Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Levko

Levko Well-Known Member

Ви не вважаєте, і я не вважав себе таким, намагався робити добрі вчинки, вважав себе як той фарисей, "достойним"... Але Писання каже, що без Ісуса в Божих очах я був і убивцею і злодієм і насильником...
    Пам"ятаєте як Ісус прирівняв того хто вбив, до того, хто сказав криве слово на брата свого. Він сказав, що обоє вони підпадають судові:

Я море разів і гнівався на людей і говорив погані слова на них... Ісус каже, що моє місце разом із вбивцями...

• Подобається Подобається x 4
  2. ovod

ovod Well-Known Member

майже то саме....відчував шо шось не то.....весь час шукав...не тільки в християнській літературі....і аж раптом знайшов.....

надовго мене тоді не хватало.....а зараз вже непотрібно....в тому смислі шо суть я вже вловив.....лишилися різні варіанти тої суті....яка є всюди..а не тільки в Біблії....

3. yasam

yasam Well-Known Member

а скільки за той час мамі міг помогти, чи сусіду. Рахуйте за той час ваші яблука зогнили, фініки посипались, а виноград перетворився в ізюм.

---------- Додано в 17:38 ---------- Попередній допис був написаний в 17:36 ----------

Не рекомендую. Найкраще починати з символу віри. Тільки з ним потрібно погоджуватися щоб належати до церкви. Все решта на вибір.

4. консультант

консультант Дуже важлива персона

І що з того, якщо і на даний час Ви висновків ніяких не зробили... .

• Подобається Подобається x 1
  5. ovod

ovod Well-Known Member

віднсоно вільний час мався на увазі...

6. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Ви впевнені? Порівняйте з тим, що написано у Катехизмі Католицької Церкви, і знайдіть, з чим Ви незгідні. А після порівняйте з Євангелієм, зважте, хто ближче до істини.

7. ovod

ovod Well-Known Member

думаю шо знаю десь 5% суті.....але приблизно знаю напрямок....але поки шо лінь мішає активно рухатися далі.....вічно шось відволікає....

8. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

З якого? Католицького: вірю в Духа Святого, Господа животворящого, що ВІД ОТЦЯ І СИНА ПОХОДИТЬ?
    Чи православного, де Син чомусь зник?

9. yasam

yasam Well-Known Member

Розумний зрозумів З ЯКОГО. Вам пояснити?

---------- Додано в 21:23 ---------- Попередній допис був написаний в 21:18 ----------

Пояснюю для вас: до якої церкви більше душа лежить, з того і починайте.

Ще раз переконуюсь в рівні ваших пізнань. Це не в православному символі зник філіокве (в Нікеє-царгородському символі його нема), а в католицькому з'явився в 11 ст.

10. Оленa

Оленa Well-Known Member

Так, бо злим і несправедливим словом можна просто вбити морально. З точки зору Бога це теж убивство.

11. Levko

Levko Well-Known Member

Значить я був вбивцею?:)
    А ви казали, що

12. Оленa

Оленa Well-Known Member

Я й не могла припустити, що ви були таким невихованим.
    Я звикла до іншого Левка.

13. аксакал

Не "зник", а був доданий на Заході до Нікейського Символу Віри по ходу боротьби з черговими єресями, що на Сході не набули розвитку. Символів віри є ціла шерега. (Погугліть) Першим був Апостольський Символ Віри, де не акцентувались деякі моменти, що них перші християни сприймали як природні. Але згодом з'являлись мудрагелі, що відволикали Церкву з вузької дороги до спасіння. Доводилося додавати або повністю перебудовувати формулювання.

---------- Додано в 18:18 ---------- Попередній допис був написаний в 18:12 ----------

Папа закликає всіх християн на спільну молитву ввечері 7 вересня за встановлення миру у Сирії. Щоби Бог хоча би зупинив тих, кому ще хочеться встряти.

14. morze

morze Well-Known Member

Ось -де руйнівник будь-якого форуму - Святе Письмо!

15. Bambook

Bambook Persona non grata

всіх спасуть морзе і Брюс Вілліс!

16. morze

morze Well-Known Member

Якраз ні, тільки поміркованість! А тема релігійна, тут найбільше словесне глупство!!!

17. Levko

Levko Well-Known Member

Бачите, Олено! Виявляється Левко був вбивцею...:)

Кожна людина є вбивцею в Божих очах. Божі стандарти праведності наскільки високі, що ще нікому на землі не вдалося досягнути їх, щоб сказати- "все я виконав все абсолютно, я сам досяг праведності!"
    Лише одна Людина на землі була праведною- це Христос!
    І Він на хресті віддав цю Свою праведність нам людям.
    Тому тільки той, хто приймає цю Ісусову праведність, може дійсно бути оправданими перед Богом і мати вічне життя з Ним.

18. Оленa

Оленa Well-Known Member

Церква так і навчає:
    1. людина приймає
    2. Бог спасає
    Отже йдеться про синергію свобідної волі людини і Благодаті. Бог творить нову людину, а людина створює для цього необхідні умови.

19. Levko

Levko Well-Known Member

100%!!
    В результаті утворюється нова людина, як ви і пишете:
    Теорія ніби правильна, все по Писанні. А на практиці у вас чомусь все по-іншому, на жаль.
    Людина, не прийнявши особисто через увірування, покаяння і хрещення, тієї благодаті від Бога, починає називатися християнином, а після того такий собі "не відроджений від Духа християнин" своїми силами старається якось догодити Богу, щоб "заслужити" у Нього вічне життя...

20. аксакал

На практиці бачу повне, нечуванне нехтування логікой.

• Подобається Подобається x 2
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)