Про спасіння

Discussion in 'Християнство' started by Levko, Apr 1, 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 vote(s)
    50.0%
  2. ні

16 vote(s)
    20.0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 vote(s)
    30.0%
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Оленa

Оленa Well-Known Member

Саме Православ’я роз’єднане у собі. Тож на даному історичному етапі можливі два варіанти: перший - це коли два сусіда (Православ’я і Католицизм) не спілкуються між собою, не вітаються і взагалі ігнорують один одного - це в кращому випадку, або що гірше - ворогують, сваряться і розпускають плітки. Другий варіант: сусіди вітаються, спілкуються, разом вирішують певні справи, разом святкують, в потребі допомагають один одному, не втручаючись в особисті справи один одного. Як на мене, то другий варіант є кращим.

• Подобається Подобається x 2
  2. yasam

yasam Well-Known Member

Саме православя НЕ розділене в собі

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ясам, ви просто в чорних окулярах...:scratch_one-s_head:

4. yasam

yasam Well-Known Member

такого розколу як протестанти в нас не було ніколи. Хоча ні, в 1054 році від православ'я відколовся рим

5. yasam

yasam Well-Known Member

Другий варіант є кращим, але він нічого спільного з церковною єдністю не має. Церква єднається навколо Тіла і Крові, а не навколо ієрархів.

6. talavoda

talavoda Well-Known Member

Так. Церква є Тілом Христовим, тому вона - єдина.
    Православна і Католицька Церква як сестри, котрі посварились...
    А сестри можуть жити як вороги, а можуть насправді бути рідними.
    І справжній вибір роблять не ієрархи, а ми з вами.

• Подобається Подобається x 1
  7. yasam

yasam Well-Known Member

Взагалі не правильно казати Православна Церква. Правильно Православні Церкви.

А хто заважає знімати анафеми 1054 року. Вперед, знімайте.

Ми віримо що Церквою керує Христос.

8. talavoda

Ісус хоче щоб всі були одно:
    20.Та не лиш за цих молю, але і за тих, які завдяки їхньому слову увірують в Мене,
    21.щоб усі були одно, як Ти, Отче, в мені, а я в Тобі, щоб і вони були в Нас об'єднані; щоб світ увірував, що Ти мене послав.
    (Євангеліє від Йоана 17:20-21)

• Подобається Подобається x 1
  9. Levko

Levko Well-Known Member

Цікаве висловлювання, ще не чув такого...:)
    Як тоді "посварені" можуть вчити, що треба жити в мирі, прощати...? Щось не в"яжеться трохи..., вам не здається?:)

10. yasam

yasam Well-Known Member

talavoda, вітаю, ви нагодували троля. Як казав маленький принц: "мы в ответе за тех, кого приручили" )))

11. talavoda

будь ласка...

Можливо, що посварені, коли насправді люблять - то стараються простити і шукають примирення... і можуть навчити своїм прикладом краще ніж словами.

12. yasam

yasam Well-Known Member

В вас є Тіло і Кров Христова? І в нас є. І як казав Христос: "хто не проти вас, той за вас". Ви не проти нас? І ми не проти вас. Висновок....

---------- Додано в 21:02 ---------- Попередній допис був написаний в 21:01 ----------

А словами типу посварені сестри ми лише кидаємо кістку кусаючому псу.

---------- Додано в 21:04 ---------- Попередній допис був написаний в 21:02 ----------

13. Levko

Levko Well-Known Member

Я вас прошу...

Просто, я вважаю, що церква Христова- це не деномінація, чи якісь певні деномінації, а окремі люди з будь-яких християнських деномінацій, котрі народилися згори, примирилися з Богом і живуть для Нього. Саме за такою Церквою прийде Ісус.

14. yasam

yasam Well-Known Member

Тобто за неопятидесятниками. Ніц нового від вас не дочекаєшся. Як не цікаво з вами розмовляти.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Справа в тому, Левко, що здалеку завжди добре видно, а під носом, як правило - зась.
    Задайте аналогічне запитання протестантам: чого вони пішли від церкви і зразу зрозумієте "чуже".

А тоді давайте оцінку.

16. Levko

Levko Well-Known Member

А підкреслене ви не не встигли ще прочитати, чи вам, головне перекрутити?:)

17. yasam

yasam Well-Known Member

Головне, що я встиг прочитати між вашими рядками

18. talavoda

...

Висновок хороший... тільки Ви чомусь вже котру сторінку без причини розмахуєте списом чи шаблею...)

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Яке то має значення хто ким себе вважає? Он Сергій-Аспірант вважає себе християнином, а вас, Левко - ні.

І взагалі, люди ходять до церкви, а не церква ходить за людиною. Так що, якщо людина каже: церква є там, де є Я - обманює.

Є церква, з своїми догмами, своїми традиціями і вченням. Хочеш - ходи до церкви, хочеш - приймай її вчення і будь членом церкви. А не хочеш - не приймай всього того і відповідно не вважай себе членом церкви.

Але якщо людина вигадала свої правила і догми, звинуватила церкву у неправильності (Лютер), і ще при тому заявляє: я - церква... я - християнин і ми всі одна церква... ну це ж лицемірство, нє?

• Подобається Подобається x 2
  20. yasam

yasam Well-Known Member

слово моє меч двосічний )))

Thread Status:
Not open for further replies.
а де твій аватар? :)