Про спасіння

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Levko, 1 кві 2009.

?

Чи маєте ви впевненість в спасінні?

1. так

40 голосів
    50,0%
  2. ні

16 голосів
    20,0%
  3. яке таке "спасіння" ?

24 голосів
    30,0%
Статус теми:
Закрита.
  1. Levko

Levko Well-Known Member

Переконаний, що Мих точно так не вважає...
    Просто це такий собі т.зв. провокативний спосіб спілкування...:) Я уже трохи навчився, щоб реагувати на такі дописи в спокої...:)

• Подобається Подобається x 1
  2. ovod

ovod Well-Known Member

можна було отак і зразу сказати....було б на кількадесят сторінок менше дискусій)....тепер всьо понятно.....

---------- Додано в 00:12 ---------- Попередній допис був написаний в 00:10 ----------

коли любові немає всередині то немає її і до інших.....це апріорі....

• Подобається Подобається x 2
  3. yasam

yasam Well-Known Member

сонце гріє, а небо голубе. Продовжимо констатувати факти?

4. Levko

Levko Well-Known Member

Я радий за вас!
    100%!!!
    По-справжньому, можна когось любити, коли сам пережив любов Божу...

5. yasam

yasam Well-Known Member

Шановні, досить розказувати яке голубе небо. Всі то знають.

6. аксакал

аксакал Дуже важлива персона

Трохи інакше: він ЗНАЄ, що Бог є. Див. наприклад Іов 1:6-7.

7. Оленa

Оленa Well-Known Member

Насправді, Левко, людина створена на образ і подобу Божу і такою залишається зажди. Це незмінно. Внаслідок гріхопадіння вона вмерла для неба, хоча й залишалась духовною особою. Починаючи від Каїна люди почали все більше падати і втрачати свою духовність. Якщо подивитись на блудного сина, то він теж опустився до самого дна, але йому вистарчило розумного духу збагнути що таке життя не для нього, що краще бути слугою у свого батька, ніж залишатись у цьому бруді. Маючи розумну і безсмертну душу, людина здатна добровільно увірувати в спасаючу силу Христової Жертви, внаслідок чого Бог виливає на неї Свою благодать. Отже маючи віру і Божу підтримку людина здобуває здатність поступу до кінцевої мети, постійно удосконалюючись, освячуючись і роблячи добрі справи з огляду на вічнісь. Далі нехай діється Божа воля.
    З вашої розповіді виходить, що маючи віруючих батьків і відвідуючи церкву, ви якимось незрозумілим чином залишались бездуховною людиною. Потім якимось незрозумілим чином увірували. При цьому ви відкинули геть усе, чого навчилися у церкві, зневажили її, зневажили християнську віру своїх батьків, якось по-своєму зрозуміли Біблійну науку і спаслися. Можливо така розповідь відкриває двері до вашої церкви і є конче необхідна. Якщо так, то добре. У мене питань немає.

Останнє редагування: 3 вер 2013
  8. ovod

ovod Well-Known Member

і?...............

я деякою частиною розумію левка.......тому шо в мене було таке саме практично.....і зрозумів я це шось інше якраз не в церкві.....і як зараз можу констатувати - в церкві цього не розказують......я не стверджую шо цього там немає....але мені церква не помогла це зрозуміти......

9. talavoda

talavoda Well-Known Member

Якщо про те щось інше розказано в Святому Письмі, то можу Вас запевнити, що розповідається і в церкві...
    Інша справа, що не всі і не відразу можуть почути... можливо, що й чує кожен з нас трохи по-своєму.
    Тїльки коли людина почує, вона починає справді сприймати і саме Святе Письмо, і Літургію і всі Таїнства.
    Але, можливо, що буває й так, що читаючи Святе Письмо, можна чути в ньому себе самого... в дечому підганяючи написане до свого уявлення.

10. yasam

yasam Well-Known Member

....
    а мені помогла
    і? (с) ovod

---------- Додано в 20:45 ---------- Попередній допис був написаний в 20:41 ----------

До речі чим відрізняється Хрещення і Євхаристія, та й інші таїнства, від "дій" подібного роду у сектантів. Ми віримо що священик видимо, а Ісус Христос невидимо звершує священнодійство. Сектанти ж вірять що це вони роблять на згадку про події які відбулися 2000р. тому.

11. morze

morze Well-Known Member

спасіння -тема християнство -збочена єресь!Ё

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

і роблять це символічно.

13. Оленa

Оленa Well-Known Member

Хто стукає, тому й відкривається. Ви хотіли дізнатися і зрозуміти і дізналися нехай не в приміщенні храму, то завдяки Святому Письму чи іншій церковній літуратурі, чи завдяки іншим християнам, чи можливо - іновірцям, котрі спонукали вас до читання і пізнання своєї віри. Коли є бажання, то засіб знайдеться.

14. ovod

ovod Well-Known Member

я знайшов то не в Біблії....частина лише в церкві....дуже мало....і не дуже зрозуміло і чітко.....

не можливо....а практично весь час так і є.....

а звідки ви знаєте шо вона не допомогла мені зрозуміти?.....судячи з того шо ви не розумієте левка....вона допомогла зрозуміти....але не те ж саме...

ну так...де вже я і не шукав....а аж де знайшов).....

15. yasam

yasam Well-Known Member

"а звідки ви знаєте шо вона не допомогла мені зрозуміти?"
    звідси:
    " але мені церква не помогла це зрозуміти......"

16. ovod

ovod Well-Known Member

звідки ви знаєте шо саеме я інше зрозумів?

17. Bambook

Bambook Persona non grata

А з чого ви взяли, що розумієте Левка? Вам лише здалося, що ви маєте схожі досвіди, але
    а) схоже - не однакове
    б) досвід і висновки, зроблені з нього - то різні речі.

Паньство, вам не здається, що ви забули про тему - спасіння?

18. ovod

ovod Well-Known Member

так в тому і прикол шо підходи в нас різні...але я його деякою мірою розумію...

ну то спасайтесь))))...

19. Levko

Levko Well-Known Member

Дякую, що пояснили свою думку...

Я намагався робити добрі справи, удосконалюватися, як ви кажете, але в мене нічого з того не виходило, а ще більше заганяв себе в глухий кут зі своєю "правильністю".
    Але коли здався у своїх намаганнях змінитися і сказав Богу, що я є нездатним жити так як Він каже, довірив повністю Йому своє життя, тоді по-справжньому, я пережив любов Його до мене. Я знав, що Він мене любить таким як я є. Що за всі мої гріхи уже заплачено Ісусом. Що я є невинний і оправданий перед Ним, лише через те, що прийняв жертву Ісуса. Від цього прийшла велика вдячність Богу, захоплення Ним. І разом з цим прийшла якась невідома мені досі сила перемагати гріх у своєму житті. Це так як ніби до увірування я був у брудній одежі і хотів сам якось її відчистити, а після увірування так якби мені дали чисту білу одежу і я уже пильную, щоб не вимастити її...
    Саме так і було.

20. Оленa

Оленa Well-Known Member

Це ви кажете, що були бездуховним, а я так не вважаю. Ви ж не були убивцею, злодієм, насильником. Мали сумління, намагались робити добрі вчинки. Але з якоїсь причини не могли увірувати повною силою. Мабуть у вас самому була якась перешкода.

---------- Додано в 16:58 ---------- Попередній допис був написаний в 16:56 ----------

Найкраще починати з катехизи, в якій церква стисло викладає правди християнської віри.

Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)