Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якщо є Любов, то Вона приречена любити. Але виявляється, що жодна любов нездатна викликати відповідну реакцію у будь-кого.

Ті люди, які несприймають Любов від Бога, очевидно вважають, що Бог не є Любов. Скоріш за все вони вважають, що любов є тоді, коли вони люблять.

• Подобається Подобається x 4
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я собі ніяк неуявляю, я просто запитав, гіпотетично: Якщо б Бог вас не полюбив першим, ви б Його полюбили?

3. Levko

Levko Well-Known Member

Часто згадую як Сергій Аспірант раз сказав, що для релігійної людини все що є просте про Бога не може бути правдою.
    Навіть сказати, що я люблю Бога за те, що Він мене любить- це занадто просто, тре якось ускладнити...:)
    Так само для релігійної людини є занадто просто прийняти те що Бог кожному, хто увірує в Його Сина дарує спасіння просто так, безплатно, тільки через те що Він любить...:)

4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Побільше читайте Аспіранта, він вас заведе.

Левко, ви перші порухали тему "за що ми любимо Бога". І самі написали за що ви Його любите. Я не знаю що ви собі думали, коли написали причини любові до Бога, але я цілком згідний з Ясам. У вас просто бартерна любов, я б сказав - корислива. Ви ні словом не сказали, що любите Бога просто так, просто, що Він є вашим творцем, Отцем. У вас все мах на мах, як у торгашів. От задумайтесь, чому ваша дитина вас любить. За те, що ви даєте її гроші? За те, що ви допомагаєте дитині зробити домашні уроки? Чи може за те, що ви її годуєте? Звичайно, все це є наслідки любові і її прояви, але ви не сказали головного. Тому так і вийшло.
    І взагалі, Левко, у вас дуже легковажні твердження у напрямку релігії, часто необгрунтовані, але самовпевнені. Для мене телогія - це майже точна наука. Не можна кидатися словами як попало. Можливо, для одних людей послухане від вас - це трепєщуща істина, але якщо хоть трохи заглибитися, надати кожному слову поглиблине значення. то виникає чимало запитань, на які ви самі немаєте відповіді, а тому думаєте, що до вас хтось придирається.

• Подобається Подобається x 2
  5. Levko

Levko Well-Known Member

Я писав про це, Миху, може ви пропустили мій допис:)

---------- Додано в 22:59 ---------- Попередній допис був написаний в 22:35 ----------

"Ми любимо Його, бо Він перше нас
    полюбив." 1Iван.4:19

В ап.Івана також бартерна любов до Бога?;)

6. talavoda

talavoda Well-Known Member

Наведена Вами цитата говорить більше про те, що Бог є джерелом нашої любові...
    бо Його Любов розпалює цей вогонь в серці, ми здатні любити, бо Він обдаровує нас Своєю Любов'ю...
    Він любить в нас і крізь нас. Це зовсім не те ж саме, що сказати - "ми любимо Бога за те, що Він полюбив нас".

• Подобається Подобається x 4
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

5 баллів! Вчіться, Левко!

8. Levko

Levko Well-Known Member

Так згідний з вами, ми любимо людей, бо "Бог є джерелом нашої любові" і "Він обдаровує нас Своєю Любов'ю".
    А Бога любимо "бо Він перше нас полюбив." 1Iван.4:19
    Що тут такого складного...:dntknw:

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Власне нічого складно, але ви так не зрозуміли те, що написала Талавода.

• Подобається Подобається x 1
  10. Levko

Levko Well-Known Member

Зрозумів, Миху, я все зрозумів, що написала п.Талавода...:)

11. talavoda

talavoda Well-Known Member

З Вашого попереднього допису виходить, що ні...
    або зрозуміли не так як я написала.

12. yasam

yasam Well-Known Member

А хіба можна влити молоде вино у старі міхи?

13. Levko

Levko Well-Known Member

...або Ви зрозуміли не так як я написав...:)

Я говорив саме про любов нашу до Бога.
    Любити Бога- це наш свідомий вибір! Любов, до речі- це зажди вибір!
    Бог за нас не робить цей вибір. Він же ж не любить Себе "в нас і крізь нас", як ви писали вище...

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Знову пишите байки для "віруючих".

Якщо би ви розуміли що таке любов, то ви б не писали про таке.
    Якщо ви когось любите, то ви не в стані його ненавидіти, або відноситися байдуже. Хочите ви того, чи не хочете, але любов іде з середини і з тим почуттям нема ради щось зробити. А ви кажете вибір.
    Якщо для вас повстає вибір: любити, чи не любити, то це і є вибір, який граничить навіть з ваганням, а якщо людина любить, то нема вагання! Любов - це не вибір, любов - це однозначність, це доля. Це Бог торкнувся струн людини ПЕРШИМ, тому людина любить, бо всяка любов іде від Бога, навіть та, якою людина любить Бога.

З Днем народження, Левко!

15. Levko

Levko Well-Known Member

Тобто людина ні причому? Робот?
    Я думаю, що любов- це все таки вибір. Якщо би це не був вибір, то не було б першої заповіді, котра каже- "Люби Бога усім серцем, усім розумом і всією силою своєю..."
    Бог зробив Свій вибір- полюбив людину, аж до смерті, тепер дає вибір людині... Людина може, або полюбити Його і жити вічно, або відкинути і мучитись вічно...

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левко, от скажіть, яке відношення має поняття "любов" до робота? Думайте, хоть трошки перед тим, як таке писати.

17. Levko

Levko Well-Known Member

При чому тут я? То ви написали, що любов- це не вибір, а вибору не мають тільки роботи...
    :)

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

хто сказав?

19. Oxid

Oxid Well-Known Member

Просто сьогодні слухав одного православного монаха, як він відповідав на запитання, хто спасеться, трохи жартом, а трохи серйозно...

• Подобається Подобається x 2
  20. Levko

Levko Well-Known Member

Він уже давно вирішив хто куди потрапляє.
    Зараз саме ми вирішуємо де проведемо вічність...:)

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)