Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. ovod

ovod Well-Known Member

є певні критерії....те що сприяє життю...знач то поближче до істини...то шо відбавляє....

є думка шо мягке і мінливе живе довше ніж навічно замуроване....
    Ісус добавляє...

---------- Додано в 22:22 ---------- Попередній допис був написаний в 22:20 ----------

до речі чому Ісус підносить дітей вище розумних...інтелектуальних..досвідчених дорослих?

2. yasam

yasam Well-Known Member

Тому що в них немає лицемірства. Шановний, прочитайте всю главу, і не виривайте з контексту. До слів Христа якусь м'якість і твердість рослин приплітати, це нонсенс.

3. Сергій аспірант

Сергій аспірант Well-Known Member

Ви ним думаєте? Помітно. Перший раз бачу людину , якуа це сама щиро визнала.

4. ovod

ovod Well-Known Member

не тільки....надибав шойно.....інтересно....
    http://www.vertograd.ru/news/blizosta-ezoterika-blizost-2/

5. talavoda

talavoda Well-Known Member

Я про те, що коли людина справді шукає Божої науки то отримає її...
    Можливо, почне шукати пояснення розумом а отримає розуміння серцем...

Просіть, і дасться вам; шукайте, і знайдете; стукайте, і відчинять вам.
    Кожний бо, хто просить, одержує; хто шукає, знаходить; хто стукає, тому відчиняють.
    (від Матея: 7:7-8)

Я сьогодні якраз про те думала і хотіла написати таке:
    Подивіться, як віддано, щиро, безумовно і з повною довірою люблять діти змалечку, задовго до того як можуть приймати рішення.
    Це потім для них прийняття власного рішення іноді важливіше від суті того, що вирішують... особливо це помітно в підлітковому і дуже молодому віці.
    А спочатку, діти просто люблять - це для них саме природнє почуття... Тому ми і повинні стати як діти і повернутись знову до тієї безумовної любові...

Можливо, тому...

• Подобається Подобається x 2
  6. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тому що діти є щирі і безпосередні, а дорослі - хитрі, лукаві, брехливі, корисливі.

• Подобається Подобається x 1
  7. talavoda

Так.
    Я так не думаю... в кожному випадку далеко не всі.

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ясно, що не всі, мова йде про тенденції.

9. talavoda

Можливо, що тут йдеться, трохи в іншій формі, про лагідність і сумирність серця... про смиренну м'якість, піддатливість людини Божій волі...

10. Levko

Levko Well-Known Member

Бо
    "Боже й немудре розумніше воно від
    людей, а Боже немічне сильніше воно від
    людей!"1Кор.1:25

А в іншому місці Ісус говорить:
    "Оце посилаю Я вас, як овець
    між вовки. Будьте ж мудрі, як змії, і невинні,
    як голубки.
    " Матв.10:16

---------- Додано в 09:33 ---------- Попередній допис був написаний в 09:14 ----------

В Левка є Ісус..., а це найголовніше, Миху...:)
    Що з того, що в мене був колись і Катехизм, (котрий я навіть читав), що з того що в мене було Писання, котре я також намагався читати? Це все було мертвим і не приносило мені ніякої користі, поки я не відкрив своє серце для Бога і поки Ісус не ввійшов в нього. Після цього Писання ожило для мене, стало реальністю, Бог став живою реальністю... Дух Святий почав зсередини відкривати і досі відкриває через Писання Божу Волю про мене і для мене!

11. Oxid

Oxid Well-Known Member

Ісус є у всіх християн, навіть тих, охрещених в дитинстві, яких вважають номінальними християнами...Церква якраз лояльна до номінальних християн і не відштовхує їх...

Останнє редагування: 15 жов 2013
  12. Оленa

Оленa Well-Known Member

Катехизм - це свого роду ортодоксія християнської віри, складена на основі Писання. Щоб не стати єретиком, дуже корисно звіряти свою віру з тим, що викладено у катехизмі. Бо людина схильна помилятись і невірно розуміти Божу науку. Як ви й писали: "Боже й немудре розумніше воно від людей"
    І навпаки: самовпевненість у власному "правильному" розумінні породжує безчисленну кількість "правильних" пастирів і їх прихильників, які у своєму середовищі вважаються народженими згори, хоча й навчають по -різному.
    Тобто складення катехизму є річчю корисною і важливою, яку не варто недооцінювати.

13. Levko

Levko Well-Known Member

Я звик усе звіряти з Писанням...

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я прихиляюсь до думки, що істина - це те, що випробовано часом. Всяка брехня може довго жити, але має свій кінець, а істина - вічна. Тому, якщо у питаннях релігії хтось має думку, важливо знати: хто він і звідки.
    Левко це очевидно теж розуміє, а тому скриває хто він і від кого.

15. Оленa

Оленa Well-Known Member

Так катехизм - це свого роду компас, скерований на Писання. Без компасу люди блукають у власних поглядах.
    За результатами такого блукання можна поспостерігати у ютюбі.

16. Levko

Levko Well-Known Member

Маю великий сумнів, щодо цього, бо сам був колись "номінальним християнином", як ви кажете. Ісус не був для мене тоді Господом і Спасителем.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

щоб ніхто не міг вихвалятися.

Наявність знань не є ознакою сильної віри. Комусь для віри потрібно стільки знань, а комусь - стільки.
    Знання є для віри і навряд чи навпаки.

---------- Додано в 13:28 ---------- Попередній допис був написаний в 13:26 ----------

Я б сказав, ви звикли свої власні думки підтверджувати Писанням, які би вони не були.

18. Levko

Levko Well-Known Member

Я не скриваю...:)
    Катехизм написали люди. Це людські тлумачення Біблії. Все людське не є досконалим. Досконалим є тільки Писання.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Інша справа, коли Писання тлумачить Левко, нє?

Левко, Писання написане для людей. Люди його й тлумачать. Тлумачите Біблію і ви. Так в чому справа?
    Чи ви не людина?:empathy:

20. Levko

Levko Well-Known Member

Але я не опираюся на тлумачення людей...:)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)