Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Оля

Оля Старожилка форуму

• Подобається Подобається x 1
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

от цікаво, притча про блудного сина....

прийшов блудний син і попросив батька, щоб той взяв його рабом!!!

Він готовий був служити Батькові.

А тут... я вже спасенний. Уявляю, якби блудний син прийшов до Отця з подібним пафосом...

притча б набрала зовсім інших граней....

• Подобається Подобається x 2
  3. yasam

yasam Well-Known Member

Ви вже вище Іоана Хрестителя. Вітаю. Що далі?

4. Romko

Romko Дуже важлива персона

5. Оленa

Оленa Well-Known Member

Лук 6:35. Тож любіть своїх ворогів, робіть добро, позичайте, не ждучи нічого назад, і ваша за це нагорода великою буде, і синами Всевишнього станете ви.

Як бачите, спасіння - це лише дар, але й нагорода. А нагороджують, як правило, за щось, а не просто так. Ділами людина доводить свою віру, яка їй зараховується у праведність.

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

супер цитата, яка багато чого пояснює.

7. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Тобто, таки тролимо. Але відповім спокійно. Навіщо задавати питання після того, як було конкретно написано: вічне спасіння пропонується через Милосердя Боже, а що робити для спасіння - читай і виконуй Євангеліє.
    П.С. наступні троль-питання ігноруватиму.

8. Pototsky

Pototsky פוטוצקי

Запитання: Що означає створення людини за образом Божим?

Відповідь:
    В останній день творіння Бог сказав: «Створімо людину за образом Нашим» (Буття 1:26). Таким чином, Він закінчив Свою працю «особистим підписом». Бог сформував людину із пороху і дав їй життя, поділившись Своїм власним подихом (Буття 2:7). У зв’язку з цим, людина є унікальним Божим творінням, маючи як матеріальну (тіло), так і нематеріальну (душа / дух) складові.

Бути «образом» чи «подобою» Божою у найбільш елементарному розумінні означає, що ми були створені, аби походити на Бога. Адам не походив на Бога у тому розумінні, що Бог має тіло і кров. Святе Письмо говорить, що «Бог є дух» (Івана 4:24) і, таким чином, існує без тіла. Тим не менше, тіло Адама відображає життя Бога тим, що воно володіло бездоганним здоров’ям і не підлягало смерті.

Образ Бога стосується нематеріальної частини людини. Це ставить людину окремо від тваринного світу, готуючи її до влади, передбаченої Богом (Буття 1:28), і дає їй можливість підтримувати зв’язок зі своїм Творцем. Це схожість розумова, моральна і соціальна.

Розумова схожість полягає в тому, що людина була створена як раціональна, вольова особистість; іншими словами – людина може розмірковувати та вибирати. Це відображення Божого інтелекту і свободи. Кожного разу, коли хтось винаходить машину, пише книгу, малює пейзаж, насолоджується симфонією, підраховує цифри чи дає ім’я домашній тваринці, він підтверджує той факт, що ми були створені за образом Божим.

Моральна схожість – людина була створена у праведності й бездоганній невинності, відображаючи Божу святість. Бог бачив усе, що Він зробив (включаючи людство) і сказав, що це «вельми добре» (Буття 1:31). Наша совість, «моральний компас», є відпечатком того початкового стану. Коли хто-небудь пише закон, відмовляється від зла, хвалить добру поведінку чи почувається винним, він підтверджує те, що ми були створені за подобою самого Бога.

Схожість соціальна – людина була створена для спілкування. Це відображає Божественну триєдину природу і Його любов. В Едемі людина, у першу чергу, спілкувалася з Богом (у Бутті 3:8 ідеться про це), і першу жінку Бог створив, тому що «не добре, щоб бути чоловіку самотнім» (Буття 2:18). Кожного разу, коли хтось одружується, знайомиться, обіймає дитину чи відвідує церкву, він демонструє факт нашого створення за образом Божим. Будучи створеним за Божою подобою, Адам також мав здатність робити вільний вибір. Хоча йому було дане праведне єство, Адам зробив невірний вибір, повставши проти свого Творця. Вчинивши так, він спотворив Божий образ у собі, і передав це всім своїм дітям, включаючи нас (Римлянам 5:12). Сьогодні ми все ще несемо у собі образ Божий (Якова 3:9), але також ми несемо і шрами гріха. Це проявляється розумово, морально, соціально та фізично.

