння розділення...
    Ваші думки не є новими під сонцем, таке відбувалося ще серед перших християн, коли одні говорили, що вони Петрові, інші, що вони Палові, ще інші- Аполосові:

Але Павло ще тоді осудив таке думання:

Але слава Богу, що Господь Один, віра одна, хрищення одне. Воно є поза деномінаціями. Ніхто не може "приватизувати" собі це...:)

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Це, що ви пишите, Левко, називається лукавство. І я поясню чому.

Ваші слова:
    "Але слава Богу, що Господь Один, віра одна, хрищення одне".

Ваші дії:
    "Ви покидаєте одну деномінацію, переходите в іншу, приймаєте нове хрещення, відкидаєте вчення одне і приймаєте інше.

Запитання: якщо церква одна, то чого ви стільки зробили дій? Для того, щоб сказати, що то одна і та ж церква? Це ж лицемірство. Хіба ні?

---------- Додано в 13:09 ---------- Попередній допис був написаний в 13:01 ----------

Брєд.
    І хто тепер так каже?
    Ви чиї? Іванові?:)))

• Подобається Подобається x 2
  3. yasam

yasam Well-Known Member

аделаджові )))

• Подобається Подобається x 1
  4. comanche

comanche знайшовся

От як ви можете довести що там діяв Дух Святий? навіть якщо і діяв, чого я, доречі, ніколи не заперечував. Точно так само як і ви не зможете довести що ВІн там діяв. Ну от просто ніяк :)
    Ні ні ні, не впадайте в ті самі емоційні побудження чим грішать протестанти. Я керуюсь тим же підходом що і ви. Як ви доведете що вчення церкви є кращим за вчення конкретної людини. При тому всьому що ви дуже активно заперечували останнє панові Левкові. Ну я до вас говорю, вашими ж словами. Церква це така ж група людей. То чим група протестантів відрізняється від групи католиків? Кількістю? тобто просто вся справа у кількості? у Ортодоксальної церкви за плечима досвід в 2000 років у протестантів у 400. Тобто справа просто в тому хто довше збирав свої передання?

Зрозумійте мене правильно, я немаю жодних своїх слів, я ставлю вам, ті ж запитання, які дві сторінки тому ви ставили самі.

5. yasam

yasam Well-Known Member

Звичайно що він не в курсі

---------- Додано в 12:51 ---------- Попередній допис був написаний в 12:49 ----------

На це не треба доводити. Нам у це треба вірити. Бо ні ми не можемо довести що діяв, ні ви що не діяв. Ми можемо лише вірити що діяв, а ви вірити, що не діяв. Тільки наша віра називається християнством - ваша атеїзм.

6. comanche

comanche знайшовся

От :) Це все що я хотів почути. Ось на чому все базується :) А от ви, на даному етапі, почали навішувати тавро. Хто християнин а хто атеїст. Я, зараз, як дитина, якій усе цікаво. Мене цікавить чому хтось говорить так, а хтось по іншому. Я хочу почути на чому базується ваше переконання. І мене задовольнила ваша відповідь. Усе базується на вірі і ніяк інакше. Нажаль дуже часто християни забувають про цей аргумент, доводячи що є щось, у їх арсеналі, що є переконливіше за віру, що є якісь факти. Але в кінцевому результаті всі ми прийдемо до фундаментального питання віри та вибору. Про що я, з вашого благословіння, атеїст, говорив кілька сторінок тому :)

7. Levko

Levko Well-Known Member

Ви кажете.
    Хіба уже забули вашу улюблену тему про ключі?;)

Ні це не лицемірство. Церква є одна, як і сказано в Писанні. Деномінацій багато.
    Я уже сто разів писав на цьому форумі, що послужило тому, що я пішов в іншу деномінацію. Але ви, на жаль, цього не можете почути...:pardon:..., чи не хочете почути... не знаю...:dntknw:

8. talavoda

talavoda Well-Known Member

Християнство це дорога пізнання... пізнання Бога і єдності з Ним.
    Ще Христос сказав:
    Я – путь, істина і життя,
    ніхто не приходить до Отця, як тільки через Мене.
    (від Йоана 14:6)

9. comanche

comanche знайшовся

Ми ж всі дорослі люди, що це за описування термінів через абстрактні/містичні/суб'єктивні репліки.
    Давайте притримуватись якоїсь термінології.

