Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Levko

Levko Well-Known Member

100%, що добро треба робити, але ним ви не можете спастися ніяк.
    Бо Бог нас не приймає на основі наших добрих діл, а на основі того, що ми приймаємо жертву Його Сина за нас.

• Подобається Подобається x 1
  2. Оленa

Оленa Well-Known Member

Знаю. І це не новостворені церкви.
    Він далеко не ексерт по католицькій церкві, а лише людина, яка по собі судить інших. І ви теж не есперт, а лише сторонній спостерігач, який багато чого не знає так само як я нічого не знаю про п’ятидесятників. Тому я ніколи їх не суджу.

Про вас я нічого не говорила.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Добрі діла - це є прийняття жертви Його за нас.

А слова - це слова.

4. Оленa

Оленa Well-Known Member

Левко, а чому по-вашому багач, який щодня сам бенкетував, а бідного Лазаря не здогадався нагодувати, хоча й міг, потрапив у пекло?. Хіба не за те, що не робив добру справу?

5. Оля

Оля Старожилка форуму

В контесті Вами написаного - саме нові. Бо Ви хвалитеся своєю церквою з 2000 існуванням. ;) І якщо не новостворені, то хто?

А те, що він бачить і я бачу, як живуть люди з традиційних церков - то не рахується? Написано - "по ділах їхніх пізнаєте, чи вони діти Мої". Чи може по ділах не можна побачити, якщо живеш зі сусідами хата в хату? ;)

Бо Ви дійсно не знаєте, як і не знають ні Мих, ні Ясам. Тільки судите з колишньої атеїстичної пропаганди, а тепер ще й пропаганди деяких нечесних попів і ксьондзів, які не вчать своїх прихожан живого Слова Божого, а нападають на інші течії з неправдивими звинувачуваннями.

Добре. Побігла я на роботу. Бай-бай!

• Подобається Подобається x 2
  6. Levko

Levko Well-Known Member

Так звичайно.
    І близько ніякої образи не маю до Бамбука і інших, навпаки, постійно бачу себе в ньому, до свого покаяння.
    Я, тоді напевно був як Бамбук і Ясам разом узяті у майстерності насміхання над віруючими людьми, над людьми котрі мені служили, незважаючи на мої знущання з них.
    Але Бог має силу міняти серця людей кардинально!!!!
    Я зрозумів...:)

7. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Олю, в мене виникла одна думка. Чесно кажучи, не хочеться заходити на цю гілку. Чому? Бо є одна книга, Євангелія називається, яка з початку до кінця має головну тему - СПАСІННЯ! І ось якби шановне товариство більше заглядало в цю Книгу, а менше слухало захланних батюшок (розумію, і їм жити треба, їздити на найдорожчих мерседесах і носити годинники за 40 000дол), то ніяких суперечок не було б. Бо ця книга до дрібниць, до деталей пояснює що таке спасіння і яким чином воно досягається. Що зверх того, то від лукавого.

8. yasam

yasam Well-Known Member

Той хто каже я спасенний, а інші ні.

---------- Додано в 20:04 ---------- Попередній допис був написаний в 20:03 ----------

коли була та пропаганда, неопятидесятників не було

---------- Додано в 20:06 ---------- Попередній допис був написаний в 20:04 ----------

ви зараз взірець майстерності насміхатися: я був, а тепер не є таким як ви. Як нагадує молитву фарисея, дякую Богу що я не такий як той митар )))

---------- Додано в 20:07 ---------- Попередній допис був написаний в 20:06 ----------

а може навпаки більше.

---------- Додано в 20:08 ---------- Попередній допис був написаний в 20:07 ----------

Прізвище, імя, парафію. Чи ви обманщик?

---------- Додано в 20:09 ---------- Попередній допис був написаний в 20:08 ----------

то по вашому вислови Левка

9. Levko

Levko Well-Known Member

10. yasam

yasam Well-Known Member

Levko, це неопятидесятників судили?

---------- Додано в 20:31 ---------- Попередній допис був написаний в 20:24 ----------

Цікаво звучить звинувачення: боротьба з життям, радістю і щастям. Як на мене вони тільки ради того і жили, щоб бути щасливими на землі, здоровими, багатими. Що ще їм треба.

