Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Romko

Romko Дуже важлива персона

Прокльони....не сумніваюсь,що вони існують...
    Ніхто не знає,коли вони збуваються...який збіг обставин потрібен,щоб прокльон досяг своєї мети....
    І яку силу ненависті потрібно мати,вкладаючи в той прокльон,щоб він справдився...
    Не вірю в чари-бари,кров чорних когутів зарізаних при повному місяці і тепе.
    Але щось існує...я відчув...і відчуваю то на власній шкурі....

• Подобається Подобається x 1
  2. Василь

Василь Well-Known Member

Нє! Йдеться про стосунки особистість-особистість, а не про секс!

3. Levko

Levko Well-Known Member

Нема такого гріха, котрого Господь би не міг, чи не хотів би простити, коли людина кається і визнає свій гріх!

• Подобається Подобається x 2
  4. Romko

Romko Дуже важлива персона

То,Онопрієнко,Чикатило будут на небі? А Ульянов і Джугашвілі сотоваріщі? А Шикльгруббер і Ко? Як то файно...всі сі спасут і будут в райских кущах на арфі лабати і "Кагор" квасити.. Нє,я в таку компанію не хочу...

5. Levko

Levko Well-Known Member

Ромку, ти не дочитав до кінця мій допис- "...коли людина кається і визнає свій гріх!"

6. Levko

Levko Well-Known Member

Хто знає? А може вони перед самою смертю визнали, розкаялися перед Богом за свої гріхи і Бог подарував їм спасіння?
    Я вірю, що зустріну на небі багато людей, котрі були відомими грішниками і злочинцями за свого життя тут на землі...

7. Filosof

Filosof Well-Known Member

Я тоже не хочу у таку компанію. Та і не думаю я, що тиранів та маньяків пустять у рай. У євреїв, наприклад, нема поняття пекла. І вони вірять у те, що душа смертна. Тобто якщо не пустили до раю, то душа знищується.

8. ovod

ovod Well-Known Member

тобто можна прийти покаятися в під кінець життя? а до того часу можна грішити скільки влізе?

---------- Додано в 16:38 ---------- Попередній допис був написаний в 16:36 ----------

а як будуть регулюватися відносини - за допомогою власних систем цінностей(моралі) чи за допомогою законів?
    значить можна?

9. Василь

Василь Well-Known Member

Основні засади розбудови взаємин - добровільність та конституційна одностайність, яка є теж добровільною. А все, що не відповідає цим засадам, є владою насилля, а не формою взаємин і повинно бути визнане нечинним конституційним судом спільноти. Таку я бачу регуляцію.

10. ovod

ovod Well-Known Member

11. Василь

Василь Well-Known Member

12. ovod

ovod Well-Known Member

13. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

тобто, вам "палюбому" світить "небо"? без варіантів? :))) а де бронюються місця?

---------- Додано в 18:52 ---------- Попередній допис був написаний в 18:47 ----------

ну але ж у притчі про Лазаря багач каявся у пеклі, просив, молив, але ... тойво прірва розділяла... і, відповідно до християнського вчення, той багач дотепер там шквариться, і будуть його муки ВІЧНІ! Ніякого шансу для такої душі. Чи не надто велика кара у вигляді ВІЧНИХ мук за таку незначну провину, як насолода матеріальним протягом якихось 60-70 років?

---------- Додано в 18:58 ---------- Попередній допис був написаний в 18:52 ----------

маленьке зауваження: очевидно, йшлося про іудаїстів? Просто знаю євреїв християн.

в індуїстів існує "коло самсари": нагрішив - спокутуй, і звичайні душі через коло народжень та смертей можуть прийи до Бога, тобто прийдуть тоді, коли остаточно втомляться жити для себе і займуть своє істинне місце у духовному світі (стануть слугами Бога). Окремі ж душі богопротивників (демонів) також повернуться до Бога, але не в якості індивідуальної душі-слуги, а як елемент свіла Бога (демони розпорошуються у сяйві Бога).

• Подобається Подобається x 3
  14. Мих

Мих Дуже важлива персона

угу... лиш є шеол, ад.... а пекла :)нема.

---------- Додано в 21:00 ---------- Попередній допис був написаний в 20:55 ----------

угу... Господи, я піду до Тебе, якщо Ти візьмеш ще мого кума...

Ну й смішні ви...

15. Levko

Levko Well-Known Member

Я б не радив...:)
    В пеклі каятися уже пізно.
    Це можна зробити тільки перебуваючи у фізичному тілі і ніяк інакше!
    Якби можна було спастися поза тілом, то не потрібно б було Христу приходити і вмирати в саме в людському тілі.

---------- Додано в 22:31 ---------- Попередній допис був написаний в 20:47 ----------

Місця тут "бронюються"- Iван.3:16:)

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

А чому пізно?
    Аквінтас колись добре пояснив. Бо там нема часу: сьогодні ти поганий, а завтра -добрий. Там є ти такий, який є.

17. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Десь написано - людині потрібно раз померти. А потім суд. До речі, Судді я довіряю повністю. Не забувайте, що це Суддя люблячий. І кожна склянка води подана в імя Ісуса Христа буде зарахована.

18. SemperTiro

SemperTiro Well-Known Member

каятися ніколи не пізно :)
    з приводу підкресленого: то десь написано у Святім письмі (саме такими словами)?

Чогось собі так гадаю, що ми нашим людським розумом не можемо навіть осягнути того, що Христу потрібно робити, і чого не потрібно :sad: Можливо, думка щось у собі має, але формулювання не дуже...

тільки б навчитися подавати ту склянку не заради того, щоб вона була зарахована, а саме "в ім"я Ісуса" (чи Отця, чи Духа)... але так важко жити не за пинципом калькуляції: я - тобі, ти - мені...

19. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Правильно, як казав Ісус, нехай твоя ліва рука не знає, що робить права.
    На щастя, таких людей є безліч. Хоч всі і не можуть бути Матерями Терезами.

20. Levko

Levko Well-Known Member

Точно! Каятися ніколи не пізно поки живеш на цій землі!

Недавно роздумував про народження згори.
    Ісус чітко і конкретно сказав, що хто не народиться згори- той не може ввійти в царство Боже, іншими словами- той не зможе спастися.

Що означає народитися фізично?
    Народитися фізично- значить отримати свою сім"ю, своїх рідних осіб: тата, маму, братів сестер...

Духовне народження- це те саме.
    До народження згори Бог для людини є Кимось чужим, далеким і недоступним, Особою з Якою в людини нема безпосередніх стосунків.
    Після народження згори людина входить в Божу сім"ю, де Бог для неї стає Татом, з Котрим можна спілкуватися, мати близькі і родинні стосунки. Народжена згори людина починає відчувати братні, родинні відчуття до людей, котрі також пережили це народження.

Я це пержив колись і досі переживаю це сильно на собі. Крім фізичного свого дому і рідних по крові людей у мене з"явилася ще й інша, досконаліша духовна сім"я, де Бог є моїм Татком, а люди, для котрих Він є також Татком стали для мене рідними особами.

Еф.2:19 Отже, ви вже не чужі й не
    приходьки, а співгорожани святим, і
    домашні для Бога,

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)