Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

:)))

Якщо Сам Бог вже рішив, то рішення людини до одного місця.

Якщо людина рішає після рішення Бога, то яку роль грає рішення Бога?

Левко, знову вішаєте локшину на вуха довірливих "християн"?

2. talavoda

talavoda Well-Known Member

Тут вам дуже добре відповів Мих.
    Коли говорити про вибір, то людина може, звичайно, не відкликнутись на Божу любов,
    намагаючись її не помічати, чи пригасивши її в собі... але кожна любов іде від Бога.
    І навіть наведена Вами цитата в багатьох перекладах звучить просто:
    "Ми любимо, бо Він перший полюбив нас." (1 Йоана 4:19)

Мені насправді цікаво, п. Левку, як Вам вдається все так розділяти... коли в Святому Письмі написано:

16. Ми пізнали й увірували в ту любов, яку Бог до нас має. Бог є любов, і хто перебуває в любові, той перебуває в Бозі, і Бог перебуває в ньому.
    17. Любов у нас звершується в тому, що ми маємо довір'я в день суду, бо як Він є, так і ми в цьому світі.
    18. Страху нема в любові, а, навпаки, досконала любов проганяє геть страх, бо страх має в собі кару, а хто боїться, той недосконалий у любові.
    18. Ми любимо, бо Він перший полюбив нас.
    19. Коли хтось каже: «Я люблю Бога», а ненавидить брата свого, той не правдомовець. Бо хто не любить брата свого, якого бачить, той не може любити Бога, якого він не бачить.
    20. І таку ми заповідь одержали від Нього: «Хто любить Бога, той нехай любить і брата свого.»
    (1 Йоана 4:16-20)

• Подобається Подобається x 2
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я зрозумів, кожного разу ви робите вибір: любити Бога, чи не любити.
    Слава Богу, що у мене такого вибору нема.

4. Levko

Levko Well-Known Member

Рішення Бога полягає в тому, що Він послав у світ Свого Сина, що Той став жертвою за гріхи людини, і щоб кожен, хто прийме цю жертву не вмер, а мав життя вічне. Ів.3.16
    Рішення людини- прийняти, чи відкинути цю Жертву.
    Все дуже просто, Миху.
    Як немає?
    Ви приречені любити Бога, чи як?:)
    Щось я вас не впізнаю..., або не розумію до кінця...:scratch_one-s_head:

• Подобається Подобається x 1
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Саме так. Для мене не стоїть питання вибору.

6. Levko

Levko Well-Known Member

Ви ніколи не приймали рішення щоб любити Бога, щоб вірити Йому?
    Бог Сам це вирішив за вас?:)

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

А ви приймали рішення коли-небудь любити своїх батьків, чи не любити?

Неудачний приклад....

Напевно, коли покинули церкву і перехрестилися, таки вирішили нелюбити і піти проти їх волі.

8. ovod

ovod Well-Known Member

ви вже спасенні?

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Це питання не до мене. Людина не може сама себе спасти. Все в Божих руках.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тому ми можемо лише вірити, надіятися і любити.

• Подобається Подобається x 3
  11. yasam

yasam Well-Known Member

Молитва Оптинських старців

Господи, дай мені з душевним спокоєм зустріти все, що принесе мені цей день.
    Господи, дай мені цілком віддатися Твоїй святій волі.
    Господи, на всяку годину цього дня у всьому настав і підтримай мене.
    Господи, які б я не одержав звістки протягом цього дня, навчи прийняти їх зі спокійної душею і твердим переконанням, що на все є Твоя свята воля.
    Господи, відкрий мені волю Твою святу для мене і тих, хто мене оточує.
    Господи, у всіх моїх словах і помислах Сам керуй моїми думками й почуттями.
    Господи, у всіх непередбачених випадках не дай мені забути, що все послано Тобою.
    Господи, навчи правильно, просто, розумно поводитися з усіма домашніми і тими, хто оточує мене, старшими, рівними і молодшими, щоб мені нікого не засмутити, але всім сприяти до блага.
    Господи, дай мені силу перенести стомлення дня, що настає, і всі події протягом дня.
    Господи, керуй Сам Ти моєю волею і навчи мене молитися, сподіватися, вірити, любити, терпіти й прощати.
    Господи, не дай мене на сваволю ворогам моїм, але заради імені Твого святого Сам води й управляй мною.
    Господи, просвіти мій розум і серце моє для розуміння Твоїх вічних і незмінних законів, що управляють світом, щоб я, грішний раб Твій, міг правильно служити Тобі і ближнім моїм.
    Господи, дякую Тобі за все, що зі мною буде, тому що твердо вірю, що тим, хто любить Тебе, все сприяє до блага.
    Господи, благослови всі мої виходження й входження, діяння справ, слова і помисли, удостой мене завжди радісно прославляти, оспівувати й благословляти Тебе, тому що Ти благословен єси на віки вічні. Амінь.