Не офіційним, але загально-схваленим джерелом є вікіпедія:
    Ми можемо далі подискутувати є християнство вченням/віровченням чи це щось абстрактне/інтуїтивне/навіяне.
    Нічого ж негативного в тому що це вчення - немає, не розумію чого ви так опираєтесь

10. Oxid

Oxid Well-Known Member

Термін "вчення" - якесь розмите, занадто загальне поняття. Вченням може бути і наукова теорія, і якесь морально-етичне вчення, доктрина, чи погляди якогось філософа...
    В християнстві застосовують поняття "догмат", що є Богоодкровеною істиною...Так, деякі з них прийняті соборним рішенням Церкви, ну і що? Христос є в Церкві... Християнство - це в першу чергу - особисті відносини з Богом, а по-друге, догмати, їх не так вже й багато... Десь читав, Богоспілкування огороджується догматами, як вино стінками чаші... Протестанти і неопротестанти так захоплюються особистим спілкуванням з Богом, що забувають про догмати...

11. yasam

yasam Well-Known Member

В православ'ї дійсно вся догматика викладена в Символі Віри.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

comanche, ви дуже змінили акценти. Зверніть увагу на два різні ваші дописи:

Якщо у першому дописі у вас діє завжди людина, то в другому(це вже після моїх 5 коп.) або діє, або не діє.

Тепер про те, звідки відомо, чи діє святий Дух через людину, чи людина діє сама від себе. Якщо людина відкрита на Бога, є побожною (без всяких іроній), то через неї більше діє Святий Дух. Тому що вона віддає себе в Божі руки. А якщо людина закрита на Бога, то вона хоть буде говорити ніби правильні печі, в її думках буде проявлятися власне Я. Такі люди мають за мету вивеличити себе, використовуючи християнську науку.

---------- Додано в 20:25 ---------- Попередній допис був написаний в 20:22 ----------

Я жодного разу не говорив чий я. При чому тут ключі?

13. talavoda

talavoda Well-Known Member

Я просто подала визначення з іншого джерела - Біблії... разом зі своїм розумінням написаного.
    Щодо містичного сприйняття, то християнська містика нележить до християнства.

Не впираюсь але не погоджуюсь з далі написаним Вами
    Біблія не є лише набором правил і посібником з того, що треба і не треаба робити, а Божим Словом і джерелом пізнання.
    Вибачте, коли мої слова здаються Вам абстрактними... але не знаю як сказати по-іншому.

14. Levko

Levko Well-Known Member

Угу. Не говорили... :mocking:

15. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Ага, прочитайте про своє православя:
    http://zaxid.net/home/showSingleNews.do?mrakobissya_magiya_i_kich&objectId=1295734
    Це українське православя в повній красі!
    Хоча я не хотів би кидати тінь на все православя. В Греції за більш як тиждень побачив справді віруючих православних християн. Добрих, дружелюбних, набожних християн. В Україні православя асоціюється з мракобісям. А ще з округлими животами захланних батюшок...

16. comanche

comanche знайшовся

Все вірно, в моїх словах немає суперечності. Тому що стосуються вони двох різних площин.
    Якщо притримуватись християнського віровчення, то Бог дав людині вільну волю.
    А звідси випливає:
    1. Навіть якщо людина на 100% Є в Його власності, Він ніколи нею не скористається, не візьме її тіло і не піде декламувати промови. Дух Святий буде діяти через людину, але з дозволу людини.
    2. Як ви говорили вище, ніхто не може визначити спасенні ви чи ні, тобто діє через вас Дух Святий чи не діє.
    3. Якщо не можна перевірити, діє зараз через людину Дух Святий чи ні, відповідно як ми можемо ствердити, що Дух Святий завжди діяв, чи не діяв? Ніяк, тому що немає ніяких знарядь це перевірити. Ми можемо лише в це вірити.

