Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. yasam

yasam Well-Known Member

пишіть в таких випадках ІМХО

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левко, які 100% ???

А де ваше: "Я вже спасся"?

---------- Додано в 18:45 ---------- Попередній допис був написаний в 18:44 ----------

не зрозумів.

3. Bambook

Bambook Persona non grata

Це не припущення, це факт.
    Про спасіння є що сказати, чи будете як Левко, викручуватися?

4. talavoda

talavoda Well-Known Member

Як і сама притча так і повністю Євангеліє від Матея 20. багато про що говорить... на мою думку, варто дуже уважно прочитати.

• Подобається Подобається x 1
  5. Bambook

Ви вважаєте, що тут присутні дискутують, не читавши Євангелія (ну, не рахуючи Левка, який читає маленькими шматочками?)

6. talavoda

Я так не вважаю.

7. Bambook

То який сенс радити людям прочитати те, що, як ви вважаєте, вони вже прочитали? о_О

8. talavoda

Просто п.Мих згадав про притчу, яка прямо стосується цієї теми...
    Я лише знайшла її і звернула увагу на весь розділ.
    Сподіваюсь, що Вас задовільнила моя відповідь. :)

• Подобається Подобається x 2
  9. Levko

Levko Well-Known Member

Я завжди казав, що спасіння можна і втратити...
    Але, щоб щось втратити, то тре то найперше мати. Правда?

А ви завжди говорите, що спасіння ми ніколи не можемо мати, що тільки після смерті дізнаємося, чи спаслися чи ні. Як тоді можна втратити спасіння у вашому трактуванні, якщо ви не знаєте, чи його маєте?:crazy:

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левко, ви є попросто двієчник і все.

Я вже спасенний. Спасенний - це довершена форма дієслова. Але ви, як кажете самі, ще можете втратити спасіння. А раз так, то ви не можете сказати точно: спасенний, чи не спасенний. Ви можете мати надію на спасіння. Як каже українське народне прислівя: не кажи гоп, поки не перескочиш.

То як дитина, яка пішла в перший клас і каже:
    - я вже маю середню освіту.
    - Як маєш? Так ти ще можеш на 9-му класі завершити навчання!!!
    - А-а, но тоді я втрачу середню освіту.:)))

Так само ви, Левко. Як дитина - голову нам дорослим дядькам крутите. Хочете нам розповісти, що людина може бути спасення 2 місяці, а потім знову неспасенна. Де таке є в Письмі? Де є таке, що людина то спасенна, то неспасенна, то знову спасенна? Де ви такого начиталися?

Якщо Бог дає людині спасіння, то це вже назавжди. Інакше вже бути неможе. Кожен спасенний потрапляє в рай, а з раю ніхто не може перейти у пекло, а з пекла - в рай. Так сказано в Письмі.

Я розумію, у вашій течії пропагується так званий позитив: ти вже здоровий, ти вже спасенний, ти вже і т.д., щоб людина була в ейфорії. Обманливій ейфорії, яка навіяна сама собі для позитивного мислення. Але ця ейфорія є обманлива. Вам внушили, що ви можете лікувати так само, як внушили, що ви вже спасенний.

---------- Додано в 23:06 ---------- Попередній допис був написаний в 23:01 ----------

брєд якийсь несете, соромно читати.

11. ovod

ovod Well-Known Member

не факт шо всім це так очевидно...
    гріх теж по-різному розуміють...але це окрема тема...
    для мене це неконкретно -бути прийнятим це дуже багатозначно......плюс шо тоді значить неприйнятим.....
    прийняття можна втратити?

для мене спасіння - це майбутній час....тобто оцінка спасіння для мене з дитинства це після смерті...це апріорі.....

крім того ви ше колись писали про трьохступінчасте спасіння духа, тіла і кінцеве..я вже і не памятаю точно.....

це запутує як мінімум.....

так, я можу погодитися з таким трактуванням...але тоді не тре говорити що ми говоримо про одне і те ж спасіння....це ж по суті кардинально різні речі....через що вас так не можуть зрозуміти ніяк....

з моєї сторони ваше спасіння, яке можна втратити, виглядає так -плив на озері, втопився, потім ожив і виплив, знову втопився, знову врятувався і доплив до берега....