11. talavoda

talavoda Well-Known Member

Так... спасіння не можна заслужити, лише прийняти як дар Божий по благодаті.
    Але тут маю до Вас 2 питання:
    1. На Вашу думку, чи має значення, що людина зробить з даром який отримує і те з яким серцем вона цей дар приймає?
    2. Як Ви розумієте слова Ісуса:
    Коли хтось хоче йти за мною, хай зречеться себе самого, візьме на себе хрест свій і йде слідом за мною.
    (Євангеліє від Марка 8:34)

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

13. yasam

yasam Well-Known Member

....

14. Levko

Levko Well-Known Member

Ну нарешті!!!
    Звичайно має! Вирішальне значення має саме стан серця людини котра приймає дар.
    Я довший час не розумів цього місця, пропускав його, коли читав Біблію, але буквально недавно Бог почав відкривати, що тут говориться про призначення людини.
    Для Ісуса призначенням на цій землі було взяти на Себе гріхи людства і стати жертвою за них. Він це добре знав і усвідомлював до самої смерті, бо говорив, що саме на це Він і прийшов у цей світ, щоб померти за гріхи багатьох на хресті. Тобто, хрест- це було Його призначення! І Він виконав його повністю!
    Для нас, тих хто вірує в Ісуса, хто скуштував Його любов і прощення, хрестом є являння цієї Божої любові для світу, служачи людям з любов"ю і з жертовністю. Кінцевою ціллю є примирити людей з Богом, так як нас Бог примирив із Собою:

2Кор.5:18-19
    І все це йде від Бога, Який примирив нас із
    Собою через Христа. Він уповноважив нас
    служити примиренню людей з Богом.

І зміст послання нашого в тому, що Бог
    примиряв світ з собою в Христі,
    незважаючи на їхні гріхи. Він довірив нам
    Слово примирення людей з Богом.
    (Розширений переклад)

Я думаю, що примирення не віруючих людей з Богом і є нашим хрестом на цій землі...

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Інколи у мене враження, що ви, Левко, ставите собі труднощі, які згодом успішно долаєте.

16. talavoda

talavoda Well-Known Member

П. Левку, Ви чудово знаєте, що я, і не тільки я, неодноразово погоджувались з тим, що спасіння людина сама від себе заслужити не може? Можливо, що Ви тільки тепер це побачили...
    Отже Ви погоджуєтесь, що християнин повинен старатись взнати волю Божу для себе і виконати її?
    Служіння Богові і людям неможливе без добрих діл... тому, без них ніяк не обійтись.

17. yasam

yasam Well-Known Member

Хоча...., можливо, неопятидесятники вважають биття головою об стіну добрим ділом. Хто їх знає. Може хтось давно хотів знести ту стіну, а вони головою помагають.

18. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Абсолютно! І тільки так. А справа в тому що ми приймаємо не лише спасіння. А так би мовити нову природу. Бо без Христа ми є грішники. Не тому є грішники що грішимо, а тому грішимо що є грішниками. Як Павло казав, те що хочу не роблю, а чого не хочу - роблю. Бідна я людина.
    І тільки благодать Бога, після того як ми прийняли Христа по вірі, може нас зробити новим творінням. Тоді ми будемо виконувати волю Бога з радістю і служити Йому охоче. Бо ми є нове твориво. А без Христа, скільки б ми не старались, наша праведність завжди буде як забруднена одежа.
    До речі, перший плід Духа є любов! І ті що тут на цій гілці харкаються жовчю, можуть бути впевнені, що їм ще треба прийти до Христа, покаятись і отримати дар спасіння.

19. yasam

yasam Well-Known Member

Ви так здавали екзамен в медичному?

---------- Додано в 22:20 ---------- Попередній допис був написаний в 22:19 ----------

роблю це завжди

---------- Додано в 22:21 ---------- Попередній допис був написаний в 22:20 ----------

і це часто

а це не булочка

20. Оля

Оля Старожилка форуму

Та і мені часто не хочеться. Тому і рідко заходжу. Бо тут невіруючі ніби не заходять, щоби потребували спасіння. Всі кажуть, що вони християни і знають більше, ніж я їм можу сказати. :) А я насильно переконувати не можу і не маю права. :) А зчіплятися з декотрими фарисеями, то нема ні бажання, ні часу.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)