Добра новина полягає в тому, що, коли Бог викупляє людину, Він починає відновлювати у ній Свій початковий образ, відтворюючи «…нового чоловіка, створеного за Богом у справедливості й святості правди» (Ефесянам 4:24; див. також Колосянам 3:10).

http://www.gotquestions.org/Ukrainian/Ukrainian-image-God.html

9. ovod

ovod Well-Known Member

ви смішні....в кожного різне розуміння Євангеліє.....тому то і обговорюють своє бачення...свою точку зору.....
    як ефективно це вже інше питання....
    я би так само сказав шо життя не закінчилося.....але вже трохи зрозумів левка......я не підтримую його трактування спасіння...але приблизно розумію про шо він.....
    тим більше я памятаю шо левкове спасіння не остаточне......тобто по суті все теж....тільки трохи іншими словами....

ну і саме відношення до життя у левка інше...це точно....на жаль критикуючи цього не зрозуміти.....а левко не старається краще пояснити....

тут мельком пояснив..але чи хтось звернув увагу?
    хтось пробував таке відчути? це дуже хороша практика....дуже сильно міняє сприйняття світу......
    я би сказав шо словами того не передати ніколи....тобто ті хто цього не відчував не поймуть.....
    це інший спосіб сприйняття людей, речей, подій, оточуюче.... критика, іронія і сарказм автоматом відрізає можливість це зрозуміти(відчути)....слова ніби понятні...але....

ти ніби зливаєшся з оточуючим світом.....стаєш ними...відчуваєш їх як себе...їх проблеми...їх відчуття......вони це ти і ти це вони.....все це ти....

до цього можна підходити усвідомлено(є певні способи і методи)....а не так як було це у левка....за одну ніч)...ривком....наскільки я памятаю....може і помиляюся....

це дуже сильні речі....але більшість цього не знає....
    п.с. без цього... слова зажди будуть тільки словами.....без зміни свого внутрішнього світу....нічого не зміниться......тому на сході в деяких місцях вважають що на заході(тобто у нас) немає релігії(духовності).....одні словомани....

10. Levko

Levko Well-Known Member

аксакале, Ви говорите зі мною так ніби я вам щось винен...:)

Я радий за вас, що зміг хоч трохи пояснити.
    Просто все залежить від стану серця людини- ви сприймаєте, бо налаштовані до розмови і відкриті, сприймаєте все без упередження, а критика, як ви кажете, дійсно заважає зрозуміти прості речі. От Ісус говорив дуже просто, можна сказати на пальцях пояснював про Боже Царство, говорячи навіть притчами, але люди, котрі мали критичне серце не розуміли Його, постійно були незадоволені Його словами, а прості щирі, з відкритими серцями люди- приймали Його слово і спасалися, уздоровлювалися....
    Буквально сьогодні в лікарні, зустрів двох людей з протилежно налаштованими серцями.
    Спочатку познайомився з чоловіком прямо у фойє лікарні. Дивлюсь, молодий чоловік, з паличкою, питаю- що з вами трапилось? Розповів, що має проблеми з хребтом, ногою, сам на інвалідності... Я кажу- Бог вас любить, він має силу вас підняти, ви будете здорові! Дивлюся, чоловік почав плакати. Я запитав, чи він вірить в Бога, він сказав, що вірить і далі плаче... Я розповів йому, про те, що Бог може змінити його життя, якщо Він прийме Ісуса як свого Господа і Спасителя. Він далі плаче. Я обняв його- він ще більше почав плакати. Нарешті він зміг помолитися молитвою покаяння... Потім сам обняв мене, почав дякувати... І так людина народилася згори. Дуже просто! Буквально за десять хвилин людина стала всередині зовсім іншою. Бог торкнувся цього чоловіка через дуже прості прості слова любові. Чоловік мав дуже відкрите серце до Бога!
    І потім сиджу на лавці далі в тій же лікарні і попри мене проходить інший чоловік. Почав розмову, практично тими ж самими словами, що й з першим. Чоловік зупинився, сів біля мене, послухав трохи, нахмурився, а потім спитав, якої я віри. Я кажу, що християнин, що НЕ Свідок Єгови. Знов щось спробував говорити, а він каже, чого я нав"язуюся. Я кажу, що ненав"язуюся, що він сам сів біля мене. Але далі він не захотів нічого чути, встав і пішов.
    Два приклади, двоє людей, двоє різних сердець. Кожен з них зробив свій вибір- один прийняв Ісуса, а інший відкинув благу звістку. Але я все одно тішуся, що зміг посіяти слово Боже тому другому чоловікові, вірю, що воно колись проросте в його серці і він прийме Господа.

