Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Levko

Levko Well-Known Member

Я вас прошу... Ви жартуєте? Для людини котра приходить раз на рік до церкви Ісус є Господь і Спаситель...?! :mocking:
    Ви не вірите, але так є. Ходять через традицію, а більше всього, через страх, щоб Бог не покарав...
    Самі Таїнства не спасають людину від аду...

Останнє редагування: 16 жов 2013
  2. talavoda

talavoda Well-Known Member

Ви судите про те, чого не знаєте...

• Подобається Подобається x 3
  3. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

Левко правий. Церква на протязі сторіч тримала людей у темноті забороняючи вільне поширення біблій, та поширюючи свої умозаключення про посмертні муки, казани з смолою і тому подібне.
    А спастися можна було лише у випадку повного смирення перед церквою, або купівлею папської облігації... А як по іншому побудували б собор петра і павла в римі, і сотні інших будівель?. .
    Р А Б С Т В О С Т Р А Х У

• Подобається Подобається x 1
  4. Levko

Levko Well-Known Member

Дуже добре знаю, бо виріс в тому середовищі...
    Я не кажу, що всі ходять через традицію і страх, а більшість, ті про кого писав Оксід...

5. yasam

yasam Well-Known Member

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

що це?

плач за інших, чи оправдання себе?

---------- Додано в 23:01 ---------- Попередній допис був написаний в 23:00 ----------

7. ovod

ovod Well-Known Member

8. comanche

comanche знайшовся

Нажаль досвід показує, що нічого не є істинним. А церковне вчення мінялось і переписувалось з плином церковних соборів. Звісно воно має більше підстав бути прийнятим ніж тлумачення однієї людини, але аж ніяк не претендує на істинність в останній інстанції, адже прийде новий собор, внесуться нові зміни, то як ви зможете сказати що нова редакція є більш істинна за стару? чи буде у нас дві різні істини? Не зважаючи на все, церковні собори теж складаються з людей, які теж допускають помилки.

9. Oxid

Oxid Well-Known Member

Так, для таких людей Христос є Господь і спаситель...а ходять спершу рідше, згодом частіше...зерно проростає... А ставати в позу фарисея і судити митника не годиться, якраз фарисей і не бачив його серця, а Бог бачив...
    Але навіть і то є страх Божий, що веде до спасіння..
    Таїнства - видимі знаки невидимої Божої ласки, через дійні Таїнства людина одержує Божу благодать, і намагається жити в Божій ласці, без якої спасіння неможливе...
    Відчувається школа Нєвзорова і його "Уроки атеизма"... НАШИсти прішлі:haha:

Все одно християнство - не вчення, а істина - Христос...а взагалі, що у вченні католицької Церкви переписалося і змінилося на протилежне?
    Може й так, але після св. Літургії, а не замість, так само і протестанти після зібрання щось там обговорюють

• Подобається Подобається x 4
  10. ovod

ovod Well-Known Member

як коли....

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Загальні слова... А приклади розвороту на 180 градусів привести можете?

Собори, як правило, утверджували істину. Тобто, коли появлялися лжепророки з своїми догмами, на соборі ставилися всі крапки над І. Так, до прикладу, було утверджено догму про Трійцю, в яку ви самі тепер вірите.

---------- Додано в 09:48 ---------- Попередній допис був написаний в 09:48 ----------

або як хто. Але не нам судити інших.

12. Levko

Levko Well-Known Member

Випадково натрапив:

"Єдина різниця між віруючим і невіруючим полягає в тому, що перший повірив в те, що він є прощений, іншими словами, вибрав безплатний Божий дар прийняття, останній також залишається прощеним, але він не прийняв цього." Энди ван дер Мерве