правильно мало б бути.....напився води і чуть не втопився.....але виплюнув воду, знову води напився але з останніх сил доплив до берега і врятувався.....якось так...

по-іншому не говори гоп.....поки не приїхав....

і по суті якщо врахувати ваші пояснення з попередніх сторінок то по суті ви говорите то саме що і інші... просто по-іншому розумієте спасіння....

це ви говорите шо його можна втратити....
    ми) говоримо що його можна отримати або не отримати.....а отримати і втратити ні.....

не можна так сильно підміняти поняття...і хотіти одинаковий результат.....

• Подобається Подобається x 3
  12. yasam

yasam Well-Known Member

якщо неоп'ятидесятники не будуть підміняти, то чим вони будуть іншими?

13. Bambook

Назва в них звучна... Це тобі не якісь банальні католики чи кальвіністи...

14. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

А тут і намагися встигнути даремно. Це є одним з проявів гріху проти Святого Духа.

---------- Додано в 09:20 ---------- Попередній допис був написаний в 09:17 ----------

Про це кажуть не "спасенні", а "стали на шлях до спасіння". Решта - стовідсотково.

---------- Додано в 09:27 ---------- Попередній допис був написаний в 09:20 ----------

Одна людина щодо цієї притчи зауважила: а хто недопрацював до кінця дня, нічого не отримав. Бо заплатили лише ввечері.

---------- Додано в 09:36 ---------- Попередній допис був написаний в 09:27 ----------

Нам священики кажуть: перечитуйте Біблію та уважайте, що НОВОГО пізнали. Біблія невичерпна, читайте знову і знову, читайте коментарі отців і докторів Церкви.

• Подобається Подобається x 4
  15. Levko

Levko Well-Known Member

Я розумію, що для вас це майбутній час, і сам колись так думав...
    Але коли Ісус увійшов в моє життя, то реальність спасіння для мене уже не якась теорія, а я пережив це на собі зсередини і живу цим досі...

Ви праві, Миху, в світських теоріях і вигадках я насправді двієчник, але мене це не хвилює навіть...:) У свій час я досить наївся всяких вигадок і байок релігійних, але слава, Богу, що Він спас мене і все розклав у моїй голові і в житті по місцях...:)

До речі, Миху, ви такий довгий допис написали, а так і не відповіли як можна ви можете втратити спасіння, якщо в не знаєте, чи його маєте?

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

В життя апостола Петра теж ввійшов Ісус, але згодом Петро тричі зрікся Ісуса. і якби не воля Божа...

А пережиття може говорити про позитивне, але не про спасіння.

і правильно думали.

Спасіння - це вічне життя в Бозі, а не місяць.

---------- Додано в 13:48 ---------- Попередній допис був написаний в 13:40 ----------

Люди втрачають дорогу до спасіння, а спасіння залежить від того, чи вона своєчасно знайде цю дорогу.

17. Levko

Levko Well-Known Member

А з чого ви взяли, що місяць?

Іван пише, що віруючи в Божого Сина, життя вічне ми МАЄМО:

"Оце написав я до вас, що віруєте
    в Ім'я Божого Сина, щоб ви знали, що ви
    віруючи в Ім'я Божого Сина, МАЄТЕ вічне
    життя.
    " (1Iван.5:13 )

Іван не написав, що будемо мати вічне життя, а що уже МАЄМО!
    Тому вічне життя людини з Богом починається уже тут на землі після увірування в Ісуса, а не після смерті фізичної! Після фізичної смерті воно тільки продовжується просто в іншій досконалішій якості...:)

18. yasam

yasam Well-Known Member

Та прочитайте всю главу. Їй Богу, як маленький. Вас молочком ще треба годувати, як пише Павло, а ви зразу за тверду їжу беретеся!

19. Bambook

Так букв багато :)

20. Levko

Levko Well-Known Member

Ще до теми з тієї ж глави:

1Iван.5:11
    А це свідчення, що Бог життя вічне нам дав,
    а життя це у Сині Його.

Іван пише до живих людей, що Бог вічне життя їм дав. Не дасть колись після фізичної смерті, а уже дав!

1Iван.5:12
    Хто має Сина, той має життя; хто не має
    Сина Божого, той не має життя.

Знову Іван пише, що хто має Сина, той МАЄ вічне життя. Не буде мати колись після фізичної смерті, а уже МАЄ!

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)