Тому, спасіння- це дуже просто. Як каже Писання, воно дуже близько від людини, воно в устах її і в серці її:
    Рим.10:8
    ... Близько тебе
    слово, в устах твоїх і в серці твоїм, цебто
    слово віри, що його проповідуємо.

11. ovod

ovod Well-Known Member

це за умови якщо він продовжить мінятися.....є так звана критична межа(якшо так можна назвати) за якою назад(до духовної деградації чи духовного мінімуму) вже досить складно вернутися.....але чи всі шо пробували до неї добралися?
    може а може і ні.....тут як зростеться....

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левко, ви, як суддя від Всевишнього.

А уявіть собі, що якщо отой другий чоловік, який, як ви кажете, вже давно зробив свій вибір. Що тоді?

Я його розумію. А крім того чоловік завбачливоо запитав: з якої ви церкви. І після того, як ви це від нього хитро-мудро приховали, він зрозумів, що ви нещира людина. І відфутболив.

Думаю, що чоловік є християнином, бо виясняв з якої ви церкви. Він не знав звідки ви, а тому поступив правильно. Я б теж не хотів, щоб мені незнайома людина вішала невідомо що.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

А що каже Писання:

Від Матвія 4:17
    Із того часу Ісус розпочав проповідувати й промовляти: Покайтеся, бо наблизилось Царство Небесне!

Від Матвія 5:3
    Блаженні вбогі духом, бо їхнєє Царство Небесне.

Від Матвія 5:10
    Блаженні вигнані за правду, бо їхнє Царство Небесне.

Від Матвія 5:20
    Кажу бо Я вам: коли праведність ваша не буде рясніша, як книжників та фарисеїв, то не ввійдете в Царство Небесне!

Від Матвія 7:21
    Не кожен, хто каже до Мене: Господи, Господи! увійде в Царство Небесне, але той, хто виконує волю Мого Отця, що на небі.

Спеціально для Левка, для якого все просто:
    Від Матвія 11:12
    Від днів же Івана Христителя й досі Царство Небесне здобувається силою, і ті, хто вживає зусилля, хапають його.

14. Oxid

Oxid Well-Known Member

Найкраще попросити незнайому людину, яка намагається щось проповідувати, зробити хрестне знамення...:)

15. Romko

Romko Дуже важлива персона

Один,во,в пісьмєнном відє ізложил...

• Подобається Подобається x 3
  16. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

А ще три рази плюнути через ліве плече і запитати імя останньої коханки Гундяєва. До речі, щось подібне робили мусульманські вбивці в Найробі вчора. Питали імя матері Мохамеда. Хто не знав - стріляли.
    А тут, бачу, вже гундяєвці починають наступ. На сусідній гілці Ясам якогось москаля з РПЦ демонструє. Дожились!!!
    Ось тільки, Миху, чого ви їм плюсики ставите? Ви ж, здається, католик? Чи вже думаєте в рускій мір Кіріїла перекочувати?

• Подобається Подобається x 3
  17. yasam

yasam Well-Known Member

Не повезло вам: хреститися не вмієте, і коли вам щось здається, ніц не помагає))) Мих греко-католик.

---------- Додано в 23:47 ---------- Попередній допис був написаний в 23:46 ----------

Що мені до гундяєва. Думаєте Осіпов має якесь відношення до гундяєва. Лічіть зуби краще.

---------- Додано в 23:48 ---------- Попередній допис був написаний в 23:47 ----------

киньте сцил на відео. Теж його не люблю.

18. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Чому ж не вмію? Тільки я якщо йду до католицької церкви то до римокатолицької. Так що хрещусь з ліва направо і всією долонею. За що оксід теж може застрелити.
    Для мене приємно там де проповідується слово Боже а не опереточні танці православних батюшок.

19. yasam

yasam Well-Known Member

то ви Педро не зовсім пропащий виходить

---------- Додано в 00:13 ---------- Попередній допис був написаний в 00:10 ----------

ніхто у вас стріляти не хоче. Ви такими дописами просто тролите

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

я вважаю,що вчення католицької і православної церкви практично одинакове, а протестантське вчення суттєво відрізняється.

Я не поважаю РПЦ, але православіє - це ще не московський патріархат.

Того чоловіка, що на відео, що подав Ясам, я не люблю слухати. Я люблю Кураєва слухати, хоча недавно він дуже гнило виступив проти Т. Г. Шевченка, все ж що до богословя він говорить непогані речі.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)