13. Оленa

Оленa Well-Known Member

Все вірно. Нашими точками опори є соборні рішення Церкви, а вашими - одноосібні погляди Лютера (Расела, Уайт, Сміта....Аделаджі...і т.д.).
    В такому випадку марні слова апостола:
    Фил.2:2. то доповніть радість мою: щоб думали ви одне й те, щоб мали ту саму любов, одну згоду й один розум!
    Написано: (Фил.1:9) І молюсь я про те, щоб ваша любов примножалась ще більше та більше в пізнанні й усякім дослідженні.
    Слова апостола закликають до примноження пізнання і дослідження в любові. Думаю йдеться не тільки про те, що написано прямим текстом, але й про те, до чого людина доходить через досвід, відкриття і дослідження. Наприклад, ми віримо у безсмертність людської душі. Свідки ж не вірять, бо кажуть що в Біблії про це прямо не написано.... Але мова йтиме про молитву. Ми молимось за безсмертні душі тих, кого любимо незалежно чи ця людина поряд з нами, чи її уже з нами немає. Саме любов спонукає нас до цієї молитви. Адже "ніколи любов не перестає!" (1Кор 13:8). Ми ж не перестаєм любити Господа після того як Він помер на хресті.
    Церковне віровчення є істинним, бо побудоване на Істині. Ми віримо словам Господа, що Він дає Духа Святого, Котрий нагадує і навчає Церкву. Не знаю про які зміни віровчення ви пишете, але я теж вважаю, що соборне прийняття рішень має перевагу над одноосібним рішенням.

14. yasam

yasam Well-Known Member

А хто головує на соборі? Не Дух Святий?

15. comanche

comanche знайшовся

Ви зеперечуєте слова пана Левка, який також говорить що його слова будуються на істині, але кажете що церковні слова будуються на істині :) будьте послідовними. Виходить що ви ковдру тягаєте одне з одного :)

Ха :) Хто вам таке скзав що Дух Святий там головує? Головувала і головуватиме завжди людина. Така наша природа і від цього не втекти.

Так, по суті, собори для того і збирались щоб відкидати єресі. І це правильно.
    І повірте, я в жодним чином не хочу бути голослівним, я трішки покопирсаюсь в офіційних джерелах та надам усі факти постановлення та відміни якигось речей. Просто зазвичай, такий аналіз забирає не 20 хв робочого часу :) а трішки більше.
    хм, стоп стоп стоп, це відколи християнство не вчення? :) хіба ви не вчите людей як жити правильно? хіба ж Уся Біблія не посібник з того що треба робити, а що не треба робити? Мені здається це і є той сами набір правил. з 613-ти правил, якщо бути точним. Назвіть це законом, вченням, та як завгодно - суть від цього не поміняється.

16. yasam

yasam Well-Known Member

Ви напевне вірите в міфи:http://www.youtube.com/watch?v=uQTK4Qvnq5E

---------- Додано в 10:34 ---------- Попередній допис був написаний в 10:27 ----------

Про зміну постанов соборів: http://www.youtube.com/watch?v=6wdag1xWdDQ

---------- Додано в 10:44 ---------- Попередній допис був написаний в 10:34 ----------

Хоча історія знає "зміну" канонів через політичні реалії:http://www.youtube.com/watch?v=o1uwvO0-wr4
    Це, щоб бути об'єктивним, бо і на нашому городі росли і ростуть бур'яни. Але ми не кричимо, як протестанти (в яких будяки вище голови), що в нас ідеальна чистота.

17. Оленa

Оленa Well-Known Member

"Один Господь, одна віра, одне хрищення", "одна та сама любов, одна згода, один розум" - як досягти цих положень, якщо не вірити Церкві, а довіряти лише собі. Думаю тягне кодру той, хто покидає церкву через власні мотиви. Бог не є Богом безладу, безлад влаштовують люди, які шукають не Божого, а свого. Навіть в одній церкві є люди, котрі лише почали пити молоко і ті, що їдять тверду їжу. Усім знаходиться місце, ніхто нікого не осуджує. Суд церкви відбувається поза церквою і є певним стимулом для множення церков і роз’єднання християн.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Гм... а Святий Дух хіба не діє через людину?

19. Forpost

Forpost Стоїк

ну видно ні на один не зійшов,раз так спаскудили раннє християнство

---------- Додано в 12:34 ---------- Попередній допис був написаний в 12:31 ----------

зара цитату не найду,але Дух-діюча сила Бога .Не Сина як туть десь вище написали
    не тре Йому посередника в вигляді контейнера людського тіла.То тільки демони в тому контейнері мають крайню необхідність,і до потопу і після потопу
    .в святці частіше тре заглядувати

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

не розумію і до чого цей вислів? Ви вкурсі про що мова?

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)