Але під тим самим, ми розуміємо, що допускає роботу Духа Святого, завжди людина. Те саме, як людина може опиратись гріховній природі, тим легше вона може опиратись Божественній природі, адже зачата була у гріху.

17. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Визначення абсолютно не наукове. Слід розрізняти конфесійні визначення християнства і релігієзнавчі. Загальноприйнятого релігіезнавчого визначення християнства не існує.

18. Oxid

Oxid Well-Known Member

Взагалі ваш допис - офтоп, не по темі...
    Чи те, що деякі священники УГКЦ роблять якісь непотрібні речі, чи навіть підтримують в народі марновірство, чи з"їли всю їжу, яку би хтось інший мав би на вашу думку з"їсти, заставляє мене сумніватися в істиності Католицької Церкви і в тому, що в ній можна знайти спасіння? Зовсім ні...Я не протестант, бо вважаю догмати Лютера, від якого почався протестантизм, неправдивими... Навіть якщо протестанти поводять себе зразково і взагалі бездоганні, я не згоден з їх догматами, тому я не протестант... Я не атеїст чи секулярний гуманіст, бо вважаю догми атеїзму неправдивими, навіть якщо всі атеїсти поводять себе ідеально, і не мають животів...
    Тому ваші аргументи з нападками на УГКЦ, а якщо на УГКЦ, то і на РКЦ, бо ми є одна Церква, і на близких до нас всіх Православних церков, не діють... Люди не приходять в Церкву, тому що бачать, як там гарно поводять себе віруючі, а тому, що хочуть знайти там спасіння у Христі Ісусі...

---------- Додано в 09:23 ---------- Попередній допис був написаний в 09:21 ----------

Здається, ви маєте якесь упередження проти України...

19. yasam

yasam Well-Known Member

Є - називається життя святих. Наприклад читайте життя Миколая, чудотворця і архієпископа Мири Лікійської.

---------- Додано в 09:36 ---------- Попередній допис був написаний в 09:28 ----------

Пан Педро просто не розрізняє проблеми церкви від проблем батюшок. Пан Педро щиро хоче що батюшка був лицем (точніше животом церкви), але Бог дає тільки те добре, що люди хочуть, а не зле.

Це дуже дивна думка, бо негласна доктрина протестантських деномінацій про Грецьку православну церкву звучить так: "Belonging Without Believing". Чому Педро вибився з загального контексту цієї протестантської думки про Грецьку церкву я не знаю

---------- Додано в 09:38 ---------- Попередній допис був написаний в 09:36 ----------

Ви невірно написали. Правильно так: "В українських журналістів православя асоціюється з мракобісям"

---------- Додано в 09:41 ---------- Попередній допис був написаний в 09:38 ----------

Це теж проблеми українських журналістів, а не українського православ'я. Журналісти і про протестантів неопятидесятників напишуть журналістське розслідування, пошлють свого агента з прихованою камерою до пастора зцілитися, пастор зцілить, а в кінці журналіст заявить що він і до того на здоров'я не жалівся )))

---------- Додано в 09:45 ---------- Попередній допис був написаний в 09:41 ----------

І ще не розуміють чого на мій допис
    ви відповили
    У цій статті нічого немає про догматику. Нащо було її подавати. Ви ж, коли пацієнта зуб болить, пурген йому не виписуєте. Чи виписуєте? )))

---------- Додано в 10:06 ---------- Попередній допис був написаний в 09:45 ----------

Стаття "шедевр". Василь Расевич просто "професіонал". Зачіпив все і вся, навіть чехів: "тектонічних зсувів у релігійній свідомості європейців не станеться. Є ж там і дуже релігійні поляки та литовці. Є там і чехи – атеїсти."

---------- Додано в 10:11 ---------- Попередній допис був написаний в 10:06 ----------

Україно, знай своїх героїв в обличчя - Василь Расевич - борець з "мракобєсною" церквою:

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

При чому тут "наукове"? Що це фізика, чи математика?

Яке навантаження люди покладуть на певне слово, таке воно і буде. Де тут ви бачите науку?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)