• Подобається Подобається x 4
  12. ovod

ovod Well-Known Member

це була іронія....ви тепер з левком помінялися місцями у питанні щодо любові.....як він колись щодо спасіння...

13. Levko

Levko Well-Known Member

Нічого не розумію...:scratch_one-s_head:
    Ніби прості речі, а якось не йде розмова...

Щодо мене, то Бог не завжди був Батьком для мене. Тобто, Він завжди мене любив, але я не відкликався на Його любов, можна сказати, що був час, коли я не був Його сином. Його сином я став тільки тоді, коли прийняв Його любов...

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не зрозумів. Звідки ви таке взяли?

---------- Додано в 15:33 ---------- Попередній допис був написаний в 15:07 ----------

У Левка нема системних знань що до тлумачення Біблії. Він говорить те, що на даний момент приходить в голову, а потім різними способами відстоює сказане, навіть якщо воно немає жодної логіки.

Так само вийшло з спасінням.
    -Я вже спасенний.
    -а якщо завтра відмовишся від Бога?
    -тоді вже завтра неспасенний, а нині - спасенний.

Отак плоско, як в англійському анекдоті.

Отак і ходить спасенний народ, який ще невідомо, чи буде спасенний. Самообман? Зате дуже позитивний - підвищує настрій і дарма, що багато нині так званих спасенних, завтра можуть піти у пекло.

Правдива церква вказує, пропонує правдивий шлях до Бога. Правдива церква не визначає хто є спасенний, а хто не є спасенний, бо Господь - Єдиний Правдивий Суддя. Церква не вчить, що кожна людина є сама собі суддя і таким чином сама визначає: пекло, чи рай. (було б не зле, нє?) Я не вірю релійгійній організації, яка штучно внушає так зване "позитивне мислення", типу, о, ти вже здоровий, о, ти вже спасенний.
    Я не вірю адептам, які приховують назву своєї церкви, бо хто ходить в темноті не може говорити про Світло.

15. Levko

Levko Well-Known Member

Що для вас означає "відмовишся від Бога"?

16. talavoda

talavoda Well-Known Member

Не можна... як і не можна все пояснити.

17. Levko

Levko Well-Known Member

То точно!
    Вкотре переконуюсь в цьому...

18. ovod

ovod Well-Known Member

є принципово різні підходи до тлумачення Біблії....я би так сказав)....

перший це коли пробуєш розумом пояснити те чого не ше не відчуваєш(чудеса, різні духовні прояви)

другий це коли частину цих проявів відчуваєш і пробуєш пояснити і шукаєш відповідності в Біблії....

який підхід кращий?

---------- Додано в 20:08 ---------- Попередній допис був написаний в 19:59 ----------

там трохи інакше з моєї сторони.....просто непросто пояснити)))

такий самий самобман як і у всіх церквах.....посповідався і ходить довольний безгрішний....

шляху до істини ніхто не знає....звідки знати шо туди йдем?
    позитивне мислення це хороша штука....тільки потрібно правильно користуватися.....а використовувати згідний....можна по-різному.....

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Оводе...
    У церкві є катихизм. Берете і читаєте. А що є у Левка? У Левка є власна думка. А власна думка - річ мінлива.
    Завтра Левко такого не казав і крапка.

20. ovod

ovod Well-Known Member

не буду пояснювати бо ясам мене не розуміє))))

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)