Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Levko

Levko Well-Known Member

Цікаво, а чиє тлумачення я мав би подавати?:) Якщо я читаю Біблію, то і говорю те що прочитав в ній. Гірше би була якби я чиєсь тлумачення подавав...
    Це зле?

2. yasam

yasam Well-Known Member

Дуже зле. У вашому випадку варто читати лише те, що можна зрозуміти без тлумачення.

• Подобається Подобається x 1
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви мене запитуєте?

Ви ж самі сказали, що зле. Ви ж пишите, що проповідь повинна закликати до Бога, а тлумачення Біблії від людини є неправдиве.

4. Levko

Levko Well-Known Member

Так я і закликаю...:)

---------- Додано в 10:41 ---------- Попередній допис був написаний в 10:33 ----------

Я писав, що не можна опиратися у своїй вірі на чиїсь тлумачення.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну то не тлумачте.

6. Levko

Levko Well-Known Member

Тлумачити можна, опиратися на чиїсь тлумачення не можна.
    От, наприклад, я не раз з вами стикався у розмові на якусь тему і просив показати, де таке є написано в Біблії. Ви замість посилання на Писання, говорили, що так писали оці церкви, чи так написано в Катехизмі, чи ще щось подібне... Оце і називається опиратися у своїй вірі на людей, а не на Слово.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левко, ви граєте варята, чи як?

Є два варіанти.
    Я прислухаюся до ваших тлумачень, або до тлумачень отців церкви.
    В обидвох випадках я слухаю людей.

Чому ваше тлумачення є істинне, а отців церкви - ні?

До чого може довести глупість, яку ви говорите.... В Письмі, від якого "ви ні на йоту не відступаєте" сказано: йдіть і проповідуйте і учні,апостоли так і зробили. Добре, що тоді не було таких мудрегелів, які б вчили не слухати людей, а то б Боже слово в ті часи не поширилось би зовсім.

8. Оленa

Оленa Well-Known Member

Не можна опиратися на ваші тлумачення, а на церковні навіть обов’язково потрібно. Церква систематизувала християнське віровчення і воно є істинне. Досвід показує, що самостійне тлумачення кому як на голову прийде призводить до релігійного хаосу в Християнстві, а це в жодному разі неприпустимо. Релігійна розпуста роз’єднує християн, а церковне віровчення нас об’єднує і ми навіть живучи на різних континентах розуміємо один одного, бо знаходимось в одній вірі. З вами особисто ми живемо в одному місті і не розуміємось, хоча й читаємо одне і теж Писання. Бо ви керуєтесь буцімто власним тлумаченням, яке не співпадає з нашим розумінням Писання. Нічого доброго з цього не виходить, самі суперечки.:cry:

9. Levko

Levko Well-Known Member

Я не кажу, що моє тлумачення є істинне... :) Істинне тільки Слово Боже!
    ---------- Додано в 14:56 ---------- Попередній допис був написаний в 14:54 ----------
    100% не можна! Опирайтеся на Писання!
    Не згоден.
    Істинне тільки Писання!

---------- Додано в 15:09 ---------- Попередній допис був написаний в 14:56 ----------

Ми також. Он Оля живе на іншому континенті і ми розуміємо один одного...:tongue:

10. Оленa

Оленa Well-Known Member

В дискусіях з вами я так і робила! І ніц з того...
    Стан речей не залежить від вашої згоди. Те, з чим ви не згідні, є кращим від того з чим ви згідні. І ви не можете цього заперечити, бо не маєте аргументів.

11. Levko

Levko Well-Known Member

100% не можу. А не можу, бо ми з вами в деяких питаннях віри опираємося на різні точки опори...:)
    От, наприклад, я не згідний з тим, що молитися за померлих є правильно. І я не зміг довести цього коли спілкувався на цю тему з однією дописувачкою. А чому не міг? Бо вона у своїх твердженнях опиралася не на Писання, а на догми церкви. Її не хвилювало те, що цього немає в Писанні. Вона говорила, що якщо чогось немає в Писанні, то ще не значить, що цього робити не можна...:crazy:

12. talavoda

talavoda Well-Known Member

Я не питала про те чиє тлумачення Ви подаєте... а з якою ціллю Ви разом з Писанням наводите своє тлумачення.
    І при тому кажете, що співчуваєте тому хто читає і, можливо, прислухається до Ваших слів...
    Тобто, Ви повністю знімаєте з себе відповідальність за те, що говорите... Дивна проповідь виходить.
    Так... тому, що опираєтесь на одне вчення і розуміння Святого Письма - тобто, приимаєте тлумачення інших людей.

Останнє редагування: 16 жов 2013
  13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Мудра жінка. Про інтернет в Біблії нічого не сказано, маєте право піти гет звідси.

14. Levko

Levko Well-Known Member

Я не казав, що співчуваю тому, хто читає те, а тому, хто опирається. Це різні речі.

---------- Додано в 17:38 ---------- Попередній допис був написаний в 17:33 ----------

Сказано і про Інтернет, Миху:
    І проповідана буде ця
    Євангелія Царства по цілому світові
    , на
    свідоцтво народам усім. І тоді прийде
    кінець! Матв.24:14
    Якщо Бог сказав, що Євангелія буде проповідана по цілому світу, то Він і подбав яким чином це станеться.
    Я проповідую у Львові, а читають на інших континентах, чим не по цілому світі... ;)

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тоді вам і море по коліна... Бачу те, що хочу, вірю в те, що вигідно.

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я зрозумів... Євангелія - це Левкові проповіді. Круто ви взялись-те. То ж треба, біблійну цитату про розповсюджування Євангелія пришпелити до власних проповідей.

17. Oxid

Oxid Well-Known Member

Єдина причина, чому людина може прийти в Церкву, напочатку нехай раз чи двічі на рік, прийняти святі Христові Таїнства, є віра в Христа, тому, що Ісус Христос для цієї людини є Господь і спаситель, тому що він залишив заповідь"Хто їсть Моє тіло і п'є Мою Кров, той має життя вічне"...Не вірю і ніколи не повірю, що людина може приходити в храм з року в рік просто так, через традицію, чи тому, що така мораль теперішнього суспільства (мораль сучасного суспільства зовсім не така), чи її хтось примушує...з часом людина починає відвідувати храм і приймати Таїнства набагато частіше...:)

• Подобається Подобається x 3
  18. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

і що це саме головне в нашому житті?
    Прийти раз чи 2 рази на рік пампушку і випити вина в церкві?

19. Oxid

Oxid Well-Known Member

А як правильно? Так?:crazy:
    Хорошо, что нет Царя.
    Хорошо, что нет России.
    Хорошо, что Бога нет.
    Только жёлтая заря,
    Только звёзды ледяные,
    Только миллионы лет.
    Хорошо - что никого,
    Хорошо - что ничего,
    Так черно и так мертво,
    Что мертвее быть не может
    И чернее не бывать,
    Что никто нам не поможет
    И не надо помогать.

20. ABDURAKHMAN

ABDURAKHMAN Well-Known Member

з духовної точки зору це якось дуже тілесно та примітивно, даютьс9 взнаки пережитки язичницьких вірувань...
    А з тілесної точки зору:
    "це все хуйня це все до сраки"

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)