Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. yasam

yasam Well-Known Member

Кураєв більш політизований

2. Forpost

Forpost Стоїк

а відколи то проповідники євангелісти стали поклонниками Сатани?

3. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Тут не сміятись - плакати треба. У тому вся проблема: до читанного ДОДАЮТЬ "різне розуміння". Як результат, несуть десятину з кмину та м'яти, а про любов навіть до батьків забувають.
    Як приклад наведу ДОДАВАННЯ у ЛИШЕ ДЕЯКИХ спільнотах п'ятидесятників, що вино НЕОБХІДНО заміняти соком. Або запеклі суперечки у Середні віки, скільки ангелів розмістяться на кінці голки.

• Подобається Подобається x 2
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

от політику потрібно викинути з його виступів.

---------- Додано в 09:15 ---------- Попередній допис був написаний в 09:14 ----------

звідки висновок?

• Подобається Подобається x 1
  5. Оленa

Оленa Well-Known Member

Боже Слово можна розуміти лише Божим розумінням, але в міру своїх можливостей. Хтось вміщає більше, хтось менше. Якщо розуміння своє, то це стовідсотково напівправда або єресь.
    Навпаки, що слова тіж, але суть інша.

Це такий різновид медитації? Нащо зливатися зі світом, в якому є місце й нехорошим речам?
    Хоча й не розумію, що ви з Левком маєте на увазі, але думаю що зрозуміти проблеми інших можна маючи чуйне серце, для цього не обов’язково "зливатися" з оточуючими. Не думаю, що це християнство. В християнстві свідома любов ставиться вище за чуттєву. Христос не говорив як він любить людей, він приніс Себе у Жертву за людей. Цим подвигом Він довів свою любов.

---------- Додано в 10:17 ---------- Попередній допис був написаний в 10:02 ----------

Сприймати все без упередження від незнайомої людини не вийде. Потрібно звіряти з Біблією чи так воно насправді.

6. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

"Улюблені, не кожному духові вірте, але випробовуйте духів, чи від Бога вони, бо неправдивих пророків багато з'явилося в світ." 1Ін 4:1
    Трохи про іномовлення (підкреслюю - той "пророк" був відстороненний від служіння).
    http://www.youtube.com/watch?v=ugNakq_G5tg

7. yasam

yasam Well-Known Member

Педро,

8. ovod

ovod Well-Known Member

ну так...але де дістати універсальне розуміння?

Боже розуміння в міру своїх можливостей це і є своє розуміння....це як через призму проходить проміння світла.....

можливо....я його ще до кінця не поняв)....

молитва це також вид медитації)....
    без нехорошого не буде і хорошого)....
    це просто інший спосіб зрозуміти навколишніх людей...ситуацію...подію.....

тут залежить від людина...або вона налаштована на взаєморозуміння.....або ні...

ну так...це не всім дано)))))......
    а якшо серйозно..то може і не обовязково....але попробувати можна....точніше як так можна казати якшо цього не пробували?)....
    взагалі-то це зовсім окрема тема і двома словами тут не обійтися....
    він говорив багато чого але ті місця не зовсім помітні...точніше не так трактуються)))).....

9. yasam

yasam Well-Known Member

ну так...але де дістати універсальне розуміння?
    у Святых Отців

10. ovod

ovod Well-Known Member

і те універсальне розуміння знову пройде через нашу призму сприйняття і від того універсального розуміння залишиться якась частина.....в кожного своя)....

11. Forpost

Forpost Стоїк

ну й що дають Вам Ваші постулати ,якщо Ви прекручуєте Біблію ,де і близько не лежало то шо виокремлене вище

12. Oxid

Oxid Well-Known Member

То, що ви тут понаписували, то суміш фантазії і пустослів"я...

Людина, яка вважає себе християнином, проповідує, що є злого в тому, щоб попросити її зробити знак Хреста?

http://kyrios.org.ua/literature/articles/2626-scho-oznachae-znak-svjatogo-hresta.html
    http://www.catholicmessage.org/load/katekhizm/znak_khresta/2-1-0-72

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну так... то не фізика і не математика.

14. yasam

yasam Well-Known Member

для біса то дуже зле. Бісів аж тіпає від хресного знамення.

15. Оленa

Оленa Well-Known Member

Мої постулати - це мої погляди і я з ними живу. Буду вдячна якщо ви мені підкажете що саме я перекрутила в Біблії, спробую виправитись. В свою чергу я підкажу вам помилку у слові "сатана".

---------- Додано в 16:36 ---------- Попередній допис був написаний в 16:29 ----------

Добре, у ваших словах є сенс. Тому краще не покладатись повністю на своє бачення, а співставляти його з поглядами Отців Церкви і вчитись у них.

---------- Додано в 16:37 ---------- Попередній допис був написаний в 16:36 ----------

але це не є конче необхідно, хіба з цікавості.

---------- Додано в 16:41 ---------- Попередній допис був написаний в 16:37 ----------

Така ситуація мені зрозуміла. Залежить чи людина налаштована говорити на духовні теми чи заклопотана іншим.

16. Оля

Оля Старожилка форуму

А Біблією ви можете підтвердити про те все, що ви скопіпейстили? Де в Біблії є, що Христос вчив робити "хресне знамення"? Де цього вчили апостоли, де про це є написано, що це практикувала перша церква?

---------- Додано в 16:56 ---------- Попередній допис був написаний в 16:45 ----------

Нє, ви не приклад навели. А своє умозаключення з деяких розмов. І п"ятидесятницькі, і баптистські церкви в Україні проводять служіння Спомину Смерті Господньої вином. А в Америці американські - виноградним соком. Обидві ці церкви. Про других не знаю, тому і не буду говорити. Так що треба перше точно знати, а тоді говорити.

17. ovod

ovod Well-Known Member

ну так....хоча б в них.....).....

полюби ближнього свого як самого себе.....
    Ісус насправді непомітно дає деяку частину медитативних практик...які практикують на сході....
    тільки в нас це пустопорожні балачки.....а там ними просто користуються.....чітко і ясно як хотів левко....
    а в нас тільки сперечаються.....отому то я і не зрозумів Біблію в стандратному її тлумаченні.....а аж з допомогою трохи іншого пояснення.....)....

18. yasam

yasam Well-Known Member

Звичайно, але вони хрестились великим пальцем правої руки і лише на лобі, потім на противагу єресі арія рання церква стала хреститися двома пальцями правої руки. На противагу єресі іконоборства стала хреститися трьома пальцями..

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Чому Христос мав про це вчити, коли за життя Христа, хрест, як символ, як жертовник ще не було?

20. yasam

yasam Well-Known Member

Якщо Христос пропагував медитацію, то чому Він сам нею не скористався в найпотрібніший момент: під час побиття і страждань на хресті. Адже ми знаємо що йоги входячи в стан нірвани (ще невідомо достменно що це: чи спілкування з Богом, чи совокуплення з сатаною, і я схиляюся до останнього), стають колодами в прямому розумінні цього слово. Ти до нього говориш, а він стовп стовпом. Христос же цілком свідомо, навмисно свідомо, терпів всі страждання, і це видно з його чітких ба навіть надграмотних діалогів під час побиття і монологів на хресті. Тому про ніякі медитивні практики не може бути і мови. Звичайно, якщо щось дуже шукати в Біблії можна це знайти. Я вже розказував як один пан з рф авторитетно заявляє що Біблія пропагує уринотерапію. Овод, невже ви хочете бути подібним на того пана?

---------- Додано в 19:30 ---------- Попередній допис був написаний в 19:28 ----------

Зате Христос "натякав" учням якою смертю має померти - на хресті. Весь Старий Завіт просякнутий прообразами хреста і хресної смерті Спасителя.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)